9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Επικίνδυνες Παρέες» (2010) σκηνοθεσία Τζέιμς Μάνγκολντ

Δράσης, κομεντί – Ο μυστικός πράκτορας Ρόι γνωρίζεται με τη γοητευτική Τζουν στη διάρκεια μιας πτήσης. Ξαφνικά όλα θα αλλάξουν στις ζωές τους, καθώς μέσα από αναπάντεχες καταστάσεις και περιπετειώδεις στιγμές, ο ριψοκίνδυνος Ρόι θα βρεθεί «μπλεγμένος» στα δίχτυα του έρωτα και η Τζουν, αν και γυναίκα της διπλανής πόρτας, θα βιώσει τις πιο περίεργες καταστάσεις της ζωής.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ, Πίτερ Σάρσγκαρντ, Μάγκι Γκρέις.

*Open, Δευτέρα 19/9 στις 21:00

«Μαντάμ Τισό: Ένας Μύθος από Κερί» (2017) σκηνοθεσία Άντονι Μαλαματένιος

Βιογραφική -Γαλλικό δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την πρωτοπόρο καλλιτέχνη και επιτυχημένη επιχειρηματία, τη μαντάμ Τισό.

Ποιος ξέρει την ιστορία πίσω από τα μουσεία των κέρινων ομοιωμάτων Τισό σε όλο τον κόσμο; Η ταινία είναι η αφήγηση της επικής ανοδικής πορείας της Μαντάμ Τισό, μιας εικαστικού καλλιτέχνιδας που ήταν μέλος της βασιλικής αυλής των Βερσαλλιών και επέζησε από τη Γαλλική Επανάσταση πριν φύγει για την Αγγλία, όπου έγινε μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματίας στα πρώτα χρόνια της Βιομηχανικής Επανάστασης και καθιερώθηκε ως μία από τους πρωτοπόρους της βιομηχανίας του θεάματος.

Αποφασισμένη να αφήσει έναν απολογισμό για το ποια ήταν και τις εποχές που έζησε, τα απομνημονεύματα, τα γράμματα και τα χαρτιά της προσφέρουν μια μοναδική εικόνα για τη δημιουργία της εξαιρετικής αυτοκρατορίας που φέρει το όνομά της.

Παίζουν: Βιταλι Μπαντας, Αντόνια Ντιν, Μιχαι Κογιουκαρο.

*ΕΡΤ3, Δευτέρα 19/9 στις 21:00

«Ο Δρόμος για το Λα Παζ» (2015) σκηνοθεσία Φρανσίσκο Βαρόνε

Δραματική – Οι καλύτερες ταινίες δρόμου είναι αυτές στις οποίες, εκτός από τους ήρωες, οι θεατές κάνουν παράλληλα ένα δικό τους ταξίδι.

O Δρόμος για το Λα Παζ αφηγείται το ταξίδι ενός ηλικιωμένου Μουσουλμάνου που ζητά από έναν «ερασιτέχνη ταξιτζή» να τον οδηγήσει με το παλιό του peugeot, από το Μπουένος Άιρες μέχρι τη Λα Παζ, απ’ όπου φιλοδοξεί να ταξιδέψει ως την Μέκκα.

Το φιλμ διανύει χιλιάδες μίλια στην οθόνη, και περίπου άλλα τόσα γράφει το συναισθηματικό κοντέρ μας βλέποντας αυτή την τρυφερή, βαθιά ανθρώπινη ιστορία.

Από συγκινητικό μέχρι ξεκαρδιστικό, με στοιχεία μιας ανθρώπινης γλυκόπικρης δραμεντί, αυτό το road trip θίγει τη διαφορετικότητα στη νοτιοαμερικάνικη ήπειρο, σε θέματα κουλτούρας, θρησκείας και γενιάς.

Παίζουν: Rodrigo De la Serna, Ernesto Suarez, Elisa Carricajo.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 19/9 στις 22:00

«Sicario: Ο Εκτελεστής» (2015) σκηνοθεσία Ντένις Βιλνέβ

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Η πράκτορας του FBI, Κέιτ Μέισερ (Έμιλι Μπλαντ), ειδικά εκπαιδευμένη για αποστολές διάσωσης ομήρων, αναλαμβάνει μια αποστολή υψίστης σημασίας.
Ο πόλεμος με τα καρτέλ ναρκωτικών κλιμακώνεται και ειδικά στην ακανόνιστη γραμμή μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού.

Ναρκωτικά, βία, παράνομη μετανάστευση, διαφθορά και το απέραντο σκοτάδι.
Σε μία έφοδο στο Φοίνιξ της Αριζόνα ανακαλύπτουν ένα χώρο ομαδικών βασανισμών και εκτελέσεων. Μέρος των αντίποινων του Σονόρα Καρτέλ – του πιο ισχυρού δικτύου εμπορίας ναρκωτικών που διοικεί ένα «φάντασμα», ο Φάουστο Αλαρκόν.

Με αρχηγό τον αινιγματικό Αλεχάντρο (Μπενίσιο ντελ Τόρο), ενός Κολομβιανού πρώην Εισαγγελέα, ο οποίος μετά από την εκτέλεση της οικογένειάς του από τον Αλαρκόν, έχει πάρει το νόμο στα χέρια του, η ομάδα βρίσκεται στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικό με αποστολή να συλληφθεί ο πιο διαβόητος αρχηγός καρτέλ.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Τζος Μπρόλιν, Τζον Μπέρνθαλ.

*Alpha, Δευτέρα 19/9 στις 22:40

«Υπ’ αριθμόν 1 Δημόσιος Κίνδυνος: Μέρος 1ο» (2008) σκηνοθεσία Ζαν Φρανσουά Ρισέ

Αστυνομική Βιογραφική Δράσης – Η ιστορία του διαβόητου Γάλλου γκάγκστερ Ζακ Μεσρίν.
Είναι ο τελευταίος θρυλικός Γάλλος γκάνγκστερ, που οι Αρχές είχαν χαρακτηρίσει «Δημόσιο Κίνδυνο Νο 1» και ο κόσμος ως «ο άνθρωπος με τα χίλια πρόσωπα», λόγω της ικανότητάς του να μεταμφιέζεται και να διαφεύγει της αστυνομίας.

Ξεκινώντας από τα παιδικά του χρόνια, τη συμμετοχή του στον πόλεμο της Αλγερίας και τα πρώτα του βήματα στο έγκλημα μέχρι τη δράση του στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την επιστροφή του στη Γαλλία, η ιλιγγιώδης πορεία του Μεσρίν τον καθιστά έναν από τους πιο αδυσώπητους γκάγκστερ διεθνώς.
Στο 1ο μέρος παρακολουθούμε πως πλάστηκε ο θρύλος του Μεσρίν, του εγκληματία που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, όταν ξεκίνησε από τη δεκαετία του ΄60 στο Παρίσι και τη δεκαετία του ΄70 στον Καναδά.

Οι σχέσεις του με τη Ζαν Σνάιντερ, τον Γκουίντο, τον Ζαν Πολ Μερσιέ και τον Πολ θα καθορίσουν αμετάκλητα τη μετέπειτα πορεία του στο έγκλημα.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ζεράρ Ντεπαρτιέ, Λουντιβίν Σανιέ, Ζιλ Λελούς.

*Open, Δευτέρα 19/9 στις 23:30

«Το Σινικό τοίχος» (2016) σκηνοθεσία Γίμου Ζανγκ

Περιπέτεια φαντασίας – Στον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, δύο μισθοφόροι πολεμιστές, κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα, φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος. Εκεί διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου. Υπερφυσικά τέρατα που, σύμφωνα με τον θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Σινικό Τείχος και από τη μια στιγμή στην άλλη, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού. Οι δύο μισθοφόροι ενώνονται με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ, Γουίλεμ Νταφόε, Τιάν Τζινγκ, Άντι Λάου, Λου Χαν.

*Ant1, Δευτέρα 19/9 στις 00:15

«Μετά» (2019) σκηνοθεσία Τζένι Γκέιτζ 

Δραματική Ρομαντική – Μία επιμελής φοιτήτρια, αφοσιωμένη κόρη και πιστή στον σχολικό της έρωτα κοπέλα, η Τέσσα Γιάνγκ ξεκινάει την πρώτη της χρονιά στο κολέγιο με μεγάλες φιλοδοξίες για το μέλλον.

Περνάει τις μέρες της συγκεντρωμένη στο πρόγραμμα της και με ισχυρή προσήλωση στον στόχο και στα καθήκοντα της.

Ο οργανωμένος και ευπρεπής κόσμος της καταρρέει όταν γνωρίζει τον μυστηριώδη Χάρντιν Σκοτ με τα μπερδεμένα καστανά μάτια του, την αλαζονική βρετανική προφορά του και τα πολλά tattoo.

Ο Χάρντιν είναι ο άγριος και σκληρός τύπος που η Τέσσα κανονικά θα αγνοούσε. Και έτσι έκανε – μέχρι που βρέθηκε μόνη της μαζί του αργά τη νύχτα σε μία λίμνη, μαγνητισμένη από την μεθυστική του ενέργεια.

Καθώς η Τέσσα βιώνει την πρώτη της επαφή με την ελευθερία, ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και σεξουαλικής αφύπνισης που θα την αλλάξει για πάντα .

Ανακαλύπτει μία φωνή και ένα εσωτερικό πάθος που δεν ήξερε καν ότι είχε και συνειδητοποιεί ότι υπάρχει η ζωή της πριν τον Χάρντιν και η ζωή της… ΜΕΤΑ

Παίζουν: Τζόζεφιν Λάνγκφορντ, Χίρο Φάινς-Τίφιν, Καντίγια Ρεντ Θάντερ, Ντύλαν Άρνολντ, Σέιν Πολ ΜακΓκι, Σάμιουελ Λάρσεν.

*Star, Δευτέρα 19/9 στις 00:30

«Ασύλληπτη Συμμορία» (2010) σκηνοθεσία Τζον Λάσενχοπ

Δράσης – Μια ομάδα κακοποιών με ειδίκευση στις κλοπές και τις διαρρήξεις καταφέρνει πάντα να ξεφεύγει από την αστυνομία. Χτυπούν πάντα μετά από λεπτομερή σχεδιασμό και σε αραιά διαστήματα, αρπάζοντας μεγάλα ποσά, που τους επιτρέπουν να ζουν στη χλιδή. Ένας παλιός τους συνεργάτης όμως, που μόλις βγήκε από τη φυλακή τους πλησιάζει με ένα δελεαστικότατο σχέδιο για μια ληστεία 25 εκατομμυρίων δολαρίων, με χρονικό περιθώριο μόλις λίγων ημερών. Παράλληλα, δύο αστυνομικοί έχουν αρχίσει να εντοπίζουν τα ίχνη τους…

Παίζουν: Ματ Ντίλον, Ίντρις Έλμπα, Ζόι Σαλντάνα, Πολ Γουόκερ, Κρις Μπράουν

*Mega, Δευτέρα 19/9 στις 01:10

«Σε 60 Δευτερόλεπτα» (2000) σκηνοθεσία Ντομινίκ Σένα

Αστυνομική Δράσης  – Ο Ράνταλ Ρέινς, γνωστός στον χώρο του υποκόσμου και ως Μέμφις, αποφασίζει να αποσυρθεί από τα παράνομα κυκλώματα που ήταν μπλεγμένος ως τώρα. Σύντομα όμως αναγκάζεται να επιστρέψει στα πράγματα, για να βοηθήσει αυτή τη φορά τον αδελφό του, που βρίσκεται όμηρος στα χέρια μιας συμμορίας. Αν δεν προλάβει να κλέψει 50 συλλεκτικά αυτοκίνητα μέσα σε μια νύχτα για τη σπείρα διακίνησης κλεμμένων αυτοκινήτων που τον κρατά όμηρο, κινδυνεύει να μη δει τον αδελφό του ζωντανό ποτέ ξανά…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Αντζελίνα Τζολί, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Ντελρόι Λίντο, Τζιοβάνι Ρίμπισι, Σκοτ Κάαν, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Skai, Δευτέρα 19/9 στις 01:15