Θα δούμε… ιδιωτικά υποβρύχια και στην Ελλάδα;

Ο Έλληνας επιχειρηματίας Dr Παναγιώτης Κυριαζής μιλά για ένα νέο είδος εναλλακτικού τουρισμού που απευθύνεται σε όσους έχουν μεγάλα πορτοφόλια….

Ο τρόπος μετακινήσεων αλλάζει και συνεχώς και ιδίως τα τελευταία χρόνια βλέπουμε νέα… οχήματα και πολλές προτάσεις. Εκτός από τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, οι εταιρείες επενδύουν ήδη μεγάλα ποσά σε… ιπτάμενα οχήματα που θυμίζουν drones ενώ την εμφάνισή τους κάνουν και τα μικρά υποβρύχια.

Μπορεί για τους περισσότερους να ακούγεται κάτι σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά η αλήθεια είναι πως η ελίτ της παγκόσμιας οικονομίας ήδη κάνει χρήση ιδιωτικών υποβρυχίων που σύντομα θα γίνουν και πιο μαζικής παραγωγής.

Το ηλεκτρικό υποβρύχιο μπορεί να φτάσει σε βάθος 100 μέτρων

Στην Ελλάδα ακόμα δεν υπάρχει η κατάλληλη νομοθεσία όπου μπορεί ο καθένας να αποκτήσει το δικό του υποβρύχιο ή ακόμα και να το νοικιάσει. Αυτά τα οποία μπορούν να… κυκλοφορήσουν ελεύθερα στις θάλασσες καθώς διαθέτουν την απαιτούμενη άδεια είναι τα στρατιωτικά και ερευνητικά υποβρύχια, όπως και όσα συνοδεύονται από μεγάλα γιοτ.

Θα νοικιάζουμε και υποβρύχια!

Ωστόσο αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες προκειμένου μικρά υποβρύχια να κάνουν την εμφάνισή τους και στη χώρα μας, όπου ο καθένας θα μπορεί να αποκτήσει ένα δικό του ή να το νοικιάσει. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συγκεκριμένη άδεια που να μπορεί κάποιος να μισθώσει ένα τέτοιο… όχημα στην Ελλάδα.

Ένας από τους επιχειρηματίες που κάνει κινήσεις να φέρει μικρά υποβρύχια και να τα μισθώνει στη χώρα μας είναι ο Dr Παναγιώτης Κυριαζής με έδρα το Μονακό. Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας αποκάλυψε τις κινήσεις που σχδιάζει και έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον:

«Οι δραστηριότητες μας έχουν να κάνουν με τον ακριβό τουρισμό. Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα διαθέτει τέτοιου είδους τουρισμό και παρατηρούμε ότι αποτελεί πόλο έλξης ευκατάστατων επισκεπτών με συνεχώς ανοδική τάση. Στα πλαίσια των καινούριων παρεχόμενων τουριστικών υπηρεσιών αναζητούμε τρόπους να φέρουμε στην Ελλάδα μικρά υποβρύχια όπου θα μπορεί ο καθένας να τα νοικιάσει. Βρισκόμαστε στη φάση έκδοσης αδειών, αφού δεν υπάρχει το ανάλογο νομικό πλαίσιο. Ευελπιστούμε πως όλα θα πάνε καλά και τα επόμενα χρόνια θα δημιουργήσουμε κάτι νέο στη χώρα μας».

O επιχειρηματίας Dr Παναγιώτης Κυριαζής στοχεύει στην ελίτ του τουρισμούπου αναζητά το κάτι πολύ… διαφορετικό

Πόσο κοστίζει;

Ο Dr Παναγιώτης Κυριαζής ήδη δραστηριοποιείται στην πώληση και διάθεση μικρών υποβρυχίων. Στην Ελλάδα ενδιαφέρεται να ρίξει στην αγορά ένα νέο διθέσιο υποβρύχιο, το οποίο κινείται ηλεκτρικά (αυτονομία έως 8 ώρες), μπορεί να φτάσει μέχρι τα 100 μέτρα βάθος και να κινηθεί με ταχύτητα 3 κόμβων.

Το κόστος του αγγίζει τις 545.000 ευρώ (συν τους φόρους).

newsauto

Όπως μπορείτε να δείτε μπορεί να μεταφερθεί με ένα απλό τρέιλερ