11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έντεκα ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Το Μυστικό της Ανταλάιν» (2015) σκηνοθεσία Λι Τόλαντ Κρέιγκερ

Δραματική Ρομαντική Φαντασίας – Η Ανταλάιν Μπόουμαν (Μπλέικ Λάιβλι) γεννημένη την πρώτη δεκαετία του 1900 ζει μία φυσιολογική ζωή μέχρι την ηλικία των 29 όπου και βιώνει ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της.

Ξεγελώντας τον θάνατο, κάτι απίστευτο της συνέβη και συνειδητοποιεί πως πλέον δεν μεγαλώνει. Έτσι για τις επόμενες 8 δεκαετίες παραμένει 29 ετών. Η μόνη που γνωρίζει το μυστικό της είναι η ηλικιωμένη πλέον κόρη της Φλέμινγκ (Έλεν Μπέρστιν) και επιλέγει να ζει μοναχικά για να μην αποκαλυφθεί πουθενά αυτό που της συμβαίνει.

Μέχρι που στη ζωή της μπαίνει ο Ελις Τζόουνς (Μάικλ Χιούσμαν) και μαζί του ξαναζεί τον έρωτα και θυμάται πως είναι να έχεις θέληση για τη ζωή.

Όταν ένα Σαββατοκύριακο στους γονείς του απειλεί να αποκαλύψει την αλήθεια, η Άνταλιν παίρνει μια απόφαση που θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα.

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Μάικλ Χιούσμαν, Χάρισον Φορντ, Έλεν Μπέρστιν, Κάθι Μπέικερ, Αμάντα Κριου, Ρίτσαρντ Χάρμον.

*Open, Πέμπτη 20/10, στις 21:00

«Μαριχουάνα Στοπ» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Το σπίτι που κληρονομούν δύο ξαδέρφια γίνεται η πέτρα του σκανδάλου, αφού ο καθένας σκέπτεται να το αξιοποιήσει διαφορετικά. Ο Αχιλλέας θέλει να το κάνει νυχτερινό κέντρο, όπου θα παρουσιάζει το χορευτικό του πρόγραμμα, ενώ ο Ιπποκράτης ζει σε αυτό και νοικιάζει το υπόγειο στην κοπέλα που αγαπά, τη Δέσποινα. Τα πράγματα περιπλέκονται με την άφιξη από το εξωτερικό της τρίτης κληρονόμου, της Καίτης, η οποία θα τους ξεσηκώσει τα μυαλά.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη , Γιώργος Πάντζας , Χρόνης Εξαρχάκος , Ελένη Ανουσάκη , Μαρία Ιωαννίδου , Βαγγέλης Σειληνός , Μάρθα Καραγιάννη , Τόλης Βοσκόπουλος.

*Skai, Πέμπτη 20/10, στις 21:00

«Βασιλιάς Αρθούρος: Ο Θρύλος του Σπαθιού» (2017) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης Περιπέτεια – Ο ατίθασος νεαρός Αρθούρος είναι κυρίαρχος των δρόμων του Λοντόνιουμ με την συμμορία του και αγνοεί τον σκοπό, για τον οποίο ήρθε στη ζωή, μέχρι τη στιγμή που παίρνει στα χέρια του το Εξκάλιμπερ και μαζί με αυτό το μέλλον του.

Από την πρώτη στιγμή, το θρυλικό ξίφος θα τον προκαλέσει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Συντασσόμενος με την Αντίσταση και με μια μυστηριώδη γυναίκα, πρέπει να μάθει να τιθασεύει τη δύναμη του ξίφους, να αντιμετωπίζει τους δαίμονές του και να ενώσει τον λαό ενάντια στον τύραννο Βόρτιγκερν, ο οποίος έκλεψε το στέμμα του και δολοφόνησε τους γονείς του, και να γίνει Βασιλιάς.

Παίζουν: Ντζιμόν Χονσού, Τζουντ Λο, Τσάρλι Χάναμ, Αστρίντ Μπερζέ-Φρίσμπι, Ερικ Μπάνα.

*Star, Πέμπτη 20/10, στις 21:00

«Μελτέμ» (2019) σκηνοθεσία Βασίλης Δογάνης

Δραματική ελληνική ταινία – Η θυμωμένη Έλενα, μια νεαρή κοπέλα, επιστρέφει στη Λέσβο μετά από πολλά χρόνια απουσίας για να δεχτεί την κληρονομιά της μητέρας της, την οποία έχει χάσει ένα χρόνο πριν. Αν και όχι ακριβώς να τη δεχτεί, εφόσον προτιμάει να πουλήσει το σπίτι της και να κάνει έξωση στον δεύτερο σύντροφο της μητέρας της.

Η μητέρα της Έλενας, όταν η Έλενα ήταν έφηβη, γνώρισε και ερωτεύτηκε το Μάνο και η σύγκρουση με την κόρη της ήταν τέτοια ώστε η Έλενα έφυγε από την Ελλάδα για να ζήσει με τον πατέρα της στη Γαλλία, και έβαλε τέτοιο τείχος απέναντι σ’ εκείνη και την χώρα προέλευσής της, τόσο, ώστε να πάψει ολοκληρωτικά να μιλάει την μητρική της γλώσσα, τα ελληνικά.

Επιστρέφοντας στη Λέσβο φέρνει μαζί της δύο φίλους της, τον Νασίμ και τον Σεκού, που και οι ίδιοι διατηρούν μια μπερδεμένη σχέση με την ταυτότητά τους, όντας μετανάστες δεύτερης γενιάς στη Γαλλία. Εκεί, θα γνωρίσουν τον Ελιάς, έναν νεαρό Σύριο πρόσφυγα που ψάχνει την μητέρα του από την οποία έχει αποκοπεί κατά τη διάρκειά του ταξιδιού του από την Τουρκία.

Τους τρεις φίλους υποδέχεται ο Μάνος, ο πρώην σύντροφος της μητέρας της Ελενας, Σοφίας, ο οποίος προσπαθεί να πείσει την Ελενα να κρατήσει το σπίτι και να πάει στο μνημόσυνο για τον ένα χρόνο από τον θάνατο της Σοφίας. Η Ελενα όμως του κρατάει ακόμη κακία, επειδή «έκλεψε» τη μητέρα της, όταν εκείνη ήταν 14 χρονών, και από τότε η σχέση της με τη μητέρα της δεν επανήλθε ποτέ.

Ενώ κανονίζει τα θέματα της κληρονομιάς και της πώλησης του σπιτιού, η Ελενα ξεναγεί τον Νασίμ και τον Σεκού στο νησί της.

Η Ελενα, πλημμυρισμένη από παιδικές μνήμες και αντιμέτωπη με τα ίχνη των προγόνων της, επανασυνδέεται σταδιακά με τις ρίζες της, ενώ ο Σεκού πειράζει τον Νασίμ, που δεν εξομολογείται τα συναισθήματα του στην Ελενα.

Παίζουν: Δάφνη Πατακιά, Rabah Naït Oufella, Lamine Cissokho, Karam Al Kafri, Άκης Σακελλαρίου, Feodor Atkine, Μαρία Καλλιμάνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πολύδωρος Βογιατζής.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 20/10, στις 22:00

«’Ετερος εγώ» (2016) σκηνοθεσία Σωτήρης Τσαφούλιας

Αστυνομική Μυστηρίου – Αθήνα 2015. Πέντε δολοφονίες. Κοινό χαρακτηριστικό, αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων.

Ο Δημήτρης Λαϊνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης), καθηγητής εγκληματολογίας, αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τους πέντε φόνους, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους.

Σύμμαχοι του Λαϊνη στο να ξεμπλέξει το πολύπλοκο και επικίνδυνο αυτό κουβάρι, η θεωρία του Πυθαγόρα κι ένας καθηγητής μαθηματικών (Φρανσουά Κλουζέ). Θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο και να αποκαλύψει την αλήθεια;

Παίζουν: Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Δημήτρης Καταλειφός, Μάνος Βακούσης, Ιωάννα Κολλιοπούλου.

*Ant1, Πέμπτη 20/10, στις 22:00

«Η Επιστροφή του Φαντομά» (1965) σκηνοθεσία Αντρέ Υνεμπέλ

Κωμική περιπέτεια – Στη δεύτερη συνέχεια της κωμικής σειράς του Φαντομά, ο γνωστός κακοποιός και ειδικός στις μεταμφιέσεις, απαγάγει τον διακεκριμένο επιστήμονα, καθηγητή Μαρσάντ, προκειμένου να αναπτύξει ένα νέο ισχυρό όπλο και να απειλήσει τον κόσμο. Ο Φαντομάς προγραμματίζει επίσης να απαγάγει και άλλον έναν επιστήμονα, τον καθηγητή Λεφέβρ. Ο δημοσιογράφος Φαντόρ αποφασίζει να στήσει μια παγίδα για τον ασύλληπτο κακοποιό. Μεταμφιέζεται ως Λεφέβρ και παρευρίσκεται σε ένα επιστημονικό συνέδριο στη Ρώμη περιμένοντας πως ο Φαντομάς θα τον απαγάγει.

Παίζουν: Λουί ντε Φινές, Ζαν Μαρέ, Μιλέν Ντεμονζό, Ζακ Ντινάμ.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 20/10, στις 22:00

«Κομάντο» (1985) σκηνοθεσία Μαρκ Λέστερ

Περιπέτεια – Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ είναι ο Τζον Μάτριξ, πρώην αρχηγός μιας ελίτ ειδικών πρακτόρων κομάντο.
Τώρα πια έχει αποσυρθεί από την ενεργό δράση για να ζήσει σε ένα σπίτι στο βουνό με την κόρη του, Τζένη (Αλίσα Μιλάνο).
Μία οργάνωση τρομοκρατών εντοπίζει τον Μάτριξ, οι οποίοι απαγάγουν την κόρη του, και του ζητούν να σκοτώσει τον πρόεδρο μιας χώρας, ώστε ο πρώην δικτάτορας να μπορέσει να επανέλθει στην εξουσία.

Ο Τζον Μάτριξ έχει 11 ώρες στη διάθεση του για να εξοντώσει τους τρομοκράτες και να σώσει την κόρη του.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, Αλίσα Μιλάνο, Νταν Χεντάγια, Βέρνον Γουέλς, Τζέιμς Όλσον, Ντριου Σνάιντερ, Ρέι Ντον Τσονγκ.

*Alpha, Πέμπτη 20/10, στις 22:40

«Σινεμά ο Παράδεισος» (1998) σκηνοθεσία Τζουζέπε Τορνατόρε

Δράμα, ρομαντική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή σε ένα μικρό χωριό της Ιταλίας, όπου ο νεαρός Τότο γίνεται φίλος με τον Αλφρέντο, τον μηχανικό προβολής του τοπικού σινεμά. Μέσα από τη φιλία τους, ο Τότο αποκτά ένα πατέρα που ποτέ δεν είχε, ενώ μαγεύεται από το σινεμά και τις ταινίες.

Παράλληλα, βλέπουμε πώς ο κινηματογράφος επηρεάζει τους κατοίκους του χωριού, ενώνοντάς τους μέσα από την αγάπη τους για τις ταινίες. Καθώς μεγαλώνει ο Τότο, έρχεται η ώρα που θα πρέπει να αποχαιρετήσει τους γνωστούς του για να αναζητήσει την τύχη του στην πόλη. Ύστερα από 30 χρόνια, ο Τότο ενημερώνεται για τον θάνατο του Αλφρέντο και επιστρέφει στο χωριό του για την κηδεία.

Παίζουν: Σαλβατόρε Κάσιο, Φιλίπ Νουαρέ, Ζακ Περέν, Μάρκο Λεονάρντι.

*Open, Πέμπτη 20/10, στις 23:30

«Skyfall» (2012) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Δράσης Περιπέτεια – Ο Τζειμς Μποντ θεωρείται νεκρός αφού αγνοείται μετά από μια αποτυχημένη αποστολή στην Κωνσταντινούπολη. Η Μ δέχεται έλεγχο και προσωπική επίθεση από την κυβέρνηση για να αποσυρθεί, όταν όλες οι ταυτότητες των μυστικών πρακτόρων της ΜΙ6 διαρρέουν στο διαδίκτυο.
Όταν απειλείται η ζωή της, η επανεμφάνιση του Τζειμς Μποντ της δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσει ένα κακοποιό με τον οποίο τη είχε προσωπική σχέση.

Η πίεση που της ασκεί ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Μυστικών Υπηρεσιών και Ασφάλειας (Ραλφ Φάινς) και οι απειλές που δέχεται η ΜΙ6 εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, την αναγκάζουν να αναμετρηθεί με το παρελθόν της και να εμπιστευτεί τον πράκτωρ 007 και μόνο αυτόν, για να λύσουν οριστικά το πρόβλημα.

Παίζουν: Ντάνιελ Κρεγκ, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Τζούντι Ντεντς, Ρέιφ Φάινς, Ναόμι Χάρις, Μπερενίς Μαρλό, Άλμπερτ Φίνεϊ, Μπεν Γουίσοου.

*Star, Πέμπτη 20/10, στις 23:40

«Ακαδημία Πλάτωνος» (2009) σκηνοθεσία Φίλιππος Τσίτος

Ελληνική ταινία – Ένας 50χρονος ψιλικατζής σε μία λαϊκή συνοικία της Αθήνας, ο οποίος ζει με την 70χρονη μητέρα του Χαρίκελια (Τιτίκα Σαριγούλη) που πάσχει από άνοια.
Ο Σταύρος δεν μπορεί να κοιμηθεί τα βράδια – κάθεται στο μπαλκόνι και περιμένει να ξημερώσει. Αγαπάει τη γυναίκα του, αλλά εκείνη τον έχει εγκαταλείψει και ζει λίγο παρακάτω, με κάποιον άλλο.

Κάθε πρωί σηκώνει τα ρολά, κρεμάει τις αθλητικές εφημερίδες και τακτοποιεί μερικές καρέκλες στις οποίες θα περάσει το υπόλοιπο της ημέρας μαζί με τους φίλους του.
Αυτοί είναι οι διπλανοί μαγαζάτορες, συνομήλικοί του, των οποίων αγαπημένη ασχολία είναι να μετράνε πόσοι Ασιάτες εργάζονται στο απέναντι γιαπί και τα μαγαζιά.

Την περιφρούρηση αυτής της ρουτίνας αναλαμβάνει ο Πατριώτης, ο σκύλος ενός φίλου, πρόθυμος να γαυγίσει όποιον Αλβανό πλησιάσει, ενόσω η μητέρα του Σταύρου λαγοκοιμάται ήσυχα στην πολυθρόνα της.
Από το πουθενά εμφανίζεται ένας Αλβανός μπογιατζής και χτυπάει το κουδούνι του σπιτιού του. Ονομάζεται Μαρενγκλέν (Αναστάσης Κοζντινε), από το Μαρξ-Ένγκελς-Λένιν και με το που τον αντικρίζει η μητέρα του αναγνωρίζει στο πρόσωπό του το παιδί που εγκατέλειψε στην Αλβανία όταν έφυγε επί Χότζα και αρχίζει να μιλάει ζωηρά στα αλβανικά, ξυπνώντας από τον λήθαργό της.

Ο Σταύρος ζει έναν εφιάλτη. .Δεν είχε ιδέα για το παρελθόν της οικογένειάς του και φυσικά φρικάρει στην ιδέα της αλβανικής του καταγωγής.
Η ξενοφοβία του χτυπάει κόκκινο, αλλά, μετά τις πρώτες του προσπάθειες να διώξει τον Μαρενγκλέν, δεν μπορεί να αντισταθεί στο γεγονός πως η κυρία Χαρίκλεια ζούσε και ανέπνεε για να δει το χαμένο της παιδί.
Και τώρα έχει επιστρέψει ορεξάτη από το τούνελ της παραίτησης της.

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Μαρία Ζορμπά, Αναστά Κοζντινέ, Τιτίκα Σαριγκούλη, Γιώργος Σουξές, Κωνσταντίνος Κορωναίος, Παναγιώτης Σταματάκης.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 20/10, στις 23:50

«Marnie» (1964) σκηνοθεσία Άλφρεντ Χιτσκοκ

Δράσης Μυστηρίου – Η ταινία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Ουίνστον Γκρέιαμ και αποτελεί την κατεξοχήν ψυχαναλυτική ταινία του Χίτσκοκ, σε μία Αμερική του ΄60 που αλλάζει χωρίς επιστροφή.

Η Μάρνι Έντγκαρ, είναι μια μυστηριώδης γυναίκα που πάσχει από κλεπτομανία, και η μόνη της αδυναμία, είναι η τάση της να λιποθυμά όταν αντικρύζει κόκκινο χρώμα. Το τελευταίο της θύμα, ο πρώην εργοδότης της κύριος Στράτ.

Ο φετιχιστής επιχειρηματίας Μαρκ Ρατλαντ, που υποδύεται ο Σον Κόνερι- τσαλακώνοντας επιτέλους, την εικόνα του υπερκατασκόπου υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Άλφρεντ Χίτσκοκ- γοητεύεται από το παρουσιαστικό της και τον εξιτάρει η προοπτική να κάνει έρωτα με μία κλέφτρα.

Εκείνη στέλνει βιογραφικό στην επιχείρηση του, με σκοπό να τον μετατρέψει στο επόμενο θύμα της.

Ο Μαρκ την προσλαμβάνει στην επιχείρησή του, γνωρίζοντας τη νεύρωση και την κλεπτομανία της και φροντίζει να την πιάσει επ΄ αυτοφόρω για να την εκβιάσει να τον παντρευτεί.

Ως σύζυγος όμως η Μάρνι είναι κλεισμένη στον εαυτό της και αδυνατεί να δημιουργήσει στενή σχέση με τον Μαρκ. Την τρομάζουν σε υστερικό βαθμό οι καταιγίδες, το κόκκινο χρώμα και οι άντρες.
Εκείνος αναζητώντας τα ψυχολογικά αίτια που προκαλούν αυτή τη συμπεριφορά ανακαλύπτει ότι στο παρελθόν, όταν ακόμη ήταν παιδί είχε σκοτώσει έναν από τους πελάτες της μητέρας της, που εργαζόταν ως ιερόδουλη.

Αποφασίζει τότε να τη βοηθήσει να συμβιβαστεί με το παρελθόν της για να μπορέσει αν προχωρήσει μπροστά.

Παίζουν: Τίπι Χεντρεν , Σον Κόνερι, Μάρτιν Γκάμπελ, Ντάιαν Μπέκερ, Μπρους Ντερν, Άλαν Νάπιερ.

*Alpha, Πέμπτη 20/10, στις 02:00