6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ηρακλής» (2014) σκηνοθεσία Μμπρετ Ράτνερ

Περιπέτεια – Πριν από χίλια τετρακόσια χρόνια, μια βασανισμένη ψυχή περπάτησε στη γη που δεν ήταν ούτε άνθρωπος ούτε θεός.

Ο Ηρακλής ήταν ο ισχυρός γιος του Θεού Δία, γι ‘αυτό δεν πήρε τίποτα, εκτός από το να υποφέρει όλη του τη ζωή. Μετά από τους επίπονους δώδεκα άθλους και την απώλεια της οικογένειάς του, αυτή η σκοτεινή και κουρασμένη ψυχή γύρισε την πλάτη τους θεούς βρίσκοντας μόνη παρηγοριά στις αιματηρές μάχες. Κατά τη διάρκεια των ετών γέμιζε από αγάπη την ομάδα έξι παρόμοιων ψυχών, όπου ο μόνος δεσμός τους ήταν η λατρεία για τον πόλεμο και η παρουσία του θανάτου.

Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες ποτέ δεν αμφισβήτησαν το που θα πάνε να πολεμήσουν ή γιατί ή ποιον, παρά μόνο πόσα λεφτά θα πληρωθούν. Τώρα, ο βασιλιάς της Θράκης έχει προσλάβει αυτούς τους μισθοφόρους για να εκπαιδεύσει τους άντρες του και να γίνει ο μεγαλύτερος στρατός όλων των εποχών. Είναι καιρός για αυτή την ομάδα των χαμένων ψυχών τελικά να ανοίξουν τα μάτια τους και να δουν τελικά πόσο μακριά έχουν φτάσει όταν θα πρέπει να εκπαιδεύσουν έναν στρατό για να γίνει τόσο αδίστακτος και αιμοδιψής όσο η φήμη τους.

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Τζον Χερτ, Ιαν Μακ Σέιν, Τζόζεφ Φάινς.

*Open, Δευτέρα 31/10 στις 21:00

«Το Σμόκιν της Συμφοράς» (2002) σκηνοθεσία Κέβιν Ντόνοβαν

Δράσης Κωμωδία  – Ο Τζίμι Τονγκ είναι ένας συνηθισμένος οδηγός ταξί, μέχρι τη στιγμή που φορά κατά τύχη το Σμόκιν της Συμφοράς, ένα κοστούμι αξίας δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων με υπερφυσικές ιδιότητες, το οποίο τον μετατρέπει σε τολμηρό κατάσκοπο. Φορώντας το πολυτελές σμόκιν, μπαίνει μαζί με την όμορφη συνέταιρό του στον επικίνδυνο κόσμο της διεθνούς κατασκοπίας.

Παίζουν: Τζάκι Τσάν, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ, Τζέισον Άιζακς, Ντέμπι Μαζάρ, Ντάνιελ Κας.

*Skai, Δευτέρα 31/10 στις 21:00

«Κολύμπα ή Αλλιώς Βυθίσου» (2018) σκηνοθεσία Ζιλ Λελούς

Κωμωδία – Μια παρέα 40άρηδων και κάτι, όλοι στα πρόθυρα της κρίσης της μέσης ηλικίας, αποφασίζουν να δημιουργήσον στην τοπική πισίνα την πρώτη ομάδα συγχρονισμένης κολύμβησης ανδρών.

Αντιμετωπίζοντας το σκεπτικισμό και την γελοιοποίηση από τους γύρω τους, κι ενώ εκπαιδεύονται από μια ξοφλημένη πρωταθλήτρια που προσπαθεί να τους συγχρονίσει, η ομάδα αρχίζει μια απίθανη περιπέτεια ξαναβρίσκοντας μια μικρή αυτοεκτίμηση και πολλά περισσότερα για τους ίδιους και τους άλλους.

Παίζουν: Γκιγιόμ Κανέ, Ματιέ Αμαλρίκ, Ζαν-Χιου Ανγκλάντ, Φιλίπ Κατρίν, Μπενουά Πελβούρντ, Βιρζινί Εφιρά, Μαρίνα Φόις.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 31/10 στις 22:00

«Σκοπευτής ειδικών δυνάμεων» (2016) σκηνοθεσία Φρεντ Ολεν Ρέι

Δράσης –  Μια ομάδα ειδικών δυνάμεων, με επικεφαλής τον λοχία Vic Mosby και με ελεύθερο σκοπευτή τον λοχία Τζέικ Chandler κατά τη διάρκεια ειδικής αποστολής, στέλνονται σε ένα απομακρυσμένο χωριό του Αφγανιστάν για να ελευθερώσουν έναν Αμερικανό γερουσιαστή που κρατείται αιχμαλωτος από τους Ταλιμπάν. Η αποστολή διάσωσης στέφεται με επιτυχία, αλλά ο Τζέικ, μένει πίσω για να βοηθήσει έναν τραυματισμένο στρατιώτη. Ο λοχίας Vic Mosby παράλληλα προσπαθεί, να σώσει τους στρατιώτες που έχουν μείνει αιχμάλωτοι με κάθε κόστος…

Παίζουν: Στίβεν Σιγκάλ, Ρομπ Βαν Νταμ, Τιμ Άμπελ.

*Skai, Δευτέρα 31/10 στις 23:00

«Αμαρτωλή Πόλη» (2005) σκηνοθεσία Φρανκ Μίλερ, Κουεντιν Ταραντίνο, Ρόμπερτ Ροντριγκεζ

Αστυνομική Δράσης – Η Sin City είναι μια πόλη που βασιλεύει η αμαρτία. Νόμοι που δεν έχουν ισχύ, υπερβολική βία, μαφία, πορνεία και διεφθαρμένοι αστυνομικοί είναι τα στοιχεία πoυ συγκροτούν την πόλη.
Τέσσερις ιστορίες ακραίας τόλμης, πόθου και απόγνωσης συναντιούνται μοιραία στους σκοτεινούς δρόμους της Αμαρτωλής Πόλης. Ένας υπερμυώδης άντρας (Μίκι Ρουρκ) που ψάχνει εκδίκηση για το θάνατο της μόνης γυναίκας που αγάπησε (Τζέιμι Kιγκ), ένας πρώην αστυνομικός (Μπρους Γουίλις) που προσπαθεί να προστατεύσει ένα μικρό κορίτσι (Τζέσικα Άλμπα) από τις ορέξεις ενός διεστραμμένου, ένας άλλος άντρας (Κλάιβ Όουεν) που έχει κουραστεί από τη διαφθορά της αστυνομίας και αποφασίζει να πάρει το νόμο στα χέρια του, και τέλος, ένας πληρωμένος δολοφόνος που αναζητά χρήματα.

Παίζουν: Τζέσικα Άλμπα, Μπρους Γουίλις, Μπενίσιο Ντελ Τόρο, Μπρίτανι Μέρφι, Κλάιβ Όουεν, Μίκι Ρουρκ, Ελάιζα Γουντ.

*Open, Δευτέρα 31/10 στις 23:30

«Αδιακρισίες» (2009) σκηνοθεσία Τόνι Γκιλρόι

Κομεντί Ρομαντική – Ο πράκτορας της MI6 Ρέι Κοβάλ (Κλάιβ Όουεν) γνωρίζεται με την πράκτορα της CIA Κλερ Στάνγουικ (τζούλια Ρόμπερτς), κάπου στο Ντουμπάι.

Η έλξη είναι αστραπιαία, το πέσιμο του Κοβάλ αριστοτεχνικό, και η αντίσταση της Στάνγουικ περιορίζεται σε μερικές σκληρές κουβέντες για να βρεθούν μαζί μετά από απανωτά κοκτέιλ.

Το επόμενο πρωί η Κλερ φεύγει πρώτη, αφού πρώτα κλέψει κρατικά μυστικά από τον συνάδελφό της.
Χρόνια αργότερα, θα συναντηθούν ξανά κι ενώ εκείνη κάνει πως δεν τον θυμάται, εκείνος δεν έχει ξεχάσει το ρεζιλίκι και δεν της χαρίζεται.
Η έλξη παραμένει, αν και οι καταστάσεις έχουν αλλάξει.

Αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τον κόσμο της κυβερνητικής κατασκοπίας για να αφοσιωθούν σε ένα κόλπο που θα τους αποφέρει πολλά εκατομμύρια, αρκεί να εκμεταλλευτούν εύστοχα τον πόλεμο μεταξύ δυο ανταγωνιστικών πολυεθνικών εταιρειών.

Σε ένα παιχνίδι γάτας ποντικιού είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ποιος εξαπατά ποιον και για τους δυο πράκτορες, το μεγαλύτερο ρίσκο τους είναι ο τρόπος που χρησιμοποιεί ο ένας τον άλλο, καθώς ο έρωτας είναι κακός σύμβουλος για κατασκόπους.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Κλάιβ Όουεν, Τομ Γουίλκινσον, Πολ Τζιαμάτι, Νταν Ντέιλι, Λίζα Ρόμπερτς Γκίλαν.

*Alpha, Δευτέρα 31/10 στις 00:00