7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ημερολόγια του Τσερνόμπιλ» (2012) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Πάρκερ 

Μυστηρίου, τρόμου – Μια παρέα νεαρών Αμερικάνων ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Φτάνοντας στην Ουκρανία συναντούν έναν ακόμη φίλο τους, ο οποίος προτείνει να συνεχίσουν με μία εκδρομή στην εγκαταλελειμμένη πόλη Πρίπιατ, στην πόλη που έμεναν οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ.

Οι αρχικοί δισταγμοί των υπολοίπων κάμπτονται γρήγορα και προσλαμβάνουν έναν ξεναγό για να τους οδηγήσει στην περιοχή. Οι πρώτες εικόνες από μεταλλαγμένα ζώα τους δημιουργούν κάποια ανησυχία ενώ το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ διακρίνεται στον ορίζοντα.

Μετά από μια σύντομη εξερεύνηση της έρημης πόλης που καταστράφηκε πριν από 25 χρόνια και καθώς πέφτει το βράδυ η παρέα ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνοι τους.

Παίζουν: Τζέσε Μακ Κάρτνεϊ, Τζόναθαν Σαντόφσκι, Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ, Ντέβιν Κέλι, Νέιθαν Φίλιπς, Ίνγκριντ Μπόλσο Μπερντάλ.

*Open, Τρίτη 01/11 στις 21:00

«Transformers» (2007) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Ο πλανήτης Σάιμπερτρον κατοικείται από ρομπότ, τα Τρανσφόρμερς, τα οποία χωρίζονται σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα: τα καλά και δίκαια Ότομποτς, με αρχηγό τους τον Όπτιμους Πράιμ και τα κακά Ντισέπτικονς, με αρχηγό τον Μέγκατρον.

Όταν τα αποθέματα ενέργειας στον πλανήτη τους αρχίζουν να τελειώνουν, και οι δύο ομάδες καταλήγουν στη Γη, αναζητώντας νέες πηγές.

Μεταμορφώνονται λοιπόν, μεταξύ άλλων, σε αυτοκίνητα, αεροπλάνα και πλοία και ένας μυστικός πόλεμος ξεκινά, προκειμένου να αποκτήσουν τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων της Γης.

Οι Ντισέπτικονς επιθυμούν να ελέγξουν το AllSpark, το αντικείμενο που τους δημιούργησε, με την πρόθεση να το χρησιμοποιήσουν ώστε να φτιάξουν ένα στρατό δίνοντας ζωή σε όλες τις μηχανές της Γης. Όταν τα Ότομπορτς ανακαλύψουν ότι ο Κύβος βρίσκεται στην Γη θα πάνε εκεί με στόχο να τον χρησιμοποιήσουν και να ανασυγκροτήσουν τον Κύβετρον.

Οι συντεταγμένες της τοποθεσίας του Κυβού αναφέρονται στα γυαλιά του Σαμ Γουιντγουίκι (Σία λα Μπεόυφ). Όταν το ανακαλύψουν αυτό τα Τρανσφορμερς θα προσπαθήσουν να τον βρουν. Όταν ο Σαμ μάθει την αλήθεια σχετικά με τα γυαλιά αυτά θα συμμαχήσει με τους Ότομπορτς. Οι Ντισέπτικονς θα το ανακαλύψουν αυτό και θα καταδιώξουν τον Σαμ για να του πάρουν τα γυαλιά.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Γιον Βόιτ, Τζον Τορτούρο.

*Skai, Τρίτη 01/11 στις 21:00

«Lucky» (2017) σκηνοθεσία Τζον Κάρολ Λίντς

Δραματική κομεντί – Ο Lucky (Χάρι Ντιν Στάντον) είναι ένας 90χρονος άθεος, που υπερασπίζεται παθιασμένα την ανεξαρτησία του και σε σύγκριση με τους συνομήλικούς του, έχει ζήσει μια πραγματικά «γεμάτη» ζωή.

Άνθρωπος πιστός στη ρουτίνα του: ξυπνά, καπνίζει το πρωινό του τσιγάρο, κάνει τη γυμναστική του, φορά τις μπότες και το καουμπόικο καπέλο του, περπατά μέχρι το τοπικό εστιατόριο, παίρνει πάντα το ίδιο πρωινό, λύνει το σταυρόλεξό του, αγοράζει προμήθειες για μία μόνο μέρα από το μίνι μάρκετ, επιστρέφει σπίτι και βλέπει με τα σώβρακα τα αγαπημένα του τηλεπαιχνίδια γνώσεων. Το βράδυ θα συναντηθεί με τους επίσης αλλόκοτους γείτονές του στο ίδιο μπαρ, θα τους μάθει τη λέξη της ημέρας, θα διαφωνήσουν, θα τσακωθούν, θα πιουν τα ποτά τους και θα καληνυχτιστούν…

Καθώς νιώθει όμως ότι πλησιάζει προς το τέλος, o Lucky ξεκινά ένα ταξίδι αυτοαναζήτησης. H ταινία ακολουθεί το πνευματικό ταξίδι του καθώς και τους εκκεντρικούς χαρακτήρες που κατοικούν στην μικρή πόλη του, στη μέση του πουθενά, κάπου στην Αμερικανική έρημο.

Παίζουν: Χάρι Ντιν Στάντον, Ρον Λίβινγκστον, Εντ Μπέγκλει,Τομ Σκέριτ, Ντέιβιντ Λίντς, Τζέιμς Ντάρεν.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 01/11 στις 22:00

«Έκρηξη» (1994) σκηνοθεσία Στήβεν Χοπκινς

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζίμι Ντόουβ (Τζεφ Μπριτζες), ένα σκληροτράχηλο μέλος της ομάδας πυροτεχνουργών της Βοστώνης, εριστικός, σίγουρος για τον εαυτό του και επιμένει να αγνοεί τις εντολές των ανωτέρων του.

Ένας ζωντανός θρύλος, είναι γνωστός για τις, πολλές αριθμητικά αλλά και εντυπωσιακές σε βαθμό δυσκολίας, αποστολές, που έχει φέρει εις πέρας. Το έντονο στρες και η συσσωρευμένη κούραση θα οδηγήσουν τον Τζίμι στην απόφαση να απομακρυνθεί από την ενεργό δράση και να συνεχίσει την καριέρα του ως καθηγητής των νεοσύλλεκτων.

Όμως η είδηση θανάτου τριών πρώην συνεργατών του θα τον αναγκάσει να επανέλθει, με σκοπό να ξεγελάσει και να παγιδέψει έναν παρανοϊκό βομβιστή (Τόμι Λη Τζόουνς) με τον οποίο έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν και θεωρεί «άνθρωπο – κλειδί» για τις στυγερές δολοφονίες.

Παίζουν: Τζεφ Μπριτζες, Τομι Λη Τζόουνς, Λόιντ Μπριτζες, Φόρεστ Γουιτακερ, Σούζι Έιμις, Στέφι Λινεμπεργκ, Καιτλιν Κλαρκ.

*Open, Τρίτη 01/11 στις 23:00

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα.

Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο..

Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*Mega, Τρίτη 01/11 στις 00:00

«Σπασμένο Βέλος» (1996) σκηνοθεσία Τζoν Γου

Δράσης Περιπέτεια – Ο Ράιλι Χέιλ και ο Ντικ Ντίκινς είναι δύο από τους πιο ικανούς πιλότους της πολεμικής αεροπορίας της Αμερικής. Γι’ αυτό τους ανατίθεται μια επικίνδυνη όσο και μυστική αποστολή: πρέπει να κατευθύνουν ένα αεροπλάνο τύπου Στελθ, φορτωμένο με δυο πυρηνικούς πυραύλους, στην έρημο του Κολοράντο στα πλαίσια μιας άσκησης του αμερικανικού στρατού.

Κάποια στιγμή όμως ο Ντίκινς στρέφεται κατά του συγκυβερνήτη του, προσπαθώντας να τον σκοτώσει. Κι ενώ το αεροπλάνο μένει ακυβέρνητο κατά τη διάρκεια της πάλης των δύο αντρών, το πυρηνικό φορτίο εξαφανίζεται μυστηριωδώς δημιουργώντας τεράστια αναταραχή και χάος στο αμερικανικό Πεντάγωνο.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κρίστιαν Σλέητερ, Σαμάνθα Μάθις, Ντιλρόι Λίντο, Μπομπ Γκάντον.

*Alpha, Τρίτη 01/11 στις 00:00

«Όταν Γνώρισα την Πόλυ» (2004) σκηνοθεσία Τζον Χάμπουργκ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Ρούμπεν (Μπεν Στίλερ) πίστευε ότι βρήκε την γυναίκα της ζωής του τη Λίζα (Ντέμπρα Μέσιγκ), εκείνη όμως τον παράτησε την πρώτη μέρα από το ταξίδι του μέλιτος γιατί ερωτεύτηκε ένα δάσκαλο υποβρύχιων καταδύσεων.
Ο μόνος που μπορεί να του συμπαρασταθεί καθώς προσπαθεί να καταλάβει γιατί του συνέβη αυτό, είναι ο καλός του φίλος Σάντι (Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν), ο οποίος είναι εντελώς τρελάρας αν και πιστεύει ότι είναι μεγάλο υποκριτικό ταλέντο το οποίο αδικείται.

Τον προσκαλεί λοιπόν να πάνε σε ένα πάρτι για την παρουσίαση έργων τέχνης όπου δουλεύει σαν σερβιτόρα, μία παλιά τους συμμαθήτρια η Πόλυ (Τζένιφερ Άνιστον).
Αν και διαμετρικά αντίθετοι χαρακτήρες, ο μετρημένος Ρούμπεν και το ελεύθερο πνεύμα η Πόλυ, νιώθει μια απροσδόκητη έλξη για αυτή και αποφασίζει να κάνει το μεγάλο βήμα και να της ζητήσει ραντεβού.

Πως ακριβώς θα συνυπάρξουν ο άνθρωπος που αποφεύγει να τσιμπολογάει φιστίκια από το μπολ ενός μπαρ γιατί είναι φορείς «θανατηφόρων» μικροβίων που εισβάλλουν ύπουλα απ’ τα βρόμικα χέρια των θαμώνων στους ξηρούς καρπούς και με τη σειρά τους στον οργανισμό του κάθε ανυποψίαστου πελάτη, με την Πόλυ που μένει σ’ ένα άθλιο διαμέρισμα με συντροφιά ένα μισότυφλο κουνάβι, ταξιδεύει συχνά, λατρεύει τα πικάντικα ινδικά φαγητά και τα φιστίκια από τα μπολ των μπαρ και τα βράδια χορεύει σάλσα παρέα με φίλους σε club;

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Τζένιφερ Άνιστον, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Άλεκ Μπόλντουϊν, Ντέμπρα Μέσινγκ.

*Star, Τρίτη 01/11 στις 00:45