8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Top Gun» (1986) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Περιπέτεια – O Πητ Μίτσελ είναι ένας νεαρός πιλότος του Αμερικάνικου Πολεμικού Ναυτικού. Το παρατσούκλι του λόγω του ιδιαίτερου τρόπου πιλοταρίσματός του είναι Μάβερικ. O Μάβερικ μαζί με τον φίλο του, υπολοχαγό Νικ Μπράντσοου ή Γκους επιλέγονται από τους ανώτερούς τους, λόγω της αδυναμίας ενός άλλου πιλότου, να μετεκπαιδευτούν στην Ανώτερη Σχολή Πιλότων του Αμερικάνικου Ναυτικού γνωστή και ως TOP GUN. Στόχος τους είναι να κερδίσουν το πρώτο βραβείο. 

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κέλι ΜακΓκίλις, Βαλ Κίλμερ.

*Alpha, Κυριακή 06/11 στις 21:00

«Ο Κυνηγός: η Μάχη του Χειμώνα» (2016) σκηνοθεσία Σέντρικ-Νίκολας Τρόγιαν 

Φαντασίας – Πολλά χρόνια, προτού αφανιστεί από το ξίφος της Χιονάτης, η βασίλισσα Ραβένα, παρακολουθούσε σιωπηρά την αδελφή της, Φρέια, να προδίδεται και να εξορίζεται από το βασίλειό της.

Η Φρέια, η βασίλισσα του πάγου, πέρασε δεκαετίες απομονωμένη, να εκπαιδεύει στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ και τη Σάρα, οι οποίοι παράκουσαν την πιο σημαντική της εντολή: να μην ερωτευθούν ποτέ. Οι δύο αδελφές απειλούν να καταστρέψουν τον τόπο, ενώνοντας τις πλέον σκοτεινές δυνάμεις τους και οι μόνοι, που μπορούν να τα βάλουν μαζί τους, είναι ο Έρικ και η Σάρα, αρκεί να μπορέσει να βρει ο ένας τον άλλον…

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Σαρλίζ Θερόν, Έμιλι Μπλαντ, Νικ Φροστ.

*Ant1, Κυριακή 06/11 στις 22:00

«Η Δίκη» (1962) σκηνοθεσία Όρσον Γουέλς 

Δραματική Μυστηρίου – Ο Τζόζεφ Κ. κοιμάται γαλήνιος στο κρεβάτι του, όταν εισβάλλουν στην κάμαρά του δύο άντρες, πιθανώς αστυνομικοί, που τον πληροφορούν πως είναι υπόδικος για κάποια κατηγορία που δεν έχουν το ελεύθερο να του αποκαλύψουν.

Στη διάρκεια των ανακρίσεων, -που θα διεξάγονται εκτός ωραρίου εργασίας του,- θα πρέπει να θεωρεί πως έχει συλληφθεί, αν και θα συνεχίσει να πηγαίνει στο γραφείο του και να ζει την καθημερινότητά του όπως και πριν, με τη σκιά της αδιευκρίνιστης κατηγορίας να κρέμεται συνεχώς από πάνω του, σαν μια αόριστη, σχεδόν μεταφυσική, απειλή.

Παίζουν: Άντονι Πέρκινς, Ζαν Μορό, Όρσον Γουέλς, Ακιμ Ταμίροφ, Ρόμι Σνάιντερ

*ΕΡΤ3, Κυριακή 06/11 στις 22:30

«Οι Ιππότες της Σανγκάης» (2003) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Περιπέτεια – Ένας κινέζος επαναστάτης, αφού δολοφόνησε τον πατέρα του Τσον, έκλεψε την Αυτοκρατορική Σφραγίδα και φαίνεται να κατέφυγε στη Βρετανία.

Ο Τσον ξανασυναντιέται με τον φίλο του, Ρόι, ο οποίος ξοδεύει τα χρήματα που κέρδισαν και ζει σε ένα πολυτελέστατο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κάνοντας τη μεγάλη ζωή. Οι δύο τους ορκίζονται να αποδώσουν δικαιοσύνη.

Έτσι, αποφασίζουν να πάνε στο Λονδίνο, όπου θα συναντήσουν την αδελφή του Τσον, τη Λιν, που έχει βρεθεί εκεί για τον ίδιο λόγο και μόλις έχει ανακαλύψει μια απίστευτη συνωμοσία κατά της βασιλικής οικογένειας. 

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Όουεν Γουίλσον, Ντόνι Γεν, Έινταν Γκίλεν, Φαν Γουόνγκ.

*Alpha, Κυριακή 06/11 στις 23:15

«Χοντρός & Λιγνός» (2018) σκηνοθεσία Τζον Σ. Μπερντ

Κωμωδία – Με τη χρυσή εποχή τους ως βασιλιάδες της κωμωδίας στο Χόλιγουντ να ανήκει στο παρελθόν, οι εμβληματικοί Σταν και Όλι περιοδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία σε μία απεγνωσμένη απόπειρα να δώσουν νέα πνοή στην καριέρα τους.

Μετά από μία συγκρατημένη αρχή, αυτή η κωμική δύναμη της φύσης συγκεντρώνει ορδές θαυμαστών, καινούριων και παλιών, που γοητεύονται από τις ξεκαρδιστικές ερμηνείες των δύο θρύλων.

Όμως, καθώς η περιοδεία πλησιάζει στο μεγάλο φινάλε, το δίδυμο αντιμετωπίζει απειλητικά φαντάσματα του κοινού παρελθόντος.

Οι δύο άντρες, που νιώθουν ότι το κύκνειο άσμα πλησιάζει, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν ξανά πόση αγάπη τρέφει ο ένας για τον άλλον.

Παίζουν: Στιβ Κούγκαν, Τζον Σ. Ράιλι.

*Alpha, Κυριακή 06/11 στις 01:45

«Demolition Man» (1993) σκηνοθεσία Μάρκο Μπραμπίγια

Δράσης – Λος Άντζελες, 1996.

Ο σκληροτράχηλος αστυνομικός Τζον Σπάρταν είναι αποφασισμένος να οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης τον ψυχοπαθή εγκληματία Σάιμον Φίνιξ. Και ενώ τελικά η επιχείρηση σύλληψης του Φίνιξ από τον Σπάρταν στέφεται με επιτυχία, η δολοφονία αθώων πολιτών από τον πρώτο αναγκάζει τις Αρχές να αποδώσουν την ευθύνη στον Σπάρταν.

Ο αστυνομικός καταδικάζεται να καταψυχθεί σε κρυογενετική κάψουλα για αόριστο χρονικό διάστημα.

Σεν Άντζελες, 2032.

Η φτώχεια και η εγκληματικότητα έχουν εξαλειφθεί και επικρατεί η ευημερία. Μέσα σ’ αυτό το γαλήνιο κλίμα, ο Τζον Σπάρταν επανέρχεται στην ενεργό δράση, αφού η αστυνομία αδυνατεί να λύσει το μυστήριο μιας σειράς αποτρόπαιων φόνων και τρομοκρατικών ενεργειών. Ο ριψοκίνδυνος αστυνομικός θα αντιληφθεί πως πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται ο παλιός του αντίπαλος, ο Σάιμον Φίνιξ, που είχε κι αυτός καταψυχθεί, αλλά εξαιτίας ενός μοιραίου λάθους, κατάφερε ν’ αποδράσει από τη «φυλακή» του.

Αποφασισμένος να πάρει την εκδίκησή του, ο Σπάρταν δεν θ’ αργήσει να έρθει αντιμέτωπος με τον Φίνιξ…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Γουέσλι Σνάιπς, Σάντρα Μπούλοκ, Νάιτζελ Χόθορν, Ντένις Λίρι.

*Star, Κυριακή 06/11 στις 02:30

«Ημερολόγια του Τσερνόμπιλ» (2012) σκηνοθεσία Μπράντλεϊ Πάρκερ 

Μυστηρίου, τρόμου – Μια παρέα νεαρών Αμερικάνων ταξιδεύουν σε όλη την Ευρώπη. Φτάνοντας στην Ουκρανία συναντούν έναν ακόμη φίλο τους, ο οποίος προτείνει να συνεχίσουν με μία εκδρομή στην εγκαταλελειμμένη πόλη Πρίπιατ, στην πόλη που έμεναν οι εργάτες του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσέρνομπιλ.

Οι αρχικοί δισταγμοί των υπολοίπων κάμπτονται γρήγορα και προσλαμβάνουν έναν ξεναγό για να τους οδηγήσει στην περιοχή. Οι πρώτες εικόνες από μεταλλαγμένα ζώα τους δημιουργούν κάποια ανησυχία ενώ το εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ διακρίνεται στον ορίζοντα.

Μετά από μια σύντομη εξερεύνηση της έρημης πόλης που καταστράφηκε πριν από 25 χρόνια και καθώς πέφτει το βράδυ η παρέα ανακαλύπτει ότι δεν είναι μόνοι τους.

Παίζουν: Τζέσε Μακ Κάρτνεϊ, Τζόναθαν Σαντόφσκι, Ολίβια Τέιλορ Ντάντλεϊ, Ντέβιν Κέλι, Νέιθαν Φίλιπς, Ίνγκριντ Μπόλσο Μπερντάλ.

*Open, Κυριακή 06/11 στις 02:30

«S.W.A.T. 2: Επίλεκτη Ομάδα Κρούσης» (2011) σκηνοθεσία Μπέννυ Μπούμ

Αστυνομική Δράσης Τρόμου – Ο αστυνόμος Πολ Κάτλερ (Γκάμπριελ Μαχτ) της Αντιτρομοκρατικής του Λος Άντζελες, στέλνεται από την Υπηρεσία σε μια αποστολή στο Ντιτρόιτ για να εκπαιδεύσει μια επίλεκτη ομάδα δράσης στη διάσωση ομήρων.

Όλα όμως αλλάζουν δραματικά όταν η ομάδα τα κάνει θάλασσα σε μια αποστολή, που καταλήγει με έναν όμηρο νεκρό κι ένα μανιακό δολοφόνο (Ρόμπερτ Πάτρικ) που κυνηγά να εξολοθρεύσει τον Κάτλερ και την περίφημη ομάδα του.

Παίζουν: Γκάμπριελ Μαχτ, Κάρλυ Πόουπ, Ρόμπερτ Πάτρικ, Νίκολας Γκονζάλεζ, Κριστάννα Λόκεν.

*Mega, Κυριακή 06/11 στις 02:30