Θρύλοι και παραδόσεις συνοδεύουν και στοιχειώνουν το μέρος, για έναν Δεσπότη που κάπου στα 1800 επιχείρησε να περάσει από εκεί, δυσκολεύτηκε πολύ και «καταράστηκε» το μέρος
Ένας δρόμος του οποίου το πέρασμα ήταν τόσο επικίνδυνο ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες (εάν αυτός ήταν ανοιχτός και όχι κλειστός λόγο του πάγου και του χιονιού) που η διέλευση του ήταν με την ευθύνη των οδηγών όπως μαρτυρούν και οι ταμπέλες που έχουν παραμείνει στον δρόμο.
Θρύλοι και παραδόσεις συνοδεύουν και στοιχειώνουν το μέρος, για έναν Δεσπότη που κάπου στα 1800 επιχείρησε να περάσει από εκεί, δυσκολεύτηκε πολύ και “καταράστηκε” το μέρος.
Εξού και το όνομα Κατάρα και στον αυχένα της “ο κάμπος του Δεσπότη”. Εκεί όπου σταματούσαν τα καραβάνια παλιά για ανάπαυση και τους σύγχρονους καιρούς οι οδηγοί για ζέστη στο τζάκι, παραδοσιακές πίτες, ζεστές σούπες. Επιχειρήσαμε να περάσουμε αυτές τις μέρες την Κατάρα, η οποία από το 2008, οπότε και παραδόθηκε στην κυκλοφορία και το τελευταίο τμήμα της Εγνατίας στα όρια των νομών Τρικάλων-Ιωαννίνων, εγκαταλείφθηκε.
Μην επιχειρήσετε να το περάσετε πια καθώς όπως κάθε χειμερινή περίοδο, η παλαιά Ε. Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων στο τμήμα από διακλάδωση Μηλιάς Μετσόβου έως Μαλακάσι, κατόπιν συνεννοήσεως μεταξύ των Αυτοτελών Διευθύνσεων Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειών Θεσσαλίας και Ηπείρου, κατά τους χειμερινούς μήνες θα είναι κλειστή με μπάρα και με σήμανση (πληροφοριακές πινακίδες), διότι δεν θα γίνεται εκχιονισμός.
Δείτε το video:
upstories