Κωνσταντινούπολη – Μία Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες σύμφωνα με το ΥΠΕΞ

H γυναίκα είχε ταξιδέψει από την Ελλάδα – Τραυματίστηκε επιφανειακά στο πόδι από θραύσμα γυαλιού

Μία Ελληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες από την πολύνεκρη έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για Ελληνίδα που βρισκόταν για επίσκεψη στην Πόλη με το τραύμα της να είναι στο πόδι και να είναι επιφανειακό.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών, «σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή».

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας από τους συνολικά 81 τραυματίες από την έκρηξη οι 55 έχουν πάρει εξιτήριο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Για άλλους 26 η νοσηλεία συνεχίζεται, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της Τουρκίας, Φαϊρεντίν Κότσα, με πέντε εξ αυτών να νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Παράλληλα σε ΜΕΘ παραμένουν και άλλοι δύο τραυματίες η κατάσταση των οποίων κρίνεται ως σοβαρή.

Για την έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, πραγματοποιήθηκε με ΤΝΤ έχει συλληφθεί μια γυναίκα από τη Συρία, η οποία φέρεται να έχει ομολογήσει ότι είναι μέλος του ΡΚΚ το οποίο κατηγορεί η Άγκυρα για την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων.