Δράσεις για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Δράσεις του Δήμου για την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Με στόχο την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Καστοριάς, μια σειρά δράσεων πραγματοποίησε ο Δήμος, συμμετέχοντας σε δύο πολύ σημαντικές εκθέσεις τουρισμού στην Αθήνα και το Λονδίνο, ενώ ανέλαβε τη φιλοξενία Γάλλων Δημοσιογράφων σε συνεργασία με το Γραφείο του ΕΟΤ στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Καστοριάς συμμετείχε με δικό του περίπτερο στην 9η έκθεση Athens international tourism & Culture expo, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ξενοδόχων, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη έκθεση Τουρισμού WTM στο Λονδίνο, όπου ο Δήμος συμμετείχε με το περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Στις Εκθέσεις έγιναν επαφές με ταξιδιωτικούς πράκτορες και φορείς του τουρισμού από πολλές χώρες, οι οποίες αποτελούν αγορές – στόχους για την προσέλκυση τουριστικών επισκεπτών στην περιοχή μας.

Το προηγούμενο διάστημα, την Καστοριά επισκέφθηκαν δύο Γάλλοι Bloggers με εξειδίκευση στον φυσιολατρικό τουρισμό, η ιστοσελίδα των οποίων (Les globe blogueurs) δέχεται πάνω από 100.000 επισκέπτες μηνιαίως. Η επίσκεψή τους διοργανώθηκε από την εταιρία συμβούλων Wise ram.

«Η προώθηση και προβολή της περιοχής μας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι προτεραιότητα για τον Δήμο Καστοριάς, προκειμένου να ενταχθεί ως δημοφιλής τουριστικός προορισμός στον παγκόσμιο χάρτη», τόνισε ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σάκης Ρήμος.

Ο Δήμος Καστοριάς θα συμμετέχει από την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, και στην Έκθεση Philoxenia στη Θεσσαλονίκη, με παρουσία στο Περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

May be an image of 10 people and people standingMay be an image of 11 people, people standing and indoorMay be an image of 8 people and indoorMay be an image of 7 people and people standingMay be an image of 7 people, people standing and indoorMay be an image of 4 people and lake