Η μούμια ήταν μέσα στις μια από τις δύο σαρκοφάγους που εντόπισε μια γαλλική αποστολή στη νεκρόπολη Αλ-Ασασίφ στη δυτική ακτή του ποταμου Νείλου
Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν οι αρχαιολόγοι καθώς στην πόλη του Λούξορ της Αιγύπτου εντόπισαν μια καλά διατηρημένη μούμια γυναίκας ηλικίας 3.000 ετών.

Η μούμια ήταν μέσα στις μια από τις δύο σαρκοφάγους που εντόπισε μια γαλλική αποστολή στη νεκρόπολη Αλ-Ασασίφ στη δυτική ακτή του ποταμου Νείλου.
Οι επιστήμονες λένε ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που άνοιξαν σαρκοφάγο η οποία μέχρι σήμερα παρέμενε απόλυτα σφραγισμένη.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου η γυναίκα είχε το όνομα Thuya αν και η εκπρόσωπος του υπουργείου υποστήριξε ότι γίνονται ακόμα προσπάθειες για την ακριβή ταυτοποίηση της μούμιας.
Σύμφωνα με τον υπουργό Αρχαιοτήτων της Αιγύπτου, Καλίντ αλ-Ανάνι «η μια σαρκοφάγος χρονολογείται από την εποχή της 17ης δυναστείας ενώ η δεύτερη είναι από την 18η δυναστεία». Η 18η δυναστεία χρονολογείται από τον 13ο αιώνα π.Χ., μια περίοδο στην οποία έζησαν ορισμένοι από τους πιο ονομαστούς φαραώ, όπως ο Τουτανχαμών και ο Ραμσής ο 2ος.
Ο τάφος στον οποίο βρέθηκαν οι δύο σαρκοφάγοι ανήκε στον Thaw-Irkhet-If, τον επιβλέποντα των μουμιοποιήσεων στον ναό του Μουτ στο Καρμάκ. Ο τάφος που περιέχει μούμιες, σκελετούς και κρανία, χρονολογείται 4.000 πριν.




Πρώτο Θέμα















![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part2]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prl_080126_4-100x70.jpg)
![Ραγκουτσάρια ΄26 – Φωτογραφίες από την παρέλαση των καρναβαλιστών – [part1]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/prt_1_0826-100x70.jpg)
![Πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/mpl_050126_2-100x70.jpg)
![Το μεγάλο γλέντι των Χ.ΕΡ.ΚΑ.Τ. στην Ομόνοια – [φωτογραφίες – video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/xrk_040126-100x70.jpg)
![Η πατινάδα του συλλόγου “Τα Καστοριανά Μπουλούκια” – [video]](https://mpetskas.com/wp-content/uploads/2026/01/vd_051226-100x70.jpg)
