8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποικιλία επιλογών για άλλο ένα βράδυ Κυριακής!

«Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη» (1992) σε σκηνοθεσία  Κρις Κολόμπους 

Κωμωδία Περιπέτεια – Η οικογένεια ΜακΚάλιστερ θα περάσει τα φετινά Χριστούγεννα στο Μαϊάμι και όλοι οι συγγενείς μαζεύονται στο δικό τους σπίτι γαι να ξεκινήσουν από εκεί.
Ο μικρός Κέβιν δεν είναι ενθουσιασμένος για το ταξίδι αφού η ζέστη της Φλόριντα δεν είναι ότι καλύτερο για Χριστουγεννιάτικο σκηνικό.

Κατά τη διάρκεια της αναχώρησής τους από το αεροδρόμιο ο Κέβιν βρίσκεται σε λάθος διάδρομο και με το πορτοφόλι του πατέρα του στα χέρια του επιβιβάζεται σε πτήση για Νέα Υόρκη.

Ατρόμητος αφού το έχει ξαναπεράσει τριγυρνά στην στολισμένη Νέα Υόρκη, γνωρίζει ένα φιλάνθρωπο με κατάστημα παιχνιδιών, μένει στο ξενοδοχείο Plaza και πληρώνει με την πιστωτική του πατέρα του.

Για κακή του τύχη όμως πέφτει πάνω στους διαρρήκτες που είχαν εισβάλλει πέρυσι στο σπίτι του και τώρα το έχουν σκάσει από τη φυλακή.
Εκείνοι έχουν βάλει στόχαστρο το παιχνιδάδικο του φίλου του, ο Κέβιν όμως είναι αποφασισμένος να τους ανατρέψει τα σχέδια….

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Τζον Χερντ, Τιμ Κάρι, Μπρέντα Φρίκερ, Κάθριν Ο’Χάρα.

*Star, Κυριακή 27/11, στις 20:50

«Η Παριζιάνα» (1969) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Πελαγία, μοδίστρα στα προάστια, ύστερα από την προτροπή της αδελφής της, μιας μοντέρνας κοπέλας, αποφασίζει να ανοίξει οίκο μόδας στο Κολωνάκι και παρέα με δυο τρελάρες φίλους τους φτάνουν στη Μύκονο για μια φωτογράφηση μόδας. Εκεί όμως η Πελαγία γνωρίζει έναν πάμπλουτο Ελληνοαμερικανό, ο οποίος γοητεύεται από αυτή. Παντρεύονται, αλλά στο ταξίδι του μέλιτος αυτός σκοτώνεται. Θλιμμένη χήρα, επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιάσει τη νέα της κολεξιόν. Τότε είναι που εμφανίζεται ζωντανός ο….μακαρίτης.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Έρρικα Μπρόγιερ, Κώστας Καρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς.

*Alpha, Κυριακή 27/11, στις 21:00

«Κρίμα το Μπόι σου» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Μάριος, καλός άνθρωπος εκ φύσεως, βλέπει ότι ο φίλος του Δημήτρης χρειάζεται χρήματα και του δίνει ένα ποσό από το ταμείο της εταιρείας στην οποία εργάζεται. Ο Δημήτρης, όμως, δεν του τα επιστρέφει και ο Μάριος καταδικάζεται σε επταετή φυλάκιση. Οταν βγαίνει από την φυλακή, τον περιμένει ένα αυτοκίνητο…Ο οδηγός του τον πηγαίνει σε μια βίλα, όπου μαθαίνει ότι όλα όσα βλέπει, είναι δικά του.

Στον κατάπληκτο Μάριο εμφανίζεται η Δανάη, μια πανέμορφη γυναίκα και του λέει ότι είναι χήρα του φίλου του Δημήτρη, ο οποίος, πριν πεθάνει, είχε δημιουργήσει μια μεγάλη περιουσία στο Κονγκό. Η Δανάη του δίνει τα χρήματα που του “χρωστάει” και ο τίμιος Μάριος τα παραδίδει στον σύμβουλο της εταιρείας. Ο Μάριος είναι τώρα ευτυχισμένος και ερωτευμένος με την Δανάη. Σε μια εκδρομή στην Υδρα, όμως…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άρτεμις Τσάρμη, Άγγελος Μαυρόπουλος.

*Open, Κυριακή 27/11, στις 22:00

«Peppermint» (1999) σε σκηνοθεσία Κώστας Καπάκας

Ελληνική ταινία Κομεντί – Ο Στέφανος, ένας 45άχρονος μηχανικός αεροσκαφών θυμάται την παιδική του ηλικία, όταν έπειτα από χρόνια πάει στη γιορτή ενός παλιού του συμμαθητή. Θυμάται πώς αγάπησε τα αεροπλάνα, καθώς και την πρώτη του αγάπη, τη Μαρίνα, με την οποία χάθηκε λίγο μετά την είσοδό του στην εφηβεία. Η γιορτή αυτή και οι αναμνήσεις που ξαναζωντάνεψαν μέσα του, θα τον οδηγήσουν στην αναζήτηση της αγαπημένης του 30 χρόνια μετά. Τελικά, ο Στέφανος συναντά, στο θάνατο της μητέρας του, τη Μαρίνα. Σίγουρα έχουν πάρα πολλά να πουν.

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Άννυ Λούλου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Νικολέτα Βλαβιανού, Γιώργος Γεροντιδάκης-Σεμπεταδέλης, Τάσος Παλαντζίδης, Σοφία Φιλιππίδου, Νατάσα Μανίσαλη, Μαρία Κανελλοπούλου.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 27/11, στις 23:00

«Ο Τουρίστας» (2016) σκηνοθεσία Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Δράσης – Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ευρώπη, με στόχο να ξεπεράσει μία ερωτική απογοήτευση, ο Φρανκ (Τζόνι Ντεπ) βρίσκεται ξαφνικά να φλερτάρει με την Ελίζ (Αντζελίνα Τζολί), μία εντυπωσιακή γυναίκα που εσκεμμένα μπαίνει στο δρόμο του.

Με φόντο τις μαγευτικές τοποθεσίες της Βενετίας και του Παρισιού, το ειδύλλιο του Φρανκ και της Ελίζ παίρνει σύντομα διαφορετική τροπή, καθώς και οι δυο βρίσκονται άθελά τους αντιμέτωποι με ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Αντζελίνα Τζολί, Πολ Μπέτανι.

*Mega, Κυριακή 27/11, στις 00:10

«Το ξέσπασμα» (1995) σκηνοθεσία Γούλφγκανγκ Πίτερσεν

Περιπέτεια – Ο στρατηγός Μπίλι Φορντ αναθέτει στον συνταγματάρχη Σαμ Ντάνιελς, που εργάζεται στο Αμερικανικό Στρατιωτικό Ινστιτούτο Ερευνών για Μολυσματικές Ασθένειες, να ερευνήσει την ξαφνική εμφάνιση ενός θανατηφόρου μολυσματικού ιού, που έχει εξαπλωθεί στην Αφρική.

Στα βάθη της τροπικής ζούγκλας, ο Σαμ ανακαλύπτει ένα χωριό, όπου οι κάτοικοί του εμφανίζουν τα συμπτώματα, που προκαλεί ο συγκεκριμένος θανατηφόρος ιός. Μετά από έρευνες, συμπεραίνει πως υπάρχουν αρκετές πιθανότητες ο φονικός αυτός ιός να εξαπλωθεί και στις ΗΠΑ.

Αμέσως φροντίζει να ενημερώσει τους ανωτέρους του για να θέσουν τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και την πρώην σύζυγό του, Ρομπέρτα Κέοχ, ερευνήτρια στο Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, για τα αποτελέσματα της έρευνάς του.

Χωρίς εξήγηση, όμως, ο Στρατηγός Φορντ απαλλάσσει τον Σαμ από την υπόθεση και οι προϊστάμενοι της Ρόμπι αρνούνται να λάβουν υπόψη τους τις προειδοποιήσεις της…
Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Ρενέ Ρούσο, Μόργκαν Φρίμαν, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κέβιν Σπέισι

*Star, Κυριακή 27/11, στις 02:00

«Ο Καθηγητής Μάρστον και οι Wonder Women» (2017) σκηνοθεσία  Άντζελα Ρόμπινσον

Δράμα – Η ιστορία της ζωής του Δρ Γουίλιαμ Μούλτον Μάρστον, ψυχολόγου του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που έμεινε στη μνήμη για δύο επιτεύγματα του κατά τη δεκαετία του 1940: ως εφευρέτης του ανιχνευτή ψεύδους και ως δημιουργός της Wonder Woman.

Ενώ η φεμινίστρια υπερηρωίδα του Μάρστον επικρίθηκε για τη «σεξουαλική διαστροφή» της, ο ίδιος κρατούσε ένα μυστικό που θα μπορούσε να τον είχε καταστρέψει… κι όμως αυτός ο άνδρας εμπνεύστηκε για να δημιουργήσει την ηρωίδα του από την σύζυγο του, Ελίζαμπεθ, και την ερωμένη τους, Όλιβ Μπιρν.

Πρόκειται για δύο δυναμικές γυναίκες από τον κλάδο της ψυχολογίας, που αψήφησαν τις συμβάσεις, κι έχτισαν μια μυστική ζωή με τον καθηγητή.

Παίζουν: Λουκ Έβανς, Ρεμπέκα Χολ, Μπέλα Χίθκοουτ, Κόνι Μπρίτον.

*Mega, Κυριακή 27/11, στις 02:10

«Άδεια Γάμου» (2007) σκηνοθεσία Κεν Κουάπις

Κωμωδία Ρομαντική – Η Σάντι και ο Μπεν ετοιμάζονται να κάνουν το μοιραίο βήμα. Να παντρευτούν. Όσο προχωρούν όμως οι προετοιμασίες του γάμου αποδεικνύεται ότι στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να κολλήσουν δύο άνθρωποι που στα λόγια ταιριάζουν απόλυτα. Από τη μια, οι αντιθέσεις που μάλλον χωρίζουν παρά ενώνουν το ζευγάρι και, από την άλλη, ο κιτς περίγυρος, που βρίσκει την τέλεια παρανοϊκή έκφρασή του στο χαρακτήρα του Ρόμπιν Γουίλιαμς, είναι σίγουρες συνθήκες πρόκλησης γέλιου!

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μάντι Μουρ, Τζον Κραζίνσκι, Κρίστιν Τέιλορ.

*Open, Κυριακή 27/11, στις 02:30