12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, τρόμου, μυστηρίου, φαντασίας, κομεντί… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Ο Παπατρέχας» (1966) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Πολύδωρος, θυρωρός μιας πολυκατοικίας της πρωτεύουσας, τρέχει και δε φτάνει, προκειμένου να εξυπηρετήσει όλους τους ένοικους της πολυκατοικίας, για να εξοικονομήσει χρήματα να παντρέψει τις έξι αδερφές του και την γεροντοκόρη θεία του.

Με έξι αδελφές σε ηλικία γάμου και μια ολόκληρη πολυκατοικία να εξαρτάται από αυτόν, για τα καθημερινά θελήματα και τις εξυπηρετήσεις, ο θυρωρός Πολύδωρος βρίσκεται υπό διαρκή πίεση, τρέχοντας να προλάβει τα πάντα.

Ακολουθεί ανελέητο κυνήγι γαμπρών και γάμων, με σκοπό να πάρει και αυτός σειρά και να παντρευτεί την καλή του, προτού τον περιλάβουν οι εννέα κρητικοί αδερφοί της.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Αλέκα Στρατηγού, Κούλα Αγαγιώτου, Νίκος Φέρμας, Αθηνά Τζιμούλη, Νίκος Κούρκουλο, Άση Μιχαηλίδου.

*Mega, Σάββατο 14/01 στις 21:00

«Jurassic World» (2015) σκηνοθεσία Κόλιν Τρέβοροου

Περιπέτεια – Είκοσι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park, το νησί Nublar διαθέτει πλέον ένα θεματικό πάρκο δεινοσαύρων το «Jurassic World». όπως το είχε οραματιστεί ο John Hammond.

‘Έπειτα από αρκετά χρόνια λειτουργίας και βλέποντας τους επισκέπτες κάθε χρόνο να μειώνονται, οι υπεύθυνοι του θεματικού πάρκου «Jurassic World» είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το καινούριο υπερθέαμα, έναν γενετικά κατασκευασμένο, γιγάντιο και σαρκοφάγο δεινόσαυρο, ο οποίος όμως δραπετεύει από το χώρο του και σπέρνει τον πανικό στο γεμάτο χιλιάδες επισκέπτες νησιωτικό πάρκο…

Παίζουν: Κρις Πρατ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Βίνσεντ Ντ’ Ονόφριο, Τάι Σίμπκιν.

*Star, Σάββατο 14/01 στις 21:00

«Το Αμαξάκι» (1957) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία – Tο επάγγελμα του αμαξά περνάει μεγάλη κρίση, λόγω της εμφάνισης των ταξί.
Ο κυρ-Ανέστης (Ορέστης Μακρής), ένας γέρος Πλακιώτης αμαξάς, μένει πιστός στο επάγγελμά του, παρότι αυτό τείνει να εξαφανιστεί, καθώς όλοι στρέφονται στη χρήση αυτοκινήτου, και ο φίλος και συνάδελφός του Θόδωρος (Βασίλης Αυλωνίτης) γίνεται ταξιτζής. Ζει με την Αννούλα (Αντιγόνη Βαλάκου), ένα ορφανό κορίτσι, το οποίο συνδεόταν αισθηματικά με τον Νίκο (Στέφανος Στρατηγός), τον μοναχογιό του, έναν χαρτοκλέφτη, ο οποίος ξεγέλασε την Αννούλα και ξενιτεύτηκε.

Πέρα όμως από την κρίση στο επάγγελμά του, αντιμετωπίζει και οικογενειακά προβλήματα, όταν ο χαρτοκλέφτης γιος του ξεγελά μια κοπέλα, την παρατάει και φεύγει στο εξωτερικό. Μετά από λίγο καιρό, ο αμαξάς, κουρασμένος και εξουθενωμένος καθώς πουλάει τσιγάρα στους δρόμους, πεθαίνει. Ο γιος του γυρίζει μετανιωμένος, παντρεύεται την κοπέλα και ζητάει συγχώρεση πάνω από τον τάφο του πατέρα του.

Παίζουν: Ορέστης Μακρής, Αντιγόνη Βαλάκου, Βασίλης Αυλωνίτης, Χριστίνα Καλογερίκου, Γεωργία Βασιλειάδου, Στέφανος Στρατηγός, Παντελής Ζερβός.

*ΕΡΤ1 Σάββατο 14/01 στις 22:00

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Σάββατο 14/01 στις 22:15

«Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γιέιτς 

Δράσης, μυστηρίου, φαντασίας – Ο Χάρι επιστρέφει για τον πέμπτο χρόνο των σπουδών του στο Χόγκουαρτς και ανακαλύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας των μάγων αντιμετωπίζει αρνητικά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Άρχοντα του Σκότους, Λόρδο Βόλντεμορτ, προτιμώντας να προσποιείται ότι ο Βόλντερμορτ δεν έχει επιστρέψει και θέτοντας την αξιοπιστία του Χάρι, υπό αμφισβήτηση.

Χειρότερο όλων, ο Υπουργός Μαγείας Κορνήλιος Φατζ διορίζει στο Χόγκουαρτς μια καινούργια καθηγήτρια στο μάθημα της Άμυνας Εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών, την “διπρόσωπη” καθηγήτρια Ντολόρες Άμπριτζ.

Όμως το μάθημα της Ντολόρες Άμπριτζ, που έχει εγκρίνει το Υπουργείο, αφήνει τους νεαρούς μάγους απροετοίμαστους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν τους ίδιους και ολόκληρη την κοινότητα των μάγων. Γι’ αυτό, με την παρότρυνση του Ρον και της Ερμιόνης, ο Χάρι παίρνει τα πράγματα στα χέρια του.

Οργανώνει μυστικές συναντήσεις με μια μικρή ομάδα μαθητών που αυτοαποκαλούνται “Ο Στρατός του Ντάμπλντορ” και τους διδάσκει πώς να αμύνονται ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες, προετοιμάζοντας τους θαρραλέους νεαρούς μάγους για τη σημαντική μάχη που τους περιμένει.

Παίζουν:  Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουάτσον, Ιμέλντα Στόντον, Γκάρι Όλντμαν, Ραλφ Φάινς, Έμα Τόμσον, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Άλαν Ρίκμαν, Μάγκι Σμιθ.

*Star, Σάββατο 14/01 στις 23:40

«Η Κομπίνα» (2019) σκηνοθεσία Κρις Αντισον

Κωμωδία – Η Τζόσεφιν Τσέστερφιλντ (Χάθαγουεϊ) είναι η μοιραία γυναίκα με την χλιδάτη ζωή και το κομοπολίτικο lifestyle, η οποία λειτουργεί σαν κομψό αρπακτικό, ξαφρίζοντας διαμάντια και περιουσίες ευκατάστατων αντρών οι οποίοι πέφτουν στη γοητεία της, μέσα από τις ευρηματικές της κομπίνες.

Στο δρόμο της θα βρεθεί η Πένι Ραστ (Γουίλσον) η οποία ειδικεύεται σε αυτοσχέδιες μικροκομπίνες, χωρίς στρατηγική και χωρίς φιλοδοξίες. Αρκεί η αρπαχτή να φτάνει για να τα βγάζει πέρα.

Η γοητευτική Τζόσεφιν θα δει κάτι στην άξεστη και αχαλίνωτη συμπεριφορά της Πένι και μαζί θα δημιουργήσουν ένα αταίριαστο ντουέτο με στόχο την περιουσία ενός δισεκατομμυριούχου.

Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρέμπελ Γουίλσον, Αλεξ Σαρπ.

*Ant1, Σάββατο 14/01 στις 23:45

«Με τα Μάτια του Enzo» (2019) σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις 

Κομεντί Ρομαντική – Μέσω του δεσμού του με τον ιδιοκτήτη του, τον Denny, επίδοξο οδηγό αγώνων της Formula 1, ο Enzo, ένα αξιαγάπητο Golden Retriever μαθαίνει ότι οι τεχνικές που απαιτούνται στην πίστα μπορούν επίσης να οδηγήσουν και σε ένα ευτυχές ταξίδι της ζωής.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ (φωνή), Μίλο Βεντιμίλια, Αμάντα Σέιφριντ, Τζάκι Μινς, Μάρκους Οντρό.

*Alpha, Σάββατο 14/01 στις 00:15

«Διαφυγή» (2019) σκηνοθεσία Αλεξάντερ Αζά

Δράσης Τρόμου – Όταν ένας τεράστιος τυφώνας χτυπά τη Φλόριντα, η Χέιλι (Κάγια Σκοντελάριο) αγνοεί τις εντολές εκκένωσης για να αναζητήσει τον αγνοούμενο πατέρα της (Μπάρι Πέπερ).

Αφού τον εντοπίσει σοβαρά τραυματισμένο στο υπόγειο του πατρικού της, οι δυο τους θα παγιδευτούν από τα ορμητικά νερά που πλημμυρίζουν όλο και περισσότερο το σπίτι.

Καθώς ο χρόνος που τους απομένει για να ξεφύγουν από την ισχυρή καταιγίδα εξαντλείται, η Χέιλι και ο πατέρας της ανακαλύπτουν ότι η ανερχόμενη στάθμη των υδάτων είναι το λιγότερο που πρέπει να φοβούνται.

Παίζουν: Κάγια Σκοντελάριο, Μπάρι Πέπερ, Ρος Άντερσον.

*Skai, Σάββατο 14/01 στις 00:30

«Και Μετά Ήρθε ο Έρωτας» (1997) σκηνοθεσία  Άντι Τέναντ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ένας γιάπης από την Νέα Υόρκη (Μάθιου Πέρι) και μια Αμερικανο-Μεξικάνα (Σάλμα Χάγιεκ).

Ο Άλεξ Γουίτμαν είναι άθεος και ορθολογιστής, λατρεύει τη Νέα Υόρκη, ενώ βλέπει τους γονείς του ελάχιστα. Η Ίζαμπελ Φουέντες, είναι μια πιστή καθολική που πιστεύει στη δύναμη του πεπρωμένου και δεν μπορεί να ζήσει μακριά από την οικογένειά της. Κανείς, ωστόσο, από τους δυο τους δεν φαντάστηκε που θα τους οδηγήσει μια νύχτα τρελού πάθους.

Όταν ξανασυναντιούνται τρεις μήνες αργότερα, εκείνη είναι έγκυος και το ζευγάρι αποφασίζει να παντρευτεί. Και… σ’ αυτό ακριβώς το σημείο είναι που ξεκινούν όλα τα προβλήματα. Δύο διαφορετικοί άνθρωποι που γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν βιαστικά, θα ανακαλύψουν τον έρωτα μέσα από δυσκολίες και εμπόδια.

Παίζουν: Μάθιου Πέρι, Σάλμα Χάγιεκ, Κάρλος Γκομέζ, Τζον Τάνι.

*Mega, Σάββατο 14/01 στις 01:00

«Χίλιοι Τρόποι να Πεθάνεις στην Άγρια Δύση» (2014) σκηνοθεσία Σεθ ΜακΦάρλαν

Γουέστερν, Κωμωδία – Ο Άλμπερτ, ένας δειλός αγρότης, επιθυμεί όσο τίποτα άλλο στη ζωή του να του δοθεί η ευκαιρία να φύγει μακριά από την πολεμόχαρη Δύση. Η κοπέλα του Λουίζ τον εγκαταλείπει για κάποιον πλούσιο και εκείνος απελπίζεται.

Η άφιξη στην πόλη της εντυπωσιακής και δυναμικής Άννα,  θα αλλάξει τα δεδομένα στη ζωή του Άλμπερτ. Κανείς όμως δεν φαντάζεται πως η Άννα είναι σύζυγος του αδίστακτου –και καταζητούμενου– πιστολά Κλιντς. Τελικά υπάρχουν 1000 τρόποι για να πεθάνεις στη Δύση και ο Άλμπερτ επέλεξε τον χειρότερο…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Σαρλίζ Θερόν, Αμάντα Σέιφριντ, Σεθ ΜακΦάρλαν, Νιλ Πάτρικ Χάρις, Τζιοβάνι Ριμπίσι, Σάρα Σίλβερμαν, Έβαν Τζόουνς.

*Ant1, Σάββατο 14/01 στις 01:30

«Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» (1997) σκηνοθεσία Γκας Βαν Σαντ

Κοινωνική, δραματική – Ο Γουίλ Χάντινγκ εργάζεται ως επιστάτης σε ένα κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο και περνά τον ελεύθερό του χρόνο μπλέκοντας σε καυγάδες στις κακόφημες συνοικίες της Βοστόνης. Όταν ένας καθηγητής μαθηματικών στο πανεπιστήμιο αφήνει γραμμένη μια εξαιρετικά δύσκολη εξίσωση στον πίνακα του διαδρόμου, ο Γουίλ είναι ο μόνος, ανάμεσα στα κορυφαία μυαλά του πανεπιστημίου, που καταφέρνει να τη λύσει.

Ο καθηγητής ανακαλύπτει ότι ο Γουίλ είναι αυτός που έλυσε την εξίσωση, και του προτείνει να επισκεφτεί έναν ψυχολόγο. Ως αντάλλαγμα, θα τον βοηθήσει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με το νόμο. Μετά από αρκετές άκαρπες συνεδρίες με διάφορους ψυχοθεραπευτές, εμφανίζεται ο χαρισματικός ψυχολόγος που θα καταφέρει να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Γουίλ και να τον βοηθήσει να πάρει τις σωστές αποφάσεις για το μέλλον του.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Ρόμπιν Γουίλιαμς, Μπεν Άφλεκ, Μίνι Ντράιβερ, Στέλαν Σκάρσγκορντ, Κόουλ Χάουζερ, Τζον Μάιτον.

*Skai, Σάββατο 14/01 στις 02:15

«Τα Σαγόνια του Καρχαρία» (1975) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια Τρόμου – Νύχτα στο νησί Άμιτι.

Μια νεαρή κοπέλα κολυμπά αμέριμνη στα ανοιχτά της θάλασσας. Όμως, δεν επιστρέφει στην ξηρά. Την επόμενη μέρα, η αστυνομία του νησιού, με επικεφαλής τον σερίφη Μάρτιν Μπρόντι, ανακαλύπτει τα απομεινάρια ενός ανθρώπινου σώματος, ξεβρασμένα στην παραλία.

Όταν το συμβάν γνωστοποιείται στον δήμαρχο Λάρι Βον, αυτός επιμένει να «κουκουλωθεί» η υπόθεση – αφού αναμένεται να καταφθάσει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός τουριστών – και ζητά από τον σερίφη να το καταλογίσει ως ατύχημα με ταχύπλοο.

Όμως στον νησί παραβρίσκεται και ο δύτης Ματ Χούπερ, που έχει διαφορετική γνώμη: πιστεύει πως το κορίτσι υπήρξε θύμα ενός μεγάλου Λευκού Καρχαρία.

Οι ισχυρισμοί του Χούπερ αποδεικνύονται αληθινοί όταν μερικές μέρες αργότερα, ένα μικρό παιδί κατασπαράζεται από τα σαγόνια ενός καρχαρία.

Ο Χούπερ και ο Μπρόντι ενώνουν τις δυνάμεις τους με τον Κουίντ, έναν σκληροτράχηλο ναυτικό και αποφασίζουν να κυνηγήσουν τον καρχαρία…

Παίζουν: Ρόι Σάιντερ, Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Ρόμπερτ Σο, Λορέιν Γκάρι, Μάρεϊ Χάμιλτον.

*Star, Σάββατο 14/01 στις 02:30