8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Γιορτή της μητέρας» (2016) σκηνοθεσία Γκάρυ Μάρσαλ

Ρομαντική Κωμωδία – Καθώς πλησιάζει η ημέρα για την γιορτή της μητέρας παρακολουθούμε μία ομάδα, φαινομενικά άσχετων, ανθρώπων να διαχειρίζονται τη σχέση τους με τις μητέρες τους.

Η Σάντι (Τζένιφερ Άνιστον), διαζευγμένη μητέρα δύο αγοριών, μαθαίνει για τον γάμο του πρώην της (Τίμοθι Όλυφαντ) με μία κατά πολύ νεότερή του, την Τίνα (Σέι Μίστελ).

Ο Μπράντλει (Τζέισον Σουντέκις) πρώην πεζοναύτης, είναι χήρος και πατέρας δύο κοριτσιών. Η γυναίκα του Ντάνα ήταν στρατιωτικός και την έχασε πολύ πρόσφατα.

Η Μιράντα (Τζούλια Ρόμπερτς) είναι μία συγγραφέας η οποία είχε δώσει την κόρη της Κρίστιν με το που γεννήθηκε για υιοθεσία. Η ενήλικη πλέον Κρίστιν (Μπριτ Ρόμπερτσον), μητέρα και αυτή ενός κοριτσιού σκέφτεται να παντρευτεί με τον πατέρα του παιδιού, αν και νιώθει έντονα το κενό από την απουσία της μητέρας της.

Η Τζέσι (Κέιτ Χαντσον) -η καλύτερη φίλη της Κρίστιν- και η αδερφή της Γκάμπριελ  (Σάρα Τσαλκ) δεν βλέπουν ποτέ τη μητέρα τους λόγω των ρατσιστικών και ομοφοβικών της  πεποιθήσεων.

Παίζουν: Τζένιφερ Άνιστον, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέιτ Χάντσον, Τζέισον Σουντέικις, Τίμοθι Όλιφαντ.

*Open, Τετάρτη 08/02 στις 21:00

«Ο Όλυμπος Έπεσε» (2013) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Δράσης – Mια τολμηρή περιπέτεια με κεντρικό πρόσωπο τον Μάικ Μπάνινγκ, έναν μυστικό πράκτορα της προεδρικής φρουράς, ο οποίος καταφέρνει να σώσει τον Αμερικανό Πρόεδρο, όταν η λιμουζίνα, που τον μεταφέρει, πέφτει από μια γέφυρα και σκοτώνεται η Πρώτη Κυρία. Καθώς όμως τα γεγονότα ξετυλίγονται, η ζωή του Προέδρου βρίσκεται για ακόμη μια φορά στα χέρια του Μάικ.

Όταν ο Λευκός Οίκος, δέχεται τρομοκρατική επίθεση από μια ομάδα Νοτιοκορεατών και ο Πρόεδρος πέφτει θύμα απαγωγής, οι Aμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις προσπαθούν με κάθε τρόπο να επέμβουν. Εν τω μεταξύ, ο Μάικ, ο οποίος είναι εγκλωβισμένος στο κτίριο, προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τον Πρόεδρο και να αποτρέψει μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Μόργκαν Φρίμαν, Ντίλαν ΜακΝτέρμοτ, Άσλεϊ Τζουντ, Άαρον Έκχαρτ, Μελίσα Λίο, Άντζελα Μπάσετ, Κόουλ Χάουζερ, Ράντα Μίτσελ, Ρικ Γιούν.

*Star Τετάρτη 08/02 στις 21:00

«Μπλε Βελούδο» (1986) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιντς

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Ο νεαρός Τζέφρι Μπόμοντ, επιστρέφει στην πατρίδα του για να επισκεφθεί τον άρρωστο πατέρα του, όταν ανακαλύπτει ένα κομμένο ανθρώπινο αυτί σε ένα λιβάδι κοντά στο σπίτι του.
Όταν το παραδίδει στην αστυνομία διαπιστώνει ότι στις έρευνές τους επικρατεί αδράνεια.

Αποφασίζει λοιπόν να ερευνήσει μόνος του το μυστήριο και εμπλέκεται σε μια σειρά αλλόκοτων και επικίνδυνων καταστάσεων, στις οποίες είναι πρωταγωνιστές ένας ψυχωτικός, σαδιστής εγκληματίας, μία βασανισμένη τραγουδίστρια σε καμπαρέ και η σκοτεινή πλευρά του ίδιου του πρώην αφελούς εαυτού του.

Παίζουν: Κάιλ ΜακΛάχλαν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Ντένις Χόπερ, Λόρα Ντερν, Ντιν Στόκγουελ, Άντζελο Μπανταλαμενο.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 08/02 στις 22:00

«Wall Street: Το Χρήμα Ποτέ Δεν Πεθαίνει» (2010) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική – Ο Γκόρντον Γκέκο (Μάικλ Ντάγκλας) επιστρέφει ως άλλη Κασσάνδρα προφητεύοντας την επερχόμενη οικονομική κρίση, κανείς όμως δεν έδωσε βάση σε έναν πρώην εγκληματία που οδηγήθηκε στη φυλακή πριν 20 χρόνια.

Έχοντας εκτίσει την ποινή του, ο γνωστός μας ήρωας οδηγείται στο περιθώριο της κοινωνίας, όπου κάποτε ήταν κυρίαρχος. Θα μπορέσει να ανακάμψει; Η πρώτη του κίνηση είναι να αποκαταστήσει τις σχέσεις με την κόρη του Ουίνι (Κάρεϊ Μάλιγκαν), η οποία τον θεωρεί υπεύθυνο για το τραγικό τέλος του αδελφού της, αλλά και για τον διασυρμό της οικογένειας.

Με στόχο την κόρη του, ο Γκόρντον, στρέφεται στον αρραβωνιαστικό της, Τζέικομπ (Σάια Λε Μπαφ), ο οποίος αναζητά τις δικές του απαντήσεις, καθώς η «φούσκα» των στεγαστικών δανείων και των ακινήτων, αρχίζει να εκδηλώνεται.

Ο Τζέικομπ τρέφει βασανιστικές υποψίες για το αφεντικό του, τον Μπρέτον Τζέιμς (Τζος Μπρόλιν) που μοιάζει περισσότερο σκοτεινός, από ό,τι ήταν ο Γκόρντον Γκέκο στις δόξες του.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Σία ΛαΜπεφ, Τζος Μπρόλιν, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Φρανκ Λαγκέλα, Τόμας Μπελέσις.

*Alpha, Τετάρτη 08/02 στις 22:40

«Κόκκινο Σπουργίτι» (2018) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Κατασκοπικό θρίλερ – Η Nτομινίκα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι πρίμα μπαλαρίνα με τέτοια ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια.

Είναι αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Nτομινίκα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον.

Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία.

Η Nτομινίκα, πλέον, θα πρέπει να συμφιλιώσει τον παλιό εαυτό της, με τη δύναμη που κατέχει τώρα, την ίδια ώρα που η ζωή της και όλοι αυτοί που αγαπά βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου κι ενός πράκτορα της CIA που προσπαθεί να την πείσει πως είναι ο μόνος τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έντγκερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

*Star, Τετάρτη 08/02 στις 23:30

«Η Εποχή των Δολοφόνων» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Μπέντζαμιν Φορντ, είναι αμερικάνος βετεράνος, που είχε πάρει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας. Πλέον ζει σε ένα σπίτι απομονωμένο μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν του, το οποίο όμως θα ξαναζωντανέψει εξαιτίας ενός παράξενου επισκέπτη.

Ο Εμίλ Κόβακ, ένας περίεργος Ευρωπαίος τουρίστας, κάνει έντονη την παρουσία του στην περιοχή και ανάμεσα στους δύο άνδρες αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη φιλία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο απρόσμενος επισκέπτης είναι ένας πρώην Σέρβος στρατιώτης, που θέλει μονάχα ένα πράγμα, να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μίλο Βεντιμίλια, Ελίζαμπεθ Όλιν.

*Open, Τετάρτη 08/02 στις 23:30

«Μπάτσοι από τον Πάγκο» (2010) σκηνοθεσία Άνταμ ΜακΚέι 

Αστυνομική Δράσης – Οι ντετέκτιβ Κρίστοφερ Ντάνσον και Πι-Κέι Χάισμιθ είναι οι πιο ικανοί και αγαπητοί μπάτσοι στη Νέα Υόρκη. Λίγα γραφεία πίσω από τα δικά τους κάθονται οι Άλεν Γκαμπλ και Τέρι Χόιτζ, οι οποίοι δεν ανήκουν στους ήρωες, είναι από τους «άλλους τύπους».

Όμως για κάθε μπάτσο εμφανίζεται κάποια μέρα η ευκαιρία να αναδειχθεί… Έτσι οι Γκαμπλ και Χόιτζ αναλαμβάνουν μία φαινομενικά απλή υπόθεση, με την οποία κανείς άλλος δεν καταδέχεται να ασχοληθεί, η οποία όμως μπορεί να αποδειχθεί ως το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της Νέας Υόρκης.

Σίγουρα είναι η ευκαιρία της ζωής τους, έχουν όμως τα προσόντα να την εκμεταλλευτούν;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Γουίλ Φερέλ, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Ντουέιν Τζόνσον, Εύα Μέντες, Μάικλ Κίτον, Λίντσεϊ Σλόαν, Ρέι Στίβενσον, Πάρις Χίλτον, Αν Χεκ, Στιβ Κούγκαν.

*Mega, Τετάρτη 08/02 στις 01:20

«Η Χήρα» (2018) σκηνοθεσία Νιλ Τζόρνταν 

Δραματική – Η Φράνσις (Κλόι Γκρέις Μόρετζ), μία νεαρή γυναίκα που πενθεί τον θάνατο της μητέρας της, ανακαλύπτει μία χαμένη τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης και αποφασίζει να την επιστρέψει στην κάτοχο της.

Αυτή είναι η αρχή μίας ασυνήθιστης φιλίας με την αινιγματική χήρα Γκρέτα (Ιζαμπέλ Ιπέρ), παρά τη δυσαρέσκεια της καλύτερης της φίλης Έρικα (Μάικα Μονρόε) που κατά τα άλλα βοηθάει την Γκρέις να εγκλιματιστεί στη μεγάλη πόλη.

Η Φράνσις αγνοεί τις ανησυχίες της φίλης της, όμως τα κίνητρα της Γκρέτα είναι πιο νοσηρά από αυτό που φαντάζεται.

Παίζουν:  Ιζαμπέλ Ιπέρ, Κλόε Γκρέις Μόρετζ, Μάικα Μονρόε, Στίβεν Ρία.

*Alpha, Τετάρτη 08/02 στις 01:40