14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή σήμερα και όσα μπορείς να απολαύσεις στη μικρή οθόνη είναι εδώ.

«Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους» (2013) σκηνοθεσία Νιλ Νάιτινγκεϊλ, Μπάρι Κουκ

Κινούμενα Σχέδια Περιπέτεια Φαντασίας – 0 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην Αλάσκα, η παρατεταμένη εποχή της βαρυχειμωνιάς-τρεις μήνες ανελέητου σκότους, γεμάτοι βίαιες χιονοθύελλες- οδηγεί τους δεινόσαυρους νότια.

Ανάμεσα στους δεινόσαυρους συναντάμε τον Πίτση, έναν περίεργο αλλά ιδιαίτερα φιλικό Παχυρινόσαυρο. Από τη στιγμή που γεννιέται, ως ο μικρότερος νεοσσός, ο Πίτσης πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει ανάμεσα σε ανταγωνιστικά αδέρφια, σε κακοτοπιές και απρόβλεπτες καταστάσεις αλλά και απέναντι σε άγρια αρπακτικά όπως το πανούργο «Τρόοδον» και ο δαιμόνιος «Γοργορόσαυρος».

Κουβαλώντας τη μνήμη της αποκαρδιωτικής εμπειρίας κατά την οποία ο ίδιος ο πατέρας του έπεσε θύμα των αιχμηρών δοντιών του Γοργορόσαυρου, ο Πίτσης αποφασίζει να συμμαχήσει με τον αδερφό του τον Σκάουλερ και τη φίλη του Τζούνιπερ.

Η ιδιαίτερη αυτή ομάδα, περνώντας από μια σειρά από ανατριχιαστικές αλλά και αστείες περιπέτειες καταφέρνουν τελικά να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η ιστορία όμως συνεχίζεται και βλέπουμε τον Πίτση ως ενήλικα πλέον, ο οποίος αν και παραμένει αουτσάιντερ, δεν διστάζει να αναμετρηθεί με τους μεγαλύτερους για να κερδίσει την αναγνώριση από την αγέλη αλλά και την αγαπημένη του Τζούπιτερ.

Με τις φωνές των: Φοίβου Ριμένα, Κώστα Αποστολίδη, Υρούς Λούπη, Γεράσιμου Γεννατά, Κρατερού Κατσούλη, Αλέξανδρου Μπουρδούμη, Αργύρη Παυλίδη, Πωλίνας Ευαγγελάτου,

*Open, Παρασκευή 03/03, στις 21:00

«Νύχτα Γάμου» (1967) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Δύο ζευγάρια, η Πέπη (Μάρθα Καραγιάννη) με τον Ιάκωβο (Κώστας Βουτσάς), και η Τζένη (Μπέτυ Αρβανίτη) με τον Θάνο (Φαίδων Γεωργίτσης), καταφτάνουν σε ένα ξενοδοχείο στο Καβούρι για να περάσουν την πρώτη νύχτα του γάμου τους.

Όμως στο παρελθόν, η Πέπη είχε δεσμό με το Θάνο και όταν αντιλαμβάνεται η Τζένη ποιά είναι η Πέπη, από μια φωτογραφία που είχε δει, αρχίζουν τα μπερδέματα για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Φαίδων Γεωργίτσης, Μπέτυ Αρβανίτη, Μαίρη Λαλοπούλου, Γιάννης Βογιατζής, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Μαίρη Μεταξά, Μαίρη Χαλκιά

*Ant1, Παρασκευή 03/03, στις 21:00

«Το Τελεσίγραφο του Μπορν» (2007) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Θρίλερ – Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος πραγματικά είναι. Για μία ακόμη φορά καταδιώκεται από αυτούς που τον δημιούργησαν.  Έχοντας ακόμα αμνησία και χωρίς την αγαπημένη του Μαρί, προσπαθεί να ξεφύγει από δολοφόνους που θέλουν να τον σκοτώσουν, αστυνομικούς, πράκτορες του FBI και την Ιντερπόλ. Ο Μπορν δεν έχει άλλη επιλογή από το να ταξιδέψει ανά τον κόσμο και να εξακριβώσει ποιος πραγματικά είναι και ποιοι σε αυτό το ασταμάτητο κυνηγητό είναι οι εχθροί του και ποιοι οι φίλοι του.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζούλια Στάιλς, Ντέιβιντ Στράδερν, Τζόαν Άλεν.

*Star, Παρασκευή 03/03, στις 21:00

«Οι Πειρατές της Σομαλίας» (2017) σκηνοθεσία Μπράιαν Μπάκλεϊ

Δραματική – Η φαινομενικά απίθανη ιστορία του Jay Bahadur (Ίβαν Πίτερς) ξεκινά το 2008, όταν απόφοιτος από το πανεπιστήμιο του Τορόντο αναζητά ένα κίνητρο για να ξεκινήσει την καριέρα του.

Νέος και άπειρος ακόμη, με ήδη μία μεγάλη λίστα από επαγγελματικές απογοητεύσεις, συναντά τυχαία το είδωλό του, τον συντάκτη της Daily Mail, Seymour Tolbin (Αλ ΠΑτσίνο), η οποία και τον εμπνέει να κυνηγήσει το ρεπορτάζ της ζωής του. Έτσι, καταστρώνει ένα σχέδιο για να βρεθεί στη Σομαλία.

Παίζουν: Ιβαν Πίτερς, Αλ Πατσίνο, Μπαρκάντ Αμπντί, Μέλανι Γκρίφιθ

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 03/03, στις 22:00

«Μετά Τα Μεσάνυχτα» (1973) σκηνοθεσία Νίκολας Ρέγκ

Μυστηρίου – Μια κρύα, φωτεινή μέρα στην Αγγλία, ένα μικρό κορίτσι πνίγεται σε μια λίμνη. Είναι η κόρη του Τζον Μπάξτερ και της γυναίκας του Λάουρα. Μουδιασμένη ακόμα από τη θλίψη, η Λάουρα συνοδεύει τον Τζον στη Βενετία, όπου ανακαινίζει μια εκκλησία, με την ελπίδα ότι οι διακοπές θα τη βοηθήσουν να συνέλθει από το σοκ του θανάτου της κόρης της. Στη Βενετία, οι Μπάξτερ συναντούν δύο γριές αδελφές που ισχυρίζονται ότι έχουν μεντιουμιστική σχέση με το νεκρό κορίτσι. Ο σύζυγος περιφρονεί την ιδέα, αλλά βλέπει επανειλημμένα μια μικρή φιγούρα με κόκκινο παλτό σε σκιερά περάσματα στα κανάλια. Τότε την αντιμετωπίζει

Παίζουν: Τζούλι Κρίστι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Χίλαρυ Μέισον.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 03/03, στις 22:30

«… Για Πάντα» (2020) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Δραματική  Ελληνική Ταινία – O Πέτρος είναι ένας 35αρης επιτυχημένος σεφ και συλλέκτης βινυλίων που ψάχνει τον εαυτό του σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις.

Η Ζωή είναι μία ρομαντική κοπέλα που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κοστούμια και ενδιαφέρεται για μια σταθερή σχέση.

Οι δύο κόσμοι τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν θα συναντηθούν τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο ένας δυνατός έρωτας θα γεννηθεί και θα επηρεάσει τη ζωή τους. Για πάντα!

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού

*Alpha, Παρασκευή 03/03, στις 22:40

«Άδοξοι Μπάσταρδη» (2009) σκηνοθεσία Κουέντιν Ταραντίνο

Πολεμική – Παρακολουθούμε πως εξελίσσονται δύο συνωμοσίες που έχουν κοινό στόχο την κατάρρευση της Ναζιστικής Γερμανίας, η πρώτη συνωμοσία σχεδιάζεται από μια νεαρή Γαλλίδα Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα (Μελανί Λοράν) και η δεύτερη από μια ομάδα Εβραίων Συμμάχων της οποίας ηγείται ο Υπολοχαγός Άλντο Ρέιν (Μπραντ Πιτ).

Στην κατεχόμενη απ’ τα Γερμανικά στρατεύματα Γαλλία, κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μια Εβραία κοπέλα, η Σοσάνα, γίνεται μάρτυρας της δολοφονίας ολόκληρης της οικογένειάς της από τους Ναζί. Εκείνη, κατορθώνει να γλιτώσει και να δραπετεύει στο Παρίσι, όπου αποκτά νέα ταυτότητα και ζωή ως ιδιοκτήτρια ενός μικρού κινηματογράφου.

Ταυτόχρονα, μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών, με επικεφαλής τον Υπολοχαγό Άλντο Ρέιν, αποφασίζει να εισβάλλει στη Γαλλία, και να κάνει τη ζωή των Γερμανών του Τρίτου Ράιχ κόλαση, μην αφήνοντας κανένα ζωντανό στο πέρασμά της – και μάλιστα ασκώντας πάνω τους τα απάνθρωπα αντιεβραϊκά μέτρα των Ναζί, με στόχο την τιμωρία τους με το ίδιο νόμισμα…

Γνωστοί στους εχθρούς τους ως “Μπάσταρδοι”, η ομάδα του Ρέιν βρίσκει στο πρόσωπο μιας Γερμανίδας ηθοποιού (Ντάιαν Κρούγκερ) μία ανέλπιστη σύμμαχο στη μάχη που δίνει. Αλλά κι η Σοσάνα, θα παίξει ένα καταλυτικό ρόλο.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Κρίστοφ Βαλτς, Μάικλ Φασμπέντερ, Ιλάι Ροθ, Ντάνιελ Μπρουλ, Ντάιαν Κρούγκερ, Μελανί Λοράν.

*Ant1, Παρασκευή 03/03, στις 22:45

«Το Μούτρο: Η Επιστροφή» (2016) σκηνοθεσία Ντένις Γκάνσελ

Περιπέτεια – Ο Τζέισον Στέιθαμ, ο καλύτερος και πιο σκληροτράχηλος σταρ ταινιών δράσης, αναλαμβάνει και πάλι τον θρυλικό χαρακτήρα του Άρθουρ Μπίσοπ, σε μια ταινία που γράφει με αίμα και δράση τη συνέχεια της ιστορίας.

Αυτή τη φορά, ο μεθοδικός και αποτελεσματικός επαγγελματίας εκτελεστής Μπίσοπ έχει αποφασίσει να αφήσει για τα καλά πίσω το παρελθόν του, όμως η μοίρα -με τη μορφή του πιο σκληρού του αντιπάλου- έχει διαφορετικά σχέδια.

Τώρα ο θρυλικός εκτελεστής είναι πλέον αναγκασμένος φέρει σε πέρας τις πιο επικίνδυνες αποστολές της ζωής του, κάνοντάς τις μάλιστα να φανούν σαν ατύχημα, για να μπορέσει να σώσει τον μεγάλο του έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζέσικα Άλμπα, Μισέλ Γιέο.

*Star, Παρασκευή 03/03, στις 22:50

«Δάκρυα Για την Ηλέκτρα» (1966) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ο γοητευτικός Γιώργος παίρνει τη θέση του σωφέρ στο σπίτι του πλούσιου Τάσου Πετρίδη και δημιουργεί ερωτικό δεσμό με την γυναίκα του, Λίνα Πετρίδη. Η αποκάλυψη αυτής της παράνομης σχέσης θα προκαλέσει το θάνατο του συζύγου της Λίνας.
Ωστόσο, η νεαρή και όμορφη Ηλέκτρα αποφασίζει να εκδικηθεί το ζευγάρι για το χαμό του πατέρα της, ρισκάροντας την ίδια της τη ζωή.

Παίζουν: Ζωή Λάσκαρη, Μαίρη Χρονοπούλου, Αλέκος Αλεξανδράκης, Λάκης Κομνηνός, Μάνος Κατράκης, Δημήτρης Μπισλάνης, Λίζα Κουντούρη, Ειρήνη Κουμαριανού

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 03/03, στις 23:00

«Dredd» (2012) σκηνοθεσία Πιτ Τράβις

Δράσης, Επιστημονικής Φαντασίας – Μετά από ένα πυρηνικό πόλεμο που μετέτρεψε τον πλανήτη σε ένα ραδιενεργό ερημότοπο, οι άνθρωποι επιβιώνουν σε ελάχιστες εναπομείναντες μεγαλουπόλεις, σε μεγακτήρια κατά χιλιάδες.

Σε μία από αυτές τις μεγαπόλεις, την Μέγκα Σίτι 1, ένα πελώριο τείχος την χωρίζει από την Καταραμένη Γη, αλλά και στο εσωτερικό της τα πράγματα όλο και χειροτερεύουν.
Το απόλυτο χάος κυριαρχεί και τα στατιστικά του εγκλήματος ξεπερνούν κάθε όριο. Σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, 12 σοβαρά εγκλήματα συμβαίνουν ανά ένα λεπτό μέσα στην πόλη. 17,000 εγκλήματα μέσα σε μία μονάχα μέρα…

Το νομικό σύστημα που ίσχυε πριν τον πόλεμο δεν μπορεί να λειτουργήσει σε αυτό το επίπεδο εγκληματικότητας, έτσι εφαρμόζεται ένα νέο, πιο σκληρό και πιο άμεσο όπου οι δικαστές συγκεντρώνουν εκτός από τη δικαστική εξουσία, την αστυνομική και την εκτελεστική.

Ένας από αυτούς, ο δικαστής Ντρεντ (Καρλ Ούρμπαν), ο πιο σκληρός και ο αποδοτικός αφού τα νούμερά του δείχνουν ότι ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά του.
Σε αυτή την αποστολή θα επιλέξει μία νεαρή δόκιμο, την Άντερσον (Ολίβια Θερμπυ) που απέτυχε στις εξετάσεις για να γίνει δικαστής, αλλά οι ισχυρές τηλεπαθητικές της ικανότητες, την κάνουν κατάλληλη για της δώσουν μία δεύτερη ευκαιρία στο σώμα.

Εκείνο όμως που αγνοούν οι δυο Δικαστές είναι ότι στο Πιτς Τρις, κουμάντο κάνει η σκληροτράχηλη βαρόνη των ναρκωτικών ‘Ma-Ma’ (Λένα Χάντλεϊ), η οποία σε καμία περίπτωση δεν θα κάτσει να ανεχτεί την απρόσκλητη και ενοχλητική παρουσία των Δικαστών στο ‘Βασίλειο’ της….

Παίζουν: Καρλ Ούρμπαν, Λένα Χίντεϊ, Ολίβια Θέρλμπι.

*Open, Παρασκευή 03/03, στις 23:00

«Εκδίκηση σε Δεύτερο Χρόνο» (1990) σκηνοθεσία Μπρους Μάλμουθ

Δραματική  Δράσης – Ο Στορμ θα πέσει σε κώμα, μετά από ένα μπαράζ πυροβολισμών στο σπίτι του, το οποίο θα στοιχίσει τη ζωή της γυναίκας του.

Ο γιος του συνεχίζει να πιστεύει ότι ο πατέρας του είναι νεκρός, εκείνος όμως όταν θα ξυπνήσει από το κώμα δεν θα σταματήσει μέχρι να βρει τους δολοφόνους της γυναίκας του.

Βοηθός του σε αυτή την προσπάθεια είναι η νοσοκόμα που τον φρόντισε όλο αυτό το διάστημα, η Άντι Στιούαρτ (Κέλι λε Μπροκ) και ο συνεργάτης του από το παρελθόν ο Ο’ Μάλεϊ, ο οποίος φρόντισε τον γιο του Στορμ και τον είχε υπό την προστασία του.

Παίζουν:  Στίβεν Σίγκαλ, Κέλι Λε Μπροκ, Γουίλιαμ Σάντλερ, Φρέντερικ Κόφιν, Μπόνι

*Star, Παρασκευή 03/03, στις 00:40

«Η Ρόζα της Σμύρνης» (2016) σκηνοθεσία Γιώργου Κορδέλλα

Δραματική Ρομαντική – Στην Αθήνα του 1987 ο Δημήτρης ετοιμάζει μια έκθεση πάνω στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων της Σμύρνης και, ψάχνοντας, ανακαλύπτει σε ένα τούρκικο παλιατζίδικο ένα ματωμένο νυφικό. Αναζητώντας την ιστορία του, καταλήγει στη Ρόζα, μια γηραιά κυρία που ζει με την εγγονή της και δεν θέλει να μοιραστεί με κανέναν το παρελθόν της.

Παίζουν: Τάσος Νούσιας, Λήδα Πρωτοψάλτη, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιλμάζ Γκρουντά, Γιούλικα Σκαφιδά, Τζεμ Ακσακάλ, Πέτρος Λαγούτης, Χάρης Εμμανουήλ, Κώστας Καζανάς, Αϊσάν Σουμερτζάν, Γιάννης Θωμάς.

*Alpha, Παρασκευή 03/03, στις 00:45

«Jason Bourne» (2016) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Δράσης Μυστηρίου – Η Νίκι Πάρσονς εμφανίζεται ξαφνικά στη ζωή του Τζέισον Μπορν, έχοντας στα χέρια της ένα στικάκι με πληροφορίες σχετικά με σκοτεινές επιχειρήσεις της CIA. Η συνάντησή τους στη φλεγόμενη από κινητοποιήσεις Αθήνα θα πάρει απροσδόκητη τροπή, με τον πρώην πράκτορα να ταξιδεύει σε Βερολίνο, Λονδίνο και, τέλος, στην πατρίδα του για να αναμετρηθεί με το παρελθόν αλλά και να σταματήσει το μυστικό πρόγραμμα της CIA, που θέλει να ελέγξει τον κυβερνοχώρο…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τόμι Λι Τζόουνς, Αλίσια Βικάντερ, Τζούλια Στάιλς

*Ant1, Παρασκευή 03/03, στις 01:15

«Αγώνας Χωρίς Έλεος» (2009) σκηνοθεσία Τζεφ Κιγκ

Περιπέτεια – Ο Τζον Μπρίκνερ, έχοντας περάσει εφτά χρόνια στη φυλακή, αισθάνεται πλέον έτοιμος να αφήσει πίσω του οριστικά το βίαιο παρελθόν του.

Όλα αλλάζουν όμως όταν η σύζυγος του ανθρώπου που είχε σκοτώσει, ζητάει τη βοήθεια του καθώς η κόρη της χρειάζεται άμεσα μεταμόσχευση καρδιάς και το κόστος της επέμβασης είναι πολύ υψηλό. Ο Τζον ξέρει πως είναι χρέος του να σώσει το κορίτσι και ο τρόπος για να τα καταφέρει είναι μόνο ένας:θα πρέπει να αγωνιστεί ξανά!

Μία παράνομη ομάδα του προσφέρει τα χρήματα που χρειάζονται για την επέμβαση, με αντάλλαγμα έναν αγώνα όπου όμως δεν θα υπάρχουν κανόνες και στο τέλος θα επιβιώσει μόνο ο πιο δυνατός!

Παίζουν: Στιβ Όστιν, Γουόλτον Γκόγκινς, Λόρα Βάντερβουτ, Ντόνελι Ρόουντς.

*Star, Παρασκευή 03/03, στις 02:30