10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ελληνικές και ξένες παραγωγές για να περάσεις το βράδυ του Σαββάτου!

«Ο Μικροπόδαρος» (2018) σκηνοθεσία Κάρεϊ Κερκπάτρικ

Κινούμενα Σχέδια – Η ταινία «Ο Μικροπόδαρος» φέρνει τα πάνω κάτω σε όλα όσα ξέρουμε για τα Γέτι, όταν ένα νεαρό και έξυπνο Γέτι ανακαλύπτει κάτι που πίστευε πως δεν υπήρχε – έναν άνθρωπο.

Τα νέα για τον «Μικροπόδαρο» του φέρνουν δόξα και μια ευκαιρία να κερδίσει το κορίτσι των ονείρων του. Επίσης, αναστατώνει την κοινότητα των Γέτι για το τι άλλο θα μπορούσε να υπάρχει στον κόσμο πέρα από το χιονισμένο τους χωριό, σε μια ζωηρή περιπέτεια για τη φιλία, το κουράγιο και την χαρά της ανακάλυψης.

*Star, Σάββατο 18/03 στις 20:50

«Το πιο Λαμπρό Αστέρι» (1967) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Αισθηματική – Μια όμορφη κοπέλα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) εργάζεται στην ψαραγορά και ψυχαγωγεί τον κόσμο με τα τραγούδια της.

Ονειρεύεται να γίνει τραγουδίστρια και σύντομα θα εργαστεί στο νυχτερινό κέντρο του Μενεξέ (Νικήτας Πλατής).

Δουλεύει μαζί με τον σπουδαστή κλασικής μουσικής (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), με τον οποίο δεν έχει καλές σχέσεις.

Αγνοεί ότι η επιτυχία της οφείλεται, εν πολλοίς, στον στιχουργό των τραγουδιών της που δεν είναι άλλος από τον συγκεκριμένο σπουδαστή.

Εκείνος πεισμώνει και, παρά την έλξη που υπάρχει ανάμεσά τους, θα παντρευτεί μια άλλη κοπέλα (Μαίρη Ιωαννίδου), κόρη ενός πλούσιου οικογενειακού φίλου (Σταύρος Ξενίδης).

Όταν τελικά παραμερίσουν τους ανταγωνισμούς τους, οι δύο νέοι θα ξαναβρεθούν για να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Βουγιουκλακη Αλικη, Παπαμιχαηλ Δημητρης, Ξενιδης Σταυρος,Διανελλος Λαυρεντης.

*Skai, Σάββατο 18/03 στις 21:00

«Το Ακρωτήρι της Βίας» (2013) σκηνοθεσία Ζερόμ Σαλ

Δραματική Τρόμου – Η ταινία διαδραματίζεται την περίοδο του Απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, όπου ένας αστυνομικός ερευνά το θάνατο δύο γυναικών – μεταξύ των οποίων και της κόρης ενός από τους παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας ράγκμπι – στο Κέιπ Τάουν.

Σαν παιδί, ο Αλι Νόιμαν (Φόρεστ Γουιτακερ) γλίτωσε την δολοφονία από τους Ινκάτα, ένα μαχητικό πολιτικό κόμμα πολέμιο του Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου του Νέλσον Μαντέλα. Μόνο αυτός και η μητέρα του, επέζησαν από το μακελειό όλα αυτά τα χρόνια. Αλλά, όπως στους περισσότερους επιζώντες, τα ψυχολογικά τραύματα παραμένουν.

Σήμερα, ο Αλι είναι επικεφαλής του κλάδου ανθρωποκτονιών της νοτιοαφρικανικής αστυνομίας στο Κέιπ Τάουν. Ένας από τους συνεργάτες του είναι ο Μπράιαν Επκίν (Ορλάντο Μπλουμ), ένας ανεξάρτητος λευκός αξιωματικός του οποίου η οικογένεια αρχικά συμμετείχε στην δημιουργία του απαρτχάιντ, αλλά που συνεργάζεται καλά με τον Νόιμαν. Μαζί έχουν να αντιμετωπίσουν την εγκληματικότητα που αναπόφευκτα υπάρχει σε αχανείς περιοχές υποαπασχολούμενων και ανέργων, μιας εγκληματικότητας που επιδεινώνεται από συμμορίες, τόσο σε τοπικό όσο και σε άλλα μέρη της Αφρικής.

Όσο το κουβάρι του μυστηρίου ξετυλίγεται, η αποστολή τους παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις, καθώς, όπως όλα δείχνουν, η δολοφονία σχετίζεται με την παραγωγή και τη διακίνηση ενός νέου και ισχυρού ναρκωτικού. Την ίδια στιγμή το σκοτεινό παρελθόν της Νοτίου Αφρικής βγάζει στην επιφάνεια εντάσεις και μυστικά, που περιπλέκουν την υπόθεση.

Παίζουν: Ορλάντο Μπλουμ, Φόρεστ Γουίτακερ, Κόνραντ Κεμπ, Τάνια Βαν Γκράαν, Νατάσα Λόριγκ.

*Skai, Σάββατο 18/03 στις 23:00

«Εγώ, ο Απαισιότατος 2» (2013) σκηνοθεσία Πιέρ Κοφέν, Κρις Ρενό

Animation – Καθώς ο Γκρου αρχίζει να συνηθίζει το ρόλο του ως κλασικός οικογενειάρχης και πατέρας των Μάργκο, Ίντιθ και Άγκνες, μια άκρως απόρρητη οργάνωση, αφιερωμένη στην καταπολέμηση του κακού σε παγκόσμια κλίμακα, ζητάει τη βοήθειά του. Τώρα είναι στο χέρι του Γκρου, των Μινιόν και της νέας συνεργάτιδάς του, της Λούσι, να πατάξουν το κακό. Άλλωστε, ο μεγαλύτερος πρώην παγκόσμιος κακός είναι ο μόνος που μπορεί να πιάσει αυτόν που προσπαθεί να του πάρει τη θέση.

Τις φωνές τους στους ήρωες «δανείζουν»: ο βραβευμένος με «Χρυσή Σφαίρα» και υποψήφιος για Όσκαρ, Στιβ Καρέλ, ο Μπέντζαμιν Μπρατ, ο Ράσελ Μπραντ.

Στην ελληνική εκδοχή με τις φωνές των: Γιάννης Ζουγανέλης, Ανδρέας Ευαγγελάτος, Ελε΄νη Βογιατζή, Μυρτώ Ορφανάκου, Βασιλική Σούτη, Σάκης Μπουλάς, Δημοσθένης Χαλκιόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Νίκος Νίκας.

*Star, Σάββατο 18/03 στις 23:00

«Οι μαχητές των δρόμων 8» (2017) σε σκηνοθεσία Φ.Γκάρι Γκρέι

Δράση, περιπέτεια – Η παρέα των Μαχητών του Δρόμου, μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σάιφερ, μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα, με επικεφαλής τον Χομπς που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία, μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Σάββατο 18/03 στις 00:15

«Μαχητές των Δρόμων: Tokyo Drift» (2006) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης – Ο Σον Μπόσγουελ αναγκάζεται να καταφύγει στο σπίτι του πατέρα του στο Τόκυο, καθώς στην Αμερική τον περιμένει ποινή φυλάκισης. Εκεί, ανακαλύπτει τους αγώνες αυτοκινήτων drift.

Λάτρης της ταχύτητας ο ίδιος, θα βρεθεί σύντομα αντιμέτωπος με τον “βασιλιά” του drift στο Τόκυο και μοιραία, θα χάσει. Για να ξεπληρώσει το χρέος του θα χρειαστεί να βυθιστεί ακόμα περισσότερο στον υπόκοσμο της Yakuza, της Ιαπωνικής μαφίας. Οι αγώνες δεν είναι πια ένα μετεφηβικό παιχνίδι, το ρίσκο θα είναι οριακό και ως έπαθλο θα οριστεί το πολυτιμότερο αγαθό: η επιβίωση.

Κι όλα αυτά σε μία μεγαλούπολη-σταυροδρόμι πολλών λαών και πολιτισμών, όπου το πιο εύκολο πράγμα είναι να περάσεις το όριο ταχύτητας και να ερωτευθείς το λάθος κορίτσι.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Λούκας Μπλακ, Νάταλι Κέλι, Μπράιαν Τι, Σόνια Τίμπα, Ντάμιεν Μαρζέτ, Τρούλα Μάρκους.

*Star, Σάββατο 18/03 στις 01:15

«Ατέλειωτη Εβδομάδα» (2014) σκηνοθεσία Πίτερ Γκλανζ

Ρομαντική κομεντί – Ο Κόνραντ Βάλμοντ είναι ένας άντρας με πολλά χρήματα και χωρίς κανένα σκοπό στη ζωή, ο οποίος ζει ανέμελα στο πολυτελές ξενοδοχείο των γονιών του στο Μανχάταν. Στο διάστημα, όμως, μιας και μόνης εβδομάδας, θα του κάνουν έξωση, θα τον αποκληρώσουν από την οικογενειακή περιουσία και ταυτόχρονα θα γνωρίσει τον έρωτα.

Παίζουν: Τζέισον Μπέιτμαν, Ολίβια Γουάιλντ, Μπίλι Κράνταπ

*Skai, Σάββατο 18/03 στις 01:15

«Success Story» (2017) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Οι δυο τους, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται ξαφνικά, απερίσκεπτα και παράφορα και παντρεύονται.

Η Τζορτζίνα, στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο περιβάλλον του Παναγή, απαρνιέται τον εαυτό της.

Το δημιουργικό της αδιέξοδο, σε συνδυασμό με μια δύσκολη εγκυμοσύνη, την μεταμορφώνουν, καθώς συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν είναι όπως το φαντάστηκε στο γάμο της.

Η ραγδαία αλλαγή των οικονομικών δεδομένων, η αυτοκτονία του πατέρα του Παναγή για χρέη κι η επικείμενη ανάμειξη του Παναγή στην πολιτική, μεγεθύνουν τις αντιθέσεις τους και απομακρύνουν το ζευγάρι δίνοντας, ραγδαία σχεδόν, τη θέση του θαυμασμού, του πάθους και της έλξης, στην απογοήτευση, την αποξένωση και τελικά την υποτίμηση και τον ανταγωνισμό.

Τότε αρχίζει ο παραλογισμός, καθώς η ιστορία αγάπης τους, γίνεται μίσους κι εκδίκησης, με τους δυο τους να φτάνουν στα άκρα προκειμένου να επιβιώσουν.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζένη Θεωνά, Πάνος Μουζουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου.

*Alpha, Σάββατο 18/03 στις 01:30

«Το Μυστικό των Μάρομποουν» (2017) σκηνοθεσία Σέρχιο Γ. Σάντσεθ

Μυστηρίου, τρόμου – Το Marrowbone είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, που διηγείται την ιστορία τεσσάρων αδελφών που προσπαθούν να επιβιώσουν στην έπαυλη που ζούσαν με την πολυαγαπημένη τους μητέρα.

Ο εικοσάχρονος Τζακ Μάρομποουν, η μικρότερη αδελφή του και τα δύο μικρότερα αδέλφια του, έχουν καταφέρει να φτιάξουν μία ασφαλή καθημερινότητα στο λαβυρινθώδες σπίτι τους, μετά τον θάνατο της μητέρας τους.

Σιγά σιγά όμως πείθονται ότι στη σοφίτα του σπιτιού τους κατοικεί ένα διαβολικό πνεύμα και προσπαθούν ενωμένοι να το καταστρέψουν.

Παίζουν: Τσάρλι Χίτον, Τζορτζ ΜακΚέι, Άνια Τέιλορ- Τζόι, Μία Γκοθ, Νίκολα Χάρισον, Τομ Φίσερ.

*Open, Σάββατο 18/03 στις 02:00

«Δε θέλω να γίνω εκατομμυριούχος» (2002) σκηνοθεσία Στίβεν Μπριλ

Κομεντί Ρομαντική – Ο Κος Ντιντς είναι ένας αξιαγάπητος ιδιοκτήτης πιτσαρίας σε μια μικρή και επαρχιακή κωμόπολη. Ξαφνικά γίνεται κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του θείου του, που ήταν μεγιστάνας των ΜΜΕ.

Αποκτά από τη μια στιγμή στην άλλη 40 δισ. δολάρια, έναν όμιλο επιχειρήσεων, μια ομάδα ποδοσφαίρου, μια ομάδα μπάσκετ, ένα ελικόπτερο, ένα σπίτι-ανάκτορο και έναν… μπάτλερ. Θα περίμενε κανείς ότι θα κολυμπούσε στην ευτυχία, όμως τα προβλήματά του τώρα ξεκινούν.

Τα ΜΜΕ θέλουν να μάθουν τα πάντα για αυτόν, οι πρώην συνεργάτες του θείου θέλουν να αγοράσουν στα γρήγορα το μερίδιό του για να ξεμπερδέψουν από αυτόν, και μια δημοσιογράφος στο κυνήγι της είδησης παριστάνει ότι τον έχει ερωτευτεί.

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Γουινόνα Ράιντερ, Τζον Τορτούρο, Πίτερ Γκάλαγκερ.

*Mega, Σάββατο 18/03 στις 02:10