14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μία βραδιά γεμάτη από επιλογές!

«Garfield: Η Ταινία» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Χιουιτ

Κινούμενα Σχέδια – Ο Γκάρφιλντ, ένας τεμπέλης γάτος που λατρεύει τα λαζάνια, θέλει να ξεφορτωθεί τον Όντι, ένα σκύλο που έφερε στο σπίτι το αφεντικό του. Ωστόσο, όταν ένας τηλεπαρουσιαστής απάγει τον Όντι, ο Γκάρφιλντ τρέχει προς διάσωσή του.

Ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «δανείζει» τη φωνή του στον Γκάρφιλντ ενώ στην αγγλική εκδοχή της ταινίας, η φωνή του διάσημου γάτου ανήκει στον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα και ΕΜΜΥ, Μπιλ Μάρεϊ.

*Open, Παρασκευή 28/04, στις 21:00

«Γαμπρός απ’ το Λονδίνο» (1967) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κώστας, ένας νεαρός που εργάζεται στο κατάστημα ηλεκτρικών ειδών του κυρίου Περικλή, είναι αρραβωνιασμένος με την κόρη του, η οποία όμως είναι ερωτευμένη με κάποιον άλλο. Μια μέρα, θα βρεθεί στο δρόμο του η Μαίρη, η οποία αποπειράται να αυτοκτονήσει επειδή την εγκατέλειψε ο Άγγλος αγαπημένος της.

Αφού την σώζει, ο Κώστας πείθεται να υποδυθεί τον πλούσιο Άγγλο φίλο της, για να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει των αυστηρών αρχών πατέρα της Κυριάκο. Και ενώ στην αρχή πάνε όλα ρολόι, ο αδελφός της Μαίρης γίνεται η αιτία να αποκαλυφθεί η διπλοπροσωπία του Κώστα και τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Νόρα Βαλσάμη, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Ελένη Ζαφειρίου, Καίτη Ιμπροχώρη, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Βαγγέλης Ιωαννίδης.

*Ant1, Παρασκευή 28/04, στις 21:00

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Αυγή » (2014) σκηνοθεσία Ματ Ριβς

Δράσης  Περιπέτεια  Φαντασία – Ένα συνεχώς αυξανόμενο έθνος γενετικά εξελιγμένων πιθήκων, με επικεφαλής τον περιβόητο Καίσαρα, απειλείται από μια ομάδα ανθρώπων, οι οποίοι κατάφεραν να επιζήσουν από έναν θανατηφόρο ιό που σάρωσε τα πάντα μία δεκαετία πριν. Παρότι αρχικά τα δύο στρατόπεδο δείχνουν διατεθειμένα να συζήσουν σε συνθήκες ειρήνης, στην πορεία αναγκάζονται να συγκρουστούν αμετάκλητα, προκειμένου να αναδειχθεί μονάχα ένας νικητής και απόλυτος κυρίαρχος του πλανήτη Γη, εκτοπίζοντας πλήρως το αντίπαλο είδος.

Παίζουν: Κέρι Ράσελ, Άντι Σέρκις, Γκάρι Όλντμαν, Τόμπι Κέμπελ, Τζέισον Κλαρκ, Ενρίκε Μουρτσιάνο.

*Skai, Παρασκευή 28/04, στις 21:00

«LBJ: Η Ιστορία του Πρόεδρου Τζόνσον» (2016) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Βιογραφική Δραματική – Όταν ο πανίσχυρος επικεφαλής της γερουσίας Λίντον Τζόνσον χάνει τις εκλογές των δημοκρατικών το 1960 από τον Τζον Κένεντι, συμφωνεί να γίνει συμπαραστάτης του αντιπάλου του. Αλλά μόλις κερδίζουν τις εκλογές, ο Τζόνσον θα περιοριστεί στο ρόλο του αντιπροέδρου.

H ταινία επικεντρώνεται στις πολιτικές αναταραχές που ακολούθησαν την ανάληψη εξουσίας από τον Αντιπρόεδρο Λίντον Τζόνσον κατόπιν της δολοφονίας του Προέδρου Τζον Φ. Κένεντι το Νοέμβριο του 1963.

Καθώς το έθνος θρηνεί, ο Τζόνσον πρέπει να αντιμετωπίσει τον γενικό εισαγγελέα Μπόμπι Κένεντι, και τον πάλαι ποτέ μέντορα του και γερουσιαστή της Τζόρτζια, Ρίτσαρντ Ράσελ, καθώς αποζητά να επισφραγήσει την προεδρία του, τιμώντας την κληρονομιά του δολοφονημένου προέδρου, κερδίζοντας την ιστορική Πράξη Δημοσίων Δικαιωμάτων, που είχε συνταχθεί στη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Κένεντι.

Δεχόμενος έντονες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές, ειδικά από παράγοντες μέσα από την ίδια του την παράταξη, ο Λίντον Τζόνσον θα δώσει τη μάχη του, προκειμένου να θεραπεύσει τις πληγές του έθνους και να επισφραγίσει την προεδρία του.

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Μπιλ Πούλμαν, Tζένιφερ Τζέισον Λι, Μάικλ Στολ Ντέιβιντ, Τζέφρι Ντόνοβαν, Τζον Μπερκ, Κιμ Άλεν.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 28/04, στις 22:00

«Ραντεβού για Παντρεμένους» (2010) σκηνοθεσία Σον Λεβί

Αστυνομική Κωμωδία – Η ταινία “Date Night” είναι μια αμερικανική ρομαντική κωμωδία του 2010 για ένα παντρεμένο ζευγάρι που αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή τη σχέση του. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν ακμαίο το γάμο τους, βγαίνουν ραντεβού και ξαφνικά βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια σειρά από περιπέτειες.

Ο Φιλ είναι δικηγόρος φορολογικών υποθέσεων και η Καλερ είναι λογίστρια. Έχουν δύο παιδιά, και ο γάμος τους έχει βαλτώσει μετά από εννέα χρόνια. Σε μια προσπάθεια να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους, θα βγουν οι δυο τους σε ένα μοντέρνο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη για μια βραδιά μόνοι τους.

Στο εστιατόριο, για να βρουν τραπέζι δίνουν άλλο όνομα και δηλώνουν ότι λέγονται Tripplehorns.
Το ζευγάρι βρίσκει το τέλειο τραπέζι μόνο που δεν ξέρει ότι τους Τριπλχορν τους αναζητά η Μαφία.

Ο Φιλ και η Κλερ προσπαθούν να διαφύγουν από τους γκάνγκστερ και βρίσκονται στη μέση μιας άγριας νύχτας γεμάτης περιπέτειες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταδίωξης, ο Φιλ και η Κλερ ζουν τρελές περιπέτειες. Τους κυνηγούν οι γκάνγκστερ, παίρνουν μέρος σε μια καταδίωξη με γρήγορο αυτοκίνητο και διεισδύουν σε μια μυστική κυβερνητική εγκατάσταση.

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Τίνα Φέι, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζέιμς Φράνκο, Ρέι Λιότα, Μαρκ Ράφαλο

*Ant1, Παρασκευή 28/04, στις 22:30

«Το Αγόρι 2» (2020) σκηνοθεσία Γουίλιαμ Μπρεντ Μπελ

Μυστηρίου Τρόμου Φαντασίας – Η ταινία Το αγόρι ΙΙ είναι μια ταινία τρόμου-θρίλερ και αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας που μετακομίζει στο αρχοντικό Heelshire. Αφού εγκατασταθούν, ο μικρός τους γιος, ο Τζουντ, ανακαλύπτει μια κούκλα που μοιάζει σαν ζωντανή και ονομάζεται Brahms.

Η οικογένεια μετακομίζει στην έπαυλη Χίλσαϊρ, δίχως να γνωρίζει την ανατριχιαστική ιστορία της.

Ο Τζουντ βρίσκει γρήγορα τον Μπραμς στη σοφίτα και αρχίζει να παίζει μαζί του. Καθώς περνάει ο καιρός, παράξενα και δυσοίωνα γεγονότα αρχίζουν να συμβαίνουν στο σπίτι.

Ο Τζουντ σύντομα συνειδητοποιεί ότι ο Μπραμς δεν είναι απλώς μια κούκλα αλλά μια οντότητα με δικό της μυαλό.
Αρχίζει να βλέπει την ανατριχιαστική σύνδεση μεταξύ της Μπραμς και της σκοτεινής ιστορίας της έπαυλης Χέλσαϊρ. Άραγε ποιος θα μπορέσει να αντισταθεί στην σατανική δύναμη που χρησιμοποιεί τον Μπραμς;

Παίζουν: Κέιτι Χολμς, Ραλφ Ινσον, Οουεν Γίομαν, Κόνι ρεμπέιρο, Αντζάλι Τζέι, Όλιβερ Ράις

*Open, Παρασκευή 28/04, στις 23:00

«Η Συμμαχία» (2003) σκηνοθεσία Στίβεν Νόρινγκτον

Περιπέτεια – 19ος αιώνας. Μια ομάδα από υπερήρωες με ιδιαίτερα χαρίσματα συνεργάζεται με σκοπό να σώσει τον ανθρώπινο πολιτισμό. Ο Φάντομ, ένας παρανοϊκός μασκοφόρος, σκοπεύει να μποϊκοτάρει τη συνάντηση κορυφής των ηγετών όλου του κόσμου, στήνοντας μια αλυσιδωτή καταστροφική εγκατάσταση από εκρήξεις που θα βυθίσουν όλη την πόλη. Η απειλή είναι ανατριχιαστική και οι κίνδυνοι τεράστιοι. Η Συμμαχία διαθέτει μόνο εννέα ώρες για να σώσει τον κόσμο.

Παίζουν: Σον Κόνερι, Μασερουντίν Σα, Πέτα Γουίλσον, Τόνι Κουράν, Στιούαρτ Τάουνσεντ, Σέιν Γουέστ, Τζέισον Φλέμινγκ, Ρίτσαρντ Ρόξμπουργκ

*Skai, Παρασκευή 28/04, στις 23:30

«Ηρακλής: Η Αρχή του Θρύλου» (2014) σκηνοθεσία Ρένυ Χάρλιν

Δράσης – Στην αρχαία Ελλάδα του 1.200 π.χ. ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Αμφιτρύων (Σκοτ Άντκινς), εισβάλλει στο Άργος φέρνοντας την καταστροφή και το απόλυτο χάος.

Ανήσυχη από τον βίαιο χαρακτήρα του και τη δίψα του για εξουσία, η σύζυγός του, βασίλισσα Αλκμήνη (Ροξάν Μακ Κι), προσεύχεται στη θεά Ήρα να τη βοηθήσει. Σύντομα, η Αλκμήνη θα φέρει στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο ο Αμφιτρύωνας θεωρεί δικό του καρπό, αγνοώντας τη θεϊκή παρέμβαση.

Θα τον ονομάσει Αλκίδη, όμως η Αλκμήνη γνωρίζει κρυφά ότι ο γιος της είναι ημίθεος, ενώ το πραγματικό του όνομα είναι Ηρακλής (Κέλαν Λαντζ). Ξέρει όμως επίσης, ότι η πραγματική του ταυτότητα δεν θα μείνει για πάντα κρυφή.

Είκοσι χρονιά μετά, η απόρριψη από τον πατέρα του, ο απαγορευμένος έρωτάς του για την πριγκίπισσα Ήβη της Κρήτης, αλλά και οι μάχες που θα χρειαστεί να δώσει απέναντι στη διεφθαρμένη εξουσία και στους εχθρούς του, θα οδηγήσουν τον Ηρακλή στην πιο θρυλική αποκάλυψη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ίδια τη χώρα του.

Όμως, ο μεγαλύτερος ήρωας των Ελλήνων δεν θα ακολουθήσει τη μοίρα που θέλουν να του επιβάλλουν οι άλλοι, αλλά αυτή που θα φτιάξει μόνος του…

Από του παραγωγούς του «Ο Όλυμπος Έπεσε», μια επική περιπέτεια που φιλοδοξεί να ρίξει φως στο σκοτάδι του μύθου γύρω από την πιο εμβληματική μορφή της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας, τότε που οι υπερ-ήρωες ζούσαν ανάμεσα στους κοινούς θνητούς.

Παίζουν: Κέλαν Λαντζ, Σκοτ Άντκινς, Λίαμ ΜακΙντάιρ, Λίαμ Κάριγκαν, Τζόναθαν Σεκ, Ροξάν ΜακΚι, Γκάια Βάις, Ράμπε Σερμπετζίγια.

*Open, Παρασκευή 28/04, στις 00:45

«Ο Πρωτάρης Μπάτσος και η Τροτέζα» (1989) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας αστυνομικός από την Καβάλα, μετατίθεται στην Αθήνα. Το πρώτο βράδυ που κάνει περιπολία, έχει την τύχη να πιάσει έναν κλέφτη. Τότε, ο Διοικητής του αποφασίζει να τον κρατήσει για βοηθό της Έλσας, η οποία είναι μυστική αστυνομικός και προσπαθεί να ξεσκεπάσει μια σπείρα ναρκωτικών.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης,Λίντα Γίγα,Σπύρος Καλογήρου,Γιώργος Βασιλείου.

*Alpha, Παρασκευή 28/04, στις 00:45

«First kill» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σ. Μίλερ

Δράσης Τρόμου  – Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθεί  με τον γιο του Ντάνι, ο Γουίλ, επιτυχημένος χρηματιστής της Γουόλ Στριτ, πηγαίνει με την οικογένεια του για διακοπές στο εξοχικό, όπου μεγάλωσε.

Ενώ πατέρας και γιος έχουν πάει για κυνήγι, η εκδρομή τους παίρνει μια θανάσιμη τροπή όταν γίνονται μάρτυρες της δολοφονίας ενός διεφθαρμένου αστυνομικού, μετά από μια αποτυχημένη ληστεία τράπεζας.

Ο Ντάνι πιάνεται όμηρος από τη συμμορία ενώ ο Γουίλ αναγκάζεται να εξαπατά τον αστυνομικό, που αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας, πασχίζοντας να βρει τα κλεμμένα χρήματα και να τα ανταλλάξει με τη ζωή του γιου του…

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Χέιντεν Κρίστενσεν, Γκετίν Άντονι, Μάγκι Αβίλα

*Star, Παρασκευή 28/04, στις 01:15

«Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας» (1998) σκηνοθεσία Τέρι Γκίλιαμ

Αστυνομική Κωμωδία Περιπέτεια – 1971, έρημος της Νεβάδα. Ο Τζόνι Ντεπ είναι ο Ραούλ Ντιούκ και με συντροφιά τον Δρ. Γκόντζο (Μπενίσιο ντελ Τόρο) υπό την επήρεια παραισθησιογόνων ναρκωτικών, διασχίζουν με υπερβολική ταχύτητα την έρημο της Νεβάδα με προορισμό το Λας Βέγκας.

Εκεί ο Ντιούκ έχει αναλάβει να καλύψει δημοσιογραφικά για το περιοδικό του, έναν αγώνα με μοτοσυκλέτες.

Στη διαδρομή θα πάρουν μαζί τους έναν νεαρό που κάνει ωτοστοπ (Τόμπι Μαγκουάιρ), ο οποίος όταν διαπιστώνει ότι έχουν πάρει ναρκωτικά κατεβαίνει από το αυτοκίνητο.

Προσπαθώντας να φτάσουν στο Λας Βέγκας πριν ο νεαρός τους καταδώσει στην αστυνομία ο Ντιούκ και ο Γκόνζο ξεκινούν μια γρήγορη, οργισμένη και ασταμάτητη κούρσα, μέσα από φώτα Neon, σουρεαλιστικά τοπία και ένα συνονθύλευμα από τρελούς χαρακτήρες που θα βρεθούν στο δρόμο τους.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάθριν Χελμοντ, Μαρκ Χαρμον, Τιμ Θομερσον.

*Ant1, Παρασκευή 28/04, στις 01:30

«Setup» (2011) σκηνοθεσία Μάικ Γκάντερ

Αστυνομική Δράσης – Τρεις φίλοι, ο Σόνι (50 Cent), ο Ντέιβ (Μπρετ Γκρανσταφ) και ο Βίνσεντ (Ράιαν Φίλιπ) σχεδιάζουν και φέρνουν σε πέρας μια ιδιαίτερα ριψοκίνδυνη ληστεία διαμαντιών.
Όλα είναι άψογα οργανωμένα, όμως ο Βίνσεντ προδίδει τους συνεργάτες του και τους πυροβολεί σκοτώνοντας επί τόπου τον Ντέιβ και τραυματίζοντας σοβαρά τον Σόνι.

Ο Σόνι, ο μοναδικός επιζών, αποφασίζει να πάρει εκδίκηση και ζητά τη βοήθεια του πιο επικίνδυνου μαφιόζου του Μπιγκς (Μπρους Γουίλις) της πόλης για να το καταφέρει. Ο Μπιγκς θα τον βοηθήσει αλλά πρώτα ο Σόνι θα πρέπει να κάνει κάποια “θελήματα” για το νέο του αφεντικό.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Ράιαν Φίλιπ, Ράντι Κουτούρ, 50 Cent, Τζίνα Ντιούαν, Άντονι Μοσκάτο, Μπρετ Γκρανσταφ.

*Skai, Παρασκευή 28/04, στις 01:50

«Όταν oι Λέξεις Σκοτώνουν» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Τόλκιν

Δραματική – Η ιστορία ξεκινά με τη Μισέλ και τον Κόνραντ, δύο έφηβους από τη Μασαχουσέτη που γνωρίζονται μέσω του διαδικτύου. Αρχίζουν σιγά σιγά να δημιουργούν μια σχέση, με τον Κόνραντ να ερωτεύεται τη Μισέλ παρά την προβληματική οικογενειακή της ζωή. Εν τω μεταξύ, η Μισέλ έλκεται από την εξυπνάδα του Κόνραντ και τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον.

Το ζευγάρι αναπτύσσει έναν ισχυρό δεσμό.

Ωστόσο, η σχέση τους έχει και τη σκοτεινή της πλευρά. Η Μισέλ αρχίζει να πιέζει τον Κόνραντ να βάλει τέλος στη ζωή του και του στέλνει μηνύματα και κείμενα που τον ενθαρρύνουν να αυτοκτονήσει. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις συνέπειες, συνεχίζει να τον πιέζει να το κάνει.
Τελικά, ο Κόνραντ αυτοκτονεί και η Μισέλ κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Παίζουν: Μπέλα Θορν, Οστιν Μακένζι, Κέλλυ Λάμορ, Πόλα Μάρσαλ

*Mega, Παρασκευή 28/04, στις 02:20

«Ο Άντρας που η Μαφία δεν Μπορούσε να Σκοτώσει» (2011) σκηνοθεσία Τζόναθαν Χένσλι

Αστυνομική Βιογραφική Δράσης – Ο Ντάνι Γκριν είναι ο άνθρωπος που άλλαξε τα δεδομένα στο οργανωμένο έγκλημα της Αμερικής.
Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 1976, τριάντα έξι βόμβες εκρήγνυνται στην καρδιά του Κλίβελαντ, ενώ ένας λυσσαλέος πόλεμος ξεσπάει μεταξύ του μαχητή Ντάνι Γκριν και της ιταλικής μαφίας.

Ο Ντάνι ήταν ιρλανδέζικης καταγωγής, περήφανος σα γνήσιος Ιρλανδός και ασταμάτητα φιλόδοξος, πρωταγωνίστησε στον πόλεμο των συμμοριών, στο Κλίβελαντ τη δεκαετία του 1970, ενώ δεν δίστασε να τα βάλει ακόμη και με την παντοδύναμη ιταλική μαφία, σχηματίζοντας μάλιστα τη δική του εγκληματική οργάνωση, τους «The Celtic Club».

Η αληθινή ιστορία του σκληροτράχηλου γκάνγκστερ Ντάνι Γκριν, ξεκίνησε από πρόεδρος του Σωματείου Λιμενεργατών, στη συνέχεια συνεργάστηκε με το FBI, ενώ γλίτωσε από αρκετές απόπειρες δολοφονίας κερδίζοντας παράλληλα τη φήμη ενός μοντέρνου Ρομπέν των Δασών.

Παίζουν: Ρέι Στίβενσον, Βίνσεντ Ντ’Ονόφριο, Βαλ Κίλμερ, Κρίστοφερ Γουόκεν.

*Open, Παρασκευή 28/04, στις 02:30