Τα σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να σταματήσεις να βάφεις τα νύχια σου

3 σημάδια που δείχνουν ότι ήρθε η ώρα να σταματήσεις να βάφεις για λίγο καιρό τα νύχια σου

Αναγνώρισε τα σημάδια, κάνε ένα διάλειμμα από τα βερνίκια νυχιών και δες πώς μπορείς να ενισχύσεις την υγεία των νυχιών σου.

Οι φόρμουλες των βερνικιών για τα νύχια αλλάζουν και εξελίσσονται συνεχώς μέσα στα χρόνια. Σήμερα, έχουμε στη διάθεσή μας πολύ ανθεκτικές συνθέσεις: κλασσικό βερνίκι, gel και ακρυλικό έως strips που μιμούνται το βερνίκι νυχιών σε διάφορες αποχρώσεις που κολλάνε στο νύχι κι έπειτα ξεφλουδίζουν όποτε θέλουμε να τα αφαιρέσουμε.

Ένα όμως απλό γεγονός παραμένει ακόμα «άλυτο»: ανεξάρτητα από τη φόρμουλα που επιλέγεις να χρησιμοποιείς, είναι πιθανό τα νύχια σου κάποια στιγμή να χρειαστούν ένα διάλειμμα από το βερνίκι για να διατηρηθούν υγιή.

1.Αλλαγή στη φυσική απόχρωση των νυχιών

Η υπέροχη χρωματική παλέτα που διατίθεται σου επιτρέπει να εκφράζεσαι με αμέτρητους διαφορετικούς τρόπους. Αλλά η πρόθεση είναι πάντα αυτό το χρώμα να είναι προσωρινό. Όταν είσαι έτοιμη να αλλάξεις χρώμα, αφαιρείς την απόχρωση της περασμένης εβδομάδας με ένα βαμβάκι και λίγο υγρό αφαίρεσης βερνικιού.

Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό λίγο από αυτό το χρώμα να παραμείνει πάνω στα νύχια. Σταδιακά, μανικιούρ με το μανικιούρ, κάποια από τα συστατικά των βερνικιών εισχωρούν στα ίδια τα νύχια. Δεδομένου ότι πολλά από αυτά τα συστατικά είναι χημικής φύσης, εάν παρατηρήσεις ότι τα νύχια σου έχουν αποκτήσει λεκέδες ή έχουν υποστεί οποιονδήποτε αποχρωματισμό, είναι η ιδανική στιγμή να κάνεις ένα διάλειμμα από το βερνίκι για μερικές εβδομάδες.

2.Ξεφλούδισμα

Το ξεφλούδισμα είναι ένα ακόμη ενδεικτικό σημάδι ότι τα νύχια σου χρειάζονται ένα διάλειμμα από το βερνίκι. Μερικές φορές, όταν το υγρό βερνίκι θρυμματίζεται ή ξεφλουδίζει, παίρνει μαζί του ένα λεπτό στρώμα από το νύχι. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τη χρήση των strips. Αλλά ακόμα κι αν είστε πολύ προσεκτική όταν αφαιρείς το βερνίκι, η φθορά με την πάροδο του χρόνου μπορεί να είναι αναπόφευκτη.

Με γνώμονα αυτό, αν αρχίσεις να παρατηρείς ξεφλούδισμα στα νύχια σου κάνε ένα break από τα βερνίκια νυχιών και βεβαιώσου ότι λαμβάνεις μια πλήρη σειρά από βασικά θρεπτικά συστατικά.

3.Αδύναμα, εύθραυστα νύχια

Τα αδύναμα, εύθραυστα νύχια είναι ένα άλλο σημάδι ότι ίσως είναι καιρός να κάνεις ένα διάλειμμα από το βερνίκι για λίγο. Όλα τα βερνίκια νυχιών, είτε υγρά, είτε gel περιέχουν συστατικά που απορροφούν τη φυσική υγρασία από τη βάση των νυχιών. Όταν το βερνίκι παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα στα νύχια και στη συνέχεια εφαρμόζεται αμέσως νέο βερνίκι, τα νύχια σου δεν έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν και να αποκαταστήσουν τη φυσική τους ισορροπία υγρασίας. Ως εκ τούτου, τα νύχια γίνονται πιο λεπτά, αδύναμα και εύθραυστα.

theissue