8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κάτω ο Έρωτας» (2003) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κομεντί – Στη Νέα Υόρκη του 1963, μια μαχητική φεμινίστρια, συγγραφέας ενός μπεστ σέλερ για τη μη αναγκαιότητα του έρωτα, γνωρίζεται με ένα γοητευτικό δημοσιογράφο, ο οποίος συμμερίζεται τις ίδιες απόψεις. Προκειμένου να γράψει ένα άρθρο για τη ζωή της, εκείνος μεταμφιέζεται για να την προσεγγίσει αλλά τελικά δεν θα μπορέσουν να αντισταθούν ο ένας στη γοητεία του άλλου.

Παίζουν: Ρενέ Ζελβέγκερ Γιούαν ΜακΓκρέγκορ Σάρα Πόλσον Ντέιβιντ Χάιντ Πιρς Τόνι Ράνταλ

*Open, Τρίτη 23/05 στις 21:00

«Αμερικάνικο Όνειρο» (2018) σκηνοθεσία Ιωάννα Ουρικάρου

Δραματική – Μια τριαντάχρονη ανύπαντρη μητέρα από τη Ρουμανία, η οποία δουλεύει στις ΗΠΑ ως αποκλειστική νοσοκόμα, παντρεύεται έναν ασθενή της λίγο πριν λήξει η άδεια παραμονής της στη χώρα, για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον για τον γιο της.

Ωστόσο, η εχθρική στάση των γύρω της και τα δεινά της καθημερινής γραφειοκρατίας τη γεμίζουν αμφιβολίες για το αν έπραξε το σωστό.

Μια παραγωγή του βραβευμένου με Χρυσό Φοίνικα Κρίστιαν Μουντζίου (εκπροσώπου του λεγόμενου «Νέου Κύματος του ρουμανικού σινεμά») για την πικρόξινη γεύση του σύγχρονου κόσμου, όπου η πιο σκληρή εξουσία ασκείται μέσα από την ψευδαίσθηση της ελεύθερης επιλογής.

Παίζουν: Μαλίνα Μανόβιτσι, Ντίλαν Σμιθ, Στιβ Μπάσιτς, Βίκτορ Γκομέζ, Μέγκαν Άλεν, Πόλα Κοστέιν

*ΕΡΤ2, Τρίτη 23/05 στις 22:00

«Εγκληματίες Πρώτης Τάξεως» (2019) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Δράσης Κωμωδία – Η ιστορία ακολουθεί έναν Αμερικανό έμπορο ναρκωτικών (Μάθιου ΜακΚόναχι) που έχει χτίσει την αυτοκρατορία του στο Λονδίνο, και πλέον θέλει να παραδώσει τα ηνία και να επιστρέψει στην πατρίδα του.

Το γεγονός αυτό πυροδοτεί μια σειρά από συνομωσίες, σχέδια και απόπειρες από όλους εκείνους που επιβουλεύονταν την θέση του, και που τώρα έχουν την ευκαιρία να αρπάξουν την περιουσία του.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχι, Τσάρλι Χάναμ, Μισέλ Ντόκερι, Χιου Γκραντ.

*Open, Τρίτη 23/05 στις 23:00

«Αυστηρώς Κατάλληλο» (2008) σκηνοθεσία Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου

Ελληνική Κωμωδία – Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι δυο νέοι ‘Ελληνες σκηνοθέτες που προσπαθούν να βρουν παραγωγό για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους. Ο τίτλος της “Το τέλος του πάθους” και το θέμα της οι τραγικοί έρωτες της Φαίδρας, της Μαντάμ Μποβαρύ και της ‘Αννας Καρένινα.

Κανένας παραγωγός δεν δέχεται να βάλει χρήματα σε μια τόσο καλλιτεχνική ταινία. ‘Ετσι πέφτουν στα νύχια του Τάκη Πανουργιά, ο οποίος διαθέτει μια μικρή παρακμασμένη εταιρία παραγωγής και ένα σκοτεινό παρελθόν. Στην δεκαετία του ’70 ο Πανουργιάς ήταν βασιλιάς της τσόντας.

Ο Πανουργιάς δέχεται να βάλει χρήματα αλλά έχει ένα κρυφό σχέδιο. Να γυρίσει την κανονική ταινία μεν, αλλά ταυτόχρονα στα ίδια σκηνικά με άλλους “ηθοποιούς” να γυρίσει την Φαίδρα, την Μποβαρύ και την Καρένινα σε τσόντα. Τολστόι, Φλομπέρ, Ευριπίδης, πορνό, μυστικοί έρωτες, ίντριγκες, διλοδοξίες, ψέματα και υστερίες μέσα σε ένα χώρο που συγκατοικούν η πιό υψηλή έκφραση της διανόησης και η πορνογραφία.

Τι συμβαίνει όταν όλα αυτά μπερδεύονται στο ίδιο πλατό; Ποιά είναι τα όρια της τέχνης; Ποια είναι τα όρια της πορνογραφίας; Και εν τέλει ποιά είναι τα όρια της ανθρώπινης ηλιθιότητας;

Παίζουν: Χριστίνα Τσάφου, Χριστίνα Μητροπούλου, Χρήστος Τριπόδης, Φώτης Σπύρος, Φωτεινή Ντεμίρη, Τάκης Παπαματθαίου, Δήμητρα Στογιάννη, Σάρα Γανωτή, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Πηνελόπη Πιτσούλη, Πατρίκιος Κωστής, Όθων Μεταξάς, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Μαρία Κατσανδρή, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Λέχου, Ζώγια Σεβαστιανού, Δημήτρης Τζουμάκης, Ασπασία Μηλιαράκη, ‘Αννα Παναγιωτοπούλου, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος

*Mega, Τρίτη 23/05 στις 00:10

«Ένα Ήσυχο Μέρος» (2018) σκηνοθεσία Τζον Κραζίνσκ

Τρόμου – Βρισκόμαστε στο 2020 και η γη έχει καταληφθεί από φονικά εξωγήινα τέρατα, τα οποία είναι τυφλά αλλά υπερευαίσθητα στον παραμικρό ήχο.
Σε αυτές τις συνθήκες η οικογένεια Άμποτ πρέπει να μάθει να επιβιώνει σε απόλυτη σιωπή και χωρίς να προκαλούν κανέναν θόρυβο..

Ο Λι Άμποτ (Τζον Κρασινσκι) και η Έβελιν (Έμιλι Μπλαντ) ζουν απομονωμένοι στην αγροικία τους με τα παιδιά τους, τον Μάρκους και τη Ρέγκαν. Έχουν ήδη χάσει το μικρότερο μέλος της οικογένειας όταν έπεσε θύμα απροσεξίας μετά από μια κοντινή βόλτα σε ένα εγκαταλελειμμένο κατάστημα, καθώς ο ήχος ενός ηλεκτρικού παιχνιδιού μετέτρεψε τον μικρό σε στόχο και δυστυχώς, κανείς δεν πρόλαβε να αντιδράσει έγκαιρα μπροστά στους φονιάδες που ξεπηδούν αστραπιαία από τις κρυψώνες τους.

Η αδερφή του Ρέγκαν το φέρει βαρέως, γιατί ήταν εκείνη που του χάρισε κρυφά μπαταρίες για να ενεργοποιηθεί ο ήχος, αλλά ο Λι δεν έχει καιρό για ψυχοφθόρες ενοχές, επειδή η γυναίκα του είναι έγκυος και προέχει η ασφάλεια.

Οι μέρες περνούν και η απειλή πλησιάζει όλο και περισσότερο. Ακόμα και η ανάσα τους μπορεί να σημάνει το τέλος τους.

Παίζουν: Εμιλι Μπλαντ, Τζον Κραζίνσκι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ.

*Alpha, Τρίτη 23/05 στις 00:15

«Διπλή Ομηρία» (2005) σκηνοθεσία Φλόρεντ Εμίλιο Σίρι

Περιπέτεια – Ο Τζεφ Τάλι, πρώην διαπραγματευτής της αστυνομίας σε υποθέσεις ομηρίας, αποτυγχάνει σε μία υπόθεση με θύματα δύο αθώους ομήρους.

Οι τύψεις τον αναγκάζουν να αποσυρθεί σε μια επαρχιακή πόλη, ως διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Την… πληκτική καθημερινότητά του και ηρεμία διαταράσσουν τρεις έφηβοι, οι οποίοι, προκειμένου να γλιτώσουν από την αστυνομία που τους καταδιώκει, παραβιάζουν το σπίτι του Γουόλτερ Σμιθ, πάμπλουτου και διεφθαρμένου λογιστή, που ξεπλένει χρήμα.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέβιν Πόλακ, Τζίμι Μπένετ, Μισέλ Χορν, Μπεν Φόστερ.

*Star, Τρίτη 23/05 στις 01:15

«Το Διάστημα Ανάμεσά μας» (2017) σκηνοθεσία Πίτερ Τσέλσομ

Δραματική Ρομαντική – Έχοντας γεννηθεί στον Άρη, αποτέλεσμα μιας αναπάντεχης εγκυμοσύνης πριν την απογείωση του διαστημόπλοιου που έφερε την μητέρα του στον Κόκκινο Πλανήτη, ο 16χρονος Γκάρντνερ ταξιδεύει για πρώτη φορά στη Γη.

Λαχταρά να γνωρίσει όλα τα θαύματα του πλανήτη, όμως οι γιατροί του τον αποτρέπουν από τις εξερευνήσεις του, καθώς τα όργανά του δεν αντιδρούν καλά στην γήινη ατμόσφαιρα.

Επιθυμώντας διακαώς να βρει τον πατέρα του, ο Γκάρντνερ θα αποδράσει για να αποκαλύψει το μυστήριο της γέννησής του και για να βρει το πού ανήκει στο σύμπαν.

Παίζουν: Eϊσα Μπάτερφιλντ, Γκάρι Ολντμαν, Μπριτ Ρόμπερτσον, Κάρλα Κουτζίνο.

*Open, Τρίτη 23/05 στις 01:30

«Σε Ρηχά Νερά» (2016) σκηνοθεσία Ζομ Κολέ-Σερά

Δράσης Τρόμου – Η Αμερικανίδα Νάνσι σπουδάζει ιατρική και είναι παθιασμένη με το σερφ, όπως και η μητέρα της, την οποία έχασε πρόσφατα. Στην προσπάθεια της να κρατήσει ζωντανή τη μνήμη της, η Νάνσι αποφασίζει να ταξιδέψει στο Μεξικό για να ανακαλύψει μια μυστική παραλία, στην οποία η μαμά της έκανε σερφ και την ανέφερε συχνά στις συζητήσεις τους.

Πράγματι, τα καταφέρνει και παρότι γνωρίζει πόσο επικίνδυνο είναι να κάνει σερφ μόνη της, απολαμβάνει ενθουσιασμένη αυτή την μοναδική εμπειρία. Μέχρι που δέχεται επίθεση από έναν λευκό καρχαρία και καταλήγει σοβαρά τραυματισμένη και εγκλωβισμένη σε έναν ύφαλο, μόλις 200 μέτρα από την ακτή, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει εκεί.

Στην προσπάθεια της να επιβιώσει, η Νάνσι καταφέρνει να υπερνικήσει τους φόβους της και να ανακαλύψει πόσο δυνατή και εφευρετική είναι.

Ο Καταλανός σκηνοθέτης Τζομ Κολέ Σέρα, σπεσιαλίστας των ταινιών με σασπένς, όπως Jungle Cruise, The Commuter, Non Stop και Orphan κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή και αναδεικνύει την δύναμη ψυχής που έρχεται στην επιφάνεια, όταν όλα μοιάζουν να βυθίζονται

Παίζουν: Μπλέικ Λάιβλι, Όσκαρ Τζενάντα, Άντζελο Τζόσουε

*Mega, Τρίτη 23/05 στις 02:30