12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δώδεκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«TAXI 5» (2018) σκηνοθεσία Φρανκ Γκασταμπίντ

Δράσης – Ο Σιλβέν Μαρό, ένας επιτυχημένος Παριζιάνος αστυνομικός και άσος στην οδήγηση, μετατίθεται παρά τη θέλησή του στο αστυνομικό τμήμα της Μασσαλίας.

Ο πρώην αρχηγός της αστυνομίας, Ζιλμπέρτ, που είναι πια Δήμαρχος της πόλης (αλλά πάντα χαμηλά στις δημοσκοπήσεις), του αναθέτει να σταματήσει τη δράση της «Ιταλικής Συμμορίας» που ληστεύει κοσμηματοπώλες και καταφέρνει να ξεφεύγει χάρη σε μια γρήγορη Ferrari.

Για να τα καταφέρει, ο Μαρό δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνασπιστεί με τον ανιψιό του χειρότερου οδηγού Uber στη Μασσαλία που, όμως, είναι ο μοναδικός που μπορεί να τον βοηθήσει.

Παίζουν: Φρανκ Γκασταμπίντ, Μαλίκ Μπενταλά, Μπερνάρ Φαρσί.

*Open, Τετάρτη 24/05 στις 21:00

«Η Συμμορία των 8» (2018) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Δράσης – Πάνε πέντε χρόνια, οκτώ μήνες και 12 ημέρες … Τόσο πήρε στην Ντέμπι Όσεαν (Σάντρα Μπούλοκ) να σχεδιάσει τη μεγαλύτερη ληστεία της ζωής της.

Ξέρει ακριβώς τι χρειάζεται: μια ομάδα από τις καλύτερες, ξεκινώντας από την παρτενέρ της στο έγκλημα, Λου Μίλερ (Κέιτ Μπλάνσετ). Μαζί, προσλαμβάνουν και τις υπόλοιπες «ειδικούς»: την κοσμηματοπώλη Αμίτα (Κάλινγκ), την πορτοφολού Κοστάνς (Ακουαφίνα), την εξπέρ στις διαρρήξεις Τάμι (Πόλσον), τη χάκερ Νάιν Μπολ (Ριάνα) και τη σχεδιάστρια μόδας Ρόουζ (Μπόναμ Κάρτερ).

Ο στόχος είναι $150 εκατομμύρια δολάρια σε διαμάντια – διαμάντια που θα βρίσκονται στο λαιμό της παγκοσμίου φήμης ηθοποιού Ντάφνε Κλούγκερ (Χαθαγουέι), η οποία θα παρουσιάζει την εκδήλωση της χρονιάς, το Met Gala.

Το σχέδιο δεν μπάζει από πουθενά. Όμως όλα πρέπει να τρέξουν ρολόι, αν η συμμορία θέλει να πετύχει το στόχο της και να τη βγάλει καθαρή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κέιτ Μπλάνσετ, Αν Χάθαγουεϊ, Ελενα Μπόναμ Κάρτερ, Ντίτρε Γκούντγουιν

*Star, Τετάρτη 24/05 στις 21:00

«Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία – Η Κατερίνα είναι μια ορφανή κοπέλα που ζει με τη γιαγιά της και τα τρία μικρά αδελφάκια της. Όμορφη και έξυπνη, αγωνίστηκε να μορφωθεί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της υποχρεώσεις.

Δυστυχώς, όμως, δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά. Έτσι, όταν πληροφορείται ότι ο Αλέξης Βαρνέζης, γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας πετρελαίων, απέλυσε την ιδιαιτέρα γραμματέα του, βρίσκει τρόπο να φτάσει μέχρι τον Βαρνέζη και, χάρη στις ικανότητές της, κατορθώνει να κερδίσει την κενή θέση.

Σιγά-σιγά, μετά από πολλές παρεξηγήσεις, αλλά και μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, η Κατερίνα κατορθώνει να γοητεύσει τον πλούσιο προϊστάμενό της και να τον πείσει να την… διώξει από γραμματέα του και να την κάνει γυναίκα του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άρης Μαλιαγρός, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Δέσποινα Νικολαΐδου.

*Ant1, Τετάρτη 24/05 στις 21:00

«Το Βιβλιοπωλείο της Κυρίας Γκριν» (2017) σκηνοθεσία Ιζαμπέλ Κοϊξέ

Δραματική – Αγγλία 1959. Μια νεαρή γυναίκα αποφασίζει, παρά την αντίθεση των κατοίκων, να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.

Μια απόφασή που θα εξελιχθεί σε πολιτικό ναρκοπέδιο, με τους περισσότερους να βλέπουν στο πρόσωπό της έναν ανεπιθύμητο εχθρό.

Εκθέτοντας τους κατοίκους σε ριζοσπαστικά αριστουργήματα της εποχής, όπως η «Λολίτα» του Ναμπόκοφ και το «Φαρενάιτ 451» του Ρέι Μπράντμπερι, προετοιμάζει το έδαφος της αφύπνισης για τη συντηρητική αυτή πόλη. Βασισμένο στο best-seller της Πενέλοπε Φιτζέραλντ.

Παίζουν: Εμιλι Μόρτιμερ, Μπιλ Νάι, Πατρίσια Κλάρκσον, Ονορ Νίφσι, Τζέιμς Λάνς

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 24/05 στις 22:00

«Η Ταχύτητα Σκοτώνει» (2018) σκηνοθεσία Τζούντι Σκέρφιλντ

Δραματική Δράσης – Ο Μπεν Άρονοφ (Τζον τραβόλτα) είναι ένας οικογενειάρχης από το Νιου Τζέρσεϊ με φήμη επαγγελματία στον τομέα των κατασκευών, αλλά και για τη σχέση του με τη μαφία. Όταν εγκαθίσταται στο Μαϊάμι για να αλλάξει ζωή, ο Μπεν παθιάζεται με τα ταχύπλοα, και έχοντας τη στήριξη ενός δικηγόρου, αποφασίζει να πάρει μέρος στους αγώνες, τελειοποιώντας τον σχεδιασμό ενός σκάφους.

Όταν η νέα του ενασχόληση τού γίνεται εμμονή και το σκάφος του κερδίζει το πρωτάθλημα, ο Μπεν γίνεται ένας πανίσχυρος άνθρωπος, που όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματά του. Και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεν ανεψιός του αρχηγού της μαφίας θέλει να του φάει την επιχείρηση, ο δε αδίστακτος Μάγιερ Λάνσκι (Τζέιμς Ρεμαρ) θέλει να τον κάνει υποχείριό του.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κάθριν Γουινκ, Μάθιου Μοντίν, Τζένιφερ Εσπόζιτο, Τζόρντι Μολά, Κέλαν Λουτζ.

*Open, Τετάρτη 24/05 στις 23:00

«Κάτι Τρέχει με τη Μαίρη» (1998) σκηνοθεσία Πίτερ και Μπόμπι Φαρέλι 

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Τεντ (Μπεν Στίλερ), είναι ο χαρακτηριστικός και τόσο γνώριμος «γκαντέμης» τύπος που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τη μίζερη και άχαρη ζωή του, αν καταφέρει να ξαναβρεί τη Μαίρη (Κάμερον Ντίαζ), τον εφηβικό του έρωτα στα γυμνασιακά του χρόνια. Αλλά φαίνεται πως ο Τεντ έχει την κακοτυχία στο αίμα του.

Προσλαμβάνει έναν ιδιωτικό ντετέκτιβ, τον Πατ (Ματ Ντίλον), ο οποίος, όταν επιτέλους καταφέρνει να εντοπίσει τα ίχνη της Μαίρης, νιώθει να την ερωτεύεται ακαριαία, πράγμα που τον αναγκάζει να λέει συνεχώς ψέματα στον Τεντ.

Όταν κάποια στιγμή ο τελευταίος, θ’ ανακαλύψει το παιχνίδι που παίζεται πίσω από την πλάτη του, θα πρέπει να δώσει τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του για να κερδίσει αυτός την καρδιά της ακαταμάχητης Μαίρης. Μόνο που θα έχει για αντίπαλο τον εμφανισιακά ομορφότερο Πατ και για σύμμαχο την έμφυτη “γκαντεμιά” του, που τόσες αναποδιές τού έχει δημιουργήσει ως τώρα στη ζωή του.
Μα τι τρέχει επιτέλους με τη Μαίρη;

Οι αδερφοί Μπόμπι και Πίτερ Φάρελι (“Ηλίθιος και Πανηλίθιος”), επιστρατεύουν εκτός από το εκκεντρικό τους χιούμορ, μία πανέμορφη και γλυκιά Κάμερον Ντίαζ, έναν σπαρταριστό Μπεν Στίλερ και τον πάντα γοητευτικό Ματ Ντίλον, σε μία από τις πιο ξεκαρδιστικές ρομαντικές κωμωδίες που έγιναν ποτέ και που τώρα επανακυκλοφορεί σε αυτήν την Ειδική Έκδοση με δύο απολαυστικούς δίσκους!

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Ματ Ντίλον, Μπεν Στίλερ, Λι Έβανς.

*Ant1, Τετάρτη 24/05 στις 23:15

«Η Συμμορία του Τυφώνα» (2018) σκηνοθεσία Ρομπ Κοέν

Περιπέτεια – 1992, Αλαμπάμα. Ένα σκληρό παιχνίδι της μοίρας παίρνει τη ζωή του αφοσιωμένου πατέρα και επαγγελματία κυνηγού καταιγίδων Μπρους Ράτλετζ, αφήνοντας τους γιους του, Ουίλ και Μπριζ, στο έλεος της Φύσης.

25 χρόνια μετά, ο Ουίλ εργάζεται για την κυβέρνηση ως μετεωρολόγος και παρακολουθεί την γέννηση του πιο δυνατού τυφώνα στην ιστορία των ΗΠΑ. Καθώς οι ντόπιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ενόψει της επέλασης του εφιαλτικού φυσικού φαινομένου, μία σπείρα θα βάλει στόχο να κλέψει 600 εκατομμύρια σε χαρτονομίσματα που αποσύρονται από την κυκλοφορία.

Ο Ουίλ, μαζί με τον αδελφό του και μία κυβερνητική πράκτορα, είναι οι μόνοι που μπορούν να τους αποτρέψουν – αν δεν παρασυρθούν από τον τυφώνα φυσικά.

Παίζουν: Τόμπι Κέμπελ, Μάγκι Γκρέις, Ράιαν Κβάντεν, Ραλφ Ίνεσον, Μπεν Κρος.

*Star, Τετάρτη 24/05 στις 23:15

«Οι γαμπροί της Ευτυχίας» (2015) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Βαγγέλης, είναι ένας παραδοσιακός Κρητικός οικογενειάρχης παντρεμένος με τη Λίνα. Δυστυχώς δεν μπορεί να χαρεί την γυναίκα του, μέσα στο ίδιο του το σπίτι, αφού μαζί τους μένει η γεροντοκόρη και εκκεντρική αδερφή του Ευτυχία.

Ο μόνος τρόπος για να φύγει η Ευτυχία από το σπίτι και να την ξεφορτωθεί μια για πάντα είναι να την παντρέψει.

Ποιος όμως θα είναι ο ήρωας, που θα δεχθεί να παντρευτεί την Ευτυχία; Αναζητώντας τον κατάλληλο γαμπρό, ο Βαγγέλης καταλήγει σ? ένα συνεργάτη του, τον Μένη.Ο Μένης είναι ένας άνδρας στο χείλος της καταστροφής, χτυπημένος από την οικονομική κρίση και ίσως ο μόνος, που θα μπορούσε να κάνει τη θυσία. Και ενώ το προξενιό δείχνει να έχει πάρει τον δρόμο του, εμφανίζεται ένας δεύτερος γαμπρός, που διεκδικεί την Ευτυχία, ο Κούλης…

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Χρύσα Ρώπα, Κώστας Ευρυπιώτης, Μπέσυ Μάλφα, Πηνελόπη Αναστασοπούλου.

*Mega, Τετάρτη 24/05 στις 00:10

«Ο Καθηγητής και ο Τρελός» (2019) σκηνοθεσία Π. Μπ. Σέμραν

Βιογραφική Δραματική – Λονδίνο, 1872. Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης θέλει να εκδώσει το απόλυτο λεξικό της αγγλικής γλώσσας και ορίζει υπεύθυνο τον Σκωτσέζο αυτοδίδακτο καθηγητή Τζέιμς Μάρεϊ (Μελ Γκίμπσον), ο οποίος παρά τις δυσκολίες που συναντά είναι αποφασισμένος να το ολοκληρώσει.

Γρήγορα καταλαβαίνει ότι τα 10 χρόνια που υπολόγιζε ότι θα χρειαστούν δεν είναι αρκετά, αφού πρόκειται για χιλιάδες των χιλιάδων λέξεις, λήμματα και παραπομπές. Παράλληλα οι “τρικλοποδιές” από τις εσω-πανεπιστημιακές κόντρες δυσκολεύουν πολύ το έργο του. Έτσι για να επισπεύσει την διαδικασία ζητά τη βοήθεια των απανταχού αναγνωστών. Σε κάθε βιβλίο που πωλείται εσωκλείει μία επιστολή και ζητά να στείλουν ορισμούς και έννοιες λέξεων, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία συγγραφής και έκδοσης του λεξικού.

Ο πιο φανατικός αναγνώστης, ο Δρ. Γουίλιαμ Μάινορ (Σον Πεν), που ανταποκρίθηκε απόλυτα στο αίτημα του στέλνει με την πάροδο των ετών, πάνω από 10.000 ορισμούς.

Όταν ο Μάρεϊ θελήσει να τον γνωρίσει, θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα γιατρό και λοχαγό του αμερικάνικου στρατού που πάσχει από παράνοια και βρίσκεται φυλακισμένος στο φρενοκομείο αφού σκότωσε ένα αθώο οικογενειάρχη, σε μία κρίση τρέλας, νομίζοντας ότι τον καταδιώκει…

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σον Πεν, Νάταλι Ντόρμερ, Έντι Μάρσαν, Τζένιφερ Ιλ, Τζέρεμι Ίρβιν, Ιοαν Γκρούφονρτ, Ντέιβιντ Ο’ Χάρα, Στίβεν Ντιλέιν, Στιβ Κούγκαν.

*Alpha, Τετάρτη 24/05 στις 00:15

«Απροσδόκητος Επισκέπτης» (2014) σκηνοθεσία  Άνταμ Γουίνγκαρντ

Δράσης Μυστηρίου – Η ταινία The Guest είναι μια αμερικανική ταινία θρίλερ του 2014 και αφηγείται την ιστορία ενός Αμερικανού στρατιώτη, του Ντέιβιντ, ο οποίος επισκέπτεται την οικογένεια Πίτερσον, συστημένος ως φίλος του γιου τους.

Ο άγνωστος άνδρας Ντέιβιντ Κόλινς, που εμφανίζεται στην πόρτα της οικογένειας Πίτερσον, ισχυρίζεται ότι ήταν καλός φίλος και συμπολεμιστής του γιου τους, που έχει σκοτωθεί στο Αφγανιστάν.

Προσφέρεται να τους στηρίξει και να τους βοηθήσει με όποιο τρόπο μπορεί, έτσι εκείνοι αποφασίζουν να του προσφέρουν φιλοξενία και να μείνει μαζί τους.

Παρά την συμμετοχή του στη ζωή της οικογένειας η συμπεριφορά του Ντέιβιντ γίνεται όλο και πιο μυστηριώδης, ενώ στην κοντινή πόλη αρχίζουν να δολοφονούνται άνθρωποι, ένα γεγονός που βάζει σε σκέψεις την Άννα, κόρη της οικογένειας.

Ο Ταγματάρχης Κάρβερ είναι ο μόνος που ξέρει την αλήθεια για την ταυτότητα του Κόλινς και σύντομα μια επίλεκτη ομάδα στρατιωτών του, εμφανίζεται έξω από το σπίτι των Πίτερσον για να αναλάβει δράση και να σώσει όποιον μπορεί από τα χέρια του Κόλινς.

Θα τα καταφέρει άραγε η Άννα να σώσει την οικογένειά της με την βοήθειά τους ή θα γίνουν ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο για το στρατιωτικό πείραμα που δημιούργησε τον Ντέβιντ Κόλινς;

Παίζουν: Νταν Στίβενς, Σίλα Κέλι, Μάικα Μονρό, Λανς Ρέντικ, Τάμπαθα Σον, Μπρένταν Μέγερ

*Open, Τετάρτη 24/05 στις 01:00

«Babylon A.D.» (2008) σε σκηνοθεσία Ματιέ Κασοβίτς

Περιπέτεια – Στο κοντινό μέλλον, ένας μισθοφόρος που ακούει στο όνομα Τούροπ (Βιν Ντίζελ) δέχεται το συμβόλαιο του Ρώσου μαφιόζου Γκόρσκι (Ζεράρ Ντεπαρντιέ) και αναλαμβάνει να μεταφέρει μια νεαρή κοπέλα από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη. Μια απολαυστική περιπέτεια, με αρκετές εκρήξεις αδρεναλίνης και έναν παιχνιδιάρικο, γρήγορο ρυθμό. O διάσημος Γάλλος ηθοποιός Ματιέ Κασοβίτς, ταυτοχρόνως όμως και σκηνοθέτης (La Haine), επιχειρεί μέσα από τη νέα του ταινία να εκφράσει την άποψή του σχετικά με τον προορισμό της ανθρωπότητας και την κατάσταση του πλανήτη σε μερικές δεκάδες χρόνια από τώρα.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Μισέλ Γεό, Μέλανι Τιερί, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Σαρλότ Ράμπλινγκ.

*Star, Τετάρτη 24/05 στις 01:30

«Σέρλοκ Χολμς και Δρ. Γουάτσον» (2018) σκηνοθεσία Ίταν Κοέν

Κωμωδία, Μυστηρίου  Ταξιδεύοντας πίσω στο Βικτωριανό Λονδίνο του 1881, ο θρυλικός ντετέκτιβ και ο βοηθός του Δρ. Γουάτσον ετοιμάζονται για τη νέα τους αποστολή. Μόνος τους στόχος είναι η διαλεύκανση ενός μυστηρίου. Ωστόσο, η υπόθεση δεν εξελίσσεται όπως θα περίμενε κανείς…

Ο Ίταν Κοέν ξεφεύγει από τα στεγανά του σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, του δημιουργού των δύο δημοφιλών ηρώων, και μας παρουσιάζει την πιο αστεία εκδοχή τους.

Αυτή τη φορά, ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Σέρλοκ Χολμς, Τζέιμς Μοριάρτι, απειλεί να σκοτώσει τη βασίλισσα της Αγγλίας! Θα καταφέρει, άραγε, το διάσημο ντουέτο να βρει τον επίδοξο δολοφόνο, σώζοντας το Στέμμα και τη φήμη του;

Παίζουν: Γουίλ Φερέλ, Τζον Κ. Ράιλι, Ρεμπέκα Χολ, Ρέιφ Φάινς.

*Mega, Τετάρτη 24/05 στις 02:30