7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Η Κλέφτρα Των Βιβλίων» (2013) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Πέρσιβαλ

Ιστορικό δράμα -Η Λίζελ μετακομίζει στο σπίτι της ανάδοχης οικογένειας των Χούμπερμαν λίγο προτού ξεκινήσει ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η προσαρμογή της στη νέα πραγματικότητα είναι δύσκολη, αφού η μητριά της Ρόζα και οι συμμαθητές της της κάνουν τη ζωή δύσκολη. Με τη βοήθεια του καλοκάγαθου πατριού της Χανς όμως μαθαίνει γραφή και ανάγνωση, ενώ αποκτά εμμονική σχέση με τη λογοτεχνία.

Παίζουν: Τζέφρι Ρας, Έμιλι Γουότσον, Σόφι Νελίς, Μπεν Σνέτζερ, Νίκο Λίρς

*Open, Πέμπτη 25/05, στις 21:00

«Ο Κυνηγός: η Μάχη του Χειμώνα» (2016) σκηνοθεσία Σέντρικ-Νίκολας Τρόγιαν 

Δραματική Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Πολλά χρόνια, προτού αφανιστεί από το ξίφος της Χιονάτης, η βασίλισσα Ραβένα, παρακολουθούσε σιωπηρά την αδελφή της, Φρέια, να προδίδεται και να εξορίζεται από το βασίλειό της.

Η Φρέια, η βασίλισσα του πάγου, πέρασε δεκαετίες απομονωμένη, να εκπαιδεύει στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ και τη Σάρα, οι οποίοι παράκουσαν την πιο σημαντική της εντολή: να μην ερωτευθούν ποτέ. Οι δύο αδελφές απειλούν να καταστρέψουν τον τόπο, ενώνοντας τις πλέον σκοτεινές δυνάμεις τους και οι μόνοι, που μπορούν να τα βάλουν μαζί τους, είναι ο Έρικ και η Σάρα, αρκεί να μπορέσει να βρει ο ένας τον άλλον…

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Έμιλι Μπλαντ, Κρις Χέμσγουορθ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Νικ Φροστ, Σέρινταν Σμιθ, Σαμ Κλαφλιν

*Ant1, Πέμπτη 25/05, στις 21:00

«Ευδοκία» (1971) σκηνοθεσία Αλέξης Δαμιανός 

Ελληνική ταινία μυθοπλασίας – Ένας λοχίας και μια πόρνη γνωρίζονται κι ερωτεύονται. Δεμένοι με μια κοινή μοίρα που τους ορίζει, οι δύο εραστές εξεγείρονται ενάντια σ’ ένα πιο ισχυρό απ’ αυτούς σύστημα και συντρίβονται, όπως στην κλασική τραγωδία.

Ρεαλισμός, σκληρό φως, γυμνά τοπία. Η πόλη της Ευδοκίας έχει φτωχογειτονιές, άδεια σοκάκια και χωράφια, ενώ η ίδια θέλει να ζήσει και να αγαπηθεί ελεύθερα.

Όμως, οι ήρωες της ταινίας ζουν σε έναν κόσμο σκληρό, όπου το παράλογο και η εκμετάλλευση αποτελούν βασικό στοιχείο της καθημερινότητας.

Παίζουν: Μαρία Βασιλείου, Κούλα Αγαγιώοτυ, Γιώργος Κουτούζης, Χρήστος Ζορμπάς, Βασίλης Παναγιωτόπουλος

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 25/05, στις 22:00

«Amityville: Το Ξύπνημα» (2017) σκηνοθεσία Φρανκ Καλφούν

Τρόμου – Η Μπελ, η μικρή της αδελφή και ο αδελφός της που βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, μετακομίζουν με τη μητέρα τους, Τζόαν, σε ένα νέο και παράξενο σπίτι στο Άμιτιβιλ, προκειμένου να εξοικονομήσουν χρήματα και να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στην κοστοβόρα θεραπεία υγείας του νεαρού Τζέιμς.

Κάποια περίεργα φαινόμενα, όμως, –συμπεριλαμβανομένης και της ανεξήγητης, θαυματουργής ίασης του νεαρού αδελφού– δεν θ’ αργήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στο σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα η Μπελ να υποψιαστεί πλέον ότι η μητέρα τους απέκρυψε την πλήρη ανατριχιαστική αλήθεια για το μυστηριώδες σπίτι…

Όταν πλέον συνειδητοποιήσουν όλοι ότι το σπίτι στο οποίο μετακόμισαν είναι το ξακουστό στοιχειωμένο σπίτι του Άμιτιβιλ, ίσως να είναι αργά. Υπάρχει άραγε τρόπος να βγει κανείς από την κόλαση;

Παίζουν: Μπέλα Θορν, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Κάμερον Μόναγκαν, Μακένα Γκρέις, Τζένιφερ Μόρισον.

*Open, Πέμπτη 25/05, στις 00:00

«Στη Σκιά των Κατασκόπων» (2004) σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Περιπέτεια –  Ο Τζέισον Μπορν, ο κατάσκοπος χωρίς μνήμη του “Χωρίς ταυτότητα”, βρίσκεται ινκόγκνιτο στην Ινδία, όπου κάποιοι αποπειρώνται να τον σκοτώσουν και να του φορτώσουν ένα φόνο. Έρχεται στην Ευρώπη, κι ενώ τον καταζητούν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, προσπαθεί να βρει ποιος τον παγίδεψε και γιατί. Καταιγισμός δράσης, με μια εντυπωσιακή σκηνή καταδίωξης στη Μόσχα.

Παίζουν:  Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Μπράιαν Κοξ, Τζούλια Στάιλς, Τζόαν Άλεν.

*Star, Πέμπτη 25/05, στις 00:00

«Απειλή από το Παρελθόν» (2006) σκηνοθεσία Σέλντον Λέτιτς

Δράσης – Ο Φιλιπ Σαβάζ (Ζαν-Κλοντ Βαν Νταμ) είναι ένας βετεράνος του αμερικανικού στρατού που υπηρέτησε σε Ιράκ και Αφγανιστάν και υποφέρει από ισχυρή μετατραυματική αγχώδη διαταραχή.

Ο ίδιος βρίσκεται σε μία επώδυνη διαδικασία ανάρρωσης ενώ του προσφέρεται μία δουλειά στην ομάδα ασφαλείας του μποξέρ Γουέιν Μπάρκλεϊ (Ραζάκ Αντοτι).

Μία πρόσφατη αποφυλάκιση ενός ράπερ φαντάζει εξαιρετικά απειλητική για τον Γουέϊν με την αδερφή του Ταμάρα (Βιβικα Φοξ) να παίρνει πρωτοβουλίες για να τον προστατέψει. Σύντομα, ο Σαβάζ καταλήγει επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας αναλαμβάνοντας έτσι και το βάρος των αποφάσεων.

Οι κουλτούρες και το παρελθόν των Γουέιν και Σαβάζ συγκρούονται καθώς οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για την ασφάλειά τους και για να αντιμετωπίσουν την επερχόμενη απειλή.

Η πνευματική ετοιμότητα του Σαβάζ θα αμφισβητηθεί και θα δοκιμαστεί στις νέες ακραίες συνθήκες καθώς ο ίδιος θα θέσει χωρίς επιφυλάξεις συναισθηματικά εαυτόν στην αποστολή που του ανατέθηκε.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βιβίκα Α. Φόξ, Ραζ Αντότι, Βιβ Λίκοκ, Πίτερ Μπράιαντ, Άντριαν Χόλμς.

*Mega, Πέμπτη 25/05, στις 01:20

«Γράμματα από το Ίβο Τζίμα» (2006) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράσης Περιπέτεια Πολεμική – Ο Κλιντ Ίστγουντ, παρουσιάζει την ανεξιστόρητη ιστορία των Ιαπώνων στρατιωτών, που υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους ενάντια στην εισβολή των Αμερικανικών δυνάμεων, κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Με σύμμαχο την αστείρευτη θέλησή τους αλλά και το φυσικό ηφαιστειακό περιβάλλον του Ίβο Τζίμα, οι πρωτοφανείς και ανορθόδοξες τακτικές του Στρατηγού Τανταμίτσι Κουριμπαγιάσι και των ανδρών του μετέτρεψαν, αυτό που περίμεναν όλοι πως θα ήταν μια γρήγορη ήττα, σε ηρωική αντίσταση 40 ημερών.

Ο σκηνοθέτης παρουσιάζει τα γεγονότα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αντικειμενικότητα, προσπαθώντας να είναι δίκαιος και με τις δύο αντίπαλες παρατάξεις. Κατορθώνει, έτσι, να μεταδώσει τη σκληρότητα και τη δυσκολία της συγκεκριμένης μάχης.

Παίζουν:  Κεν Γουατανάμπι, Ρίο Κασέ, Καζουνάρι Νινομίγια, Τσουγιόσι Ιχάρα, Γιούκι Ματσουζάκι, Χιρόσι Γουατανάμπι

*Star, Πέμπτη 25/05, στις 02:30