Απεγκλώβισαν τρία αρκουδάκια στη Φλώρινα – Παρούσα και η μαμά αρκούδα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο απεγκλωβισμός τριών μικρών αρκούδων, οι οποίες παγιδεύτηκαν σε κανάλι στο Φράγμα της Τριανταφυλλιάς του Δήμου Φλώρινας.

Η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας ενημερώθηκε στις 11:50 π.μ. από τον θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας Θράκης (ΚΟΜΑΘ) ότι τρία μικρά αρκουδάκια είχαν πέσει μέσα σε κανάλι του Φράγματος της Τριανταφυλλιάς.

Ενεργοποίθηκε αμέσως η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, η οποία είναι αρμόδια για την διαχείριση περιστατικών προσέγγισης αρκούδας και άλλων ειδών άγριας πανίδας σε κατοικημένες περιοχές. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκε η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και ο Γενικός Γραμματέας Δασών, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Στο σημείο κατέφθασαν, εκτός από την Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Επιθεώρησης Εφαρμογής Δασικής Πολιτικής Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η ΚΟΜΑΘ, η Αστυνομία και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς και οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ.

Η ανταπόκριση όλων των εμπλεκόμενων φορέων ήταν άμεση και όλες οι ενέργειες πραγματοποιήθηκαν, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, καθώς στο σημείο βρισκόταν και η μητέρα – αρκούδαΤα τρία μικρά αρκουδάκια, πέντε μηνών περίπου, ελευθερώθηκαν στην περιοχή προκειμένου να εντοπιστούν από την μητέρα τους.

Η Δασική Υπηρεσία πραγματοποιεί συνεχώς περίπολα στην ευρύτερη περιοχή, για να επιβεβαιώσει την επανασύνδεση της οικογένειας.