13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές είναι οι δεκατρείς ταινίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά το βράδυ της Παρασκευής. Μην τις χάσετε!

«Playmobil: Η Ταινία» (2019) σκηνοθεσία Λίνο ΝτιΣάλβο

Κινούμενα Σχέδια – Όταν ο μικρότερος αδελφός του Τσάρλι εξαφανίζεται απροσδόκητα στο μαγευτικό, κινούμενο σύμπαν του PLAYMOBIL®, η Μάρλα καταβάλει όλες της τις προσπάθειες για να επιστρέψει σπίτι.

Ενώ ξεκινάει το φανταστικό της ταξίδι στους εντυπωσιακούς νέους κόσμους, η Μάρλα συνεργάζεται με μερικούς απίθανους και ηρωικούς νέους φίλους: τον ομαλό οδηγό τροχόσπιτων Ντελ, τον αστείρευτο και χαρισματικό μυστικό πράκτορα Ρεξ Ντάσερ, ένα ολόψυχο ρομπότ, μία νεράιδα και πολλούς άλλους.

Μέσα από τη ζωντανή τους περιπέτεια, η Μάρλα και ο Τσάρλι συνειδητοποιούν ότι ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στη ζωή, ο καθένας μπορεί να επιτύχει το οτιδήποτε όταν πιστεύει στον εαυτό του!

Με τις φωνές των: Άνια Τέιλορ-Τζόι, Τζιμ Γκαφφιγκάν, Γκάμπριελ Μπέιτμαν

*Open, Παρασκευή 26/05, στις 21:00

«Καλώς Ήρθε το Δολάριο» (1967) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ένας καθ’ όλα αξιοπρεπής και συνετός νέος, ο Φίλιππος Αγγελούτσος (Γιώργος Κωνσταντίνου), προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό του εισόδημα, παραδίδει μαθήματα αγγλικής σε δύο κορίτσια που δουλεύουν στο μπαρ Blue Black της Τρούμπας, τη Τζίνα και τη Λίζα (Νίκη Λινάρδου- Σάσα Καστούρα) για να μπορούν να συνεννοούνται κάπως με τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου.

Μια μέρα που οι κράχτες απεργούν και το μπαρ μένει άδειο, η ιδιοκτήτρια, η μαντάμ Φούλη (Άννα Καλουτά), πείθει τον Φίλιππο να κάνει τον κράχτη.

Ο καθηγητής τρέχει στο λιμάνι και, παρά την προφανή αδεξιότητά του, κατορθώνει να γεμίσει ασφυκτικά το μπαρ με ναύτες.

Αναδεικνύεται μεγάλο ταλέντο σαν κράχτης και διαπιστώνει πως μια τέτοια δουλειά είναι χίλιες φορές πιο αποδοτική από αυτήν του καθηγητή.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Νίκη Λινάρδου, Άννα Καλουτά, Σωτήρης Μουστάκας, Σάσα Καστούρα

*Ant1, Παρασκευή 26/05, στις 21:00

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων: Η Σύγκρουση» (2017) σκηνοθεσία Ματ Ριβς 

Περιπέτεια – O Σίζαρ και οι πίθηκοι αναγκάζονται να εμπλακούν σε μία φονική μάχη, έχοντας απέναντι τους ένα στρατό ανθρώπων που θέλει να τους εξοντώσει, υπό την ηγεσία ενός αδίστακτου συνταγματάρχη . Μετά τις ανυπολόγιστες απώλειες των πιθήκων, ο αδίστακτος συνταγματάρχης σκοτώνει τον γιο και τη σύζυγο του Σίζαρ. Ο Σίζαρ παλεύει με τα πιο σκοτεινά του ένστικτα και ξεκινά μία προσωπική αναζήτηση ώστε να εκδικηθεί και για τις δικές του απώλειες και για το είδος του. Όταν το ταξίδι του θα τους φέρει αντιμέτωπους πρόσωπο με πρόσωπο, ο Σίζαρ και ο συνταγματάρχης θα αναμετρηθούν σε μία επική μάχη, που θα κρίνει τη μοίρα των δύο ειδών, αλλά και του μέλλοντος του πλανήτη…

Παίζουν: Άντι Σέρκις, Γούντι Χάρελσον, Στιβ Ζαν, Τζούντι Γκριρ

*Skai, Παρασκευή 26/05, στις 21:00

«Μια Αγάπη Ανέφικτη» (2018) σκηνοθεσία Κατρίν Κορσινί

Βιογραφική Δραματική Ρομαντική – Τέλη δεκαετίας 1950. Η Ρασέλ, μια απλή υπάλληλος γραφείου, συναντάει τον Φιλίπ, έναν λαμπρό νέο αριστοκρατικής οικογένειας.

Από τον σύντομο, αλλά παθιασμένο τους έρωτα γεννιέται η Σαντάλ.

Με τον Φιλίπ να αρνείται τον γάμο λόγω διαφοράς κοινωνικής τάξης, η Ρασέλ αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνη την κόρη της.

Αρχίζει τότε ο μεγάλος αγώνας μιας ερωτευμένης, όσο και περήφανης μάνας, για την επίσημη αναγνώριση της κόρης της.

Παίζουν: Βιρζινί Εφιρά, Νιλς Σνάιντερ, Κοραλί Ρασιέρ

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 26/05, στις 22:00

«Οι Σφαίρες Δεν Γυρίζουν Πίσω» (1967) σκηνοθεσία Νίκος Φώσκολος

Ελληνική Ταινία Δραματική – Ο Στάθης Καρατάσος, ένας νεαρός αγρότης που έχασε πρόσφατα τη γυναίκα του, βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και από μια τραγική παρεξήγηση βρίσκεται να κατηγορείται ως αρχηγός μιας αδίστακτης συμμορίας ληστών.

Με την αστυνομία στα ίχνη του, αφού καταφέρει να δραπετεύσει λίγο πριν τον εκτελέσουν, ο αθώος αγρότης γίνεται στόχος του επικίνδυνου κατάδικου Τσάκου, ο οποίος διακινδυνεύει τη ζωή του για να εντοπίσει τον απελπισμένο φυγά, να τον παραδώσει στην αστυνομία και να κερδίσει την ελευθερία του.

Ωστόσο, δεν είναι ο μόνος που κυνηγάει τον Στάθη, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας των ληστών, πρέπει να τον βρουν, για να μάθουν την τοποθεσία της κρυμμένης λείας του εκλιπόντος αρχηγού τους.

Τώρα, ένας αθώος άνθρωπος βρίσκεται αντιμέτωπος με έναν στρατό από διώκτες και η οικογένειά του βρίσκεται σε κίνδυνο.

Μπορεί ο Στάθης να μείνει ζωντανός και να σώσει τους αγαπημένους του;

Παίζουν: Κώστας Καζάκος, Άγγελος Αντωνόπουλος, Μέμα Σταθοπούλου, Σπύρος Καλογήρου, Μπέτυ Αρβανίτη, Παύλος Λιάρος, Χαριτίνη Καρόλου, Γιάννης Κάσδαγλης, Θεόδωρος Ντόβας

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 26/05, στις 22:00

«Bohemian Rhapsody» (2018) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Βιογραφία Δραματική – O Φρέντι Μέρκιουρι των Queen, αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα.

Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Παίζουν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουίλουμ Λι, Μπεν Χάρντι.

*Open, Παρασκευή 26/05, στις 23:00

«John Wick: Κεφάλαιο 2» (2017) σκηνοθεσία Τσαντ Σταέλσκι

Δράσης – Ο θρυλικός John Wick επιστρέφει με τη συνέχεια της νεο-νουάρ ταινίας, που σκηνοθετεί ο Τσαντ Σταχέλσκι και φυσικά με τον Κυάνου Ρηβς στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ένας πρώην συνεργάτης του John Wick και, δεύτερος στη σειρά της Ιταλικής μαφίας (Ρικάρντο Σκαμάρτσιο), τον φέρνει αντιμέτωπο με τον όρκο τιμής που έχει δώσει πριν χρόνια και τον αναγκάζει να επιστρέψει στην ενεργό δράση, για να κάνει αυτό που ξέρει καλά.

Το «συμβόλαιο θανάτου» όμως που έχει εκδοθεί στο όνομα του Τζον Γουίκ, είναι διεθνές και πληρωμένοι εκτελεστές από όλο τον κόσμο τον αναζητούν.

Όλοι είναι εξαιρετικοί εκτελεστές και δύσκολοι αντίπαλοι, αλλά ο John Wick δεν ήταν ποτέ εύκολος στόχος….

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρικάρντο Σκαμάρτσιο, Ίαν Μακ Σέιν, Ρούμπι Ρόουζ.

*Star, Παρασκευή 26/05, στις 00:00

«Μητέρα!» (2017) σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφσκι

Μυστηρίου Τρόμου – Ένα ζευγάρι, η Μητέρα (Τζένιφερ Λόρενς) κι Εκείνος (Χαβιέ Μπαρδέμ) ζει ήρεμο κι ευτυχισμένο στο απομονωμένο, τεράστιο σπίτι του.

Εκείνη χτίζει με τα ίδια της τα χέρια το καμένο σπίτι του συγγραφέα συζύγου της και αισθάνεται ασφυκτικά, ενώ εκείνος έχει χάσει την έμπνευσή του.
Περνούν ήσυχα τις μέρες και τις νύχτες τους, με μια υποψία ανομολόγητου να δημιουργεί ρωγμή στην οικειότητά τους.

Μέχρι τη στιγμή που απρόσκλητοι και παράξενοι επισκέπτες, ένας άντρας (Εντ Χάρις) και μια γυναίκα (Μισέλ Φάιφερ) κάνουν αναπάντεχα την εμφάνισή τους και ζητούν φιλοξενία. Εκείνος θα δεχτεί με χαρά παρά τις αντιρρήσεις της γυναίκας του.

Όταν εμφανίζονται και οι δύο ενήλικοι γιοι, το σπίτι αρχίζει να καταρρέει, ενώ μία τραγωδία και οι συνέπειές της φέρνουν το ζευγάρι στο χείλος της καταστροφής.

Γιατί η Μητέρα αναγκάζεται να αναθεωρήσει όσα πιστεύει για την αγάπη, την αφοσίωση και τη θυσία… και το τέλος πλησιάζει.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μισέλ Φάιφερ, Εντ Χάρις, Μπράιαν Γκλίσον, Αμάντα Τσίου, Πατρίσια Σομερσετ.

*Skai, Παρασκευή 26/05, στις 00:00

«Ο Διώκτης του Μεσονυχτίου» (1988) σκηνοθεσία Μαρτιν Μπρεστ

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Τζακ Γουόλς είναι ένας σκληροτράχηλος κυνηγός επικηρυγμένων, που ετοιμάζεται να παραδώσει τη νέα του λεία, τον καταχραστή Τζόναθαν Μαρντούκας, προκειμένου να εισπράξει 100.000 δολάρια.

Το FBI δεν κατάφερε να τον εντοπίσει γι’αυτό όταν ο Τζακ τον βρίσκει αμέσως, το FBI αισθάνεται προσβεβλημένο. Για να μπορέσει να πάρει την αμοιβή των 100.000 δολαρίων, ο Jack πρέπει να πάει τον Μαρντουκας από την Ν. Υόρκη στο Λός Άντζελες. Παρόλα αυτά, η Μαφία και το FBI έχουν άλλα σχέδια, όπως και ο Μαρβιν, ένας κυνηγός επικηρυγμένων και αυτός.

Το ταξίδι τους προς το Λος Άντζελες πρόκειται να είναι πολύ περιπετειώδες..

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Τσαρλς Γκροντιν, Ιαπετ Κοτο.

*Ant1, Παρασκευή 26/05, στις 01:30

«Daddy Cool» (2017) σκηνοθεσία Μαξίμ Γκοβάρ

Κωμωδία – Μια γυναίκα αποφασίζει να χωρίσει τον φίλο της, καθώς τον θεώρει ανώριμο και ακατάλληλο για να κάνει μαζί του οικογένεια. Εκείνος, σε μια ύστατη προσπάθεια να την μεταπείσει, θα μετατρέψει το σπίτι τους σε… παιδικό σταθμό!

Παίζουν: Βενσάν Ελμπάζ, Λοράνς Αρνέ, Γκρεγκορί Φιτουσί, Ζουλιέτ Πιβολό, Αμπέλ Μανσουρί Ασσελαίν

*Skai, Παρασκευή 26/05, στις 02:15

«Η Ταχύτητα Σκοτώνει» (2018) σκηνοθεσία Τζούντι Σκέρφιλντ

Δραματική Δράσης – Ο Μπεν Άρονοφ (Τζον τραβόλτα) είναι ένας οικογενειάρχης από το Νιου Τζέρσεϊ με φήμη επαγγελματία στον τομέα των κατασκευών, αλλά και για τη σχέση του με τη μαφία. Όταν εγκαθίσταται στο Μαϊάμι για να αλλάξει ζωή, ο Μπεν παθιάζεται με τα ταχύπλοα, και έχοντας τη στήριξη ενός δικηγόρου, αποφασίζει να πάρει μέρος στους αγώνες, τελειοποιώντας τον σχεδιασμό ενός σκάφους.

Όταν η νέα του ενασχόληση τού γίνεται εμμονή και το σκάφος του κερδίζει το πρωτάθλημα, ο Μπεν γίνεται ένας πανίσχυρος άνθρωπος, που όμως δεν μπορεί να διαχειριστεί τα χρήματά του. Και τα πράγματα χειροτερεύουν όταν ο μεν ανεψιός του αρχηγού της μαφίας θέλει να του φάει την επιχείρηση, ο δε αδίστακτος Μάγιερ Λάνσκι (Τζέιμς Ρεμαρ) θέλει να τον κάνει υποχείριό του.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κάθριν Γουινκ, Μάθιου Μοντίν, Τζένιφερ Εσπόζιτο, Τζόρντι Μολά, Κέλαν Λουτζ.

*Open, Παρασκευή 26/05, στις 02:15

«Απόδειξη Αθωότητας» (2019) σκηνοθεσία Κέβιν Φαίρ

Αστυνομική Μυστηρίου – Η ιδιοκτήτρια εστιατορίου και παρουσιάστρια ενός σόου μαγειρικής, Μπίλι Μπλέσινγκς, ερευνά μια δολοφονία, όπου το θύμα φαίνεται πως εκβίαζε τη φίλη της και τηλεοπτική σταρ Κέιτι Σάντερς, η οποία τώρα ζητά τη βοήθεια της Μπίλι για να αποδείξει την αθωότητά της.

Παίζουν: Χόλι Ρόμπινσον Πιτ, Ρικ Φοξ, Κάρεν Ρόμπινσον, Χίλαρι Τζαρντίν

*Mega, Παρασκευή 26/05, στις 02:20

«Wolves at the Door» (2016) σκηνοθεσία Τζον Λεονέτι

Μυστηρίου Τρόμου – Τέσσερις φίλοι μαζεύονται σε ένα κομψό σπίτι κατά τη διάρκεια του εμβληματικού καλοκαιριού του 1969.

Χωρίς να το γνωρίζουν, θανάσιμοι επισκέπτες τούς περιμένουν από έξω.

Κάτι που ξεκινάει ως ένα απλό αποχαιρετιστήριο πάρτι, καταλήγει σε μια βραδιά πρωτόγονου τρόμου, καθώς οι εισβολείς καταδιώκουν και βασανίζουν τους τέσσερις νέους, οι οποίοι παλεύουν για τη ζωή τους απέναντι σε μια φαινομενικά παράλογη επίθεση

Παίζουν: Άνταμ Κάμπελ, Κέιτι Κάσιντι, Τζέιν Κατσμάρεκ, Ελίζαμπεθ Χένστριτζ

*Star, Παρασκευή 26/05, στις 02:30