Δίνεται σήμερα στην κυκλοφορία η γέφυρα των Σερβίων για τα ΙΧ

Ανοίγει μόνο για τα ΙΧ επιβατικά οχήματα (και τα ασθενοφόρα) η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων.

Η έκθεση των αρμόδιων καθηγητών, Παναγιώτη Πανέτσου και Κωνσταντίνου Κατάκαλου, καθώς και τα πορίσματα της έκθεσης των δοκιμαστικών φορτίσεων που στάλθηκαν την Πέμπτη το απόγευμα, άναψαν το «πράσινο φως» για την ασφαλή διέλευση των ΙΧ επιβατικών οχημάτων από τη Γέφυρα Σερβίων, από το Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 το μεσημέρι.

Σε προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Ιουνίου 2023 στην αίθουσα «Μέγας Αλέξανδρος» του 2ου ορόφου του κτιρίου της ΖΕΠ, παρουσία του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, του διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Κώστα Αναγνώστου, του αστυνομικού διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κοζάνης, Ηλία Τσιότσια, του διοικητή του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης, Ελευθέριου Καραδίσογλου και υπηρεσιακών υπαλλήλων, αποφασίστηκε το «άνοιγμα» της γέφυρας.

Στη γέφυρα θα βρίσκεται η Τροχαία που θα ελέγχει την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ θα λειτουργούν και οι φωτεινοί σηματοδότες. Σημειώνεται ότι ειδικά συστήματα μέτρησης έχουν τοποθετηθεί σε ευαίσθητα σημεία της γέφυρας προκειμένου να παρακολουθούν την συμπεριφορά της κατά την διάρκεια της κυκλοφορίας.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης μετά το πέρας της σύσκεψης και κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου προς τα ΜΜΕ, έκανε έκκληση προς τους διερχόμενους οδηγούς να τηρούν τα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες της Τροχαίας κατά τη διέλευσή τους από τη γέφυρα. Σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, αφότου δοθεί η γέφυρα στην κυκλοφορία και μετά την παρέλευση μικρού διαστήματος, «οι τεχνικοί θα επεξεργαστούν τα δεδομένα από τις μετρήσεις» και «θα προχωρήσουν σε μια πρώτη αποτίμηση για το πώς συμπεριφέρθηκε η γέφυρα αρχικά στον συγκεκριμένο κυκλοφοριακό φόρτο».