Το 2ο ψήφισμα των Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς

Οι κινητοποιήσεις των Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. Πριν λίγο, ολοκληρώθηκε η νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία η εικόνα μιλά από μόνη της. Αποτυπώνει στο ακέραιο την αγωνία όλων μας για το μέλλον του Σχολείου των Παιδιών μας. Η εκ νέου, ακόμα μαζικότερη συμμετοχή, είναι η ισχυρότερη ασπίδα μας και στέλνει ένα ισχυρό, μη διαπραγματεύσιμο, μήνυμα σε όποιον έχει άλλες σκέψεις.

Στη σημερινή Γενική Συνέλευση έδωσαν το παρών, αποδεχόμενοι την πρόσκλησή μας, ο Δήμαρχος Καστοριά κ. Κορεντσίδης καθώς και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι κύριοι Πολυγιάννης και Τσούκας. Επίσης, παρευρέθησαν και απευθύνθηκαν στους γονείς ο κ. Τίγκας ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ, η κ. Μαλέα ως εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών και η κ. Σπύρου ως επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Καστοριάς.

Επίσης, επιστολές έστειλαν η Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Κοζατσάνη, ο υποψήφιος Δήμαρχος Καστοριάς κ. Ταμήλιας και η υποψήφια Βουλευτής κ. Αντωνίου.

Όλοι τους στις τοποθετήσεις τους και τις επιστολές τους, με εξαίρεση τον κ. Ταμήλια, δήλωσαν τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα μας. Ενώ, τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καστοριάς, δεσμεύτηκαν πως από το θεσμικό τους ρόλο θα πράξουν τα μέγιστα ώστε να παραμείνει το Σχολείο ανοιχτό καθώς κανενός δεν είναι η πρόθεση να αλλάξει η χρήση του κτιρίου.

Αυτή ήταν και η δεύτερη μεγάλη νίκη μας, οι δεσμεύσεις ενώπιων όλων μας, μετά την πρώτη αδιαμφισβήτητη νίκη ότι το θέμα του Σχολείου βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας της τοπικής κοινωνίας.

Επιστολή, τέλος, έστειλε και ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Ξανθόπουλος, ο οποίος δεν παρέστει παρότι είναι ο καθ ύλην αρμόδιος για να απαντήσει στις ερωτήσεις αλλά κυρίως στις αγωνίες των γονιών. Επιπροσθέτως, με την επιστολή του δεν ξεκαθαρίζει απολύτως τίποτα για το μέλλον του Σχολείου, ενώ επαναλαμβάνει την εμμονή του στο λάθος, με το κλείσιμο του 4ου Νηπιαγωγείου, καθώς όπως παραδέχεται δεν είναι μείζον το θέμα της συστέγασης με το Δημοτικό. Μάλλον ο κ. Ξανθόπουλος ξέχασε γιατί έκλεισε το Νηπιαγωγείο μας.

Ο κ. Ξανθόπουλος κρύφτηκε και γι’ αυτό άμεσα θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί του για να τον επισκεφτούμε στο γραφείο του με 2 ξεκάθαρα αιτήματα:

  1. Να δεσμευτεί αυτήν τη φορά ότι το Σχολείο μας θα παραμείνει ανοιχτό και θα συνεχίσει να είναι ο χώρος του κέντρου της πόλης όπου θα ακούγονται οι χαρούμενες φωνές των παιδιών μας και
  2. Να δεσμευτεί ότι θα επαναφέρει το 4ο Νηπιαγωγείο στο φυσικό του χώρο.

Επαναλαμβάνουμε πως ο αγώνας μας, για να παραμείνει ανοιχτό το Σχολείο θα είναι διαρκής μέχρι την τελική δικαίωση.

Μέχρι το Σχολείο μας να σταματήσει να είναι δακτυλοδεικτούμενο και ο αποδιοπομπαίος τράγος, το κλείσιμο του οποίου θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα όλων των σχολείων.

Απαιτούμε το αυτονόητο, ίση μεταχείριση και να αντιμετωπίζεται όπως κάθε άλλο Δημοτικό Σχολείο.

Δεν θα επιτρέψουμε κανέναν τα παιδιά μας να τα μετατρέψει σε αριθμούς.

Τέλος, καλούμε όλους τους γονείς που το επιθυμούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στο 4ο Δημοτικό να το κάνουν χωρίς δεύτερη σκέψη, διαβεβαιώνοντας τους πως το Σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό για πολλά χρόνια ακόμα.

Η Γενική Συνέλευση των Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καστοριάς.