8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ» (2019) σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Πολεμική – Η Ναυμαχία του Μίντγουεϊ εξιστορεί μία από τις πιο φημισμένες μάχες μεταξύ του αμερικανικού και ιαπωνικού στόλου, που έδωσε στις αμερικανικές δυνάμεις το προβάδισμα στο μέτωπο του Ειρηνικού στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία, βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα, αφηγείται την ιστορία των αξιωματικών και των στρατιωτών, που χρησιμοποίησαν το ένστικτο τους, το σθένος τους και τον ηρωισμό τους για να νικήσουν τον εχθρό, παρά τις αντίξοες συνθήκες.

Παίζουν: Εντ Σκράιν, Πάτρικ Γουίλσον, Λουκ Έβανς, Άαρον Έκχαρτ, Νίκ Τζόνας, Μάντι Μουρ, Ντένις Κουέιντ, Γούντι Χάρελσον.

*Open, Τρίτη 13/06 στις 21:00

«Απροσδόκητος Έρωτας» (2017) σκηνοθεσία Τζόελ Χόπκινς

Κωμωδία – Μια γυναίκα η οποία έχει χάσει τον άντρα της πριν από ένα χρόνο, ασχολείται με την εθελοντική εργασία, κοινωνικοποιείται με τις γειτόνισσες της πολυκατοικίας της, ενώ παράλληλα προσπαθεί να βγάλει άκρη με τα οικονομικά της χρέη.

Μια απρόσμενη, όμως, γνωριμία θα της αλλάξει αναπάντεχα τη ζωή. Αυτή με έναν ερημίτη άντρα, ο οποίος έχει αποφασίσει να ζει απομονωμένος μέσα σε μια καλύβα σε μια δασική περιοχή του Χάμπστεντ στο Λονδίνο και έχει να αντιμετωπίσει τις δημοτικές αρχές οι οποίες επιθυμούν να εκμεταλλευτούν την περιοχή και να τον διώξουν.

Mία τρυφερή ιστορία αγάπης, που άνθισε με τον πιο απρόσμενο τρόπο, στο πιο απρόσμενο μέρος, ανάμεσα σε δύο ανθρώπους που όλοι θεωρούσαν αταίριαστους.

Η Νταϊάν Κίτον και ο Μπρένταν Γκλίσον ενώνουν τις δυνάμεις τους σ’ ένα ερμηνευτικό highlight!

Παίζουν: Μπρένταν Γκλίσον, Νταϊάν Κίτον, Πήτερ Σίνγκ, Τζέιμς Νόρτον, Λέσλι Μανβιλ, Χιου Σκίνερ, Σάιμον Κάλοου

*ΕΡΤ2, Τρίτη 13/06 στις 22:00

«Ο άνθρωπος που πούλησε τον κόσμο» (2013) σκηνοθεσία Μπιλ Κόντον

Βιογραφική Δραματική – Η ιστορία ξεκινά με τον μυστηριώδη ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλιαν Ασάνζ και τον Ντάνιελ Ντόμσαϊτ-Μπεργκ, να συνεργάζονται με σκοπό τη μυστική παρακολούθηση των ισχυρών και των προνομιούχων του κόσμου. Με ελάχιστα οικονομικά κεφάλαια, δημιουργούν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, που επιτρέπει στους πληροφοριοδότες να δημοσιεύουν ανώνυμα στοιχεία κρατών και κυβερνήσεων.

Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα μπόρεσαν να δημοσιεύσουν πληροφορίες, που ούτε τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία δεν είχαν καταφέρει. Όταν όμως ο Ασάνζ και ο Μπεργκ θα αποκτήσουν πρόσβαση στα πιο εμπιστευτικά έγγραφα στην ιστορία των ΗΠΑ, θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα καθοριστικό ερώτημα: Ποιο είναι το κόστος του να κρατάς μυστικά σε μία ελεύθερη κοινωνία – και ποιο είναι το κόστος του να τα προδίδεις.

Παίζουν: Μπένεκτιτ Κούμπερμπατς, Αλίσια Βικάντερ, Στάνλεϊ Τούτσι, Κάρις Βαν Χάουτεν, Λόρα Λίνεϊ, Άντονι Μακί, Ντάνιελ Μπρουλ, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Θιούλις, Μόριτζ Μπλάιμπτροϊ, Πίτερ Καπάλντι.

*Open, Τρίτη 13/06 στις 00:00

«Πίστεψέ με» (2018) σκηνοθεσία Τζιμ Ντόνοβαν

Δραματική Τρόμου – Επιστρέφοντας από τη δουλειά στο σπίτι της, η 17χρονη Λίζα ΜακΒέι (Κέιτι Ντάγκλας) δέχεται επίθεση από τον κατά συρροή δολοφόνο Μπόμπι Τζο Λονγκ, ο οποίος την απαγάγει και την κακοποιεί σεξουαλικά για 26 ώρες…

Παρόλο που καταφέρνει να δραπετεύσει, χρησιμοποιώντας το τέχνασμα της αντίστροφης ψυχολογίας, τόσο η οικογένειά της όσο και η αστυνομία αρνούνται να πιστέψουν αυτά που βίωσε και τους περιγράφει η Λίζα. Μόνος σύμμαχός της και αυτός που την πιστεύει είναι ένας ντετέκτιβ (Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ), που ερευνά παρόμοια εγκλήματα.

Παίζουν: Κέιτι Ντάγκλας, Ντέιβιντ Τζέιμς Έλιοτ, Ρόσιφ Σάδερλαντ, Αμάντα Αρκούρι, Κρις Όουενς, Σέλμπι Μπάιν

*Mega, Τρίτη 13/06 στις 00:10

«Το Φαινόμενο της Πεταλούδας» (2004) σκηνοθεσία Έρικ Μπρες, Τζ.ΜακΓκι Γκρούμπερ

Δραματική Μυστηρίου – Τώρα πια οι διαλείψεις που ταλαιπωρούσαν τον Άιβαν Τρέμπορν σε αρκετά μικρή ηλικία αποτελούν παρελθόν. Τουλάχιστον έτσι αισθάνεται ο ίδιος, φοιτητής πια, που κάποια στιγμή αποφασίζει να ανατρέξει στο ημερολόγιο που κρατούσε την εποχή που βίωνε αυτά τα αινιγματικά μπλακάουτς.

Τη στιγμή της ανάγνωσής τους, ο Άιβαν ξαναβιώνει την ίδια εμπειρία.

Όμως τώρα ανακαλύπτει πως διαθέτει την ικανότητα να ταξιδεύει στο Χωροχρόνο και να επιστρέφει στο παρελθόν!

Αποφασισμένος να βοηθήσει τους φίλους του Κέιλι, Τόμι και Λένι, ο Άιβαν θα παρέμβει στη φυσιολογική ροή των γεγονότων όμως τώρα θα συνειδητοποιήσει πως οι πιο ασήμαντες αλλαγές μπορούν να αποβούν καταλυτικές για το μέλλον…

Παίζουν: Άστον Κούτσερ, Έιμι Σμαρτ, Λόγκαν Λέρμαν, Ίθαν Σάπλι, Έλντεν Χένσον, Μελόρα Γουόλτερς

*Star, Τρίτη 13/06 στις 01:15

«Μεσάνυχτα του Τρόμου» (2021) σκηνοθεσία Ράνταλ Έμμετ

Αστυνομική Δράσης – Οι πράκτορες του FBI Καρλ Χέλτερ που υποδύεται ο Μπρους Γουίλις και, Ρεμπέκα Λομπάρντο, που υποδύεται η Μέγκαν Φοξ βρίσκονται στα ίχνη ενός κυκλώματος τράφικινγκ και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει θα τους βοηθήσουν στην εξάρθρωσή του.

Η έρευνά τους όμως θα τους οδηγήσει σε υποθέσεις παλαιότερων χρόνων και, θα διασταυρωθεί με έναν κατά συρροή δολοφόνο που δρα εδω και χρόνια.
Ο αστυνομικός Κρόφορντ (Εμίλ Χιρς) της πολιτείας του Τμήματος Επιβολής του Νόμου της Φλόριντα, ασχολείται πολλά χρόνια με την υπόθεση αυτή και ερευνά μια σειρά από δολοφονίες γυναικών που φαίνεται να σχετίζονται μεταξύ τους.

Όταν η Ρεμπέκα Λομπάρντο πέφτει θύμα απαγωγής απάγεται από τον βασικό τους ύποπτο και η ζωή της κρέμεται από μια κλωστή, ο Χέλτερ και ο Κρόφορντ έχουν ελάχιστες ώρες για να ενώσουν τα τελευταία στοιχεία και να συλλάβουν τον διαβόητο δολοφόνο, που παίζει μαζί τους ένα διεστραμμένο παιχνίδι γάτας και ποντικιού.

Παίζουν:  Μπρους Γουίλις, Μέγκαν Φοξ, Εμίλ Χιρς, Μασίν Γκαν Κέλι, Λούκας Χαας, Σιστίν Ρόουζ Σταλόνε

*Alpha, Τρίτη 13/06 στις 01:30

«Moms’ Night Out» (2014) σκηνοθεσία  Άντριου Έργουιν, Τζον Έργουιν

Κωμωδία – Η Άλισον Φιλντ (Σάρα Ντριου) είναι παντρεμένη με τρία παιδιά και ζει την απόλυτη …δυστυχία. Παρά το γεγονός ότι είναι ευτυχισμένη με τις επιλογές και την όμορφη οικογένειά της, δεν μπορεί να σταματήσει να νιώθει συνέχει άγχος και ανεπαρκής απέναντι στις καθημερινές υποχρεώσεις.

Βρίσκει κατανόηση στις δύο φίλες της τη Σόντρα (Πατρίσια Χήτον) και την Ίζυ (Άντρια Λόγκαν Γουάιτ). Όταν ο σύζυγός της της προτείνει να ξεφύγει για ένα βράδυ, βγαίνοντας μόνο με τις φίλες της, αρχίζουν να σχεδιάζουν την ιδανική βραδιά!

Άλλωστε το μόνο που θέλουν η Αλισον και οι φίλες της είναι μια βραδιά χωρίς παιδικές φωνές και υποχρεώσεις.

Τι κακό μπορεί να συμβεί, άλλωστε, αν τα μικρά μείνουν για λίγες ώρες με τους μπαμπάδες τους;

Παίζουν: Σάρα Ντρου, Πατρίσια Χίτον, Σον Άστιν, Τρέις Άντκίνς, Άμπι Κομπ.

*Mega, Τρίτη 13/06 στις 02:10

«Chuck: Η Ιστορία του Πραγματικού Rocky Balboa» (2016) σκηνοθεσία Φιλίπ Φαλαρντό

Βιογραφική Δραματική – Τα αιματοβαμμένα ρινγκ που άφηνε στο πέρασμά του ήταν καθημερινότητα. Οι γυναίκες που αγαπούσαν να τον μισούν ήταν πάντα στο μυαλό του. Τα ποτά και η άσωτη ζωή τον καθόρισαν. Γνωρίστε τον Chuck, τον πραγματικό Rocky Balboa!

Η ταινία «Chuck: η Ιστορία του πραγματικού Rocky Balboa» αφηγείται την ιστορία του Chuck Wepner, ενός πωλητή αλκοολούχων ποτών από το Νιου Τζέρσεϊ, ο οποίος κατάφερε να αντέξει 15 γύρους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Βαρέων Βαρών του 1975 εναντίον του διασημότερου μποξέρ όλων των εποχών, Μοχάμεντ Άλι, και τελικά ενέπνευσε το πολλών δισεκατομμυρίων franchise του Rocky. Στα δέκα χρόνια του ως μπόξερ, ο Wepner υπέστη οκτώ σπασμένες μύτες, δύο knockouts και συνολικά 313 ράμματα. Αλλά οι σκληρότερες μάχες που έδωσε ήταν έξω από το ρινγκ, ζώντας μια επική ζωή γεμάτη ποτά, ναρκωτικά, άγριων θηλυκών και με πολλά σκαμπανεβάσματα.

Παίζουν: Λιβ Σράιμπερ, Ελίζαμπεθ Μος, Ρον Πέρλμαν, Ναόμι Γουότς, Τζιμ Γκάφιγκαν, Μάικλ Ραπαπόρτ.

*Open, Τρίτη 13/06 στις 02:30