16 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταξιδέψτε για ένα ακόμα βράδυ στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και απολαύστε αγαπημένες ταινίες στη μικρή οθόνη.

«Είκοσι γυναίκες κι εγώ» (1973) σε σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Σε μια επιχείρηση γυναικείων εσωρούχων εργάζεται ο Κώστας Φιλίππου και είναι ο μοναδικός άντρας ανάμεσα σε πολλές γυναίκες που αποτελούν το προσωπικό της εταιρίας. Πολλές είναι αυτές που τον βλέπουν σαν υποψήφιο γαμπρό, άλλά ο Κώστας πρέπει να παντρέψει πρώτα τις δύο ανύπαντρες αδερφές του. Η Μπέτυ, μια νεαρή που εργάζεται στην επιχείρηση, είναι εκείνη που έχει κερδίσει την καρδιά του Κώστα. Όταν όμως τολμά να κάνει συζήτηση στο σπίτι του για γάμο αντιμετωπίζει την οργή της μητέρας του και των κοριτσιών…

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Μπέτυ Λιβανού, Σμάρω Στεφανίδου, Ελένη Μαυρομάτη, Μαίρη Μεταξά, Καίτη Ιμπροχώρη, Λυδία Λένωση, Ειρήνη Μαρκογιάννη, Ανθή Γούναρη, Βίλμα Τσακίρη, Κατερίνα Μπούρλου, Άννα Μεταλλίδου, Χρυσή Καριόρη, Ράνια Ιωαννίδου, Έλντα Γεωργοπούλου, Μάνια Κολιανδρή, Ειρήνη Δογάνη.

*Skai, Σάββατο 24/06 στις 21:00

«Μαζί τα Φάγαμε» (2018) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Κωμωδία – Ο Σωτήρης Παπακώστας εργάζεται ως υπεύθυνος προμηθειών σε έναν μεγάλο Δημόσιο Οργανισμό. Είναι απόλυτα έντιμός και ευσυνείδητος υπάλληλος, συνεπής σε όλα του τα καθήκοντα.

Η γυναίκα του Γκέλυ έχει συμβιβαστεί με τις αρχές του άντρα της αλλά ταυτόχρονα η καθημερινότητά της είναι δύσκολη αφού τα οικονομικά της οικογένειας πάνε από το κακό στο χειρότερο..

Μία μέρα έρχονται σε επαφή μαζί της οι προϊστάμενοι του άντρα της και την πείθουν να υποδείξει εμμέσως στον Σωτήρη έναν δικό τους προμηθευτή, με το αζημίωτο φυσικά. Η Γκέλυ τα καταφέρνει και από εκείνη τη στιγμή αναλαμβάνει, με διάφορα γυναικεία κόλπα, να επηρεάζει τον Σωτήρη προκειμένου αυτή να εισπράττει πλούσιες μίζες εν αγνοία του.

Παίζουν: Κώστας Αποστολάκης, Μπέσυ Μάλφα, Σωτήρης Καλυβάτσης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Θωμαΐς Ανδρούτσου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Κώστας Ευριπιώτης, Κατερίνα Στικούδη, Σταύρος Νικολαΐδης, Αναστασία Τσιλιμπίου.

*Mega, Σάββατο 24/06 στις 21:00

«Πώς να Εκπαιδεύσετε το Δράκο σας 3» (2019) σκηνοθεσία Ντιν ΝτεΜπλουά

Κινούμενα Σχέδια – Στη νέα ταινία, ο επικεφαλής και κυβερνήτης του Μπερκ, έχοντας την Άστριντ στο πλευρό του, έχει δημιουργήσει μια καλά κρυμμένη ουτοπία δράκων, όπου μπορούν να ζουν ελεύθεροι και σε πλήρη αρμονία με το περιβάλλον τους.

Όμως, ο κίνδυνος δεν θα αργήσει να εμφανιστεί και η πιο σκοτεινή απειλή θα ταράξει την ισορροπία της καλά κρυμμένης αυτής πόλης, όσο και του νησιού Μπερκ.

Ο Ψάρης και ο Φαφούτης καλούνται να αφήσουν την ασφάλεια του μοναδικού σπιτιού που έχουν γνωρίσει, για ένα δύσκολο ταξίδι με προορισμό τη συναρπαστική μάχη σε μυθικούς κόσμους, απέναντι στο τρομερό κακό που απειλεί τους πάντες.

Το πεπρωμένο τους θα είναι να παλέψουν ενωμένοι, με αυταπάρνηση, μέχρι τα βάθη της Γης, για όλες τις «αξίες» που έχουν αποκτήσει μαζί στις περιπέτειές τους και για όλα όσα έχουν μάθει να θεωρούν «ιδανικά». Κάπως έτσι θα δοκιμαστεί καθοριστικά και η δύναμη της φιλίας τους.

*Star, Σάββατο 24/06 στις 21:00

«Τζένη – Τζένη» (1966) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Η Τζένη (Τζένη Καρέζη), φοιτήτρια της φιλολογίας και κόρη του κομματάρχη του νησιού Κοσμά Σκούταρη (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), επισκέπτεται συχνά τη βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή (Λάμπρος Κωνσταντάρας), πολιτικού αντίπαλου του πατέρα της.

Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Κασσανδρής κατεβάζει ως υποψήφιο τον ανιψιό του Νίκο Μαντά (Ανδρέας Μπάρκουλης), παιδικό φίλο της Τζένης.

Ο Νίκος έχει σπουδάσει και ζούσε στο εξωτερικό, όπου παντρεύτηκε κρυφά από τον θείο του την Υβόννη (Μαρία Σόκαλη) και τώρα που εγκαθίσταται στο νησί, βάζει τη γυναίκα του να μείνει στο ξενοδοχείο μέχρι να βρεθεί τρόπος να το πει στον θείο του.

Ο συνυποψήφιός του Μαντά είναι ο επί χρόνια εκλεγμένος στο νησί Γκόρτσος, ο οποίος έχει προβάδισμα αφού υποστηρίζεται από τον Σκούταρη.
Ο Κασσανδρής, βλέποντας ότι υπάρχει κίνδυνος να μην εκλεγεί ο ανιψιός του, σκαρφίζεται να παντρέψει με λευκό γάμο τη Τζένη με τον Νίκο, ώστε να εξουδετερώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Παράλληλα ξελασπώνει οικονομικά τον πατέρα της Τζένης- χωρίς εκείνος να το γνωρίζει- για να πείσει την Τζένη να συμμετάσχει σε αυτό τον γάμο.

Ο λευκός γάμος, όμως, θα φέρει τον έρωτα ανάμεσα στο ζευγάρι με απρόσμενες εξελίξεις.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μαίρη Λαλοπούλου

*Alpha, Σάββατο 24/06 στις 21:00

«Criminal» (2016) σκηνοθεσία Άριελ Βρόμεν

Δράσης. επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ο πράκτορας της CIA Μπιλ Πόουπ σκοτώνεται κατά τη διάρκεια μιας εξαιρετικά σημαντικής αποστολής, προσπαθώντας να ξεσκεπάσει τα ίχνη του περίφημου «Ολλανδού», ενός εγκληματία, που κατάφερε να αποκτήσει πρόσβαση στο σύνολο του οπλισμού των ΗΠΑ. Με τον θάνατο του Πόουπ κάθε πληροφορία γύρω από τη δράση του «Ολλανδού» εξαφανίζεται για πάντα, καθώς οι νεκροί δε μπορούν να αποκαλύψουν πληροφορίες.

Ή μήπως μπορούν; Ο αμείλικτος επικεφαλής της CIA στο Λονδίνο επιστρατεύει έναν εκκεντρικό νευροχειρούργο για να εμφυτεύσει το DNA και τις αναμνήσεις του Πόουπ στον Τζέρικο Στούαρτ, έναν παντελώς απρόβλεπτο και ιδιαίτερα επικίνδυνο κακοποιό με βαρύ ποινικό μητρώο, ο οποίος αντί μιας παρατεταμένης ποινής φυλάκισης, προτιμά να υποβληθεί στο πρωτοποριακό επιστημονικό πείραμα. Όμως, ο Τζέρικο έχει τα δικά του σχέδια, ενώ η τελευταία ελπίδα της CIA, πριν όλα τιναχτούν στον αέρα, βρίσκεται πλέον στο μυαλό ενός αδίστακτου εγκληματία…

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Γκάρι Όλντμαν, Ράιαν Ρέινολντς, Τόμι Λι Τζόουνς.

*Open, Σάββατο 24/06 στις 22:00

«Ο Τουρίστας» (2016) σκηνοθεσία Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ

Δράσης – Κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Ευρώπη, με στόχο να ξεπεράσει μία ερωτική απογοήτευση, ο Φρανκ (Τζόνι Ντεπ) βρίσκεται ξαφνικά να φλερτάρει με την Ελίζ (Αντζελίνα Τζολί), μία εντυπωσιακή γυναίκα που εσκεμμένα μπαίνει στο δρόμο του.

Με φόντο τις μαγευτικές τοποθεσίες της Βενετίας και του Παρισιού, το ειδύλλιο του Φρανκ και της Ελίζ παίρνει σύντομα διαφορετική τροπή, καθώς και οι δυο βρίσκονται άθελά τους αντιμέτωποι με ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Αντζελίνα Τζολί, Πολ Μπέτανι.

*Mega, Σάββατο 24/06 στις 23:10

«The Transporter» (2002) σε σκηνοθεσία Λουίς Λετεριέ, Κόρι Γιουέν

Δράσης – Ο Φρανκ Μάρτιν, ένα πρώην μέλος των ειδικών δυνάμεων, μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, ζει στη νότια Γαλλία.

Η νέα του απασχόληση είναι να μεταφέρει πακέτα – συχνά υπόπτου περιεχομένου – με την πειραγμένη του BMW.

Για να αποφεύγει τους μπελάδες, που συνεπάγεται η επικίνδυνη δουλειά του, ο Φρανκ ακολουθεί τρεις απαράβατους κανόνες: «ποτέ μην αλλάζεις τη συμφωνία», «ποτέ μη ρωτάς ονόματα», «ποτέ μην κοιτάς το περιεχόμενο του πακέτου».

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Κι Σου, Φρανσουά Μπερλάν, Ρικ Γιάνγκ.

*Star, Σάββατο 24/06 στις 23:15

«Ι-4: Λούφα και Απαλλαγή» (2008) σκηνοθεσία Βασίλης Κατσίκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μια παρέα νεοσύλλεκτων, που ο καθένας για τους δικούς του λόγους, θέλει να πάρει απαλλαγή από τον στρατό, αναγκάζεται να υπηρετήσει ως Ι (γιώτα) 4 (βοηθητικός). Η παρέα θα βρεθεί σε ένα ακριτικό νησί με διατεταγμένη υπηρεσία: θα πρέπει να παίξουν τους “λαγούς” και να συνυπάρξουν με τους λοκατζήδες, που ετοιμάζονται για μία μεγάλη άσκηση.

Οι δυσκολίες και τα απίστευτα καψόνια θα δυναμώσουν την παρέα και το χιούμορ και η εφευρετικότητα των “λαγών” θα υπερνικήσουν… τους στρατοκράτες! Η κόντρα αυτή σε κάποιο ακριτικό νησί του Αιγαίου, θα φέρει τα πάνω κάτω στις ζωές όλων των εμπλεκομένων… ντόπιων και ξένων “εχθρών”.

Παίζουν: Θανάσης Τσαλταμπάσης, Στάθης Παναγιωτίδης, Χάρης Μαυρούδης, Πέτρος Λαγούτης, Γιώργος Κιμούλης, Μάνος Γαβράς.

*Alpha, Σάββατο 24/06 στις 23:15

«Θανασάκης ο Πολιτευόμενος» (1954) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Η νεαρή κόρη εύπορης οικογένειας μεγαλομπακάληδων επιστρέφει από την Ελβετία, μετά το τέλος των σπουδών της παντρεμένη μ’ έναν νεαρό επιστήμονα, τον Θανασάκη, ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα αποφασισμένος να την «υπηρετήσει» ως πολιτικός.

Με την οικονομική βοήθεια του κουνιάδου του κατεβαίνει στις εκλογές, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Άννα Συνοδινού, Βύρων Πάλλη, ς Τζόλυ Γαρμπή, Δέσπω Διαμαντίδου

*Skai, Σάββατο 24/06 στις 23:15

«Αλλαγή Πορείας» (2013) σκηνοθεσία Κριστόφ Οφενστέιν

Δραματική Περιπέτεια – Η ταινία ακολουθεί την ιστορία του Γιαν Κερμαντέκ, του οποίου τα όνειρα βγήκαν τελικά αληθινά όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον πασίγνωστο πρωταθλητή ιστιοπλοϊας την τελευταία στιγμή πριν την έναρξη του Vendee Globe.

Πρόκειται για αγώνα ιστιοπλοϊας ανά τον κόσμο, όπου ο ιστιοπλόος βρίσκεται στο σκάφος μόνος του χωρίς να έχει καμία βοήθεια και χωρίς να διακόπτεται ο αγώνας.

Μετά από μερικές ημέρες στη θάλασσα, ο Γιαν χρειάστηκε να σταματήσει προκειμένου να επισκευάσει ένα πηδάλιο που εμφάνισε βλάβη.

Το γεγονός αυτό θα διαταράξει σημαντικά την έκβαση του αγώνα.

Παίζουν: Φρανσουά Κλουζέ, Γκιγιόμ Κανέ, Βιρζινί Εφιρά, Σάμι Σεγκίρ, Ζαν-Πολ Ρουβ.

*ΕΡΤ1, Σάββατο 24/06 στις 00:00

«Τα Σαγόνια του Καρχαρία Νο 3» (1983) σκηνοθεσία Τζο Άλβς

Περιπέτεια Τρόμου – Οι Μάικ (Ντένις Κουέιντ) και Σον Μπρόντι (Τζον Πατς) είναι αδέλφια και ιδιοκτήτες του «Θαλάσσιου Κόσμου» της Νότιας Φλόριντα, ενός θαλάσσιου πάρκου. Κάποια στιγμή, τους δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσουν έναν μικρό λευκό καρχαρία, τον οποίο αποφασίζουν να παρουσιάσουν στον κόσμο ως την κυριότερη ατραξιόν τους.

Τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν η μητέρα του μικρού καρχαρία εμφανίζεται στην περιοχή, σε αναζήτηση του παιδιού της. Ένας κύκλος αίματος αρχίζει

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζον Πάτς, Λούις Γκόσετ Τζούνιορ, Μπες Αρμστρογκ, Σάιμον Μακ Κορντινέιλ

*Ant1, Σάββατο 24/06 στις 00:15

«Μάρλεϊ, Ένας Μεγάλος Μπελάς» (2008) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φράνκελ

Κωμωδία – Η ταινία “Marley & Me” αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά, με αστεία διάθεση, των απομνημονευμάτων του Τζον Γκρόγκαν, αρθρογράφου της Philadelphia Inquirer, με ήρωα το λαμπραντόρ του, τον Μάρλεϊ, ο οποίος του έδωσε αληθινά μαθήματα ζωής.

Στην ταινία, ήρωες είναι ένα ζευγάρι, ο Τζον και η Τζένιφερ Γκρόγκαν, που ζουν με τον αξιολάτρευτο αλλά άτακτο σκύλο τους, ο οποίος με τη συμπεριφορά του, τους μαθαίνει την μοναδικότητα των οικογενειακών σχέσεων αλλά και τις μεγάλες αξίες της ζωής.

Παίζουν: Όουεν Ουίλσον, Τζένιφερ Άνιστον, Κάθριν Τέρνερ, Άλαν Άρκιν, Έρικ Ντέιν, Χάλει Μπένετ

*Open, Σάββατο 24/06 στις 00:30

«Καλώς Ήρθατε στη Ζούγκλα» (2013) σκηνοθεσία Ρομπ Μέλτζερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Μια εταιρική εκδρομή με στόχο τη σύσφιξη των συναδελφικών σχέσεων, αλλά και την ανάπτυξη της ηγετικής ικανότητας σε ένα τροπικό νησί, ξεφεύγει από κάθε έλεγχο όταν οι συμμετέχοντες χωρίζονται σε δυο αντίπαλα στρατόπεδα.

Ο Κρις είναι ένας υπάλληλος, τόσο αδύναμος που δεν έχει τα κότσια να τα βάλει με τον νταή του γραφείου, τον Φιλ, που του κλέβει όλες τις ιδέες. Δεν έχει ούτε το θάρρος να ζητήσει ραντεβού από τη Λίζα, την προϊσταμένη που του αρέσει.

Όταν όμως ένα σεμινάριο για άγρια διαβίωση πάει τελείως στραβά, κι ο πρώην πεζοναύτης και υπεύθυνος, Στορμ Ρόθτσαϊλντ, τραυματίζεται από ένα πούμα, ο Κρις και οι συνάδελφοι του βρίσκονται απομονωμένοι σε ένα τροπικό νησί, χωρίς φανερή ελπίδα να διασωθούν.

Κι ενώ κάποιος πρέπει να αναλάβει την αρχηγία της ομάδας, ο Φιλ αυτοανακηρύσσεται «θεός». Όμως, ο Κρις έχει παρελθόν στους προσκόπους, κι αν μπορούσε να ξεπεράσει τη δειλία του, θα ήταν ο ιδανικός ηγέτης.

Παίζουν: Ζαν – Κλοντ Βαν Νταμ, Άνταμ Μπρόντι, Ρομπ Χιούμπελ, Μεγκαν Μπουν, Κρίστεν Σκαλ, Μπιάνκα Μπρι.

*Skai, Σάββατο 24/06 στις 01:00

«Ο Χάρι Πότερ και το Κύπελλο της Φωτιάς» (2005) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ 

Μυστηρίου, περιπέτεια, φαντασίας – Ο Χάρι Πότερ επιλέγεται από το Κύπελλο της Φωτιάς να συμμετάσχει στο Τρίαθλο της Μαγείας, αντιμετωπίζοντας τρεις επικίνδυνους και δύσκολους άθλους, που θα εξαντλήσουν τα όρια της σωματικής αντοχής, της τόλμης και της ευφυίας όλων των διαγωνιζομένων στη μάχη για την υπέρτατη διάκριση. Τώρα ο Χάρι θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα θανατηφόρο δράκο, τους αγριεμένους δαίμονες του νερού και ένα μαγεμένο λαβύρινθο προτού καταλήξει στα νύχια του…Ακατονόμαστου!

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκριντ, Ρόμπι Κολτρέιν, Μάικλ Γκάμπον, Γκάρι Όλντμαν, Άλαν Ρίκμαν, Ρέιφ Φάινς, Μπρένταν Γκλίζον, Μιράντα Ρίτσαρντσον

*Star, Σάββατο 24/06 στις 01:15

«Το Παίζω… και πολύ Άντρας» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Ζήνωνας, είναι τόσο άβουλος, που δεν έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους δικούς του.

Καταπιέζεται δε όχι μόνο από τη γυναίκα του και την πεθερά του, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται, αλλά και από τα πέντε παιδιά του.

Όλα όμως φαίνεται να αλλάζουν όταν γυρίζει από την Αφρική ένας φίλος του από τον στρατό.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Τέτα Κωνσταντά.

*Alpha, Σάββατο 24/06 στις 01:15

«Η Αρπαχτή» (2000) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Κωμωδία – Στην Εβραϊκή συνοικία του Λονδίνου, ένας Ιρλανδός οργανώνει μια ευφυέστατη απάτη με διαμάντια. Στο παιχνίδι εμπλέκονται ένας τσιγγάνος πυγμάχος, κλεπταποδόχοι, Αμερικανοί γκάνγκστερ, οργανωτές παράνομων πυγμαχικών αγώνων και άλλα «καλά παιδιά» του λονδρέζικου υποκόσμου…

Παίζουν: Μπεντίτσιο Ντελ Τόρο, Μπραντ Πιτ, Ντέινις Φαρίνα, Τζέισον Φλέμινγκ

*Mega, Σάββατο 24/06 στις 01:20