10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές είναι οι ταινίες που θα σε κάνουν να ακυρώσεις όλα τα υπόλοιπα πλάνα σου.

«Αξέχαστη Διαδρομή» (2015) σε σκηνοθεσία Τζορτζ Τίλμαν 

Κοινωνική, δραματική, ρομαντική – Ο Λουκ, ένας πρώην πρωταθλητής γητευτής ταύρων που θέλει να κάνει την επιστροφή του, και η Σοφία, μια φοιτήτρια που ονειρεύεται να τα καταφέρει στον καλλιτεχνικό κόσμο της Νέας Υόρκης, ζουν τον έρωτα τους, αλλά οι δρόμοι που θέλουν να ακολουθήσουν δυσκολεύουν το μεταξύ τους μέλλον. Ο δρόμος τους θα διασταυρωθεί με αυτόν του γηραιού Άιρα, του οποίου οι αναμνήσεις από την αγαπημένη του επί δεκαετίες εμπνέουν το ζευγάρι.

Παίζουν: Μπριτ Ρόμπερτσον, Σκοτ Ίστγουντ, Άλαν Άλντα, Τζακ Χιούστον.

*Open, Παρασκευή 07/07, στις 21:00

«Το Λονδίνο Έπεσε» (2016) σκηνοθεσία Μπάμπακ Νατζάφι

Δράσης Μυστηρίου  – Η ιστορία ξεκινά μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Στην κηδεία του θα παραβρεθούν οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου. Αυτό, όμως, που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στην Γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει όλα τα μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον.

Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας και μία πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ, Άντζελα Μπάσετ.

*Star, Παρασκευή 07/07, στις 21:00

«Εραστές μετ`Εμποδίων» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Χιούιτ

Κομεντί Ρομαντική – Πρόκειται για μια από τις καλύτερες δικηγόρους διαζυγίων στη Νέα Υόρκη. Όμως, παράλληλα, η Όντρεϊ Γουντς αποφεύγει τους άντρες, δεν πιστεύει στον γάμο και είναι εθισμένη στα… γλυκά.

Από την άλλη, ο Ντάνιελ Ράφερτι είναι ο καλύτερος δικηγόρος διαζυγίων στο Μπέβερλι Χιλς. Είναι άνετος και στον ελεύθερο χρόνο του γράφει νομικά βιβλία ή εμφανίζεται σε τηλεοπτικές εκπομπές. Ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, και τώρα η Όντρεϊ κι ο Ντάνιελ αναλαμβάνουν την ίδια υπόθεση.

Σταδιακά, όμως, αναπτύσσεται μια αμοιβαία έλξη μεταξύ τους. Οι απαιτήσεις της υπόθεσης αναγκάζουν τους δύο συνεργάτες να ταξιδέψουν μέχρι την Ιρλανδία. Όμως, εκεί, κατά τη διάρκεια μιας ρομαντικής ιρλανδικής γιορτής, δεν αργούν να βρεθούν… παντρεμένοι.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Πιρς Μπρόσναν, Πάρκερ Πόσεϊ, Μάικλ Σιν.

*Skai, Παρασκευή 07/07, στις 21:00

«Έκπτωτος» (2018) σκηνοθεσία Ροντρίγκο Σορογκόγιεν

Δραματική Τρόμου – Ο Μανουέλ είναι ένας αδίστακτος πολιτικός, διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να ικανοποιήσει τις αχόρταγες φιλοδοξίες του και να ανελιχθεί στην ιεραρχία του κόμματος. Όταν έρθει αντιμέτωπος με κατηγορίες υπεξαίρεσης και διαφθοράς, θα βαλθεί να περισώσει ό,τι γίνεται να σωθεί.

Καθώς συνειδητοποιεί ότι το κόμμα του τον προορίζει για αποδιοπομπαίο τράγο, ο Μανουέλ θα ριχτεί με λύσσα στον αγώνα για πολιτική επιβίωση.

Ένα αδυσώπητο χρονικό που καταγράφει την αλυσιδωτή κατάρρευση ενός ντόμινο εξουσίας, περιδιαβαίνοντας τους σκοτεινούς διαδρόμους της λυκοφιλίας και της μηχανορραφίας. Ένα πολιτικό θρίλερ καταιγιστικού ρυθμού και χειρουργικής ακρίβειας, που φέρνει στο νου τους κολοσσούς του είδους του.

Παίζουν: Αντόνιο ντε λα Τόρε, Μόνικα Λόπεζ, Γιοσέπ Μαρία Που

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 07/07, στις 22:00

«Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» (2002) σκηνοθεσία  Μάρτιν Σκορσέζε

Αστυνομική Δραματική Δράσης – Στις αρχές της δεκαετίας του 1860 η η Αμερική έχει διαχωριστεί λόγω του αιματηρού εμφύλιου.
Μια άλλη μάχη όμως μαίνεται στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
Τα «Πέντε Σημεία» έχουν μετατραπεί στην πιο επικίνδυνη γειτονιά, λόγω των διαρκών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους Αγγλοσάξονες, και τους μετανάστες από την Ιρλανδία και την Ιταλία.

Ο Βάλον (Λίαμ Νήσον), επικεφαλής μιας συμμορίας Ιρλανδών μεταναστών, συγκρούεται με τη συμμορία των ντόπιων Αμερικανών του Γουίλιαμ Κάτινγκ, γνωστού ως «Μπιλ ο Χασάπης» (Ντάνιελ Ντέι Λούις).

Έχοντας δει τον πατέρα του να δολοφονείται κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης, ο νεαρός Άμστερνταμ Βάλον (Λεονάρντο ντι Κάπριο) φυγαδεύεται για τη δική του ασφάλεια.
Δεκαέξι χρόνια αργότερα, ο Αμστερνταμ , επιστρέφει από το αναμορφωτήριο στην περιοχή των Πέντε Σημείων, καταφέρνοντας να διεισδύσει στη συμμορία του Χασάπη και να κερδίσει το θαυμασμό του, έχοντας στόχο να τον εκδικηθεί για το φόνο του πατέρα του.

Κάτι που μπορεί να ανατρέψει τα σχέδια του όμως είναι η γνωριμία του με την ελκυστική κλέφτρα και πρώην ερωμένη του Χασάπη, Τζένι (Κάμερον Ντίαζ).

Παίζουν:  Ντάνιελ Ντέι Λιούις, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Κάμερον Ντίαζ, Λίαμ Νίσον, Τζιμ Μπροντμπεντ, Χένρι Τόμας, Μπρένταν Γκλίζον.

*Skai, Παρασκευή 07/07, στις 23:00

«Όταν ο Χάρυ γνώρισε τη Σάλυ» (1989) σκηνοθεσία Ρομπ Ρέινερ

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ο Μπιλ Κρίσταλ είναι ο Χάρι και η Μεγκ Ράιαν είναι η Σάλι, δύο απόφοιτοι κολλεγίου το 1977 που θα μοιραστούν ένα αυτοκίνητο για να ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη.
Ο Χάρι θα ξεκινήσει να δουλεύει και η Σάλι θα σπουδάσει δημοσιογραφία.
Στη διάρκεια του ταξιδιού οι συζητήσεις είναι γύρω από τις σχέσεις και την φιλία μεταξύ ανδρών και γυναικών. Όταν πια θα φτάσουν στον προορισμό τους, η γνωριμία τους λόγω των διαφωνιών τους, δεν θα είναι και τόσο φιλική.

Τα χρόνια περνάνε και τους βλέπουμε να ψάχνουν για την αγάπη και να απογοητεύονται κάθε φορά, ενώ κατά έναν περίεργο τρόπο οι δυο τους συναντιούνται ξανά και ξανά.

Τελικά, δημιουργείται μεταξύ τους μια στενή φιλία την οποία εκτιμούν και απολαμβάνουν και οι δύο. Όμως, σύντομα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν το ερώτημα αν ένας άντρας και μια γυναίκα μπορούν να είναι πραγματικοί φίλοι χωρίς το σεξ να μπαίνει στη μέση.

Θα καταλάβουν άραγε ποτέ ότι είναι πλασμένοι ο ένας για τον άλλον;

Παίζουν: Μπίλι Κρίσταλ, Μεγκ Ράιαν, Κάρι Φίσερ, Μπρούνο Κίρμπι, Στίβεν Φορντ, Λίζα Τζέιν Πέρσκι, Μισέλ Νικάστρο, Κέβιν Ρούνι, Χάρλεϊ Κόζακ, Φρανκ Λουζ

*Ant1, Παρασκευή 07/07, στις 23:00

«Νώε» (2014) σε σκηνοθεσία Ντάρεν Αρονόφκσι

Επική περιπέτεια – O Ράσελ Κρόου, υποδύεται τον Νώε. Ένας έμπειρος μαχητής, μάγος και θεραπευτής, ο Νώε ήθελε μόνο την ειρήνη για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Ωστόσο, κάθε βράδυ, ο Νώε βασανίζεται από οράματα μιας ατέλειωτης πλημμύρας, που συμβολίζει την καταστροφή όλης της ζωής. Σταδιακά, αρχίζει να κατανοεί το μήνυμα που του έστειλε ο Θεός. Ο Θεός αποφάσισε να τιμωρήσει τους ανθρώπους και να τους σκοτώσει όλους. Αλλά έδωσε στο Νώε μια τελευταία ευκαιρία να διατηρήσει τη ζωή στη Γη.

Ο Ντάρεν Αρονόφσκι χτίζει μια τρισδιάστατη ιστορία ρίχνοντας φως σε μια από τις πιο γνωστές ιστορίες της Βίβλου. Εκμεταλλευόμενος την φυσική ομορφιά της Ισλανδίας και χρησιμοποιώντας πληθώρα ειδικών εφέ, δημιουργεί μια αριστουργηματική ταινία.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Χόπκινς, Έμα Γουάτσον, Νικ Νόλτε, Ντάγκλας Μπουθ.

*Open, Παρασκευή 07/07, στις 23:45

«Παγκόσμιος Πόλεμος Ζ» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Φόρστερ

Δράσης, Τρόμου – Ο Τζέρι Λέιν υπάλληλος των Ηνωμένων Εθνών, έχει επιλέξει να αποτραβηχτεί από την ενεργό δράση και να ζήσει μία φυσιολογική ζωή με την οικογένειά του. Για χάρη της οικογένειάς του όμως και για να επιζήσουν από τον φονικό ιό που εξαπλώνεται στον πλανήτη, πρέπει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε έναν αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο.

Πρέπει να εντοπίσει τον ασθενή 0 για να σταματήσει τη θανατηφόρα πανδημία που μεταμορφώνει τους ανθρώπους σε επιθετικά «όντα». Ο ιός, όμως, εξαπλώνεται ραγδαία σε όλα τα πλάτη και μήκη του κόσμου με αποτέλεσμα να απειλούνται άμεσα με ανατροπή στρατοί και κυβερνήσεις, αλλά και με αποδεκατισμό η ίδια η ανθρωπότητα.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Μιρέιγ Ίνος, Ντανιέλα Κέρτες, Τζέιμς Μπατζ Ντέιλ, Μάθιου Φοξ.

*Star, Παρασκευή 07/07, στις 00:15

«Ο Κυρίαρχος του Παιχνιδιού 2» (2006) σκηνοθεσία Ισάακ Φλορεντίν 

Αστυνομική Δράσης – Ο Τζορτζ Τσάμπερς στο παρελθόν συμμετείχε σε αγώνες πυγμαχίας για τα λεφτά αλλά και τη δόξα. Αδιαφιλονίκητος παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών, ο Τσάμπερς θεωρούνταν από πολλούς ως ο σπουδαιότερος πυγμάχος, που είχε πατήσει ποτέ σε ρινγκ.

Οι καιροί όμως έχουν αλλάξει και ο πρώην πυγμάχος καταλήγει άδικα κατηγορούμενος για εμπόριο ναρκωτικών, μετά από μια παγίδα που του στήνουν, στις χειρότερες φυλακές της Ρωσίας.

Εκεί, αναγκάζεται να παλεύει σε αγώνες στοιχημάτων ενάντια στους συγκρατούμενούς του, με ανύπαρκτους κανόνες και έπαθλο την ίδια τη ζωή του

Παίζουν: Σκοτ Άντκινς, Μάικλ Τζέι Γουάιτ, Μπεν Κρος, Μαρκ Ιβανίρ, Ελί Ντανκερ, Κέν Λέρνερ, Ντέιζι Λαγκ.

*Star, Παρασκευή 07/07, στις 00:45

«Ο Μπάτσος του Mall 2» (2015) σκηνοθεσία Άντυ Φικμαν

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Έχουν περάσει 6 χρόνια και ο ο Πωλ Μπλαρτ (Κέβιν Τζέιμς) διατηρώντας το εμπορικό κέντρο ασφαλές έχει κερδίσει επάξια της καλοκαιρινές διακοπές του στο Λας Βέγκας. Μαζί του θα πάρει την έφηβη κόρη του η Μάγια (Ράινι Ροντρίγκεζ), η οποία μετά το καλοκαίρι θα πάει στο κολέγιο.

Για το Πωλ όμως η ασφάλεια είναι υπεράνω των διακοπών και όταν αντιλαμβάνεται εκεί μια μεγάλη ληστεία, θα κάνει τα πάντα για να τη σταματήσει.

Παίζουν: Κέβιν Τζέιμς, Ράινι Ροντρίγκεζ, Τζέιμα Μέις, Σίρλεϊ Νάιτ

*Mega, Παρασκευή 07/07, στις 02:10