8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Χαλαρώστε με τις αγαπημένες σας ταινίες κι αυτό το καλοκαιρινό βράδυ!

«Straight story» (2006) σκηνοθεσία Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Έφη Μουρίκη

Ελληνική Ταινία Κομεντί – *O Γιάννης και η Σοφία είναι δύο νέοι που έχουν την ατυχία να ερωτευτεί ο ένας τον άλλον! Οι γονείς τους παθαίνουν πολλαπλά εγκεφαλικά στο άκουσμα αυτής της σχέσης, οι γείτονες αλλάζουν πεζοδρόμιο, οι «μεγαλύτεροι» απαιτούν το κλείσιμο των μπαρ όπου συχνάζουν και όλη η κοινωνία θέλει να ξεφορτωθεί αυτούς και τους ομοίους τους.

Γιατί όμως αυτή η σχέση αντιμετωπίζεται σαν έγκλημα; Ποιο είναι το κουσούρι της;

Ότι είναι στρέιτ! Ο Γιάννης και η Σοφία είχαν την κακή τύχη να γεννηθούν σ’ έναν κόσμο, όπου το φυσιολογικό είναι να ερωτεύονται, να παντρεύονται και να κάνουν οικογένειες μόνο άτομα του ίδιου φύλου, και όποιος ισχυριστεί ότι τα ετερώνυμα έλκονται, μπαίνει σε μαύρη λίστα!

Σε έναν κόσμο που σχεδόν όλοι είναι γκέι και οι οικογένειες αποτελούνται μόνο από μπαμπάδες ή από μαμάδες, θα ξεκινήσουν πολλά ευτράπελα με σκοπό τον χωρισμό αυτής της «απαράδεκτης», για την κοινωνία, σχέσης δύο ανθρώπων διαφορετικού φύλου.

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Άνθιμος Ανανιάδης, Καννελίνα Μενούτη, Μένη Κωνσταντινίδου, Αλέκος Συσσοβίτης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Θοδωρής Αθερίδης.

*Ant1, Τρίτη 25/07 στις 21:00

«Οικογενειακή Ζωή» (1971) σκηνοθεσία Κεν Λόουτς

Δραματική – Η Τζάνις είναι η μικρότερη κόρη μιας κλασικής μικροαστικής οικογένειας, που αποφασίζει να κάνει την επανάστασή της ενάντια στους γονείς της, χωρίς να έχει υπολογίσει ποια ακριβώς θα είναι η αντίδρασή τους και πόσο μεγάλες είναι οι δικές της αντοχές.

Στη λυσσαλέα διαμάχη που θα ακολουθήσει, νικητής θα είναι ή αυτή, ή οι αξίες της οικογένειάς της και η μοίρα του ηττημένου θα είναι ο απόλυτος αφανισμός.

Παίζουν: Γκρέις Κέιβ, Σάντι Ράντκλιφ, Μπιλ Ντιν, Μίχαελ Ρίνταλ.

*ΕΡΤ3, Τρίτη 25/07 στις 21:00

«Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική, Κωμωδία – Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.

Παίζουν:  Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιάννης Ρώτας,  Γιάννης Ευδαίμων,Γιώργος Γεωργίου.

*Alpha, Τρίτη 25/07 στις 21:45

«Sully» (2016) σκηνοθεσία Κλιντ Ιστγουντ

Δραματική – Η δραματική ιστορία της ζωής του Καπετάνιου Τσέσλι ‘Σάλι’ Σάλενμπέργκερ, που έγινε ήρωας για όλη τη χώρα, όταν προσγείωσε το ακινητοποιημένο disabled τζετ στον Ποταμό Χάντσον στη Νέα Υόρκη, σώζοντας τις ζωές όλων των επιβατών.

Πέρα όμως από το σχεδόν απίθανο κατόρθωμα της ασφαλούς προσγείωσης του jumbo jet στο νερό, το οποίο άφησε με κομμένη την ανάσα τους θεατές σε όλο τον κόσμο, η ταινία περιγράφει τις δραματικές στιγμές που εκτυλίσσονταν στο παρασκήνιο και που θα μπορούσαν να στοιχήσουν την φήμη και δουλειά του πιλότου.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ααρον Εκχαρτ, Λόρα Λίνεϊ, Ανα Γκαν, Όοταμ Ριζερ, Χολτ μακ Κάλανι, Τζέμι Σέρινταν, Τζέρι Φεράρα.

*Star, Τρίτη 25/07 στις 22:00

«Καπερναούμ» (2018) σκηνοθεσία Ναντίν Λαμπακί

Δραματική – Λίβανος, αίθουσα δικαστηρίου.

Ο Ζάιν, ένας 12χρονος πρόσφυγας από τη Συρία, παρουσιάζεται ενώπιον του δικαστή, ο οποίος τον ρωτάει γιατί θέλει να μηνύσει τους ίδιους του τους γονείς. «Επειδή με έφεραν στον κόσμο!», απαντάει o μικρός, κάνοντας έτσι τη δική του επανάσταση απέναντι στους γονείς του για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσής τους, για την παντελή αδυναμία τους να του παρέχουν ελάχιστη φροντίδα, βοήθεια και προστασία.

Αντιμέτωπος με αδιανόητες δυσκολίες και εμπόδια, ο μικρός Ζάιν θα ξεκινήσει ένα απίστευτο, γεμάτο δυσκολίες ταξίδι για να αναζητήσει την δική του ταυτότητα, μέσα στον αμείλικτο κόσμο που έχουν φτιάξει γι’ αυτόν οι μεγάλοι.

Με πρωταγωνιστές μη επαγγελματίες ηθοποιούς, οι ζωές των οποίων καθρεφτίζουν την ζοφερή πραγματικότητα της ταινίας, το τρίτο φιλμ της Ναντίν Λαμπακί, μετά τις βραβευμένες επιτυχίες «Caramel» και «Where Do We Go Now?», κοιτά στα μάτια έναν κόσμο αόρατο στους περισσότερους από εμάς, αλλά οδυνηρά αληθινό σε όσους ζουν σε αυτόν – έναν κόσμο όπου δεν χωράει η αθωότητα.

Παίζουν: Ζαΐν Αλ Ραφέεα, Γιορντάνος Σιφεράβ, Μπολαγουατιφέ Τρέζερ Μπανκολέ

*ΕΡΤ2, Τρίτη 25/07 στις 22:00

«Peppermint» (2018) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Δράσης – Η Ράιλι Νορθ (Τζένιφερ Γκάρνερ) είχε μία ευτυχισμένη και χωρίς εκπλήξεις ζωή με τον σύζυγο και τη 10χρονη κόρη τους. Όμως τα μπλεξίματα του συζύγου με το καρτέλ οδηγούν στη βάναυση επίθεση εναντίον της οικογένειας.

Η Ράιλι ξυπνάει από κώμα και ανακαλύπτει ότι κόρη και πατέρας έχουν πέσει θύματα δολοφονίας. Το σύστημα αποδεικνύεται διεφθαρμένο και οι δολοφόνοι αθωώνονται.

Για να αποδώσει δικαιοσύνη, η Ράιλι απομονώνεται για χρόνια μέχρι που επιστρέφει μεταμορφωμένη από συνηθισμένη γυναίκα σε αδίστακτη τιμωρό.

Παίζουν: Τζένιφερ Γκάρνερ, Τζον Όρτιζ, Τζον Γκάλαχερ Τζ., Χουάν Πάμπλο Ράμπα, Τάισον Ρίτερ.

*Skai, Τρίτη 25/07 στις 22:00

«Ψυχραιμία» (2007) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η ιστορία παρακολουθεί τις παράλληλες, συχνά συμπλεκόμενες ιστορίες και τις κοινές τύχες μερικών πολύ διαφορετικών νέων κατά τη διάρκεια ενός καλοκαιρινού εικοσιτετράωρου, από την έξοδό τους από τη φυλακή και τις παραλίες του Σαρωνικού ως τα βοσκοτόπια του Ψηλορείτη. Κοινό χαρακτηριστικό των ηρώων είναι τα ποικίλα προβλήματα που τους έχουν κληροδοτήσει οι φαύλοι γονείς τους. Οι ίδιοι – μέχρι πρότινος αμέτοχοι – πέφτουν στα βαθιά, καθώς η απώλεια της ευδαιμονίας επιφέρει την ξαφνική κι αναγκαστική τους «ενηλικίωση»…

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Βάσω Καβαλιεράτου, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευτυχία Γιακουμή, Γιώργος Χρανιώτης, Τζένη Θεωνά, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Στέλιος Ξανθουδάκης, Μαρία Τζοπανάκη, Δήμητρα Χατούπη, Κωνσταντίνος Δανίκας, Γιώργος Κιμούλης.

*Ant1, Τρίτη 25/07 στις 01:30

«Ξανθιές Γκόμενοι» (2005) σκηνοθεσία Κίνεν ‘Αιβορι Γουέιανς 

Κωμωδία – Ο Μάρκους και ο Κέβιν Κόπλαντ είναι μαύροι πράκτορες του FBI. Για τις ανάγκες της υπόθεσης ενός κλεμμένου δαχτυλιδιού, μεταμφιέζονται σε δυο προκλητικές λευκές “γκόμενες” και εισβάλουν στα άδυτα της υψηλής κοινωνίας! Αλλά ο δρόμος τους προς το λαμπρότερο κοινωνικό γεγονός της χρονιάς, είναι κάθε άλλο παρά στρωμένος με ροδοπέταλα!

Παίζουν: Μάρλον Γουέιανς, Σον Γουέιανς, Τζέιμι Κινγκ.

*Mega, Τρίτη 25/07 στις 02:10