Γιατί δεν θα δοθεί το Market Pass τον Αύγουστο – Τι πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε την διπλή δόση

Διπλή δόση θα λάβουν τον Σεπτέμβριο οι δικαιούχοι του Market Pass, μετά την τρίμηνη παράταση που αποφασίστηκε για την επιδότηση στα ψώνια του σούπερ μάρκετ. Τι πρέπει να κάνετε για να μην χάσετε τα χρήματα

Αυτόματη παράταση στο Market Pass θα λάβουν οι παλαιοί δικαιούχοι της επιδότησης, που δε χρειάζεται να κάνουν εκ νέου αίτηση, ενώ οι νέοι δικαιούχοι θα περιμένουν να ανοίξει η πλατφόρμα στο τέλος Αυγούστου προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους.

Αυτό το οποίο πρέπει, ωστόσο, να ξέρουν οι δικαιούχοι – και οι παλαιοί και οι νέοι – είναι ότι σίγουρα πρέπει να σπεύσουν να επιταχύνουν την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς όπως εξήγησε, ναι μεν έχει δοθεί παράταση, αλλά είναι ακόμη περίπου 900.000 φορολογικές δηλώσεις  που εκκρεμούν.

Προσοχή! Το Market Pass εξαρτάται από τα εισοδήματα του 2022.

Υπενθυμίζεται πως η επιδότηση του 10% επεκτείνεται και καλύπτει την περίοδο Αυγούστου – Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου. Άρα μέχρι τον Οκτώβριο θα ισχύει ο νέος κύκλος του Market Pass, που είναι από 22 έως 100 ευρώ το μήνα κι εξαρτάται από τον αριθμό των μελών της οικογένειας

Τα ποσά αυτά θα τα λάβουν στο 100% όσοι ζητήσουν να πιστωθούν στην άυλη ψηφιακή κάρτα. Όσοι επιλέξουν, πάλι, τον τραπεζικό λογαριασμό θα τα λάβουν κουρεμένα κατά 20%, άρα θα λάβουν το 80% του ποσού.

Γιατί δεν θα δοθεί Market Pass τον Αύγουστο
Η δόση θα είναι διπλή τον Σεπτέμβριο και αυτό γιατί αφού πήραν παράταση οι φορολογικές δηλώσεις δεν μπορούσε να δοθεί Market Pass τον Αύγουστο.

Τα εισοδήματα του 2022, άλλωστε, αυτά δηλαδή που δηλώνονται τώρα στις φορολογικές δηλώσεις είναι αυτά που θα κρίνουν κιόλας ποιος είναι δικαιούχος και ποιος όχι. Οι παλαιοί δικαιούχοι, αυτοί δηλαδή που πήραν Market Pass από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Ιούλιο δε χρειάζεται να κάνουν νέα αίτηση καθώς το σύστημα θα βρει και τα νέα εισοδήματα τους.

Εάν εξακολουθούν και είναι δικαιούχοι θα πιστωθούν οι λογαριασμοί τους ενώ αν δεν είναι δικαιούχοι δεν θα πάρουν το Market Pass.