9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ας Περιμένουν Οι Γυναίκες» (1998) σκηνοθεσία Σταύρος Τσιώλης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Πάνος (Ζουγανέλης) και ο Μιχάλης (Μπακιρτζής), μπατζανάκηδες μικροβιοτέχνες από τη Θεσσαλονίκη, ξεκινούν ένα ταξίδι για τη Θάσο, όπου βρίσκονται ήδη οι οικογένειές τους.

Μια τυχαία συνάντηση με μία κοπέλα στη λίμνη Βόλβη θα προκαλέσει την ψυχολογική κατάρρευση του Πάνου, ο οποίος την ερωτεύεται, καταρρέει ψυχολογικά και επιχειρεί να αυτοκτονήσει.

Ο Μιχάλης καλεί τον Αντώνη (Μπουλάς), τον τρίτο μπατζανάκη και πολιτευτή του ΠΑΣΟΚ, για βοήθεια. Όμως η παρουσία του Αντώνη δεν έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα και οι γυναίκες τους ακόμα τους περιμένουν στη Θάσο.

Παίζουν: Γιάννης Ζουγανέλης, Αργύρης Μπακιρτζής, Σάκης Μπουλάς , Αγγελική Ηλιάδη, Έμιλυ Παπαχρήστου , Αρχοντούλα Ξένου

*Ant1, Τετάρτη 02/08 στις 21:00

«Μουλέν Ρουζ» (1952) σκηνοθεσία Τζον Χιούστον

Βιογραφική Δραματική – Το 1900 ένας Άγγλος ποιητής έρχεται στη Μονμάρτη για να γνωρίσει την μποέμικη ζωή, συνεργάζεται με τον Τουλούζ Λοτρέκ στο ανέβασμα ενός φαντασμαγορικού σόου στο Μουλέν Ρουζ και ερωτεύεται την πρωταγωνίστρια του, την πιο ακριβοπληρωμένη πόρνη του Παρισιού, η οποία ‘’ανήκει’’ στον Δούκα του Γουόρτσεστερ, χρηματοδότη της παράστασης.

Παίζουν: Χοσέ Φερέρ, Ζα Ζα Γκαμπόρ, Σουζάν Φλον, Κάθριν Καθ, Γουόλτερ Κρίσαμ, Κολέτ Μαρσάν.

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 02/08 στις 21:00

«Αν Ήταν το Βιολί Πουλί» (1984) σκηνοθεσία Τάκης Βουγιουκλάκης

Ελληνική κωμωδία – Ένας βιολιστής, ο Λευτέρης, τρέχει διαρκώς από δω κι από κει για δουλειά. Από τη Συμφωνική Ορχήστρα μέχρι την Εκκλησία. Κάποια Κυριακή, ένα επεισόδιο λόγω ανταγωνισμού δύο εκκλησιών γίνεται η αιτία να βρεθεί στη φυλακή, όπου και διηγείται τη ζωή του σ’ έναν συγκρατούμενό του. Έχει κάνει μια πολυτάραχη ζωή, πλούσια σε γάμους και διαζύγια.

Παντρεύτηκε τρεις φορές: στην αρχή με την ερωτιάρα Ευγενία, ακολούθως με τη θρησκευόμενη Άννα και τέλος με τη σεμνή Μαρία. Χώρισε δε και με τις τρεις, επειδή η πρώτη ήταν τζογαδόρισσα, η δεύτερη έπαιζε σε πορνοταινίες και η τρίτη τον απάτησε ανταποδίδοντάς του τα ίδια.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Γιάννης Μιχαλόπουλος, Γιάννης Βογιατζής, Θάνος Παπαδόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αθηνά Μαυρομάτη, Βίνα Ασίκη

*Alpha, Τετάρτη 02/08 στις 21:45

«Μέρες Ραδιοφώνου» (1987) Γούντι Άλεν 

Κωμωδία – Μία νοσταλγική ματιά στη χρυσή εποχή του ραδιοφώνου.
Ο αφηγητής μας, ο Τζο μας περιγράφει πως συνδέει παλιά τραγούδια με παιδικές αναμνήσεις από τη δεκαετία τέλη του 1930 και αρχές του 1940.

Ο νεαρός Τζο ζούσε σε μια τυπική εβραϊκή-αμερικανική οικογένεια στην παραλία Rockaway. Με τους συνομηλίκους του, τριγυρνά ανέμελα στην παραλία και μαζεύει γκάτζετ της αγαπημένης του σειράς, ο Μασκοφόρος Εκδικητής.

Η μητέρα του στο ραδιόφωνο άκουγε πάντα Το Πρωινό. Η θεία Μπέα προτιμά τα τραγούδια και τον χορό.
Ο πατέρας του κρατούσε κρυφό το επάγγελμά του γιατί ντρεπόταν που ήταν οδηγός ταξί. Άλλα μέλη της οικογένειας ήταν ο θείος Έιμπ, η θεία Σηλ, ο παππούς και η γιαγιά και η θεία Μπέα.

Παίζουν: Μία Φάροου, Σεθ Γκριν, Ντάιαν Γουίστ, Τζούλι Κάβνερ, Τζος Μοστέλ, Μάικλ Τάκερ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 02/08 στις 22:00

«Θεόσταλτος» (2004) σκηνοθεσία Φρανκ Καλο, Νικ Χαμ

Δράσης  Μυστηρίου  Φαντασίας – Η ταινία Θεόσταλτος (Godsend) είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ που ακολουθεί ένα ζευγάρι, τον Πολ και τη Τζέσι Ντάνκαν που θρηνεί τον θάνατο του 8χρονου γιου τους Adam. Ένας γενετιστής γιατρός, ο Ρίτσαρντ Γουέλς (Ρόμπερτ ντε Νίρο), τους προσφέρει την ευκαιρία να ξαναγεννηθεί ο Άνταμ μέσω της διαδικασίας κλωνοποίησης.

Η διαδικασία κλωνοποίησης είναι επιτυχής και η Τζέσι μετά από λίγο καιρό γεννά τον απόλυτο κλώνο του γιου τους. Το ζευγάρι δένεται γρήγορα με το μωρό, ωστόσο καθώς πλησιάζουν τα 8α γενέθλιά του, παρατηρούν κάποιες ανατριχιαστικές συμπεριφορές.

Ο Άνταμ αρχίζει να επιδεικνύει ανησυχητική συμπεριφορά και μια τάση προς τους εμπρησμούς.

Το ζευγάρι αρχίζει τότε να ερευνά τη διαδικασία κλωνοποίησης και τον μυστηριώδη γιατρό που την πραγματοποίησε και σύντομα ανακαλύπτει ότι η διαδικασία είχε κάποιες απροσδόκητες και επικίνδυνες παρενέργειες, οι οποίες δεν ήταν καθόλου τυχαίες.
Στην κλωνοποίηση το γενετικό υλικό του Άνταμ ανακατεύτηκε σκοπίμως με το γενετικό υλικό ενός άλλου αγοριού, του Ζακ, ο οποίος είναι ο νεκρός γιος του γενετιστή.

Ο γιατρός είχε έναν γιο, τον Ζακ ο οποίος αφού σκότωσε τη μητέρα του με τσεκούρι, έβαλε φωτιά στο σχολείο του ενώ ήταν μέσα όλοι οι συμμαθητές του.

Ο Πολ και η Τζέσι, σύντομα βρίσκονται σε έναν απελπισμένο αγώνα για να σώσουν το γιο τους από το πνεύμα του Ζακ, το οποίο φαίνεται να παίρνει τον έλεγχο και να συνεχίζει τη δολοφονική του δράση.

Παίζουν: Ρόμπεερτ ντε Νίρο, Γκρεγκ Κινίαρ, Ρεμπεκα Ρομγιν, Κάμερον Μπράιτ, Ελ Ντόουνς, Τζένι Κούπερ, Τζέικ Σίμονς

*Skai, Τετάρτη 02/08 στις 22:00

«Mad Max: Ο δρόμος της Οργής» (2015) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ

Δράσης, επιστημονικής φαντασίας – Στοιχειωμένος από το ταραχώδες παρελθόν του, ο Mad Max (Τομ Χάρντι) πιστεύει πως ο καλύτερος τρόπος να επιβιώσεις στο δυστοπικό περιβάλλον του πλανήτη, είναι να περιπλανιέσαι μόνος.

Παρόλα αυτά, θα ακολουθήσει μια ομάδα που προσπαθεί να δραπετεύσει στην Άγονη Γη, σε ένα Πολεμικό Καραβάνι που το οδηγεί η αρχηγός τους, Αυτοκράτειρα Furiosa (Σαρλιζ Θερον).

Δραπετεύουν από ένα Οχυρό που το διοικεί ο τύραννος Immortan Joe (Χιου Κιζ Μπάιρν), από τον οποίο και έκλεψαν κάτι αναντικατάστατο.

Εξοργισμένος, o πολέμαρχος θα συγκεντρώσει όλη τη συμμορία του και θα κυνηγήσει τους αντάρτες στον Πόλεμο του Δρόμου που θα ακολουθήσει.

Παίζουν:Τομ Χάρντι, Σαρλίζ Θερόν, Νίκολας Χολτ, Χιου Κιζ-Μπερν, Τζος Χέλμαν, Νέιθαν Τζόουνς, Ζόι Κράβιτς, Ρόζι Χάντινγκτον-Γουάιτλι, Αμπι Λι.

*Star, Τετάρτη 02/08 στις 22:00

«Η Φούσκα» (2002) σκηνοθεσία Νίκος Περάκη

Ελληνική κωμωδία – Ο Μάκης δουλεύει ως κράχτης σε μια χασαποταβέρνα, ντυμένος τσολιάς, ενώ έχει βάλει όλες του τις οικονομίες σε επενδύσεις στο χρηματιστήριο. Μια μέρα συναντά και ερωτεύεται τη Ρούλα, την τέως Μις Μαζικός Τουρισμός, η οποία τυχαίνει να είναι η ερωμένη του Μανωλά, του προέδρου της Ολυμπουργικής, την εταιρεία στην οποία έχει επενδύσει ο Μάκης. Ένα τυχαίο γεγονός θα γίνει η αφορμή για να ενοχοποιηθεί ο Μάκης για απόπειρα δολοφονίας του Μανωλά, και τότε θα έρθουν τα πάντα στη ζωή του θα ανατραπούν.

Παίζουν: Αλέξης Γεωργούλης, Μαρία Σολωμού, Γιώργος Βασιλείου, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Ηλίας Λογοθέτης, Ελένη Τζώρτζη, Χριστίνα Θεοδωροπούλου, Δημήτρης Καμπερίδης, Χρήστος Σιμαρδάνης, Χρήστος Λιακόπουλος, Δημήτρης Λιόλιος ,Μιχάλης Γιαννάτος, Ναταλία Παπαϊωάννου, Ρένος Χαραλαμπίδης, Νίκος Περάκης.

*Ant1, Τετάρτη 02/08 στις 01:30

«Bloodshot» (2020) σκηνοθεσία Ντέιβ Γουίλσον

Δράσης – Ο Ρέι Γκάρισον, ένας στρατιώτης που πρόσφατα σκοτώθηκε σε μια μάχη, έρχεται πίσω στη ζωή ως ο υπεράνθρωπος Bloodshot.

Με μια στρατιά νανοτεχνολογίας να ρέει στις φλέβες του, είναι μια ασταμάτητη κι ατρόμητη δυναμική μηχανή που έχει την ικανότητα να επουλώνει αμέσως τις πληγές του.

Όμως, ελέγχοντας το σώμα του, η RST παράλληλα εξουσιάζει και το μυαλό του. Τώρα, ο Ρέι αδυνατεί να ξεχωρίσει τι είναι αληθινό και τι όχι, και αυτή είναι η τωρινή του αποστολή.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Αϊζα Γκονζάλες, Σαμ Χιούαν, Τόμπι Κέμπελ, Γκάι Πιρς.

*Mega, Τετάρτη 02/08 στις 02:10

«Σελίνα» (1997) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Νάβα

Βιογραφική Δραματική – Η ταινία ξεκινά το 1961 στη λίμνη Τζάκσον του Τέξας, όπου ο πατέρας της Selena, δημιουργεί ένα οικογενειακό συγκρότημα με την ονομασία “Selena y Los Dinos” που αποτελείται από τα τρία παιδιά του: Άμπρααμ III (AB), Σουζέτ και Σελίνα.

Αναγνωρίζοντας το απίστευτο φωνητικό ταλέντο της Σελίνα, ο Άμπραχαμ Sr. γίνεται μάνατζέρ τους και αφιερώνεται στην καλλιέργεια της μουσικής τους καριέρας.

Καθώς περνούν τα χρόνια, το ταλέντο της Selena ανθίζει και το συγκρότημα αποκτά δημοτικότητα. Ωστόσο, αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, όπως οικονομικές δυσκολίες, φυλετικές διακρίσεις και σκεπτικισμό απέναντι σε μια γυναίκα τραγουδίστρια στην ανδροκρατούμενη μουσική βιομηχανία Tejano.

Το αδιαμφισβήτητο χάρισμα, η σκηνική παρουσία και η μοναδική φωνή της Selena βοηθούν να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια, οδηγώντας σε ένα δισκογραφικό συμβόλαιο με την EMI Latin.

Καθώς η καριέρα της Selena εκτοξεύεται στα ύψη, προσπαθεί να ισορροπήσει την προσωπική της ζωή.

Ερωτεύεται τον Κρις Περεζ, τον ταλαντούχο κιθαρίστα του συγκροτήματος, γεγονός που δημιουργεί εντάσεις με τον πατέρα της, ο οποίος αποδοκιμάζει τη σχέση τους.

Η φήμη της Selena φτάνει σε νέα ύψη και γίνεται είδωλο της μόδας, κυκλοφορώντας επιτυχημένα άλμπουμ και κερδίζοντας πολλαπλά βραβεία. Λατρεύεται από τους θαυμαστές της, γνωστούς ως “fan club της Selena”.

Με τραγικό τρόπο, στις 31 Μαρτίου 1995, η ζωή της Selena σταματά όταν την πυροβολεί η Yolanda Saldívar, πρόεδρος του fan club της και διευθύντρια των μπουτίκ της, .

Ο θάνατος της Selena προκαλεί σοκ στον κόσμο της μουσικής και αφήνει συντετριμμένους την οικογένεια, τους φίλους και τους θαυμαστές της.

Η ταινία ολοκληρώνεται με ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα στη Selena, τονίζοντας την επίδρασή της στη μουσική βιομηχανία και τη διαρκή κληρονομιά της.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Τζον Σέντα, Έντουαρντ Τζειμς Όλμος, Λούπε Οντιβέρος, Κόνστανς Μαρί

*Star, Τετάρτη 02/08 στις 02:15