7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Πολυξένη: Μια ιστορία από την Πόλη» (2017) σε σκηνοθεσία Δώρα Μασκλαβάνου

Δράμα – Ένα ζευγάρι επιφανών Κωνσταντινουπολιτών, υιοθετούν μια ορφανή Ελληνοπούλα, από τον «άγιο» τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γηρατειά τους.

Έτσι, το 1955, η 12άχρονη τότε Πολυξένη, αποχωρίζεται αναγκαστικά τον μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω από την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της.

Το κορίτσι «λεία», ζει για πάντα, με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ αναγνωρίζοντας σ αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μοναχού ανθρώπου. Μια άνιση, απαγορευμένη και αδιέξοδη αγάπη, που γκρεμίζεται βίαια. Και η Πολυξένη –πολύ ξένη- θυσιάζεται ανελέητα στο «πανηγύρι της ματαιοδοξίας» ενός περιβάλλοντος άθλιων ανθρώπων.

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη, Özgür Emre Yıldırım, Λυδία Φωτοπούλου, Ακύλλας Καραζήσης, Νίκος Χατζόπουλος, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Υβόννη Μαλτέζου, Ερρίκος Λίτσης, Χριστίνα Σανλίογλου.

*Ant1, Δευτέρα 07/08, στις 21:00

«Το Παίζω… και πολύ Άντρας» (1983) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Ζήνωνας, είναι τόσο άβουλος, που δεν έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στους δικούς του.

Καταπιέζεται δε όχι μόνο από τη γυναίκα του και την πεθερά του, στον οίκο μόδας της οποίας εργάζεται, αλλά και από τα πέντε παιδιά του.

Όλα όμως φαίνεται να αλλάζουν όταν γυρίζει από την Αφρική ένας φίλος του από τον στρατό.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Θάλεια Παπάζογλου, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Τέτα Κωνσταντά.

*Alpha, Δευτέρα 07/08, στις 21:45

«Σανγκάη, η Πόλη των Κατασκόπων» (2010) σκηνοθεσία Μίκαελ Χάφστρομ

Δραματική – Ο Αμερικανός μυστικός πράκτορας Πολ Σόουμς φτάνει στη Σανγκάη μια εβδομάδα πριν την επίθεση στο Περλ Χάρμπορ για να ερευνήσει τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. Με τη βοήθεια ενός Ιάπωνα πράκτορα, η έρευνα του Σόουμς τον οδηγεί σε έναν χαρισματικό τοπικό γκάνγκστερ, τον Άντονι Λάντινγκ, και την όμορφη σύζυγό του, Άννα. Η γνωριμία του Σόουμς με την Άννα θα εξελιχθεί σε μεγάλο έρωτα. Έχουν όμως ελάχιστο χρόνο στη διάθεσή τους για να λύσουν το μυστήριο, πριν την κατάρρευση της πόλης.

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Γκονγκ Λι, Ντέιβιντ Μορς, Φράνκα Ποτέντε, Κεν Γουατανάμπι

*Skai, Δευτέρα 07/08, στις 22:00

«Μία Κρυφή Ζωή» (2019) σκηνοθεσία Τέρενς Μάλικ

Δραματική – Ο Φραντς Γιέγκερστετερ, ένας αυστριακός αντιρρησίας συνείδησης, αρνείται να πολεμίσει για τους ναζί κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και εκτελείται από αυτούς το 1943.

Μπαίνοντας στο σπίτι του Γιέγκερστετερ στην ύπαιθρο της Αυστρίας, η ιστορία ακολουθεί τον αγωνιστικό βίο του Φραντς και της συζύγου του, Φάνι.

Με αφετηρία τα πραγματικά γράμματα που αντάλλασσαν κατά τον πόλεμο, η ταινία απεικονίζει πώς το ζευγάρι ήρθε σε σύγκρουση με τα μέλη της κλειστής κοινωνίας τους, την εκκλησία, την κυβέρνηση, ακόμη και τους φίλους τους, και πώς όλα αυτά τους οδήγησαν σε μια τραγική επιλογή.

Ο Φραντς Γιέγκερστετερ θεωρείται άγιος και μάρτυρας από την Καθολική Εκκλησία και η μνήμη του τιμάται στις 21 Μαΐου.

Παίζουν: Όγκαστ Ντιλ, Βάλερι Πάχνερ, Ματίας Σένερτς, Μπρούνο Γκαντς, Μαρία Σιμόν, Μάικλ Νίκβιστ, Τομπίας Μορέτι, Ούλριχ Μάτες, Γιούργκεν Πρόχνοφ

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 07/08, στις 22:00

«Big Game» (2014) σκηνοθεσία Τζαλμαρί Ελάντερ

Δράσης Περιπέτεια – Όταν το Air Force One καταλαμβάνεται από τρομοκράτες αφήνοντας τον πρόεδρο των ΗΠΑ μέσα στην άγρια φύση των φινλανδικών βουνών, υπάρχει μόνο ένας που μπορεί να τον σώσει: ο 13χρονος Οσκάρι.

Ο μικρός βρίσκεται στο δάσος για να αποδείξει ότι είναι πλέον μεγάλος για να γίνει ένας καλός κυνηγός, αλλά αντί για ελάφι, βρίσκει τον πλανητάρχη που έχει δραπετεύσει από τους τρομοκράτες.

Οι δυο τους τώρα πρέπει να επιβιώσουν τις επόμενες 24 ώρες σε αυτό το άγριο περιβάλλον, με τους διώκτες στο κατόπι τους, κι ενώ το Πεντάγωνο παρακολουθεί τις κινήσεις μέσω δορυφόρου.

Παίζουν: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Όνι Τόμιλα, Τεντ Λεβίν, Ρέι Στίβενσον, Φελίσιτι Χαφμαν, Βίκτορ Γκάρμπερ.

*Star, Δευτέρα 07/08, στις 22:00

«Κατά Λάθος Κατάδικοι» (1999) σκηνοθεσία Τεντ Ντέμε

Αστυνομική Κωμωδία – Οι τρόφιμοι μιας αγροτικής φυλακής του Μισισίπι συνοδεύουν στην τελευταία τους κατοικία τον Ρέι και τον Κλοντ. Ήταν οι γηραιότεροι κατάδικοι και ίσως οι πιο άτυχοι στον κόσμο. Όλα άρχισαν το 1932 σε ένα καμπαρέ του Χάρλεμ.

Δυο μικροεγκληματίες καταδικάζονται σε ισόβια για έναν φόνο που δεν διέπραξαν, απλά και μόνο γιατί βρέθηκαν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή. Κι ενώ οι μέρες στη φυλακή περνούν, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία.

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Μάρτιν Λορενς, Μπέρνι μακ, Μίχαελ ταλιφερο, Μιγκέλ Νουνεζ, Όμπα Μπαμπατούν.

*Ant1, Δευτέρα 07/08, στις 01:30

«Η Νικήτρια» (2011) σκηνοθεσία Σον ΜακΝαμάρα

Δραματική – Η Μπέθανι είναι μια πολλά υποσχόμενη έφηβη surfer και ζει μια ευτυχισμένη ζωή στην Χαβάι με τους γονείς της, τα αδέλφια της και την κολλητή της φίλη. Κάνει surf όλη μέρα και κάποια στιγμή γνωρίζει μια δημοφιλέστατη τραγουδίστρια country μουσικής η οποία αποφασίζει να την σπονσοράρει.

Ωστόσο, η λαμπρή καριέρα της θα σταματήσει απότομα όταν θα δεχθεί επίθεση καρχαρία με αποτέλεσμα να χάσει το αριστερό της χέρι από τον ώμο. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει την τραυματική σωματική αλλαγή και ότι δεν θα μπορέσει να είναι ανταγωνιστική ποτέ ξανά.

Παίζουν: Ντέινις Κουέιντ, Χέλεν Χαντ, ‘Αννα Σοφία Ρομπ, Λορέιν Νίκολσον, Κέβιν Σόρμπο

*Mega, Δευτέρα 07/08, στις 02:10