Απαραίτητα αξεσουάρ αυτοκινήτου για ένα άνετο ταξίδι

Φεύγεις ταξίδι με το αυτοκίνητό σου εν όψει των διακοπών του Καλοκαιριού; Σούπερ! Πριν φύγεις έλεγξε ότι έχεις όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ αυτοκινήτου για ένα άνετο ταξίδι!

Η λίστα με τα απαραίτητα αξεσουάρ αυτοκινήτου για ένα άνετο ταξίδι!

1. Θήκη Οργάνωσης Πορτ – Μπαγκαζ

Μία θήκη οργάνωσης πορτ – μπαγκαζ είναι απαραίτητη για ένα οδικό ταξίδι, καθώς θα σε βοηθήσει να έχεις πιο οργανωμένα τα πράγματα στο πορτ – μπαγκάζ σου. Με την θήκη οργάνωσης, θα εξασφαλίσεις ότι θα βρεις ευκολότερα αυτό που θες αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

2. Μαξιλαράκια θέσης / λαιμού 

Τα μαξιλαράκια θέσης αλλά και τα μαξιλαράκια λαιμού, θα εξασφαλίσουν ένα άνετο ταξίδι για εσένα και τους συνεπιβάτες σου.

3. Μαξιλαράκια ζώνης

Τα μαξιλαράκια ζώνης είναι ακόμα ένα χρήσιμο αξεσουάρ αυτοκινήτου για ένα άνετο ταξίδι. Η ζώνη ασφαλείας είναι απαραίτητη για την ασφάλειά σας και πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού, δεν μπορεί να παραληφθεί. Χάρη στα μαξιλαράκια ζώνης, μπορείς να απολαμβάνεις ασφάλεια και άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

4. Ποτηροθήκη

Μία ποτηροθήκη είναι ένα πολύ πρακτικό αξεσουάρ αυτοκινήτου για το ταξίδι σου προκειμένου να έχεις διαθέσιμο κοντά σου για παράδειγμα το νερό σου την ώρα που οδηγείς.

5. Ηλιοπροστασίες και κάλυπτρα παρμπρίζ

Μιας και μπήκαμε στην άνοιξη, εάν πρόκειται να ταξιδέψεις με το αυτοκίνητο, άλλο ένα χρήσιμο αξεσουάρ που θα μπορούσες να βάλεις στην λίστα σου, είναι οι ηλιοπροστασίες και τα κάλυπτρα παρμπρίζ,  καθώς θα προσφέρουν άνεση σε εσένα και τους συνεπιβάτες σου, προστατεύοντας από τη UV ακτινοβολία.

*Προαιρετικά: Κάλυμμα για Σκύλους

Εάν ταξιδεύεις με το αγαπημένο σου κατοικίδιο, καλό θα είναι να προμηθευτείς ένα κάλυμμα καθισμάτων για σκύλους. Κάτι τέτοιο θα σου προσφέρει άνεση, καθώς μετά τη χρήση ο καθαρισμός που θα χρειαστεί το αυτοκίνητό σου θα είναι ελάχιστος.

Δεν τελειώσαμε ακόμα…

Εκτός από την άνεση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, η ασφάλεια είναι το Α και το Ω. Διάβασε παρακάτω την λίστα με τα απαραίτητα αξεσουάρ πρώτης ανάγκης αυτοκινήτου για ένα ασφαλές ταξίδι!

1. Πυροσβεστήρας

Δεν είναι τυχαίο που ο Κ.ΟΚ. υποχρεώνει τους οδηγούς να έχουν πυροσβεστήρα στο αυτοκίνητο, καθώς μία μικρή φωτιά στο αυτοκίνητο, μπορεί να αντιμετωπιστεί άμεσα και να σώσει ζωές. Ο πυροσβεστήρας δεν πρέπει να λείπει από το αυτοκίνητό σου, πόσο μάλλον αν πρόκειται να ταξιδέψεις.

2. Φαρμακείο Αυτοκινήτου

Το φαρμακείο αυτοκινήτου, είναι εξίσου από τα απαραίτητα αξεσουάρ πρώτης ανάγκης που θα πρέπει να ελέγξεις ότι διαθέτεις στο αυτοκίνητό σου, πριν φύγεις για το ταξίδι.

3. Εκκινητής Μπαταρίας

Το να μείνεις με το αυτοκίνητό σου κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου, θα είναι καταστροφικό και μπορεί να σου χαλάσει τη διάθεση, πόσο μάλλον αν περιμένεις για ώρα κάποια οδική βοήθεια σε κάποιο δυσπρόσιτο σημείο. Ένας εκκινητής μπαταρίας, θα σε βγάλει από τη δύσκολη θέση και θα σου επιτρέψει να εκκινήσεις το αυτοκίνητο και να συνεχίσεις το ταξίδι σου.

4. Φακός

Για παν ενδεχόμενο ένας φακός θα σου φανεί χρήσιμος όχι μόνο το βράδυ, αλλά και σε περίπτωση που είναι μέρα και θέλεις να δεις κάτι στη μηχανή του αυτοκινήτου.

5. Προειδοποιητικό Τρίγωνο και Γιλέκο

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό αξεσουάρ πρώτης ανάγκης που πρέπει να έχεις μαζί στο αυτοκίνητο κατά το ταξίδι σου είναι το προειδοποιητικό τρίγωνο και γιλέκο, καθώς σε περίπτωση ανάγκης, θα σου φανεί απαραίτητο για να δώσεις σήμανση στους υπόλοιπους οδηγούς ότι είσαι σε κατάσταση ανάγκης.