15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πιάσε τα ποπ κορν σου και μπες στο μαγευτικό κόσμο της τηλεόρασης!

«Το Απαγορευμένο Βασίλειο» (2008) σκηνοθεσία Ρομπ Μίνκοφ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Ένας αμερικανός έφηβος, που έχει μανία με τις πολεμικές τέχνες και τον ασιατικό πολιτισμό, κάνει μια περίεργη ανακάλυψη σε ένα μαγαζάκι της Chinatown: ανάμεσα σε πολλά άλλα παλιά αντικείμενα βρίσκει την θρυλική ράβδο του Μοnkey King.

Με την πολύτιμη ράβδο στο χέρι, ο νεαρός ταξιδεύει πίσω στην αρχαία Κίνα, παρέα με μαχητές πολεμικών τεχνών σε μία επικίνδυνη αποστολή για την απελευθέρωση του αιχμαλώτου Monkey King…

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζάκι Τσαν, Μάικλ Ανγκαράνο, Κόλιν Τσου

*Skai, Σάββατο 02/09 στις 21:00

«Ο Καταφερτζής» (1964) σκηνοθεσία Κώστας Στράντζαλης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας κακομοίρης νεαρός (Θανάσης Βέγγος) δέχεται να βοηθήσει τον ξάδερφό του (Τάσος Γιαννόπουλος) να ξεφύγει από τη φίλη του Λίνα. Σε αντάλλαγμα ο ξάδερφος θα του βρει δουλειά στο τουριστικό γραφείο όπου εργάζεται και ο ίδιος.

Πολύ γρήγορα όμως ο καταφερτζής φουκαράς θα βρεθεί μπλεγμένος σε άπειρες παρεξηγήσεις και κυνηγημένος από τον αδελφό και τον προϊστάμενο της κοπέλας.

Παίζουν: Θανάσης Βέγγος, Τάσος Γιαννόπουλος, Σιμόνη Κυριακίδου

*Alpha, Σάββατο 02/09 στις 21:45

«Ο Παπατρέχας» (1966) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Πολύδωρος, θυρωρός μιας πολυκατοικίας της πρωτεύουσας, τρέχει και δε φτάνει, προκειμένου να εξυπηρετήσει όλους τους ένοικους της πολυκατοικίας, για να εξοικονομήσει χρήματα να παντρέψει τις έξι αδερφές του και την γεροντοκόρη θεία του.

Με έξι αδελφές σε ηλικία γάμου και μια ολόκληρη πολυκατοικία να εξαρτάται από αυτόν, για τα καθημερινά θελήματα και τις εξυπηρετήσεις, ο θυρωρός Πολύδωρος βρίσκεται υπό διαρκή πίεση, τρέχοντας να προλάβει τα πάντα.

Ακολουθεί ανελέητο κυνήγι γαμπρών και γάμων, με σκοπό να πάρει και αυτός σειρά και να παντρευτεί την καλή του, προτού τον περιλάβουν οι εννέα κρητικοί αδερφοί της.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Αλέκα Στρατηγού, Κούλα Αγαγιώτου, Νίκος Φέρμας, Αθηνά Τζιμούλη, Νίκος Κούρκουλο, Άση Μιχαηλίδου.

*Mega, Σάββατο 02/09 στις 22:00

«Όλα ή Τίποτα» (2002) σκηνοθεσία Μάικ Λι

Δραματική – Στο επίκεντρο της ταινίας Όλα η Τίποτα βρίσκεται η Πένι, μια ανύπαντρη μητέρα που μεγαλώνει τα δύο της παιδιά σε ένα μικρό διαμέρισμα σε μια δύσκολη γειτονιά του Λονδίνου.

Διατηρεί έναν δεσμό με τον Φιλ, που είναι οδηγός ταξί αλλά με τον καιρό η σχέση τους, έχει γίνει τεταμένη και απόμακρη. Το ζευγάρι μόλις και μετά βίας τα βγάζει πέρα οικονομικά, αλλά συνεχίζει να παλεύει.

Παράλληλα, παρακολουθούμε τις ζωές των φίλων και γειτόνων τους.

Μια απροσδόκητη τραγωδία θα χτυπήσει την οικογένεια θα αναγκάσει την οικογένεια της Πένυ και του Φιλ να επανεκτιμήσουν όλα όσα θεωρούσαν δεδομένα και κυρίως να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις τους. Η τραγωδία θα ενώσει όλη τη γειτονιά, σε μια επίδειξη συμπαράστασης.

Η απώλεια θα φέρει στο φως την πραγματικότητα των σχέσεων και θα τους αναγκάσει να πάρουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον τους.

Παίζουν: Τίμοθι Σπολ, Λέσλι Μανβίλ, Τζέημς Κόρντεν, Ρουθ Σιν, Άλισον Γκάρλαντ

*ΕΡΤ3, Σάββατο 02/09 στις 22:00

«Το Ένστικτο της Επιβίωσης» (2017) σκηνοθεσία Πάντι Κονσιντάιν

Δραματική – Ο Μάτι Μπέρτον είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στο μποξ. Πλησιάζοντας το τέλος της καριέρας του, θέλει να βγάλει χρήματα για να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή στη σύζυγό του, Έμμα και στην μικρή του κόρη Μία.

Κατά τη διάρκεια ενός πολύωρου αγώνα, ο Μάτι τραυματίζεται σοβαρά και πέφτει σε κώμα. Όταν ξυπνά, ξεκινά ο πραγματικός αγώνας καθώς ο Μάτι, που έχει χάσει τη μνήμη του, καλείται να ενώσει το παζλ της διαλυμένης ζωής του κομμάτι-κομμάτι. Μια όμορφη και δυνατή ιστορία για την απώλεια και τελικά τη νίκη.

Παίζουν: Πάντι Κονσιντάιν, Τζόντι Γουίτακερ, Πολ Πόπλγουελ

*ΕΡΤ1, Σάββατο 02/09 στις 22:00

«Το Μυστικό στα Μάτια τους» (2015) σκηνοθεσία Μπίλι Ρέι

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Η υπόθεση της ταινίας ξεκινά με τη διάλυση μιας ομάδας ανερχόμενων ερευνητών του FBI, όταν η έφηβη κόρη ενός από αυτούς βρίσκεται βάναυσα δολοφονημένη.

Δεκατρία χρόνια μετά, ο πόνος έχει καταλαγιάσει, αλλά το ερώτημα ποιος ήταν ο δολοφόνος παραμένει ανοιχτό.

Ο Ρέι Κάστεν (Τσιούιτελ Ιτζίοφορ) που αναζητά όλο αυτό το διάστημα τον ασύλληπτο δολοφόνο, ανακαλύπτει επιτέλους ένα νέο στοιχείο που μπορεί να ρίξει φως στο μυστήριο.

Ποιος μπορεί όμως να είναι έτοιμος απέναντι στην αποκάλυψη ενός μυστικού, που ξεπερνά κάθε όριο της ανθρώπινης αντίληψης για το τι σημαίνει εκδίκηση;

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Νικόλ Κίντμαν, Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Ντιν Νόρρις, Μάικλ Κέλλυ, Τζο Κολ, Άλφρεντ Μολίνα

*Ant1, Σάββατο 02/09 στις 22:00

«Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου: Μέρος 2ο» (2011) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γέιτς

Μυστηρίου, περιπέτεια, φαντασίας – O Χάρι, ο Ρον και η Ερμιόνη επιχειρούν την πιο επικίνδυνη αποστολή, την ανίχνευση και καταστροφή του μυστικού αθανασίας του Βόλντεμορτ. Αυτή τη φορά δεν έχουν την καθοδήγηση των καθηγητών τους ή την προστασία του καθηγητή Ντάμπλντορ και για να τα καταφέρουν θα πρέπει να στηριχτούν απόλυτα ο ένας στον άλλο. Οι Σκοτεινές Δυνάμεις όμως, απειλούν να τους καταστρέψουν καθώς ο κόσμος της μαγείας έχει μετατραπεί σε έναν πολύ επικίνδυνο τόπο για τους εχθρούς του Σκοτεινού Άρχοντα. Ο πόλεμος, που τόσο πολύ φοβούνταν όλοι, έχει ξεσπάσει πια και οι Θανατοφάγοι του Βόλντεμορτ καταλαμβάνουν το Υπουργείο Μαγείας και το Χόγκουαρτς, τρομοκρατώντας και συλλαμβάνοντας όποιον τολμήσει να προβάλει την οποιαδήποτε αντίρρηση ή αντίσταση. Δεν έχουν καταφέρει όμως ακόμα να βρουν αυτόν, που έχει τεράστια σημασία για τον Βόλντεμορτ: τον Χάρι Πότερ! Ο Χάρι, ως ο εκλεκτός, θα γίνει το θήραμα για τους Θανατοφάγους, οι οποίοι τον κυνηγούν για να τον οδηγήσουν ενώπιον του Βόλντεμορτ.

Η μόνη ελπίδα για να σωθούν όλοι είναι ο Χάρι να βρει τους Πεμπτουσιωτές πριν τον Βόλντεμορτ. Όσο αναζητά στοιχεία, ανακαλύπτει μια παλιά και σχεδόν ξεχασμένη ιστορία, τον θρύλο των Κλήρων του Θανάτου. Αν αποδειχθεί ότι η ιστορία αυτή αληθεύει, υπάρχει κίνδυνος ο Βόλντεμορτ να αποκτήσει την υπέρτατη δύναμη, που τόσο απεγνωσμένα αναζητά. Ο Χάρι Πότερ βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην αποστολή για την οποία προετοιμάζεται από την πρώτη ημέρα, που βρέθηκε στο Χόγκουαρτς: την τελική μάχη με τον Βόλντεμορτ…

Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Ντάνιελ Ράντκλιφ, Έμα Γουάτσον, Ρούπερτ Γκρίντ, Μάγκι Σμιθ, Ραλφ Φάινς, Άλαν Ρίκμαν, Ντέιβιντ Θιούλις, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Ρόμπερτ Κόλτρεϊν, Τομ Φέλτον

*Star, Σάββατο 02/09 στις 22:45

«Το Δίλημμα» (2011) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κωμωδία – Δύο συνεργάτες και κολλητοί φίλοι από την εποχή του κολλεγίου, μοιάζει ο καθένας να έχει βρει τη γυναίκα της ζωής του. Ο ένας, ορκισμένος εργένης, περνά υπέροχα με την κοπέλα του και ο άλλος είναι ένας ευτυχισμένος σύζυγος. Όλα μοιάζουν ονειρικά στη ζωή τους μέχρι τη στιγμή που ο ένας ανακαλύπτει πως η γυναίκα του κολλητού του τον απατά. Και εκεί τίθεται το μεγάλο δίλημμα: να του αποκαλύψει την αλήθεια και να του καταστρέψει το γάμο ή να τον αφήσει να ζει μέσα στο ψέμα; Τι είναι άραγε προτιμότερο;

Ψάχνοντας βέβαια λίγο περισσότερο στις ζωές του φίλου και της γυναίκας του, προσπαθώντας να βρει αποδείξεις, προτού προβεί σε αποκαλύψεις, κι ενώ θέτει σε κίνδυνο, με την όλη του στάση και την ίδια του τη σχέση, ανακαλύπτει πως τελικά και ο φίλος του έχει κάποια καλά κρυμμένα μυστικά. Και μέσα σε όλα αυτά οι δύο συνέταιροι έχουν και μια προθεσμία επαγγελματικής φύσεως, που δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την αποκάλυψη της αλήθειας.

Παίζουν: Βινς Βον, Κέβιν Τζέιμς, Κουΐν Λατίφα, Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζένιφερ Κόνελι, Γουϊνόνα Ράιντερ.

*Alpha, Σάββατο 02/09 στις 23:30

«Μοντέλο για Φόνο» (1995) σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Μυστηρίου Τρόμου – Η ταινία Μοντέλο για Φόνο (Copycat) είναι ένα αγωνιώδες θρίλερ, ψυχολογικού μυστηρίου που ακολουθεί την ψυχολόγο εγκληματολογίας Έλεν Χάντσον (Σιγκούρνεϊ Γουίβερ) και την ντετέκτιβ Μέρι Τζέιν Μόναχαν (Χόλι Χάντερ), οι οποίες πρέπει να συνεργαστούν για να φτάσουν στα ίχνη ενός κατα συρροή δολοφόνου.

Η Έλεν Χάνστον ζει μόνιμα μέσα στο σπίτι της, πάσχοντας από αγοραφοβία, μετά την επίθεση που είχε δεχτεί από ένα μανιακό δολοφόνο σε μία διάλεξή της.

Τώρα ένα κατά συρροή δολοφόνος που αντιγράφει τις μεθόδους από μια σειρά άγριων εγκλημάτων, ακολουθεί το Μοντέλο για Φόνο και τρομοκρατεί τους κατοίκους του Λος Άντζελες.

Η Έλεν βρίσκει ενδιαφέρον στην υπόθεση και δέχεται να βοηθήσει την αστυνομία, αλλά γρήγορα διαπιστώνει ότι ο δολοφόνος έχει μπει πολλές φορές μέσα στο σπίτι της και παίζει με το μυαλό της.

Καθώς ο δολοφόνος την καταδιώκει, αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τους φόβους της, ενώ προσπαθεί να αποκαλύψει την πραγματική ταυτότητα του δολοφόνου.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Χόλι Χάντερ, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Γουίλιαμ Μακναμάρα, Γουίλ Πάτον, Τζον Ρόθμαν, Χάρι.

*Open, Σάββατο 02/09 στις 00:00

«Ένας για όλες» (2007) σε σκηνοθεσία Μαρκ Χέλφρις

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Όταν ο 10χρονος Τσάρλι Λόγκαν έπαιζε μπουκάλα και αρνήθηκε να φιλήσει ένα κορίτσι, δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα του έριχνε κατάρα.

25 χρόνια μετά, ο Τσάρλι είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος, που κάθε φορά που κοιμάται με μια γυναίκα αυτή βρίσκει την αληθινή αγάπη στον επόμενο.

Η φήμη του σύντομα θα γίνει γνωστή και πολλές γυναίκες θα τον πλησιάσουν για να τις… βοηθήσει να βρουν την αγάπη. Όταν λοιπόν ο Τσάρλι θα ερωτευτεί την αξιολάτρευτη Καμ, φοβούμενος μην τη χάσει κι αυτή, θα προσπαθήσει να λύσει τη κατάρα.

Παίζουν: Τζέσικα Άλμπα, Ντέιν Κουκ, Κόνορ Πράις, Σέλαν Σίμονς, Νταν Φόγκλερ

*Mega, Σάββατο 02/09 στις 00:00

«Απόλυτη Αμαρτία» (2001) σκηνοθεσία Μίχαελ Κρίστοφερ

Ερωτική – Στις αρχές του 1900, ο βαθύπλουτος Κουβανός εξαγωγέας καφέ ο Λουί Αντόνιο Βάργκας (Αντόνιο Μπαντέρας), αποφασίζει να αποκτήσει το μοναδικό “αγαθό” που λείπει από τη ζωή του: μια γυναίκα.

Η μυστηριώδης Αμερικανίδα Τζούλια Ράσελ (Ατζελίνα Τζολί) θα απαντήσει στην αγγελία του και θα ταξιδέψει από την πολιτεία Ντελαγουέρ των ΗΠΑ για να γίνει η σύζυγός του.

Χωρίς να περάσει πολύς καιρός εκείνη εξαφανίζεται με την περιουσία του, αλλά δεν θα είναι αυτή η αιτία της καταστροφής του.

Το ανεξέλεγκτο πάθος για την Τζούλια θα τον οδηγήσει σε μια πραγματική οδύσσεια, όπου τα πιο πρωτόγονα ένστικτα είναι αυτά που καθορίζουν την επιβίωση.

Παίζουν: Ατζελίνα Τζολί, Αντόνιο Μπαντέρας, Τόμας Τζέιν, Τζέιμς Χέιβεν.

*Ant1, Σάββατο 02/09 στις 00:15

«Μεθυσμένοι και Απένταροι» (2019) σκηνοθεσία Φρεντ Γουλφ

Κωμωδία – Δύο γονείς, που απέχουν πολύ από το κλασικό πρότυπο, δεν κρύβουν την αγάπη τους για το αλκοόλ αλλά προσπαθούν να κρύψουν τα μεγάλα οικονομικά προβλήματά τους από την κόρη τους και τον κοινωνικό τους κύκλο, μέσα από περίπλοκες μηχανορραφίες, που καταστρώνουν με τους γείτονές τους

Παίζουν: Άλεκ Μπάλντουιν, Σάλμα Χάγιεκ,Τζο Μανγκανιέλο, Τριτ Γουίλιαμς, Ολίβια Λουκάρντι, Μισέλ Βέιντιμίλα

*Star, Σάββατο 02/09 στις 01:15

«Το Πέμπτο Στοιχείο» (1997) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν 

Δράσης Περιπέτεια – Ο Λικ Μπεσόν σκηνοθετεί το Πέμπτο Στοιχείο το 1997 με πρωταγωνιστές τον Μπρους Γουίλις, την Μίλα Γιόγιοβιτς και τον Γκάρι Όλντμαν, ο Ζαν Πολ Γκοτιέ σχεδιάζει τα κουστούμια της ταινίας και το κοινό την κάνει την εμπορικότερη Γαλλική ταινία, με εισπράξεις πάνω από 260.000.000 δολάρια.

Στον 23ο αιώνα, η ζωή στη Γη είναι όσο φουτουριστική την φαντάστηκε το σενάριο του Μπεσόν και η δημιουργική πένα των Γάλλων σχεδιαστών κόμικ και ινδάλματά του, Ζαν Ζιρό και Ζαν Κλοντ Μεζιέ.
Ο οδηγός ταξί και πρώην στρατιωτικός Κόρμπεν Ντάλας (Μπρους Γουίλις) γίνεται τυχαία, το μόνο άτομο ικανό να σώσει τον πλανήτη από μια ολέθρια καταστροφή. Πρέπει όμως να αποκτήσει πρώτα το «πέμπτο στοιχείο» που οι δυνάμεις του Κακού, οι Μάνγκαλορς είχαν υπεξαιρέσει με βίαιο τρόπο τον 20ο αιώνα.

Ο λόγος που θα εμπλακεί στην υπόθεση είναι μια νεαρή γυναίκα, η Λίλου (Γιόβοβιτς) που πέφτει πάνω στο ταξί του από τον ουρανό. Ο Ντάλλας τη βοηθά να εντοπίσει τέσσερις μυστικιστικές πέτρες, που θα ενεργοποιήσουν ένα όπλο ενάντια στο απόλυτο κακό που απειλεί τη ζωή στη Γη.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μίλα Γιόβοβιτς, Γκάρι Όλντμαν, Κρις Τάκερ, Ίαν Χολμ, Λιουκ Πέρι, Μπρίον Τζέιμς.

*Skai, Σάββατο 02/09 στις 01:30

«Αρσενικός Ζιγκολό» (1999) σκηνοθεσία Μάικ Μίτσελ

Ρομαντική Κομεντί – Ο Deuce Bigalow είναι ένας καθαριστής ενυδρείου, με ένα παρουσιαστικό όχι και τόσο ελκυστικό. Μια μέρα συναντά έναν αρσενικό ζιγκολό, ο οποίος του ζητά να φροντίσει το ψάρι του όσο θα λείπει για δουλειές. Ωστόσο, καταστρέφει το σπίτι του και χρειάζεται γρήγορα χρήματα για να το επισκευάσει. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να τα καταφέρει είναι να γίνει ο ίδιος ζιγκολό. Θα αντιμετωπίσει όμως μερικά προβλήματα όταν ερωτευτεί μια από τις πελάτισσές του και όταν ένας τεμπέλης αστυνομικός τον βάλει στο μάτι.

Παίζουν: Ρομπ Σνάιντερ, Γουίλιαμ Φόρσαϊθ, Έντι Γκρίφιν, Αρίγια Μπαρέικις.

*Alpha, Σάββατο 02/09 στις 01:45

«Όταν oι Λέξεις Σκοτώνουν» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Τόλκιν

Δραματική – Η ιστορία ξεκινά με τη Μισέλ και τον Κόνραντ, δύο έφηβους από τη Μασαχουσέτη που γνωρίζονται μέσω του διαδικτύου. Αρχίζουν σιγά σιγά να δημιουργούν μια σχέση, με τον Κόνραντ να ερωτεύεται τη Μισέλ παρά την προβληματική οικογενειακή της ζωή. Εν τω μεταξύ, η Μισέλ έλκεται από την εξυπνάδα του Κόνραντ και τα όνειρά του για ένα καλύτερο μέλλον.

Το ζευγάρι αναπτύσσει έναν ισχυρό δεσμό.

Ωστόσο, η σχέση τους έχει και τη σκοτεινή της πλευρά. Η Μισέλ αρχίζει να πιέζει τον Κόνραντ να βάλει τέλος στη ζωή του και του στέλνει μηνύματα και κείμενα που τον ενθαρρύνουν να αυτοκτονήσει. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζει τις συνέπειες, συνεχίζει να τον πιέζει να το κάνει.
Τελικά, ο Κόνραντ αυτοκτονεί και η Μισέλ κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Παίζουν: Μπέλα Θορν, Οστιν Μακένζι, Κέλλυ Λάμορ, Πόλα Μάρσαλ

*Mega, Σάββατο 02/09 στις 02:10