Η Apple παρουσίασε το νέο iPhone 15 – Πόσο κοστίζει – Πότε έρχεται στην Ελλάδα

Η Apple παρουσίασε την Τρίτη το νέο iPhone 15 με κύρια χαρακτηριστικά την κάμερα 48 megapixel, τη νέα θύρα φόρτισης καθώς και την μπαταρία από 100% ανακυκλωμένο κοβάλτιο, οι τιμές του θα ξεκινούν από τα 799 δολάρια.

Το iPhone 15 διαθέτει οθόνη OLED Super Retina XDR, με υποστήριξη Dolby Vision, με τη μέγιστη φωτεινότητα HDR να φτάνει τα 1.600 nits.

To νέο μοντέλο διαθέτει επίσης κεραμική ασπίδα για την προστασία της οθόνης του.

Τα δύο μεγέθη οθόνης είναι 6,1 και 6,7 ίντσες και θα διατίθεται σε τέσσερα νέα χρώματα: μαύρο, λευκό, μπλε και φυσικό τιτάνιο.

Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus θα έχουν υποδοχή φόρτισης USB-C, καθώς η Apple είναι υποχρεωμένη να συμμορφωθεί με τον κανονισμό της ΕΕ.

Επιπρόσθετα τα νέα μοντέλα αξιοποιούν το A16 Bionic chip, το διέθεταν τα περσινά Pro μοντέλα.

Η εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία της Apple στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνιας πραγματοπoίηθηκε εν μέσω παρατεταμένης οικονομικής αβεβαιότητας, ιδίως στην Κίνα, την τρίτη μεγαλύτερη αγορά της Apple, που αντιμετωπίζει προκλήσεις από τους διευρυμένους περιορισμούς στη χρήση των iPhones της από κυβερνητικούς αξιωματούχος και το πρώτο νέο τηλέφωνο-ναυαρχίδα εδώ και αρκετά χρόνια από τη Huawei Technologies.

Σύμφωνα με το Business Insider το νέο iPhone θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις ΗΠΑ στις 22 Σεπτεμβρίου. Iδια είναι και η πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τις τιμές, το iPhone 15 θα κοστίζει 799 δολάρια, το iPhone 15 Plus 899 δολάρια, το iPhone 15 Pro 1.099 δολάρια και το iPhone 15 Pro Max 1.299 δολάρια (1.099 δολάρια τώρα).

Δείτε το video: