Προσπάθησαν να μας φιμώσουν με… εξώδικο

Σε αρκετά δυσμενή θέση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι άνθρωποι στο επιτελείο του δημάρχου, Γιάννη Κορεντσίδη, καθώς βλέπουν την δημοτικότητα τους να πέφτει κατακόρυφα, μετά από αρκετές  καταγγελίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Δεν εξηγείται αλλιώς η σπασμωδική κίνηση, να στείλουν εξώδικο (δείτε στο τέλος του άρθρου) στον διαχειριστή της σελίδας mpetskas.com, απαιτώντας να κατέβει άρθρο που τους ενόχλησε και μάλιστα να κατέβει μέσα σε δύο ώρες.

Στο εξώδικό τους υποστηρίζουν ότι θελήσαμε να προσβάλουμε την φήμη της εταιρίας, την τιμή και την υπόληψη των πρώην προέδρων, του νυν προέδρου και του δημάρχου Καστοριάς και ότι δεν μπήκαμε στον κόπο να διερευνήσουμε έστω και στοιχειωδώς την αλήθεια των καταγγελλομένων.

Στο εν λόγω δημοσίευμα παραθέσαμε επώνυμα και με ακρίβεια, χωρίς να αναφερθούμε στο οφειλόμενο ποσό, ότι τον συνεργάτη που ανέθεσαν οι πρόεδροι και ο δήμαρχος κάποια εργασία δεν τον έχουν ακόμα εξοφλήσει, αδικαιολόγητα, και παρά το ότι τις εκτέλεσε.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗ ΤΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ “ΜΠΕΤΣΚΑΣ” ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ Ο,ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΕΣ.

Η αλήθεια δεν στομώνεται με εξώδικα και απειλές νομικών ενεργειών εις βάρος της σελίδας μας.. Με πλήρη συνείδηση θα συνεχίσουμε να εκτελούμε το δημοσιογραφικό καθήκον μας, παραθέτοντας δημοσιογραφικές έρευνες και θα αναρτούμε ό,τι κρίνουμε πως συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα των δημοσίων αρχών ιδίως όταν αυτά έρχονται ενάντια στα συμφέροντα των απλών πολιτών.

Διαβάστε την εξώδικη απάντηση του διαχειριστή της ιστοσελίδας mpetskas:

ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ
ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΑΡΧΗ
ΕΞΩΔΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ-  ΟΧΛΗΣΗ

Μιχαήλ Καλαφατίδη του Θεοδώρου, κατοίκου Καστοριάς, ιδιοκτήτη και διαχειριστή του ιστότοπου με τον τίτλο ¨ΜΠΕΤΣΚΑΣ¨  mpetskas .com. 

ΚΑΤΑ 

Της  Ανωνύμου Εταιρείας με την επωνυμία ¨ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε¨ και διακρητικο τίτλο ¨ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε¨ που εδρεύει στο Μαυριχώρι (Λατομείο) Καστοριάς, νομίμως εκπροσωπουμένης, με Α.Φ.Μ 997841008. 

Όπως γνωρίζετε είμαι ο κάτοχος και διαχειριστής του ανωτέρω ειδησεογραφικού ηλεκτρονικού ιστότοπου με τον τίτλο ¨ΜΠΕΤΣΚΑΣ¨ ιστότοπος mpetskas .com. 

Με το την από 22-09-2023 Εξώδικη Δήλωσή σας η οποία μου κοινοποιήθηκε νομίμως αυθημερόν με καλείτε να αποσύρω από τον ιστότοπό μου το αναγραφόμενο σε αυτό δημοσίευμα στο οποίο αναγράφω ότι οφείλετε σε κάποιον συγκεκριμένο μεταλλειολόγο, ονόματι Θεόδωρο Μακρυδήμα,  την αμοιβή του για το έργο το οποίο του αναθέσατε για τυχόν επαναλειτουργία του λατομείου του Μαυροχωρίου.

Από το κείμενο του εξωδίκου σας και τα αναγραφόμενα σε αυτό προκύπτουν αβίαστα τα εξής:

Α) ότι περί τα μέσα του 2021 του αναθέσατε προφορικώς για την έγκριση νέας  ΜΠΕ,  τη σύνταξη μελέτης ΜΠΕ αντί συμφωνηθείσας συνολικής αμοιβής 8.000 πλέον Φ.Π.Α.(βλ. 2η και 3η σειρά 3ης σελ. εξωδίκου, και ενώ στην 2η σελίδα αναγράφεται, σε πλήρη ανακολουθία των αναγραφομένων σας, ότι ¨ουδέποτε του ανατέθηκαν και ανέλαβε καθήκοντα¨ .

Β) ότι ο ανωτέρω μεταλλειολόγος,  στο από 07-10-2022 έγγραφό του, αιτούνταν από εσάς την ανωτέρω αμοιβή του,  συν κάποια επιπλέον ποσά  που αφορούσαν επιπλέον εργασίες του και δαπάνες του, που στο σύνολό τους ανέρχονται στα 13.500€.

Γ)ότι τον Ιούνιο του 2022 επικοινώνησε με τον ανωτέρω μεταλλειολόγο η πληρεξούσια δικηγόρος σας ώστε να  εκδώσει τα απαιτούμενα παραστατικά και ότι ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΚΔΩΘΗΣΑΝ ΔΙΟΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΤΟΥ.

ΕΓΩ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ της ιστοσελίδας μου παρέθεσα επώνυμα και με ακρίβεια ότι τον συνεργάτη που εσείς αναθέσατε κάποια εργασία δεν τον έχετε ακόμα εξοφλήσει, αδικαιολόγητα, και παρά το ότι τις εκτέλεσε. Προέβην δε σε αυτήν την δημοσίευση αφού πρώτα αυτός μου τα κατήγγειλε επώνυμα και αφού  έλεγξα κατά απολύτως βέβαιο τρόπο και δημοσιογραφικά άρτιο ότι υφίσταται οφειλή της εταιρεία σας προς εκείνον, ΧΩΡΙΣ ΒΕΒΑΙΑ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΝΑ ΑΝΑΓΡΑΨΩ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΠΟΣΑ.

ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΦΕΙΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΩΣ Ο,ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΕΣ.

ΒΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ

Δεν υφίσταται καμία προσβολή ούτε της φήμης της εταιρείας σας ούτε προσβολή της τιμής και της υπόληψης των διατελέσαντων προέδρων αυτής ΚΑΘΩΣ Ο,ΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ.

ΚΥΡΙΟΙ προσβολή της τιμής και της υπόληψης υφίσταται αν το γεγονός το οποίο διαδίδεται είναι ψευδές , αν το γεγονός είναι αληθές , ΟΠΩΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΕ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΕΞΥΒΡΙΣΗ και βέβαια καμία προσβολή της φήμης της εταιρείας σας.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΑΥΤΩΝ ΣΑΣ ΚΑΝΩ ΟΤΙ:

Δεν πρόκειται να αφαιρέσω το συγκεκριμένο δημοσίευμα διότι αυτό, ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΙΣΤΕΥΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΛΗΘΕΣ.

Η αλήθεια κύριοι δεν στομώνεται με εξώδικα και απειλές νομικών ενεργειών εις βάρος μου. Με πλήρη συνείδηση  θα συνεχίσω να εκτελώ το δημοσιογραφικό μου καθήκον παραθέτοντας δημοσιογραφικές έρευνες και θα αναρτώ ό,τι κρίνω πως συμβάλλει στην ενημέρωση των πολιτών για τα πεπραγμένα των δημοσίων αρχών ιδίως όταν αυτά έρχονται ενάντια στα συμφέροντα των απλών πολιτών. 

Με την ρητή επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μας αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτόν τον οποίο απευθύνεται προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες και αποτελέσματα, αφού πρώτα αντιγράψει αυτή ολόκληρη στην έκθεση επιδόσεως του.

Καστοριά    25/09/2023

Το εξώδικο που έστειλε η ΜΑΚΕΔΝΟΣ Α.Ε. στην ιστοσελίδα μας:

Διαβάστε το εν λόγω άρθρο:

Ανέθεσαν μελέτη σε Μεταλλειολόγο και τον… φέσωσαν