10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει δέκα ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Need for Speed» (2014) σκηνοθεσία Σκοτ Γουό

Περιπέτεια – Ο Τόμπι Μάρσαλ, εργάζεται με τους φίλους του στην οικογενειακή του επιχείρηση ενώ παράλληλα δοκιμάζει το σπάνιο ταλέντο του σε ερασιτεχνικές και αυτοσχέδιες κόντρες αυτοκινήτων. Η ζωή κυλάει όμορφα, μέχρι τη στιγμή που έρχονται τα πάνω κάτω και καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα, το οποίο ουδέποτε διέπραξε. Για τα επόμενα δύο χρόνια της ζωής του θα παραμείνει άδικα φυλακισμένος, έχοντας στο μυαλό μόνο μια σκέψη: την εκδίκηση!

Παίζουν: Άαρον Πολ, Ντομινίκ Κούπερ, Σκοτ Μεσκούντι, Ίμοτζεν Πουτς, Μάικλ Κίτον.

*Open, Τετάρτη 27/09 στις 21:00

«Νουρέγιεφ: Το Λευκό Κοράκι» (2018) σκηνοθεσία Ρέιφ Φάινς

Βιογραφική Δραματική – Ο ηθοποιός Ρέιφ Φάινς μεταφέρεται πίσω από την κάμερα και σκηνοθετεί τον ανερχόμενο ηθοποιό Όλεγκ Ιβένκο, o οποίος δίνει μία κορυφαία ερμηνεία στον ρόλο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

O δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ Ρέιφ Φάινς μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τη ζωή του κορυφαίου Ρώσου χορευτή Ρούντολφ Νουρέγιεφ, ο οποίος στο απόγειο του Ψυχρού Πολέμου κατέφυγε στη Γαλλία και εξέπληξε όλον τον κόσμο με το ταλέντο του.

Με τη μοναδική του παρουσία, ο Νουρέγιεφ έλαμψε ως το πιο διάσημο αστέρι του μπαλέτου, ένας αδάμαστος και όμορφος χορευτής, που ένιωσε περιορισμένος από τη ζωή της δεκαετίας του 1950 στο Λένινγκραντ και άνοιξε τα φτερά του για τη Δύση.

Το φλερτάρισμά του με δυτικούς καλλιτέχνες και ιδέες τον οδήγησε σ’ ένα επικίνδυνο «κρυφτό» με την KGB.

Παίζουν: Ολεγκ Ιβένκο, Αντέλ Εξαρχόπουλος, Τσουλπάν Κχαμάτοβα, Ρέιφ Φάινς

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 27/09 στις 22:00

«Match Point» (2005) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Δραματική, μυστηρίου, ρομαντική – Ο Ιρλανδός Κρίς Γουίλτον (Τζόναθαν Ρις Μάγιερς),προερχόμενος από χαμηλό κοινωνικό στάτους με παραδοσιακό υπόβαθρο, εξακολουθεί να αγωνίζεται για τα οικονομικά του παρά το γεγονός ότι πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ως υψηλής βαθμίδας επαγγελματίας τενίστας.

Εξασφαλίζει τα προς το ζην, ως δάσκαλος του τένις σε ένα πολυτελές τένις κλαμπ στο Λονδίνο, αν και ξέρει ότι υπάρχει μια καλύτερη ζωή γι ‘αυτόν κάπου στην πορεία.

Έχει αναπτύξει φιλία με έναν από τους μαθητές του, τον πλούσιο Τομ Χιούετ (Μάθιου Γκουντ) και αρχίζει να βγαίνει με την αδελφή του Tομ, την Κλόε Χιούετ (Έμιλι Μόρτιμερ) ένα κορίτσι της διπλανής πόρτας που ένοιωσε αμέσως έλξη για τον Κρις.

Σύντομα η Κλόε επισημοποιεί τη σχέση τους και αποφασίζει να τον βοηθήσει, μέσω του επιχειρηματία πατέρα της Άλεκ (Μπράιαν Κοξ), δίνοντας του μια ανώτερη θέση στην εταιρία. Αρχίζοντας την ζωή του με τους Χιούετς, ο Κρις απολαμβάνει την καλύτερη περίοδο της ζωής του.

Παρόλα αυτά όμως, η σκέψη του δεν μπορεί να φύγει από την επίδοξη Αμερικανίδα ηθοποιό Νόλα Ράις (Σκάρλετ Γιοχάνσον) την οποία γνώρισε στην έπαυλη των Χιούετ και είναι η ανεπίσημη αρραβωνιαστικιά του Τομ. Η Νόλα είναι ζωηρή και γνωρίζει καλά την επιρροή που έχει στους άντρες, συμπεριλαμβανομένου και του Κρις.

Θα ακολουθήσει μία παράνομη σχέση που θα τον βυθίσει ολοένα και περισσότερο σε αδιέξοδο και, όταν αποφασίσει να αναλάβει δράση για να ξεφύγει, θα δει ότι οι φιλοδοξίες του έχουν τρομακτικές συνέπειες.

Παίζουν: Τζόναθαν Ρις Μάγιερς, Σκάρλετ Γιόχανσον, Έμιλι Μόρτιμερ, Μπράιαν Κοξ.

*Skai, Τετάρτη 27/09 στις 22:20

«Οι μαχητές των δρόμων 8» (2017) σε σκηνοθεσία Φ.Γκάρι Γκρέι

Δράση, περιπέτεια – Η παρέα των Μαχητών του Δρόμου, μετά το γάμο του Ντομ και της Λέτι και την αποχώρηση από την ενεργό δράση του Μπράιαν και της Μία, προσπαθεί να ζήσει μια φυσιολογική ζωή. Όταν, όμως, η Σάιφερ, μια μυστηριώδης γυναίκα, σαγηνεύει τον Ντομ και τον παρασύρει στον κόσμο του εγκλήματος, εκείνος προδίδει τα κοντινά του πρόσωπα, η οικογένεια διαλύεται και η ομάδα, με επικεφαλής τον Χομπς που για χάρη του Ντομ πέρασε στην παρανομία, μπλέκει σε επικίνδυνες περιπέτειες στην πρώτη ταινία της τελευταίας τριλογίας της σειράς…

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Ντουέιν Τζόνσον, Τζέισον Στέιθαμ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Σαρλίζ Θερόν, Έλεν Μίρεν.

*Ant1, Τετάρτη 27/09 στις 22:30

«Η Τελευταία Μονομαχία» (2021) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δραματική Δράσης – Ο Ζαν Ντε Καρούζ είναι ένας αξιοσέβαστος ιππότης, διάσημος για τη γενναιότητά του και τις εξαιρετικές του ικανότητες στο πεδίο της μάχης. Ο Ζακ Λε Γκρι είναι ένας Νορμανδός ακόλουθος, του οποίου η ευφυΐα και η ευφράδεια τον καθιστούν έναν από τους πλέον αξιοθαύμαστους ευγενής στα δικαστήρια.

Όταν η σύζυγος του Καρούζ, Μαργκερίτ, δέχεται βίαιη επίθεση από τον Λε Γκρι, μια κατηγορία την οποία εκείνος αρνείται, εκείνη δεν δέχεται να παραμείνει σιωπηλή και κατηγορεί ευθέως τον κακοποιητή της, μια πράξη απαράμιλλου θάρρους, που θέτει, όμως, τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η επακόλουθη μονομαχία μέχρι θανάτου θέτει τη μοίρα και των τριών στα χέρια του Θεού…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Κόμερ, Ανταμ Ντράιβερ, Μπεν Αφλεκ, Χάριετ Γουόλτερ, Άλεξ Λουθερ, Μάρτον Σκοκας, Γουίλιαμ Χιούστον, Όλιβερ Κότον, Ναθάνιελ Πάρκερ, Ταλούλα Χάντον, Ίαν Πίρι, Μάικλ μακΈλχατον

*Star, Τετάρτη 27/09 στις 23:00

«Διά πυρός και σιδήρου» (2004) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Βασισμένο εν μέρει σε αληθινή ιστορία και ίσως η καλύτερη ταινία με την υπογραφή του Τόνι Σκότ, το Δια Πυρός Και Σιδήρου περιγράφει την ιστορία του Τζον Κρίζι, πρώην δολοφόνου της CIA, ο οποίος ταξιδεύει στο Μεξικό για να προστατέψει ένα μικρό εννιάχρονο κοριτσάκι, την Πίτα. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μια ζεστή σχέση η οποία διακόπτεται απότομα όταν κάποιοι καταφέρνουν να απάγουν την μικρή, προκαλώντας την οργή του Κρίζι, ο οποίος θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να σώσει την μικρή και να εκδικηθεί αυτούς που είχαν σχέση με την απαγωγή!

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρίστοφερ Ουόκεν, Ντακότα Φάνινγκ, Μαρκ Άντονι, Μίκι Ρουρκ, Ρομπέρτο Σόσα

*Open, Τετάρτη 27/09 στις 23:45

«Άγρυπνος» (2017) σκηνοθεσία Μπάραν Μπο Οντάρ

Αστυνομική, δράσης  – Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Τζέιμι Φοξ, υποδύεται τον μυστικό πράκτορα Βίνσεντ Ντόους, ο οποίος παγιδεύεται σε ένα δίκτυο διεφθαρμένων αστυνομικών και μαφιόζων που ελέγχουν τον υπόκοσμο των καζίνο στο Λας Βέγκας. Όταν μια ληστεία πηγαίνει στραβά, μια ομάδα γκάνγκστερ απαγάγει τον έφηβο γιο του. Μια περιπετειώδης νύχτα ξεκινά, με τον Ντόους να προσπαθεί να σώσει το παιδί του και να παραδώσει τους απαγωγείς στη δικαιοσύνη.

Παίζουν: Τζέιμι Φοξ, Μισέλ Μόναγκαν, Ντέρμοτ Μαλρόνεϊ, Σκουτ ΜακΝέρι.

*Mega, Τετάρτη 27/09 στις 01:20

«Οι Μισητοί Οκτώ» (2015) σκηνοθεσία Κουεντίν Ταραντίνο

Γουέστερν – Έξι ή οχτώ ή δώδεκα χρόνια μετά τον Εμφύλιο Πόλεμο, μία άμαξα διασχίζει σαν αστραπή το χειμωνιάτικο τοπίο του Ουαϊόμινγκ.Οι επιβάτες, ο κυνηγός επικηρυγμένων Τζον Ρουθ και η «Κρατούμενη» Ντέιζι Ντόμεργκιου, πηγαίνουν στην πόλη Red Rock, όπου ο Ρουθ, γνωστός στα μέρη αυτά ως ο «Κρεμάλας», σκοπεύει να φέρει την Ντόμεργκιου ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στο δρόμο, συναντούν δύο ξένους: τον ταγματάρχη Μαρκίς Ουόρεν, έναν μαύρο πρώην στρατιώτη του στρατού των Βορείων που πλέον έχει γίνει διαβόητος «Κυνηγός Κεφαλών» και τον Κρις Μάνιξ, έναν Νότιο αντάρτη, που υποστηρίζει ότι είναι ο νέος «Σερίφης» της πόλης.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κερτ Ράσελ, Τζένιφερ Τζέισον Λι, Ουόλτον Γκόγκινς, Ντέμιαν Μπισίρ, Τιμ Ροθ.

*Alpha, Τετάρτη 27/09 στις 01:30

«Ο Τελευταίος Κυνηγός Μαγισσών» (2015) σε σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Ο γενναίος πολεμιστής Κόλντερ (Βιν Ντίζελ) είναι ένας διάσημος κυνηγός μαγισσών και ο μόνος από το είδος του που έχει επιβιώσει στους αιώνες, για να συνεχίζει το έργο του.
Ο Κόλντερ κατάφερε να εξολοθρεύσει την πανίσχυρη Βασίλισσα των Μαγισσών και τους ακόλουθούς της. Λίγο πριν αφήσει την τελευταία της πνοή όμως, εκείνη τον καταράστηκε να ζει στην αιωνιότητα και έτσι θα μείνει για πάντα μακριά από την γυναίκα και την κόρη του, αφού δεν θα συναντηθούν ποτέ σε μία μετά θάνατον ζωή..

Τώρα πια συνεχίζει να περιφέρεται στον σύγχρονο κόσμο με ελάχιστους συμμάχους και περισσότερους εχθρούς και προδότες.
Ο σύγχρονος κόσμος έχει πολλά μυστικά, αλλά το πιο εντυπωσιακό όλων είναι το ότι οι Μάγισσες, αυτά τα μοχθηρά υπερφυσικά πλάσματα που θέλουν να εξαπολύσουν τον Μαύρο Θάνατο στον κόσμο και να αφανίσουν ολόκληρη την ανθρωπότητα, επιβίωσαν.

Παίζουν: Μάικλ Κέιν, Βιν Ντίζελ, Ελάιτζα Γουντ, Ρόουζ Λέσλι, Ολαφουρ Ντάρι Ολαφσον, Τζούλι Ενγκελμπρεκτ.

*Star, Τετάρτη 27/09 στις 02:15

«Σε Κατάσταση Πολιορκίας» (1992) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δράσης – Το θωρηκτό USS Missouri (BB-63) φτάνει στο Περλ Χάρμπορ, όπου ο τότε πρόεδρος Τζορτζ Μπους ανακοινώνει ότι το πλοίο θα παροπλιστεί στην Καλιφόρνια. Ο Κέισι Ράιμπακ, ένας αρχιλοχίας που εργάζεται ως σεφ στο πλοίο, ετοιμάζει γεύματα για τον εορτασμό των γενεθλίων του διοικητή Πλοιάρχου Άνταμς παρά τις εντολές των ανωτέρων ότι αναμένουν catering.

Ένα ελικόπτερο προσγειώνεται στο κατάστρωμα του πλοίου με μια μουσική μπάντα και μια ομάδα κέτερινγκ, που στην πραγματικότητα είναι μια ομάδα μισθοφόρων με επικεφαλή τον πρώην πράκτορα της CIA, Γουίλιαμ Στράνιξ, που υποδύεται ο Τόμι Λι Τζόουνς καθώς και με την Playmate, Τζόρνταν Τέιτ.

Ο Στράνιξ και η ομάδα του βάζουν το πλοίο Σε Κατάσταση Πολιορκίας, και απειλούν με την εκτόξευση των πυρηνικών κεφαλών του, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Δεν έχουν υπολογίσει όμως ότι ο μάγειρας του πλοίου, ο Ράιμπακ, είναι πρώην παρασημοφορημένος πεζοναύτης, ο οποίος δεν θα παραδώσει τόσο εύκολα το πλοίο στα χέρια τους.

Ειδικά στον Στράνιξ, που γνωρίζονται από κοινές αποστολές που είχαν συμμετάσχει στο παρελθόν….

Παίζουν: Τόμι Λη Τζόουνς, Στήβεν Σίγκαλ, Γκάρι Μπασέϊ, Έρικα Ελιανακ, Ντάμιαν Τσάπα, Τρόι Έβανς

*Open, Τετάρτη 27/09 στις 02:30