Μητέρα έμεινε εκτός πλοίου γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει ότι τα παιδιά ήταν δικά της

Να χάσεις το πλοίο αν δεν είσαι έγκαιρα στο λιμάνι έχει συμβεί πολλές φορές, να μην ταξιδέψεις όμως επειδή ως μητέρα δεν μπορούσες να αποδείξεις ότι τα παιδιά είναι δικά σου, αν μη τι άλλο το ακούμε για πρώτη φορά.

Μια μητέρα δύο μικρών παιδιών δεν κατάφερε να γυρίσει με το πλοίο από την Αθήνα στην Κρήτη αφού -όπως καταγγέλλεται- στην είσοδο του καραβιού τη σταμάτησαν και δεν της επέτρεψαν να ταξιδέψει.

Όπως λέγεται, το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που είχε μαζί της δεν αναγνωρίστηκε από τους αρμόδιους στο λιμάνι ως χαρτί που αποδείκνυε πως τα παιδιά ήταν… δικά της. Η απίστευτη περιπέτεια για τα μέλη μιας οικογένειας Κρητικών που βρέθηκαν στην Αθήνα και επιχείρησαν μέσω του πλοίου της γραμμής να γυρίσουν στο σπίτι τους συνέβη το βράδυ της Δευτέρας (25/9).

Η γυναίκα μαζί με τα δυο παιδιά της, 8 και 5 ετών, βρέθηκε στην Αθήνα για ένα δυσάρεστο γεγονός (κηδεία), όμως, όταν πήραν τον δρόμο του γυρισμού «κόλλησαν» στο ότι δεν είχαν μαζί τους ούτε διαβατήρια ούτε βιβλιάρια υγείας.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, στην είσοδο του καραβιού δεν επέτρεψαν στην οικογένεια να ταξιδέψει αφού το πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που είχε μαζί της δεν αναγνωρίστηκε από τα λιμενικά όργανα ως χαρτί που αποδείκνυε πως τα παιδιά ήταν… δικά της και απαίτησαν είτε διαβατήρια είτε βιβλιάρια υγείας.

Στις διαμαρτυρίες της γυναίκας πως δεν της είχαν ζητήσει ανάλογα χαρτιά από το λιμεναρχείο Ηρακλείου όταν ταξίδευε μια μέρα νωρίτερα από την Κρήτη επικαλέστηκαν οι λιμενικοί το γράμμα του νόμου κι έτσι τα δυο μικρά παιδιά και η μητέρα πέρασαν μια περιπέτεια που – αν μη τι άλλο- δεν ήταν ευχάριστη.