11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το σινεμά έρχεται στο σπίτι σου. Δες τις ταινίες που παίζονται απόψε στην τηλεόραση.

«Περπατώντας με τους Δεινόσαυρους» (2013) σκηνοθεσία Νιλ Νάιτινγκεϊλ, Μπάρι Κουκ

Κινούμενα Σχέδια Περιπέτεια Φαντασίας – 0 εκατομμύρια χρόνια πριν, στην Αλάσκα, η παρατεταμένη εποχή της βαρυχειμωνιάς-τρεις μήνες ανελέητου σκότους, γεμάτοι βίαιες χιονοθύελλες- οδηγεί τους δεινόσαυρους νότια.

Ανάμεσα στους δεινόσαυρους συναντάμε τον Πίτση, έναν περίεργο αλλά ιδιαίτερα φιλικό Παχυρινόσαυρο. Από τη στιγμή που γεννιέται, ως ο μικρότερος νεοσσός, ο Πίτσης πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει ανάμεσα σε ανταγωνιστικά αδέρφια, σε κακοτοπιές και απρόβλεπτες καταστάσεις αλλά και απέναντι σε άγρια αρπακτικά όπως το πανούργο «Τρόοδον» και ο δαιμόνιος «Γοργορόσαυρος».

Κουβαλώντας τη μνήμη της αποκαρδιωτικής εμπειρίας κατά την οποία ο ίδιος ο πατέρας του έπεσε θύμα των αιχμηρών δοντιών του Γοργορόσαυρου, ο Πίτσης αποφασίζει να συμμαχήσει με τον αδερφό του τον Σκάουλερ και τη φίλη του Τζούνιπερ.

Η ιδιαίτερη αυτή ομάδα, περνώντας από μια σειρά από ανατριχιαστικές αλλά και αστείες περιπέτειες καταφέρνουν τελικά να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η ιστορία όμως συνεχίζεται και βλέπουμε τον Πίτση ως ενήλικα πλέον, ο οποίος αν και παραμένει αουτσάιντερ, δεν διστάζει να αναμετρηθεί με τους μεγαλύτερους για να κερδίσει την αναγνώριση από την αγέλη αλλά και την αγαπημένη του Τζούπιτερ.

Με τις φωνές των: Φοίβου Ριμένα, Κώστα Αποστολίδη, Υρούς Λούπη, Γεράσιμου Γεννατά, Κρατερού Κατσούλη, Αλέξανδρου Μπουρδούμη, Αργύρη Παυλίδη, Πωλίνας Ευαγγελάτου

*Ant1, Παρασκευή 29/09, στις 21:00

«Hunter Killer» (2018) σκηνοθεσία Ντόνοβαν Μαρς

Περιπέτεια – Ένα Αμερικάνικο κατασκοπικό υποβρύχιο ακολουθεί κατά πόδας ένα Ρωσικό, στα παγωμένα νερά της Αρκτικής μέχρι που και τα δύο χάνονται μυστηριωδώς από τα σόναρ.
Ο ναύαρχος Φισκ (Κόμον) της Αμερικάνικης Ναυτικής Βάσης αποφασίζει να στείλει το υποβρύχιο Άρκανσο για να ερευνήσει, δίνοντας το πηδάλιο του στον νεοφώτιστο Τζο Γκλας (Τζέραρντ Μπάτλερ).

Οι πρώτες έρευνες βρίσκουν και τα δύο υποβρύχια βυθισμένα και η κατάσταση γίνεται γρήγορα πολύ επικίνδυνη, καθώς ανακαλύπτει ότι τα νήματα κινεί ο παρανοϊκός Ρώσος Υπουργός Αμυνας που σχεδιάζει στρατιωτικό πραξικόπημα.

Η μόνη ελπίδα του Γκλας για να εμποδίσει έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι να διασώσει τον εκλεγμένο Ρώσο πρόεδρο με τη βοήθεια από ξηράς μιας ομάδας κομάντο.

Ο,τι θα ακολουθήσει είναι κάτι περισσότερο από ένας αγώνας επιβίωσης.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Γκάρι Ολντμαν, Κόμον, Λίντα Καρνετλίνι, Άνταμ Τζέιμς, Κόρεϊ Τζόνσον.

*Star, Παρασκευή 29/09, στις 21:00

«Μια Γυναίκα Προχωράει Μπροστά» (2017) σκηνοθεσία Σουζάνα Γουάιτ

Δράμα – Ένα καθηλωτικό δράμα εποχής, με ηρωίδα μία δυναμική γυναίκα.

Η Κάθριν Γουέλντον (Τζέσικα Τσαστέιν) είναι ζωγράφος πορτρέτων και είναι από το Μπρούκλιν.

Στα τέλη του 19ου αιώνα, θα ταξιδέψει μέχρι την Ντακότα, για να φτιάξει το πορτρέτο του Καθιστού Ταύρου, του ιερού αρχηγού της φυλής των ινδιάνων Λακότα.

Το ταξίδι αυτό θα είναι καθοριστικής σημασίας για εκείνη, μια και θα εμπλακεί στον αγώνα των Ινδιάνων για την υπεράσπιση της γης τους και των δικαιωμάτων τους.

Παίζουν: Τζέσικα Τσαστέιν, Μάικλ Γκρέιαϊζ, Σαμ Ρόκγουελ, Λουίζα Κράους, Μπουτς Σάουθερλαντ

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 29/09, στις 22:15

«Οιωνός» (2002) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Τρόμου -Ένας πρώην ιερέας, που μαζί με τον αδελφό του συντηρεί φάρμα στην Πενσυλβάνια, προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο τεραστίων γεωμετρικών σχηματισμών που φτιάχτηκαν σε μια νύχτα στα χωράφια του. Πιστεύοντας ότι επίκειται επίθεση εξωγήινων, ταμπουρώνεται με τα παιδιά του μέσα στο σπίτι για να τους αντιμετωπίσει. Αλληγορία για την μετά της 11ης Σεπτεμβρίου Αμερική, απλοϊκή σε σύλληψη, αλλά αποτελεσματική ως θρίλερ.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Γιοακίν Φοίνιξ, Ρόρι Κάλκιν, Τσέρι Τζόουνς.

*Skai, Παρασκευή 29/09, στις 22:20

«Η Τέταρτη Εξουσία» (1985) σκηνοθεσία Σερζ Λερουά

Δραματική Δράσης – Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Κατρίν Καρέ παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο στις 8:00 με αδιάκοπο επαγγελματισμό.
Ένα βράδυ ανάμεσα στις ειδήσεις ανακαλύπτει το όνομα του Ιβ Ντορζέ.
Ο Ιβ είναι δημοσιογράφος του γραπτού τύπου με τον οποίο κάποτε διατηρούσαν σχέση. Είναι ακέραιος, επαγγελματίας και ερευνούσε μία πώληση όπλων από τη Γαλλία σε μία αναπτυσσόμενη χώρα.

Μπλεγμένος σε αυτή την επικίνδυνη υπόθεση, ο Ιβ χρειάζεται βοήθεια.
Μαζί θα προσπαθήσουν να δημοσιοποιήσουν την βρώμικη υπόθεση αλλά θα πρέπει να επιλέξουν αν θα σεβαστούν την επαγγελματική ηθική τους ή θα υποκύψουν σε συναισθήματα και πιέσεις.
Η Τέταρτη Εξουσία είναι αυτοί τώρα…

Παίζουν: Νικόλ Γκαρσιά, Φιλίπ Νουαρέ, Μισέλ Συμπόρ, Ρολάν Μπλανς.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 29/09, στις 23:00

«Safe Sex» (1999) σκηνοθεσία Θανάσης Παπαθανασίου, Μιχάλης Ρέππας

Κωμωδία – Οι ιστορίες οκτώ κατοίκων της Αθήνας, που ψάχνουν τη σεξουαλική και ερωτική πλήρωση μέσα από περίεργες πρακτικές και οδηγούνται σε κωμικοτραγικές καταστάσεις. Οι χαρακτήρες θα διασταυρωθούν, καταλήγοντας σ ένα τραγικό τέλος, το οποίο θα αποτελέσει την αφετηρία για την αναζήτηση λύσης για την ακόρεστη δίψα τους για ικανοποίηση των απωθημένων τους.…

Παίζουν: Μίνα Αδαμάκη, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Χάρης Ασημακόπουλος, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρία Καβογιάννη, Κώστας Κόκλας, Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Ρένια Λουιζίδου, Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Άννα Παναγιωτοπούλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Εβελίνα Παπούλια, Μιχάλης Ρέππας, Παύλος Χαϊκάλης, Τάσος Χαλκιάς

*Alpha, Παρασκευή 29/09, στις 23:00

«John Wick» (2014) σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι, Ντέιβιντ Λάιτ

Δράσης – Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της αγαπημένης του συζύγου, ο Τζον Γουίκ λαμβάνει ένα τελευταίο δώρο από εκείνη: ένα κουτάβι με το όνομα Ντέιζι. Ο θρήνος του διακόπτεται απότομα, όταν ο αδίστακτος Ιόσεφ και η συμμορία του εισβάλλουν στο σπίτι του, αφήνοντας τον ίδιο αναίσθητο και τη Ντέιζι νεκρή.

Δίχως να το γνωρίζουν, μόλις ξύπνησαν έναν από τους πιο επικίνδυνους δολοφόνους του υπόκοσμου. Η αναζήτηση του Τζον για το κλεμμένο αυτοκίνητο, που του πήρε η συμμορία, τον οδηγεί σε μια μυστική κοινότητα της Νέας Υόρκης, όπου κάποτε ο ίδιος ήταν ο φόβος και ο τρόμος όλων. Εκεί μαθαίνει ότι ο Ιόσεφ είναι ο μοναχογιός ενός παλιού του συνεργάτη, ο οποίος και εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του Τζον Γουίκ, προκειμένου να μη φτάσει ποτέ στο γιο του. Με έναν ολόκληρο στρατό στο κατόπι του, ο Τζον μετατρέπεται ξανά στην τρελή φονική μηχανή, που φοβόταν ολόκληρος ο υπόκοσμος.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Αντριάν Παλίκι, Γουίλεμ Νταφόε, Μάικλ Νίκβιστ, Άλφι Άλεν.

*Ant1, Παρασκευή 29/09, στις 23:30

«Σε Θέση Βολής» (2015) σκηνοθεσία Πιέρ Μορέλ

Δράσης – Ένας απόστρατος των Ειδικών Δυνάμεων, ο Τζιμ Τεριέ (Σον Πεν) που υποφέρει από μετατραυματικό στρες, προσπαθεί να ξαναβρεί τον έρωτα της ζωής του την Άνι (Τζάσμιν Τρίνκα) αφού προηγουμένως ταξιδέψει από το Λονδίνο στη Βαρκελώνη και διασχίσει την Ευρώπη για να καθαρίσει το όνομα του.

Πριν 8 χρόνια, όταν δούλευε ως μισθοφόρος, είχε δολοφονήσει τον Υπουργό μεταλλείων του Κογκό μετά από εντολή πολυεθνικών μεταλλευτικών εταιρειών.

Ο οργανισμός με τον οποίο εργαζόταν, όμως, έχει άλλα σχέδια για αυτόν.

Η προδοσία δεν αργεί να έρθει και ο ήρωας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός ανηλεούς κυνηγητού γάτας-ποντικού σε όλη την Ευρώπη

Παίζουν: Ίντρις Έλμπα, Σον Πεν, Χαβιέ Μπαρδέμ, Μαρκ Ρίλανς, Ρέι Γουίνστον, Μελίνα Μάθιους, Τζασμίν Τρίνκα

*Ant1, Παρασκευή 29/09, στις 00:15

«Ο Γιατρός Ξανατρελάθηκε» (2001) σκηνοθεσία Στιβ Καρ

Κωμωδία Φαντασίας – Ο δρ. Τζον Ντουλίτλ είναι πλέον πασίγνωστος για τη μοναδική ικανότητα, που διαθέτει, να επικοινωνεί με τα ζώα. Εξαιτίας όμως του απίστευτα μεγάλου φόρτου εργασίας, ο Τζον έχει παραμελήσει την οικογένειά του.

Όταν τα ζώα ενός δάσους θα ζητήσουν τη βοήθειά του για να το σώσει, πριν χτίσουν στη θέση του τεράστιους ουρανοξύστες, ο Τζον θα καταστρώσει ένα σχέδιο διάσωσης, ενώ παράλληλα θα βάλει στόχο να βελτιώσει και τη σχέση με την οικογένειά του…

Παίζουν: Έντι Μέρφι, Κρίστεν Γουΐλσον, Ρέιβεν Σιμόν, Κάιλα Πρατ, Ντενίζ Ντόους, Έϊλαν Τέιλορ, Άντυ Ρίχτερ

*Alpha, Παρασκευή 29/09, στις 01:15

«Η Αρπαχτή» (2000) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Κωμωδία – Στην Εβραϊκή συνοικία του Λονδίνου, ένας Ιρλανδός οργανώνει μια ευφυέστατη απάτη με διαμάντια. Στο παιχνίδι εμπλέκονται ένας τσιγγάνος πυγμάχος, κλεπταποδόχοι, Αμερικανοί γκάνγκστερ, οργανωτές παράνομων πυγμαχικών αγώνων και άλλα «καλά παιδιά» του λονδρέζικου υποκόσμου…

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τζέισον Στέθαμ, Βίνι Τζόουνς, Μπενίσιο ντελ Τόρο, Στήβεν Γκραχαμ, Σόρσα Κιουζακ, Σαμ Ντάγκλας

*Mega, Παρασκευή 29/09, στις 01:30

«Ημερολόγιο φόνων» (2016) σε σκηνοθεσία Χουάν Κάρλος Μεντίνα

Μυστηρίου – Στο Λονδίνο του 1880, μια σειρά αποτρόπαιων φόνων σοκάρει την κοινή γνώμη, με τους κατοίκους να είναι πεπεισμένοι πως η τρομακτική αγριότητα αυτών των πράξεων δεν μπορεί παρά να αποδοθεί μόνο σε ένα σκοτεινό, μυθικό πλάσμα, γνωστό ως “Golem”.

Όταν ένας αστυνομικός επιθεωρητής της Σκότλαντ Γιάρντ αναλαμβάνει να διαλευκάνει την υπόθεση, θα συνειδητοποιήσει πως πολλές φορές η πραγματικότητα ξεπερνά και την πιο τρελή φαντασία.

Παίζουν: Μπιλ Νάι, Ολίβια Κουκ, Ντάγκλας Μπουθ, Ντάνιελ Μέις, Σαμ Ράιντ

*Star, Παρασκευή 29/09, στις 01:45