Ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/θμιας Εκπ/σης Καστοριάς

Ανακοίνωση

Η Ειδική Αγωγή στο Απόσπασμα!

Παράλληλες στηρίξεις με το σταγονόμετρο! 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Για μια ακόμη φορά το υπουργείο έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο απέναντι στους/στις μαθητές/τριες που έχουν ανάγκη την παράλληλη στήριξη για την ένταξη τους στην εκπαιδευτική διαδικασία. Διόρισε, με το σταγονόμετρο, αναπληρωτές συναδέλφους για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Έτσι, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καστοριάς, ενώ οι πιστοποιημένες από δημόσιους φορείς ανάγκες για παράλληλη στήριξη ήταν 31, ήρθαν μόλις 18 (από τους οποίους ανέλαβαν 16), αναγκάζοντας τη ΔΠΕ Καστοριάς, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει το σύνολο των αιτήσεων, να οδηγηθεί σε λύση ανάγκης, μοιράζοντας τους συναδέλφους στο σύνολο των παιδιών. Οφείλουμε όμως να γνωρίζουμε ότι, οι μαθητές που χρειάζονται παράλληλη στήριξη, τη χρειάζονται από το πρώτο λεπτό της παρουσίας τους στο σχολείο μέχρι τη στιγμή της αποχώρησης τους από αυτό και όχι για κάποιες ημέρες ή ώρες!! Αποτέλεσμα όλων αυτών, ήταν να οδηγηθούν στην απόγνωση οι γονείς που αναγκάζονται, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, να πληρώνουν από την τσέπη τους ιδιώτες για την καλύτερη υποστήριξη των παιδιών τους!!!

Ένα ευνομούμενο κράτος με κοινωνικές ευαισθησίες οφείλει να στηρίζει όλους όσους έχουν ανάγκη. Κύρια μέριμνά του θα έπρεπε να είναι η ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με ιδιαίτερες, διαφορετικές ανάγκες, η αλληλεγγύη, η στήριξη καθώς και η οικοδόμηση κοινωνικής συνοχής.

Δυστυχώς, βιώνουμε ως εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς την πιο ωμή  πραγματικότητα. Το κράτος έδειξε για άλλη μια φορά το σκληρό πρόσωπό του και αντιμετωπίζει τα άτομα ως αριθμούς και οικονομικά μεγέθη.

Οι μάχιμοι Δάσκαλοι του δημόσιου σχολείου που γνωρίζουμε τις ανάγκες των μαθητών μας

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • άμεση πρόσληψη ειδικών εκπαιδευτικών που θα καλύψουν όλες τις ανάγκες σε παράλληλες στηρίξεις
  • μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών για να μην αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα.
  • άμεση πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού & σχολικών νοσηλευτών για κάλυψη όλων των εγκεκριμένων αιτήσεων

Τα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ικανότητες, έχουν το ίδιο, συνταγματικά κατοχυρωμένο, δικαίωμα για μάθηση με κάθε μαθητή στην πατρίδα μας. Με ημίμετρα και «μεσοβέζικες» λύσεις δεν προσφέρεται καμία υπηρεσία!!

Όλοι οι μαθητές είναι ίσοι!!!

Κανείς μαθητής χωρίς παράλληλη στήριξη!!!