Τρόποι για να γίνετε πιο τυχεροί στη ζωή σας

Νομίζετε ότι το να είστε τυχεροί είναι απλώς τύχη; Ακούγεται περίεργη ερώτηση αλλά η τύχη στην πραγματικότητα είναι ο συνδυασμός πολλών πραγμάτων που κάνετε στη ζωή και το τι πιστεύετε για τον εαυτό σας και για τους άλλους.

Ο Richard Wiseman μελετούσε την τύχη για 10 χρόνια και έδειξε πως οι τυχεροί άνθρωποι έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που τους κάνουν πιο επιρρεπείς σε αυτή.

Ορισμός του «Είμαι τυχερός»

Το είμαι τυχερός θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους. Γι αυτό που μιλάω εδώ σχετίζεται με την τύχη στην ζωή, όχι την τύχη στο λαχείο ή γενικότερα στον τζόγο καθώς αυτά γίνονται μόνο τυχαία. Η τύχη στη ζωή σημαίνει να έχετε την ζωή που θέλετε και φαινομενικά συμβαίνει κατά λάθος, από αγνή τύχη.

Δουλεύω με κάποια που φαίνεται να είναι απίστευτα άτυχη σε όλα όσα κάνει. Αν κάτι ατυχές πρόκειται να συμβεί, θα γίνει σε εκείνη. Είναι ένα μανιακό άτομο που το μυαλό της συνεχώς τρέχει και προσπαθεί να κάνει 100 πράγματα ταυτόχρονα.

Μιλά πολύ γρήγορα κάνει ερωτήσεις γύρω στις 5 φορές πριν κάνει κάτι, δεν εμπιστεύεται τους ανθρώπους, βλέπει το κακό σε όλους και στο αποκορύφωμά από όλα αυτά είναι ένα πολύ καλό άτομο. Ωστόσο, πρέπει να είναι το πιο άτυχο άτομο που έχω συναντήσει.

Αντίθετα, ξέρω κάποιον που φαίνεται να είναι απίστευτα τυχερός. Είναι αισιόδοξος, βλέπει το καλό στους ανθρώπους, πιστεύει πως θα συμβούν καλά πράγματα σε αυτόν και στην οικογένειά του και τακτικά έχει συζητήσεις για τα καλά πράγματα που εύχεται γι αυτόν και την οικογένειά του. Ξέρει τι θέλει και το κυνηγά με όλη του τη δύναμη. Ακόμα, είναι χαλαρός, όπως και πολύ ευγενικός, γενναιόδωρος και χαρούμενος στη ζωή του.

Οι άνθρωποι που είναι τυχεροί δείχνουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και πεποιθήσεις για τον εαυτό τους και για τον κόσμο, έτσι θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας τους 7 τρόπους για να γίνετε πιο τυχεροί.

7 τρόποι για να γίνετε πιο τυχεροί

Πίστη

Το να πιστεύετε πως θα πάρετε τα πράγματα που θέλετε στη ζωή και ότι τα αξίζετε θα σας κάνει περισσότερο επιρρεπείς στο να τα λάβετε. Γιατί γίνεται αυτό; Όταν σκέφτεστε κάτι, βλέπετε μια εικόνα στο κεφάλι σας, όταν έχετε μια εικόνα στο κεφάλι σας, το μυαλό σας κλειδώνει στο να τη λάβετε. Όταν το μυαλό σας κλειδώνει στο να λάβετε κάτι θα αρχίσει ασυνείδητα να παρατηρεί τρόπους για να πάρετε αυτό που θέλετε. Θα ξεκινήσει να παρατηρεί ευκαιρίες που μπορεί να χάσατε αν δεν είχατε την εικόνα στο μυαλό σας και την πίστη ότι θα μπορούσαν να συμβούν.

Ρίσκα

Οι άνθρωποι που είναι τυχεροί παίρνουν τα περισσότερα ρίσκα. Αυτό δε σημαίνει ότι παίζουν στοίχημα το σπίτι ή την καριέρα τους και ξεχνούν την οικογένειά τους. Το ρίσκο μπορεί να μετρηθεί. Ζυγίστε τις επιλογές σας γνωρίζοντας τι μπορείτε να χάσετε και κυνηγήστε αυτό που θέλετε. Αν αυτό δε λειτουργήσει κυνηγήστε το ξανά όταν θα αντέχετε να χάσετε περισσότερα.

Δουλέψτε σκληρά

Πολλοί αθλητές, τραγουδιστές, χορευτές, ηθοποιοί κτλ. φαίνεται να έχουν γίνει διάσημοι και πλούσιοι μέσα σε μια νύχτα. Ωστόσο αυτό που οι περισσότεροι δεν βλέπουν είναι πως αυτοί ίδιοι άνθρωποι έχουν περάσει χρόνια σκληρής δουλειάς και θυσιών για να φτάσουν εκεί που είναι σήμερα. Ο Σιλβέστερ Σταλόνε πήγαινε σε κάθε οντισιόν που μπορούσε και δεν τον οδηγούσε πουθενά μέχρι που έγραψε το σενάριο του Ρόκι . Το να δουλεύετε σκληρά είναι προαπαιτούμενο για να είστε τυχεροί.

Γενναιοδωρία

Η γενναιοδωρία προς τους άλλους φαίνεται να είναι ένα χαρακτηριστικό που όλοι οι τυχεροί άνθρωποι έχουν. Δίνουν γενναιόδωρα τον χρόνο και τα χρήματά τους. Μοιράζονται την τύχη και την περιουσία τους με τους άλλους. Πολλοί μοιράζονται την γνώση τους, η οποία μπορεί να είναι πιο πολύτιμη από τα χρήματα ή τον χρόνο. Έχω συναντήσει πολλούς ανθρώπους και πιστεύω πως αυτό γίνεται επειδή μοιράζομαι αυτά που ξέρω και αυτά που έχω μάθει κατά τη διάρκεια της ζωής και της έρευνας που έχω κάνει με την πάροδο των χρόνων.

Ένστικτο

Το να ακούτε το ένστικτό σας μπορεί να είναι ανεκτίμητο όταν πρόκειται να επιλέξετε τι θέλετε στη ζωή. Πόσες φορές είχατε το ένστικτο να κυνηγήσετε κάτι αλλά ο εγκέφαλός σας κράτησε πίσω και σας είπε όλους τους λόγους για να μην το κάνετε και αργότερα ανακαλύψατε πως τελικά θα λειτουργούσε;

Όλοι έχουμε ένστικτα για ένα λόγο και μερικοί άνθρωποι δίνουν περισσότερη προσοχή όταν πρόκειται να ακούσουν το ένστικτό τους. Μπορείτε να ακονίσετε αυτή την ικανότητα απλώς ακούγοντας το σώμα σας και γνωρίζοντας τις αισθήσεις σας όταν σκέφτεστε να δοκιμάσετε κάτι καινούργιο. Όσο περισσότερο εμπιστεύεστε το ένστικτό σας τόσο καλύτερα θα σας εξυπηρετήσει.

Θετική άποψη

Είναι απαραίτητο να έχετε θετική άποψη για τη ζωή για να γίνετε πιο τυχεροί. Αν η άποψή σας για τη ζωή είναι γεμάτη καταστροφή και θλίψη τότε φοβάμαι πως έτσι θα δείτε τη ζωή την ίδια. Ο εγκέφαλός σας σκέφτεται «Είμαι θλιμμένος, οπότε θα αναζητήσω πράγματα για τα οποία να θλίβομαι». Ενώ αν έχετε θετική άποψη, ο εγκέφαλός σας θα πει «Είμαι χαρούμενος, θα αναζητήσω περισσότερα πράγματα για τα οποία να χαίρομαι». Μπορείτε να ελέγξετε τι εισέρχεται στον εγκέφαλο από τις σκέψεις σας. Αλλάξτε τις σκέψεις σας και θα αλλάξετε την ζωή σας.

Αντιμετωπίζοντας την κακή τύχη

Ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζετε την κακή τύχη μπορεί να αλλάξει την ζωή σας. Αν κάτι κακό μου συμβεί πάντα κοιτώ αυτό που θα μπορούσε να κάνει την κατάσταση χειρότερη. Πριν δύο εβδομάδες, το πλυντήριο ρούχων, το ντους και το φυσικό αέριο όλα χάλασαν την ίδια στιγμή. Θα μου κόστιζε 700 δολάρια για να τα φτιάξω όλα.

Ευτυχώς η σύζυγός μου είχε πάρει το σχέδιο του φυσικού αερίου 1 εβδομάδα πριν και ήμασταν καλυμμένοι για τις επισκευές που θα μας είχαν κοστίσει εκατοντάδες. Τα καταφέραμε καλά με το μπάνιο και αγοράσαμε καινούργιο πλυντήριο που ήταν σε προσφορά, πόσο τυχερό ήταν αυτό; Τώρα, αντί να σκεφτώ «γιατί συνέβη αυτό σε εμένα, είμαι το πιο άτυχο άτομο, τι πρόκειται να συμβεί μετά;» σκέφτηκα «αυτό θα μπορούσε να είναι πολύ χειρότερο».

Το να είμαστε τυχεροί δεν γίνεται κατά τύχη, συμβαίνει με το να έχετε θετική στάση στη ζωή, να δουλεύετε σκληρά και να μοιράζεστε με τους άλλους. Αυτό έχει αποδειχθεί σε πολλές έρευνες και, με τον καιρό, ξαναδείχνετε πως η αλλαγή των σκέψεων πραγματικά αλλάζει την τύχη σας.