Διονύσης Μωυσίδης: “Μπροστά Μαζί” γιατί εσείς θέλετε και εμείς μπορούμε – [συνέντευξη]

Ο υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ” κ. Διονύσης Μωυσίδης μιλά για την υποψηφιότητά του και τους λόγους για τους οποίους ασχολείται με τα αυτοδιοικητικά στον Δήμο Καστοριάς.

Ποιο ήταν το κίνητρο για να κατέβετε υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023, στον Δήμο Καστοριάς; 

Το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου είναι αξίωμα ιδιαίτερα τιμητικό. Ως αιρετός εκπρόσωπος της τοπικής κοινωνίας θα μπορώ να συμβάλλω  στη λήψη αποφάσεων που αφορούν στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού προγράμματος για την αξιοποίηση των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της περιοχής μας, στην αντιμετώπιση τοπικών προβλημάτων, στην υλοποίηση κοινωνικών δράσεων, στην οικονομική ανάπτυξη και στη διοίκηση του δήμου γενικότερα. Και επιπλέον γιατί είμαι οικογενειάρχης, που αγωνιά για το μέλλον των παιδιών του. Γιατί το μέλλον αυτό δεν θέλω τα παιδιά μου, όπως τόσα άλλα παιδιά πριν από αυτά, να ψάξουν να το βρουν αλλού. Γιατί θέλω αυτό, το βιώσιμο και ελκυστικό γι’ αυτά μέλλον, να υπάρχει εδώ στον Δήμο Καστοριάς, με τα τόσα αναξιοποίητα προτερήματα και πλεονεκτήματά του.

Γιατί οι πολίτες πρέπει να επιλέξουν τον συνδυασμό ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ και τον Άκη Τσούκα;

Στηρίζω την υποψηφιότητα του συνδυασμού “ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ” και τον Άκη Τσούκα έχοντας γνώση ότι πρόκειται για έναν ανιδιοτελή άνθρωπο με όραμα και σχέδιο για τον Δήμο Καστοριάς με γνώσεις στην διεκδίκηση των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει ανάγκη η πόλη για να αναπτυχθεί, με ικανότητα σύνθεσης δυνάμεων, με κοινωνικές ευαισθησίες και αποφασιστικότητα για να επιφέρει τομές για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν τον συνδυασμό ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΖΙ και τον Άκη Τσούκα  γιατί θέλει πραγματικά την αλλαγή προς το καλύτερο και γιατί δεν το κάνει από ιδιοτέλεια. Αυτήν τη βασική αξία μετέφερε και στον συνδυασμό μας και βρήκε απόλυτη ανταπόκριση από τους συνυποψηφίους μου.

Μαζί με τον Άκη Τσούκα, για την Καστοριά που μας αξίζει, της δημιουργίας και της προσφοράς.

Ποια είναι η αίσθηση που ως σήμερα έχετε αποκομίσει περιοδεύοντας στην Καστοριά στα πλαίσια της προεκλογικής περιόδου και ποια μηνύματα καταγράφετε από τους δημότες;

Οι  συνδημότες μας  βλέπουν, αφουγκράζονται και αγωνιούν για το μέλλον και τη συνέχεια του τόπου μας.  Η παρούσα Δημοτική αρχή διέψευσε τις προσδοκίες των πολιτών και ήταν κατώτερη των πραγματικών αναγκών της τοπικής κοινωνίας.

Αυτό άλλωστε το εισπράττουμε  ιδιαίτερα από τις επισκέψεις μας σε όλο το  Δήμο Καστοριάς, όπου οι πολίτες μας υποδέχονται ένθερμα με αγκαλιές και χαμόγελα, μας ενημερώνουν για τις πραγματικές τους ανάγκες των ιδίων και του τόπου τους και  μας υποδεικνύουν προτάσεις που θέλουν να υλοποιηθούν. Μας τονίζουν ότι το ψηφοδέλτιο της παράταξης του Άκη Τσούκα αποτελείται από υποψήφιους πιο οραματικούς, πιο συγκρουσιακούς και πιο ικανούς να θέσουν ζητήματα και να βρουν λύση για αυτά και μπορούν με αντικειμενικότητα, δικαιοσύνη και αμεροληψία στις αποφάσεις να υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας. Και αυτό δικαιώνει την πορεία μας καθώς βλέπουμε ότι το στοίχημα να σταθούμε δίπλα στον πολίτη το κερδίσαμε.

Ποιος είναι ο βασικός σας στόχος ως δημοτικός σύμβουλος και πως σκοπεύετε να τον επιτύχετε;

Πρώτιστο μέλημά μου, να μετουσιώσω την αγάπη που νιώθω για τον τόπο μου  σε πράξεις. Στο βασικό θέμα που θα επικεντρωθώ εάν εκλεγώ Δημοτικός Σύμβουλος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής για όλους τους κατοίκους του Δήμου Καστοριάς. Θα εργαστώ συνεχώς για την εξυπηρέτηση των αναγκών τους και την εκπροσώπησή  τους σε κάθε επίπεδο της δημοτικής διαχείρισης.

Εξάλλου χρόνια τώρα η σχέση δημοτικού συμβούλου και δημότη τελειώνει δυστυχώς το βράδυ των εκλογών. Εφόσον βρεθώ στο δημοτικό συμβούλιο θα διαμορφώσω μία διαρκή αλληλέγγυη σχέση δημότη και διοίκησης με ορατά αποτελέσματα.

Πως βλέπετε τον ρόλο των νέων στην τοπική αυτοδιοίκηση;

Με τους νέους πάντα μπροστά μαζί, για την Καστοριά και για όλες τις κοινότητες. Τα νέα άτομα είναι η ελπίδα και το μέλλον μας  για μια νέα και σύγχρονη αυτοδιοίκηση. Για μια νέα προοπτική ανάπτυξης του Δήμου μας. Για τη συνέχιση λοιπόν ενός παραγωγικού έργου και για τις ακόμη πιο καρποφόρες προσπάθειες προσφοράς μας στους πολίτες πρέπει να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις του Δήμου και να τους παρέχουμε τα απαραίτητα εργαλεία για την προσωπική και επαγγελματική τους ανέλιξη.

Να κλείσουμε με ένα μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους συνδημότες σας

Σε αυτήν την προσπάθεια νοιώθω ότι δεν είμαι μόνος. Αισθάνομαι να έχω μαζί μου όλες και όλους εσάς. Αισθάνομαι να έχω μαζί μου, πρωτίστως, όλους τους νέους που φιλοδοξούμε να βάλουνε το δικό μας λιθαράκι για να πάει ο Δήμος μας μπροστά, για να βελτιωθούν οι συνθήκες ζωής των συμπολιτών μας, μέσα από τις προσεχείς εκλογικές αναμετρήσεις και από τους μελλοντικούς αγώνες που έρχονται.

Για όλους εσάς που σας καλώ να με τιμήσετε με την ψήφο σας και να στείλετε στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο τον δικό σας άνθρωπο που θα μάχεται για την κοινωνία και θα είναι υπόλογος για έναν Δήμο αλληλέγγυο στις ανάγκες των κατοίκων του, για ένα Δήμο με Κοινωνικό Πρόσωπο.

“Μπροστά Μαζί”  γιατί εσείς θέλετε και εμείς μπορούμε.