Το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Καστοριάς στην παρέλαση

Με κάθε μεγαλοπρέπεια όπως η ιστορία του Έθνους μας ορίζει , τιμήθηκε από το σχολείο μας η 28η Οκτωβρίου του 1940. Η ημέρα του ΟΧΙ.

Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή μνήμης και τιμής στους ήρωες του Σαράντα. Οι καθηγήτριες του σχολείου μας κα. Μιχαλοπούλου Ιωάννα και κα. Μαντρατζη Θεοδώρα επιμελήθηκαν και ετοίμασαν μια υπέροχη γιορτή μνήμης και τιμής και με την βοήθεια μαθητών μας μέσα από αφηγήσεις, απαγγελίες, τραγούδια, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, ανέλαβαν να ζωντανέψουν τις μνήμες εκείνων των ημερών που η πατρίδα μας έγραψε χρυσές σελίδες, τόσο στη δική της, όσο και στην παγκόσμια ιστορία.

Η γιορτή μας έκλεισε τον Εθνικό μας ύμνο και με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από τον Διευθυντή του Σχολείου στον μαθητή Γώγου Μάριο. Τέλος δόθηκαν τα αριστεία , βραβεία προόδου και ειδικούς επαίνους στους μαθητές μας που πρώτευσαν η αρίστευσαν κατά το περασμένο σχολικό έτος.

Την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου αντιπροσωπία μαθητών (σημαιοφόρος, παραστάτες) συμμετείχαν στον Όρθρο και τη Μεγάλη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό μας Ναό, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλινίκου και στη συνέχεια στην επίσημη Δοξολογία. Τον Πανηγυρικού λόγο της Ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του 2ου Γεν. Λυκείου Καστοριάς, Κώστας Αντωνίου.

Μετά την στην Δοξολογία , μαζί με όλα τα σχολεία της πόλης, των συλλόγων και του στρατού παρελάσαμε με περηφάνια και κερδίσαμε το χειροκρότημα του κόσμου. Στην παρέλαση συνόδευσαν τους μαθητές μας ο Διευθυντής κ. Τζιλίνης Αναστάσιος, ο Γυμναστής κ. Βράκας Ανδρέας και η οικονομολόγος κα. Μαντρατζη Θεοδώρα.

Στους εορτασμούς παραβρέθηκε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη την οποία συνάντησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων κ. Πάτρας Ιωάννης.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΕΓΥΛ
ΤΖΙΛΙΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ