Κόλπα στην κουζίνα που θα εύχεστε να γνωρίζατε νωρίτερα

Σας εγγυόμαστε ότι θα σας διευκολύνουν στη μαγειρική σας καθημερινότητα και θα σας δώσουν ιδέες και για άλλα hacks.

Στερεώστε το μπολ όταν φτιάχνετε γλυκά
Πόσες φορές έχετε ξεκινήσει να φτιάξετε γλυκό και ανακατεύοντας όλα τα υλικά στο μπολ, αυτό γλιστράει, φεύγει από τη θέση του και σας δυσκολεύει; Η λύση είναι να τοποθετήσετε μια νωπή πετσέτα κουζίνας από κάτω, ώστε να μείνει σταθερό. Αυτό βοηθά και στο ξύλο κοπής.

Χρησιμοποιήστε μια κανάτα για να παγώσετε το κρασί σας
Επειδή κανένας δεν θέλει το αφρώδες ή το λευκό του ζεστό, αλλά σε περίπτωση απρογραμμάτιστης επίσκεψης θα αναγκαστεί να το πιει έτσι, ιδού η λύση: Βρείτε μια ψηλή κανάτα, στο ύψος του μπουκαλιού, προσθέστε νερό με πάγο και λίγο αλάτι και βάλτε μέσα το μπουκάλι σας, στριφογυρίζοντάς το κάθε λίγο. Σε 20 λεπτά το πολύ θα είναι έτοιμο.

Φέρτε τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου γρήγορα
Αποφασίζετε να φτιάξετε ένα γλυκό (πάλι) και όπως ξέρουμε όλοι, τα υλικά μας πρέπει να βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου. Τι κάνουμε για να επισπεύσουμε τη διαδικασία όσον αφορά τα αυγά που είχαμε στο ψυγείο; Τα βυθίζουμε σε ένα μπολ με χλιαρό νερό και σε μερικά λεπτά θα είναι οκ.

Φτιάξτε εύκολα χυμό λεμονιού
Την επόμενη φορά που θα χρειαστείτε χυμό λεμονιού, δοκιμάστε αυτό: βάλτε ένα λεμόνι στο φούρνο μικροκυμάτων για 7-10 δευτερόλεπτα κι έπειτα ρολάρετέ το μπρος πίσω. Μόλις το πιέσετε, θα βγει πολύ εύκολα ο χυμός του.

Προσθέστε καρότο στη σάλτσα ντομάτας
Αν δεν το κάνετε ήδη, ξεκινήστε σήμερα. Τα καρότα μειώνουν την οξύτητα της ντομάτας και προσθέτουν μια διακριτική γλυκύτητα. Αν η σάλτσα σας είναι πολύ όξινη, προσθέστε ένα ολόκληρο καρότο, σιγοβράστε το και αφαιρέστε το στη συνέχεια. Εναλλακτικά, κόψτε το και προσθέστε το κανονικά στη σάλτσα σας.

Καταψύξτε το τζίντζερ
Έχει συμβεί σε όλους: Αγοράζουμε τζίντζερ, τρίβουμε όσο χρειαζόμαστε και το υπόλοιπο το ξεχνάμε στο ψυγείο. Την επόμενη φορά, δοκιμάστε να το βάλετε σε πλαστική σακουλίτσα που σφραγίζει και να το βάλετε στην κατάψυξη.

Χαρίστε διάρκεια στα βότανά σας
Αγοράσατε μαϊντανό και κόλιαντρο και την επόμενη ημέρα είναι μαραζωμένα; Το κόλπο είναι το εξής: κόψτε λίγο το κοτσάνι τους και βάλτε τα σε ένα μικρό ποτήρι με νερό. Από πάνω βάλτε μια πλαστική σακουλίτσα και στερεώστε τη με ένα λαστιχάκι. Βάλτε το όλο μαζί στο ψυγείο και τα βότανά σας θα διατηρηθούν για 2 εβδομάδες.

Μετατρέψτε το κρασί σε κοκτέιλ
Έρχονται επισκέψεις της τελευταίας στιγμής; Αν έχετε κρασί, αλλά θέλετε να τους προσφέρετε κάτι πιο παιχνιδιάρικο, βάλτε σε ένα ποτήρι με πάγο το κρασί και προσθέστε ανθρακούχο νερό και φρέσκα φρούτα για γαρνιτούρα.

Σώστε το πολύ αλατισμένο φαγητό
Σας βγήκε πολύ αλμυρή η σούπα σας; Για να σώσετε την κατάσταση, προσθέστε μερικές φέτες μήλου ή πατάτας και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα και η γεύση θα έχει επανέλθει.