7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Πέμπτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες για να απολαύσεις στην οθόνη της τηλεόρασης σου.

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται μέσα από το ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται, την ιστορία του και τη γνωριμία του με τον μυστήριο Γκάτσμπυ στη Νέα Υόρκη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ποτοαπαγόρευση, από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου.

Περιγράφοντας το δικό του «αμερικανικό όνειρο» ο Νικ σκιαγραφεί έναν έναν τους χαρακτήρες που θα καθορίσουν την μοίρα του, καθώς σιγά σιγά παρασύρεται σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις, έρωτα και απάτη.

Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, γεμάτο μοντέρνα μουσική, εξαιρετική σκηνογραφία που αντικατοπτρίζεται σε σκηνές γεμάτες λαμπερά πάρτυ και φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες εφέ. Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν ξεφεύγει από την πεπατημένη, χαρίζοντας όχι απλά μια ταινία εποχής, αλλά ένα ολόκληρο σόου πλαισιωμένο από το πιο λαμπρό και ταλαντούχο καστ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον.

*Open, Πέμπτη 02/11, στις 21:00

«Η Καλύτερη Στιγμή τους» (2016) σκηνοθεσία Λόνε Σέρφινγκ

Δραματική Ρομαντική – 1940, Λονδίνο, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Με το ηθικό της χώρας να βρίσκεται στα πρόθυρα του εκμηδενισμού, η Κάτριν (Τζέμα Άρτερτον), μία άπειρη σεναριογράφος, μαζί με ένα επίσης άπειρο κινηματογραφικό συνεργείο, δουλεύουν κάτω από τα πυρά του πολέμου προκειμένου να φτιάξουν μία ταινία που θα ανυψώσει το πεσμένο ηθικό του λαού, αλλά και θα εμπνεύσει την Αμερική να προσφέρει τη βοήθειά της.

Μία πνευματώδης, ρομαντική και συγκινητική ιστορία μίας νεαρής γυναίκας που καταφέρνει να βρει τον δρόμο και τη φωνή της κατά τη διάρκεια ενός φρικτού πολέμου.

Παίζουν: Τζέμα Αρτερτον, Σαμ Κλάφλιν, Μπιλ Νάι, Τζακ Χιούστον, Τζέικ Λέισι

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 02/11, στις 22:00

«Αντικαταστάτες» (2009) σκηνοθεσία Τζόναθαν Μόστοου

Δράσης Τρόμου – Στην κοινωνία του ουτοπικού μέλλοντος οι άνθρωποι ζουν τις ζωές τους από την ασφάλεια του σπιτιού τους, μέσα από ρομποτικούς αντικαταστάτες: άψογες μηχανικές αναπαραστάσεις των εαυτών τους. Μέσα σε αυτή την «ιδανική» κοινωνία, όπου το έγκλημα, ο πόνος και ο φόβος έχουν εκλείψει, ξαφνικά κάποιος δολοφονείται. Ο πράκτορας του FBI Τόμας Γκρίερ αναλαμβάνει να εξιχνιάσει την υπόθεση. Αναζητώντας τον ένοχο, όμως, ανακαλύπτει ότι πίσω από το φαινόμενο των αντικαταστατών κρύβεται μια τεράστια συνομωσία.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Ράντα Μίτσελ, Ρόζαμουντ Πάικ, Βιγκ Ρείμς, Τζέιμς Φράνσις Γκίντι, Έλενα Ματσον, Τζένιφερ Άλντεν, Ντέβιν Ρειτρεϊ

*Skai, Πέμπτη 02/11, στις 00:20

«Ακυβέρνητη πόλη» (2019) σκηνοθεσία Ρίκι Τόλμαν

Δραματική – Η υπόθεση εστιάζει σε ένα νέο δημοσιογράφο, τον Μπράμ που εργάζεται σε μία εφημερίδα του Τορόντο. Στον Μπραμ αναθέτουν κυρίως διεκπεραιωτικές δουλειές, παρά ρεπορτάζ. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που μαθαίνει καταλάθος μία σοβαρή πληροφορία που αφορά το δήμαρχο της πόλης, τον Ρομπ Φορντ. Η πληροφορία αυτή θα μπορούσε να γίνει η αιτία να έρθει στο φως ένα τρομερό σκάνδαλο γύρω από το όνομα του.

Ο Μπραμ θα προσπαθήσει να βρει και άλλα επιβαρυντικά στοιχεία από τους δύο βοηθούς του δημάρχου, που βρίσκονται στο πολιτικό του γραφείο. Θα καταφέρει ο Μπραμ να φέρει όλη την αλήθεια στο φως, ή ο δήμαρχος θα καταφέρει να αποκρύψει τα στοιχεία?

Παίζουν: Μπεν Πλατ, Νίνα Ντόμπρεβ, Μίνα Μασούντ, Ντέμιαν Λιούις, Τζένιφερ Έλ , Σκοτ Σπίντμαν, Κέιτι Μπράιερ

*Mega, Πέμπτη 02/11, στις 00:20

«Sleepers» (1996) σκηνοθεσία Μπάρι Λέβινσον

Αστυνομική Δραματική Μυστηρίου – Το πρώτο μέρος της ταινίας αφηγείται τη ζωή τεσσάρων φίλων που μεγαλώνουν στις φτωχογειτονιές του Μανχάταν τη δεκαετία του ΄60.
Οι οικογένειές τους είναι σκληρά εργαζόμενοι μετανάστες από τη Νότια Ευρώπη, το Πουέρτο Ρίκο και την Ιταλία.

Μια ημέρα διαπράττουν ακούσια ένα έγκλημα και η ποινή τους είναι φυλάκιση ενός έτους σε αναμορφωτήριο.
Αυτός ο χρόνος θα αλλάξει για πάντα τις ζωές τους, αφού πέφτουν κατ’ εξακολούθηση θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από τους υπαλλήλους του αναμορφωτηρίου.

Στο δεύτερο μέρος παρακολουθούμε την εξέλιξή τους δεκατέσσερα χρόνια μετά.
Τότε, για κάποιους έρχεται η εκδίκηση και η εξιλέωση και για κάποιους άλλους όχι…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπράντ Πιτ, Ντάστιν Χόφμαν, Κέβιν Μπέικον, Βιτόριο Γκάσμαν, Τζέισον Πάτρικ, Μπραντ Ρενφρο.

*Alpha, Πέμπτη 02/11, στις 01:45

«Ένα Ταξίδι 30,5 Μέτρα Μακριά» (2014) σκηνοθεσία Λάσε Χάλστρομ

Κωμωδία – Εκτοπισμένη από την πατρίδα της, την Ινδία, η οικογένεια Καντάμ, εγκαθίσταται σε ένα πανέμορφο χωριό του Γαλλικού επαρχιακού Νότου, στο Σεντ Αντονέν Νομπλ-Βαλ. Εκεί, στο γοητευτικό και γραφικό αυτό χωριουδάκι, αποφασίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να μαγειρεύουν υπέροχο ινδικό φαγητό.

Ανοίγουν ένα Ινδικό εστιατόριο με αγάπη και πάθος για τη μαγειρική. Όμως δεν έχουν υπολογίσει μια σημαντική λεπτομέρεια, τον ανταγωνισμό!

Ακριβώς απέναντί τους, υπάρχει για χρόνια ένα επιτυχημένο, ακριβό εστιατόριο, που διευθύνει η ψυχρή και αυστηρή Μαντάμ Μαλορί, βραβευμένο μάλιστα με αστέρι Μισελέν. Η Μαλορί δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί της, όσον αφορά την τελειότητα των πιάτων που προσφέρει.

Οι εκτεταμένες, ψυχρές αντιδράσεις και διαμαρτυρίες ενάντια στο Ινδικό εστιατόριο, που τόλμησε να εγκατασταθεί μόλις 30,5 μέτρα μακριά από το δικό της, εξελίσσονται σε θερμό επεισόδιο και μια γενικευμένη αναστάτωση θα επικρατήσει στους παραδοσιακά ήσυχους δρόμους του Σεν Αντονέν.

Αναπόφευκτα μεταξύ των δυο “ανταγωνιστών”, θα ακολουθήσει μια επική, γαστρονομική μάχη, η οποία δοκιμάζει τη δύναμη της αγάπης, της αφοσίωσης και της πίστης στο πλαίσιο της οικογένειας.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ομ Πουρί, Μανίς Νταγιάλ, Σαρλότ Λε Μπον, Αμιτ Σαχ, Κλεμέ Σιμπονί, Βίνσεντ Ελμπαζ, Ζουχι Τσαουα

*Open, Πέμπτη 02/11, στις 02:15

«Fantasy Island» (2020) σκηνοθεσία Τζεφ Γουάντλοου

Μυστηρίου Τρόμου – Ο αινιγματικός κύριος Roarke, κάνει τα μυστικά όνειρα των τυχερών καλεσμένων του να γίνονται πραγματικότητα σε ένα πολυτελές αλλά απομακρυσμένο τροπικό θέρετρο. Αλλά όταν οι φαντασιώσεις μετατρέπονται σε εφιάλτες, οι επισκέπτες πρέπει να λύσουν το μυστήριο του νησιού για να ξεφύγουν και να σωθούν.

Παίζουν: Μάγκι Κιου, Λούσι Χέιλ, Όστιν Στόγουελ, Τζίμι O. Γιάνγκ, Ράιαν Χάνσεν.

*Mega, Πέμπτη 02/11, στις 02:20