8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Χάνσελ και Γκρέτελ: Κυνηγοί Μαγισσών» (2013) σε σκηνοθεσία Τόμι Βίρκολα

Περιπέτεια – Τα γνωστά δίδυμα του παραμυθιού, δεκαπέντε χρόνια μετά την απαγωγή τους, έχουν εξελιχθεί σε αιμοσταγείς κυνηγούς κεφαλών μαγισσών. Παρότι δεν έχουν συνέλθει τελείως από το παιδικό τραύμα, η δουλειά τους είναι σχετικά εύκολη αφού δεν τους πιάνουν ούτε τα ξόρκια, ούτε οι κατάρες. Τώρα, ο δήμαρχος του Ογκσμπουργκ τους προσλαμβάνει για να εξουδετερώσουν την δαιμονική μάγισσα Μίριελ που καταδυναστεύει την πόλη κι έχει σκοπό να θυσιάσει ντόπια παιδιά στη σύναξη των μαγισσών, γνωστή ως Ματωμένο Φεγγάρι. Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, αφού ο βίαιος σερίφης Μπέρινγκερ καταλαμβάνει την εξουσία στην πόλη και καταστρώνει τα δικά του σχέδια εξόντωσης.

Παίζουν: Τζέρεμι Ρένερ, Τζέμα Άρτερτον, Πίτερ Στορμάρε.

*Open, Δευτέρα 13/11, στις 21:00

«Τι Έκανες Μπαμπά στην Άγρια Δύση» (1991) σκηνοθεσία  Ρον Άντεργουντ 

Κωμωδία – Χθες ήταν επιχειρηματίες. Σήμερα είναι καουμπόηδες. Αύριο θα περπατούν περίεργα.
Ο νεοϋορκέζος Μιτς Ρόμπινς (Μπίλι Κρίσταλ) είναι 39 και μίζερος. Έχει βαρεθεί την δουλειά και την ζωή του. Οι δυο του φίλοι, Εντ (Μπρούνο Κίρμπι) και Φιλ (Ντάνιελ Στερν), δεν διαφέρουν και πολύ από αυτόν, είναι τρεις φίλοι που περνούν την κρίση της μέσης ηλικίας.

Προκειμένου να διώξουν μακριά τα προβλήματα και την μονοτονία, αποφασίζουν να ακολουθήσουν το ένστικτό τους και να κάνουν τις διακοπές των ονείρων τους, αναζητώντας την ελευθερία και την περιπέτεια στο Μεξικό.

Αποφασίζουν να πάνε δύο βδομάδες διακοπές στην Άγρια Δύση, διασχίζοντας τη διαδρομή Νέο Μεξικό-Κολοράντο.
Εκεί θα γνωρίσουν τον Κάρλι, έναν αυθεντικό καουμπόι που θα τους διδάξει περισσότερα από το να διαβιώνουν στην άγρια πλευρά της φύσης.

Παίζουν: Μπίλι Κρίσταλ, Ντάνιελ Στερν, Τζακ Πάλανς, Μπρούνο Κίρμπι, Πατρίσια Γέτιγκ, Χέλεν Σλέιτερ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 13/11, στις 22:00

«Ο Πλανήτης των Πιθήκων» (2001) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Δράσης Περιπέτεια – Έτος 2029. Ο αστροναύτης Λίο Ντέιβιντσον ξεκινά με το σκάφος του από έναν διαστημικό σταθμό για μια αναγνωριστική αποστολή ρουτίνας.

Μετά όμως από μια απότομη μανούβρα μέσα σε μια χωροχρονική δίνη, καταλήγει σ’ έναν πλανήτη όπου ομιλούντες πίθηκοι κυριαρχούν εις βάρος της ανθρώπινης φυλής.

Ο Λίο θα ηγηθεί μιας ομάδας ανθρώπων-επαναστατών στον αγώνα τους ν’ αποκτήσουν αξιοπρέπεια και ισότητα με τους πιθήκους, βρίσκοντας και απρόσμενους σύμμαχους.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Τιμ Ροθ, Πολ Τζιαμάτι, Κρις Κριστόφερσον.

*Skai, Δευτέρα 13/11, στις 22:20

«Inferno» (2016) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Ο καθηγητής Λάνγκτον (Τομ Χανκς) ξυπνά τραυματισμένος και με μερική αμνησία σε ένα νοσοκομείο της Φλωρεντίας και ανακαλύπτει πως είναι ο βασικός στόχος ενός ανθρωποκυνηγητού. Έπειτα από μια απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, συνεργάζεται με τη Σιένα Μπρουκς (Φελίσιτι Τζόουνς). Έτσι, τρέπεται σε φυγή με τη νεαρή γιατρό της βάρδιας, η οποία θα τον βοηθήσει να ανακτήσει τη μνήμη του και να αποκωδικοποιήσει μια συνωμοσία που απειλεί το μέλλον της ανθρωπότητας.Μαζί, κάνουν αγώνα σε όλη την Ευρώπη και πάνε ενάντια στο χρόνο για να σταματήσουν έναν ιό που θα εξαλείψει το μισό του παγκόσμιου πληθυσμού.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Φελίσιτι Τζόουνς, Ομάρ Σι, Ιρφάν Καν, Σίντσε Μπάμπετ Κνούτσεν.

*Mega, Δευτέρα 13/11, στις 00:10

«Εξολοθρευτής: Γένεσις» (2015) σκηνοθεσία Άλαν Τέιλορ

Περιπέτεια – Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επανέρχεται στο ρόλο του εξολοθρευτή Τ-800.
Βρισκόμαστε στο 2032 και ο πόλεμος των ανθρώπων εναντίον των μηχανών μαίνεται ακόμα.

Ο ηγέτης της ανθρώπινης αντίστασης, Τζον Κόνορ (Τζέισον Κλαρκ), μετά την επικείμενη νίκη τους, στέλνει τον λοχία Κάιλ Ρις (Τζαϊ Κορτνέϊ) πίσω στο 1984 για να προστατεύσει την νεαρή μητέρα του, τη Σάρα Κόνορ (Εμίλια Κλαρκ).
Τα δεδομένα όμως τον ξαφνιάζουν: η Σαρα Κόνορ είναι ορφανή από παιδί. Ένας Εξολοθρευτής σκότωσε την οικογένειά της και η ίδια έχει ανατραφεί από έναν άλλο Εξολοθρευτή προγραμματισμένο για να την προστατεύει και να την εκπαιδεύσει για το μέλλον της.

Στην επίθεση του Λος Άντζελες, οι φόβοι του για το άγνωστο μέλλον αρχίζουν να αναδύονται όταν οι κατάσκοποί του στην TECOM αποκαλύπτουν μια νέα ίντριγκα από τη SkyNet, την οποία θα χρησιμοποιήσουν για να του επιτεθούν και από τα δύο μέτωπα.

Αυτή τη φορά όμως αναπάντεχα γεγονότα έχουν αλλάξει το παρελθόν και απειλούν το μέλλον όλης της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Εμίλια Κλαρκ, Τζέισον Κλαρκ, Τζάι Κόρτνεϊ, Ματ Σμιθ.

*Alpha, Δευτέρα 13/11, στις 00:15

«Ναι σε Όλα» (2008) σκηνοθεσία Πέιτον Ριντ

Κωμωδία Ρομαντική – Ο Καρλ Άλεν είναι ένας άντρας που βλέπει τη ζωή του να μένει στάσιμη και να μην οδηγείται πουθενά, και συνειδητοποιεί ότι γι’ αυτό φταίει ο ίδιος και κυρίως η άρνησή του σε κάθε πρόταση, καθώς έχει την κακή συνήθεια να λέει στα πάντα όχι.

Μέχρι που παίρνει την απόφαση να παρακολουθήσει ένα πρόγραμμα αυτοβοήθειας που βασίζεται σε μια απλή αρχή: να λες “Ναι Σε Όλα”.

Η δύναμη του “ΝΑΙ” αρχίζει να μεταμορφώνει τη ζωή του Καρλ με εντυπωσιακό και απρόσμενο τρόπο: όχι μόνο παίρνει προαγωγή, αλλά δημιουργούνται και οι προϋποθέσεις για ένα νέο μεγάλο έρωτα. Η προθυμία του όμως, να αντιμετωπίζει θετικά κάθε δεδομένη ευκαιρία, ίσως να μην αποβεί και τόσο θετική γι αυτόν.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Ζί Ντεσανέλ, Ρις Ντάρμπι, Τέρενς Σταρμπ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Σάσα Αλεξάντερ

*Open, Δευτέρα 13/11, στις 00:30

«Ο Πεζοναύτης» (2006) σκηνοθεσία Τζον Μπονίτο

Δράσης – Ο Τζον Τρίτον είναι πεζοναύτης του αμερικανικού στρατού που αποστρατεύεται παρά τη θέλησή του από τον πόλεμο στο Ιράκ και επιστρέφει σπίτι.  Η περιπέτεια, όμως, που τον περιμένει στην πατρίδα, είναι ακόμα πιο έντονη, αφού σύντομα η γυναίκα του πέφτει θύμα απαγωγής από μια αδίστακτη συμμορία. Τώρα, που τα πάντα βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού, ο Τζον πρέπει να περάσει μέσα από φλεγόμενα βενζινάδικα, ξέφρενες καταδιώξεις με αυτοκίνητα και σαδιστικά βασανιστήρια για να σώσει τη γυναίκα του…

Παίζουν: Τζον Σένα, Κέλι Κάρλσον, Ρόμπερτ Πάτρικ, Άντονι Ρέι Πάρκερ, Αμπιγκέιλ Μπιάνκα, Ντριού Πάουελ, Ρέμι Μπροντγουέι, Στηβ Χάρμαν, Ζερόμ Εχλερς, Τζαμάλ Νταφ

*Skai, Δευτέρα 13/11, στις 00:50

«Ο Κολλιτσίδας» (1996) σκηνοθεσία Μπεν Στίλερ

Κωμωδία – ‘Εχετε φανταστεί ποτέ πως θα ήταν η ζωή σας αν κάποιος αποφάσιζε μια μέρα να κολλήσει πάνω σας σαν “στρείδι”; Ξέρετε… από εκείνους τους τύπους που αποκαλούμε κοινώς “κολλιτσίδες” και εισβάλλουν στη ζωή μας με το έτσι… θέλω!

Μια σκέτη κόλαση δηλαδή! Αν λοιπόν δεν είχατε μια παρόμοια εμπειρία παρακολουθήστε αυτήν την τρελή κωμωδία όπου ο μοναδικός Τζιμ Κάρεϊ είναι ο “κολλιτσίας” που εισβάλλει στην ζωή του επίσης καταπληκτικού Μάθιου Μπρόντερικ για να την κάνει μια αληθινή κόλαση! ‘Εχοντας μετακομίσει σε νέο διαμέρισμα μετά από έναν διαπληκτισμό με την φιλενάδα του, ένας αφελής αρχιτέκτονας αποφασίζει να εγκαταστήσει καλωδιακή τηλεόραση για να “γεμίσει” τις μοναχικές βραδυές του.

Μόνο που ο τεχνικός που έρχεται να κάνει τη δουλειά, δεν είναι σαν τους άλλους. Αρχίζει σύντομα να τον παρενοχλεί με τηλεφωνήματα και ξαφνικές επισκέψεις, παραβιάζει την ιδιωτική του ζωή, συνάπτει σχέσεις με την οικογένειά του και σε μια ύστατη προσπάθεια να επιβάλλει την ανεπιθύμητη φιλία του, καταφεύγει σε εκβιασμούς και απειλές.

‘Ετσι, η ζωή του αρχιτέκτονα μετατρέπεται σε εφιάλτη, αφού δεν υπάρχει τρόπος να ξεφύγει από την ενοχλητική παρουσία του “κολλιτσίδα”..

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Μάθιου Μπρόντερικ, Λέσλι Μαν, Τζορτζ Σίγκαλ, Ντάϊαν Μπέικερ, Τζακ Μπλακ

*Mega, Δευτέρα 13/11, στις 02:30