6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Μις με το Ζόρι» (2000) σε σκηνοθεσία Ντόναλντ Πέτρι

Δράσης Κωμωδία – Η Γκρέισι Χαρτ (Σάντρα Μπούλοκ) και ο Έρικ Μάθιους(Μπέντζαμιν Μπρατ) είναι Πράκτορες του FBI.

Η υπηρεσία λαμβάνει ένα απειλητικό μήνυμα εναντίον του 75ου Διαγωνισμού Ομορφιάς Miss Ηνωμένες Πολιτείες στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, από έναν διαβόητο τρομοκράτη με το όνομα “Πολίτης”.

Μια έρευνα στον υπολογιστή διαλέγει τη Χαρτ, ως τη γυναίκα πράκτορα του FBI κατάλληλη να παριστάνει τη μυστική πράκτορα ως διαγωνιζόμενη, αν και στην πραγματικότητα η Χαρτ και η θηλυκότητα απέχουν …μακράν.

Εκπροσωπώντας το Νιου Τζέρσεϊ σαν “Γκρέισι Λου Φρίμπους”, η Χαρτ εντυπωσιάζει το κοινό παίζοντας μουσική με ποτήρια και επιδεικνύοντας τεχνικές άμυνας σαν τα ταλέντα της.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάικλ Κέιν, Μπέντζαμιν Μπρατ, Κάντις Μπέργκεν, Γουίλιαμ Σάτνερ, Χήδερ Μπερνς, Ένρι Χαντσον

*Open, Τετάρτη 06/12 στις 21:00

«Το Δίχτυ» (2016) σκηνοθεσία Κιμ Κι – Ντουκ

Δραματική – Ένας φτωχός ψαράς από τη Βόρεια Κορέα ξεκινά όπως κάθε πρωί για ψάρεμα. Το δίχτυ του πιάνεται στη μηχανή και η βάρκα του παρασύρεται στα ύδατα της Νότιας Κορέας.

Το πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό το ατυχές γεγονός στην κορεατική χερσόνησο θα φανεί αμέσως μετά, όταν στην ελεύθερη πλευρά της, στη Νότια Κορέα, καλοθελητές αξιωματικοί κάνουν τα πάντα για να τον χρίσουν κατάσκοπο του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας.

Ανακρίσεις και βασανιστήρια θα κάνουν έναν αγράμματο ψαρά να αναζητά το νόημα στον πολιτισμό και την ελευθερία που διατείνονται και οι δύο πλευρές ότι κυριαρχούν στη χώρα τους.

Παίζουν: Ρίου Σέουνγκ-μπουμ, Λι Γουόν-τζουν, Κιμ Γιανγκ-μιν

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 06/12 στις 23:00

«Braveheart» (1995) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βιογραφία Περιπέτεια – Σκωτία, τέλη του 13ου αιώνα, σε μια εποχή αιματηρών συγκρούσεων ανάμεσα στους ντόπιους και τους Άγγλους.

Μικρό παιδί ακόμα, ο Γουίλιαμ Γουάλας (Μελ Γκίμπσον) έχει δει τον πατέρα και τον αδελφό του να σκοτώνονται στον αγώνα για την απελευθέρωση της πατρίδας τους από τον αγγλικό ζυγό.

Τα χρόνια περνούν και ο Γουίλιαμ βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο της γλυκιάς Μάρον (Κάθριν Μακ Κόρμακ), όμως τον περιμένει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα: Άγγλοι στρατιώτες δολοφονούν την αγαπημένη του.

Τότε ο φιλήσυχος νεαρός αγρότης μετατρέπεται σ’ έναν σκληροτράχηλο, διψασμένο για εκδίκηση άντρα, αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρις εσχάτων για το ύψιστο ανθρώπινο ιδανικό: την ελευθερία.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σοφί Μαρσό, Πάτρικ Μακγκούχαν, Κάθριν ΜακΚόρμακ, Άνγκους ΜακΦάντυεν, Μπρένταν Γκλίσον, Μπράιαν Κοξ.

*Alpha, Τετάρτη 06/12 στις 00:15

«Δικός σου Για Πάντα» (2012) σκηνοθεσία Σκοτ Χικς

Δραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο λοχίας του σώματος πεζοναυτών, Λόγκαν Θίμπολτ (Έφρον), επιστρέφει από την τρίτη θητεία του στο Ιράκ, με το μόνο πράγμα που τον κράτησε ζωντανό, την φωτογραφία μιας άγνωστης σε εκείνον γυναίκας, που βρήκε τυχαία. Όταν μαθαίνει το όνομα της (Σίλινγκ) και τη διεύθυνσή της, αποφασίζει να την βρει και να ζητήσει δουλειά στο στάβλο που έχει η οικογένειά της.

Παρά την αρχική δυσπιστία της και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει στη ζωή της, μεταξύ τους θα αναπτυχθεί ένας έρωτας, κάνοντας τον Λόγκαν να πιστέψει πως αυτή η γυναίκα, η Μπεθ, είναι όχι μόνο το γούρι του, αλλά και κάτι παραπάνω.

Παίζουν: Ζακ Εφρον, Τέιλορ Σίλινγκ, Μπλάιθ Ντάνερ, Ρίλεϊ Τόμας Στιούαρτ, Τζέι Ρ. Φέργκιουσον.

*Open, Τετάρτη 06/12 στις 00:30

«D-Tox» (2002) σκηνοθεσία Τζιμ Γκιλέσπι

Δράσης – Ο Τζέικ Μαλόι, πράκτορας του FBI, βρίσκεται σε κλινική αποκατάστασης λόγω ψυχολογικού τραύματος που του προκάλεσε η θέα ενός αποτρόπαιου εγκλήματος με θύμα την αγαπημένη του. Το χιονισμένο ειδυλλιακό τοπίο όπου βρίσκεται η κλινική σύντομα θα μετατραπεί σε πραγματικό εφιάλτη, όταν μετά από μια χιονοθύελλα θα αποκοπεί κάθε είδους επικοινωνία με τον υπόλοιπο κόσμο.

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα, καθώς οι ασθενείς συνειδητοποιούν ότι ανάμεσά τους βρίσκεται ένας διεστραμμένος δολοφόνος. Ο Τζέικ δε θα περιμένει να γίνει το επόμενο θύμα του δολοφόνου: θα προσπαθήσει να ξεκαθαρίσει την υπόθεση μια και καλή, με οποιοδήποτε τίμημα.

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Κρις Κριστόφερσον, Πόλι Γουόκερ, Τομ Μπέρενζερ, Σον Πάτρικ Φλάνερι

*Skai, Τετάρτη 06/12 στις 00:40

«Μαύρο και Μπλε» (2019) σκηνοθεσία Ντιόν Τέιλορ

Δράσης – Η Αλίσια επιστρέφει στην πόλη που μεγάλωσε στη Νέα Ορλεάνη και ξεκινά να εργάζεται στην αστυνομικό τμήμα της πόλης.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης της περιπολίας γίνεται αυτόπτης μάρτυρας του του φόνου ενός διακινητή ναρκωτικών από διεφθαρμένους συναδέλφους της. Το περιστατικό αυτό βιντεοσκοπείται από την κρυφή κάμερα που βρίσκεται πάνω στη στολή της.

Η Αλίσια προσωρινά κατορθώνει να ξεφύγει από τους διώκτες της, οι οποίοι στη συνέχεια την καταδιώκουν αμείλικτα, ώστε να εμποδίσουν τη γνωστοποίηση των όσων έγιναν και να την κάνουν να σωπάσει μια και καλή.

Παίζουν: Ναόμι Χάρις, Ταϊρίς Γκίμπσον, Φρανκ Γκρίλο, Μάικ Κόλτερ.

*Mega, Τετάρτη 06/12 στις 01:20