12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Χριστούγεννα και το τηλεοπτικό πρόγραμμα σε καλεί. Διάλεξε την αγαπημένη σου ταινία και απόλαυσέ την:

«Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι» (1971) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα, μια τηλεφωνήτρια σε μεγάλη επιχείρηση, προσπαθεί να συντηρήσει τον εαυτό της και τα δύο άνεργα και ξεμυαλισμένα αδέλφια της, έναν εφευρέτη και έναν μουσικό. Μετά από μια παρεξήγηση για ένα κερδοφόρο λαχείο, η Ρένα βρίσκεται στη Ρόδο μαζί με τα αδέλφια της, παριστάνοντας το μέντιουμ.

Όταν τους παίρνουν είδηση, το σκάνε με ένα μικρό αεροπλάνο, το οποίο, όμως, πέφτει σε μια έρημο. Εκεί, συλλαμβάνονται και καταλήγουν στο χαρέμι ενός σεϊχη, στον οποίο η Ρένα θα αποκαλύψει, κατά τύχη, μια συνομωσία εις βάρος του και εκείνος θα εντυπωσιαστεί και θα την πάρει ως μοναδική του γυναίκα.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Χρόνης Εξαρχάκος, Βαγγέλης Σειληνός, Μαρία Ιωανίδου, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Μαρία Μπονέλλου, Νάσος Κεδράκας.

*Skai, Δευτέρα 25/12, στις 21:00

«Ο Γκριντς» (2018) σκηνοθεσία Γιάροου Τσένεϊ, Σκοτ Μοσιέρ

Κινούμενα Σχέδια  – Ο Γκρίντς, ζει μοναχικά μέσα σε μια σπηλιά με μόνη συντροφιά τον πιστό του σκύλο Μαξ και βλέπει τους γείτονές του μόνο όταν του τελειώσουν τα τρόφιμα. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, οι κάτοικοι της πόλης τού χαλάνε την ηρεμία του, με τους εορτασμούς τους.

Όταν δηλώνουν πως θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα 3 φορές πιο μεγάλα, ο Γκριντς συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ξανακερδίσει την ηρεμία του: Αποφασίζει να ντυθεί Άγιος Βασίλης και να κλέψει τα Χριστούγεννα!

Φωνές: Γιώργος Καπουτζίδη, Έφη Παπαθεοδώρου

*Star, Δευτέρα 25/12, στις 21:00

«Η Πρόταση» (2009) σκηνοθεσία Αν Φλέτσερ

Αισθηματική κομεντί – Όταν η Μάργκαρετ Τέιτ, ακριβοπληρωμένο στέλεχος σε εκδοτικό οίκο, κινδυνεύει να χάσει την άδεια παραμονής της στις Ηνωμένες Πολιτείες, για να “επαναπατριστεί” στον Καναδά, αποφασίζει μέσα στην απόγνωσή της να δηλώσει αρραβωνιασμένη με τον Άντριου, τον ανυποψίαστο βοηθό της, τον οποίο ταλαιπωρεί καθημερινά για χρόνια.

Ο Άντριου δέχεται να συμμετάσχει στην απάτη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επισκεφθούν το πατρικό του στην Αλάσκα, αφού η Μάργκαρετ θα πρέπει να γνωρίσει τα ιδιότροπα «πεθερικά» της. Σαν να μην της έφταναν λοιπόν οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζει, τα νέα –ξεκαρδιστικά- εμπόδια που θα προκύψουν, θα βγάλουν τη Μάργκαρετ όχι μόνο έξω από τα νερά της, αλλά και εκτός εαυτού. Όταν πίσω από την αδιαφορία και την περιφρόνηση κρύβεται ο έρωτας, το μόνο που χρειάζεται για να βγει στην επιφάνεια είναι μια μικρή αφορμή.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Ράιαν Ρέινολντς, Μαίρη Στίνμπεργκεν, Μπέτι Γουάιτ.

*Alpha, Δευτέρα 25/12, στις 22:45

«Άνθρωπος από Ατσάλι» (2013) σε σκηνοθεσία Ζακ Σνάιντερ

Δράσης Περιπέτεια – Ο πλανήτης Κρύπτον απειλείται με άμεση καταστροφή. Ο επιστήμονας Τζορ-Ελ και η σύζυγός του Λάρα, αποφασίζουν να σώσουν τον νεογέννητο γιο τους Καλ-Ελ και τον στέλνουν με ένα μικρό διαστημόπλοιο στη Γη. Έχουν φροντίσει όμως να εισχωρήσουν στον οργανισμό του έναν γεννητικό κώδικα ώστε να διατηρήσει τη φυλή του Κρύπτον.

Ο Καλ-Ελ μεγαλώνει ως ο υιοθετημένος γιος ενός ζευγαριού στη Γη, του Τζόναθαν και της Μάρθα Κεντ, οι οποίοι του δίνουν το όνομα Κλαρκ. Εξαιτίας της πραγματικής του καταγωγής, ο Κλαρκ έχει υπεράνθρωπες δυνάμεις, οι οποίες αρχικά του δυσκολεύουν τη ζωή αλλά σταδιακά μαθαίνει να τις ελέγχει και να βοηθάει άλλους ανθρώπους, που βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο.

Ο Τζόναθαν αποκαλύπτει στον έφηβο Κλαρκ ότι είναι εξωγήινος και τον συμβουλεύει να μην χρησιμοποιεί τις δυνάμεις τους δημοσίως καθώς φοβάται ότι η κοινωνία δεν θα τον δεχτεί. Μετά το θάνατο του Τζόναθαν, ο ενήλικος πια Κλαρκ, αποφασίζει να φύγει από την πόλη, που μεγάλωσε.

Ξεκινάει μια εντυπωσιακή περιπέτεια, αναζητώντας τις ρίζες του και την αποστολή του σ αυτό τον κόσμο. Περνάει αρκετά χρόνια περιπλανώμενος σε διάφορες πόλεις, κάνοντας διαφορετικές δουλειές και χρησιμοποιώντας ψεύτικα ονόματα ενώ ταυτόχρονα βοηθάει ανθρώπους. Ένα τυχαίο γεγονός, θα φέρει στο δρόμο του τη μαχητική δημοσιογράφο Λόις Λέιν, της οποίας και θα σώσει τη ζωή. Η Λόις βάζει στόχο να εντοπίσει τον Κλαρκ με την πρόθεση να γράψει ένα άρθρο για τον υπεράνθρωπο, που βρίσκεται ανάμεσά τους.

Παίζουν: Χένρι Καβίλ, Έιμι Άνταμς, Μάικλ Σάνον, Νταϊάν Λέιν, Ράσελ Κρόου.

*Star, Δευτέρα 25/12, στις 22:50

«Τζακ Ποτ στον Έρωτα» (2008) σε σκηνοθεσία Τομ Βον

Κομεντί  Ρομαντική – Μια ξέφρενη νύχτα στο Λας Βέγκας τελειώνει και το επόμενο πρωί βρίσκει τους άγνωστους μέχρι χθες Τζακ και Τζόι παντρεμένους αλλά και πλούσιους αφού έχουν κερδίσει το τζακ ποτ το προηγούμενο βράδυ.

Αποφασίζουν να χωρίσουν και να μοιραστούν το ποσόν, αλλά ο δικαστής έχει διαφορετική γνώμη.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Άστον Κούτσερ, Ρομπ Κόρντραϊ, Ζακ Γαλιφιανάκης, Τζέισον Σουντέικις

*Skai, Δευτέρα 25/12, στις 23:30

«Μόλις Χώρισα» (2008) σε σκηνοθεσία Βασίλης Μυριανθόπουλος, Άγγελος Φραντζής

Ελληνική Ταινία  Κομεντί  Ρομαντική – Η Ηλέκτρα είναι μια συνηθισμένη γυναίκα σαν όλες τις άλλες. Μέχρι τη στιγμή που συνέβη το «μοιραίο», δεν είχε καμία καρμική σχέση με την τραγικότητα που τυλίγει το όνομά της. Η μόνη σχέση που είχε ήταν με τον Πέτρο.

Την ημέρα των γενεθλίων της και ενώ οι φίλοι της ετοίμαζαν πάρτι-έκπληξη, ήρθε και χτύπησε την πόρτα της το κακό. Με ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή, ο Πέτρος της ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Το μήνυμα το ακούν όλοι οι φίλοι της εκτός από την ίδια, που λείπει. Αποφασίζουν να της κρύψουν το συμβάν για να γιορτάσουν πρώτα τα γενέθλιά της. Έτσι, ξεκινούν και όλες οι παρεξηγήσεις της Ηλέκτρας με τους φίλους της: τη Μαίρη και τον Δημήτρη, τη Λου, τον Μήτσο και τη μαμά της.

Την κατάσταση περιπλέκουν ένας Ισπανός, ο Βίτορ, τυχαία γνωριμία της Λου, μια ακάλεστη τάπερ-γούμαν, η Τιτίκα Καρλατήρα και ένα pizza boy. Και μέσα στον γενικό χαμό, τι σχέση έχει ο χωρισμός με τον Μπάτμαν και το Μαμούθ; Με τις επιδείξεις τάπερ και τις βαλεριάνες; Τις πίτσες και τα strip show; Τα ισπανικά και τον ‘Αγιο Πέτρο; Καμία; Πόσο γελιόμαστε.

Παίζουν: Ζέτα Μακρυπούλια, ΓΙάννης Τσιμιτσέλης, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Μαρία Λεκάκη, Σήφης Πολυζωίδης, Ζαν Μπερνάρ Φενάιγ, Μαρία Μπακοδήμου, Σίσσυ Χρηστίδου.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 25/12, στις 23:30

«Χριστούγεννα με το… Ζόρι!» (2004) σκηνοθεσία Τζο Ροθ

Κωμωδία – Ο Λούθερ (Τιμ Άλεν) και η Νόρα Κρανκ (Τζέιμι Λι Κέρτις) αφού η κόρη τους δεν μένει πλέον μαζί τους και μπουχτισμένοι από την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα αποφασίζουν να περάσουν τι διακοπές τους στην Καραϊβική.

Αυτό θα ήταν τέλειο, αλλά….

Η κόρη τους όμως αποφασίζει να έρθει για τις γιορτές στο σπίτι και μάλιστα θα φέρει μαζί της και τον αρραβωνιαστικό της.

Οι Κρανκ έχουν μόλις 12 ώρες στη διάθεσή τους για να στολίσουν και να ετοιμάσουν την απόλυτη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που περιμένουν οι επισκέπτες τους.

Παίζουν: Τιμ Άλεν, Τζείμι Λι Κέρτις, Νταν Ακρόιντ, Τζούλι Γκονζάλο, Έρικ Περ Σάλιβαν

*Mega, Δευτέρα 25/12, στις 00:10

«Φθινόπωρο στη Νέα Υόρκη» (2000) σε σκηνοθεσία Τζόαν Τσεν

Δραματική – Ο Γουιλ, ένας πλέιμποϊ κοντά στα 50 κι επιτυχημένος σεφ ενός εστιατορίου της Νέας Υόρκης, είναι γνωστός για τα σεξουαλικά του κατορθώματα, αλλά και για την ικανότητά του να ξελογιάζει τις γυναίκες αποφεύγοντας όμως πάντα τη δέσμευση. Μέχρι που γνωρίζει τη Σάρλοτ και αισθάνεται ότι ο μέχρι τώρα τρόπος ζωής του έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Η Σάρλοτ, μόλις 21 χρονών, είναι ένα ελεύθερο πνεύμα γεμάτη λαχτάρα να γνωρίσει τις χαρές της ενήλικης ζωής. Ο Γουιλ δείχνει έντονο ενδιαφέρον για τη Σάρλοτ, περιμένοντας όμως ακόμη ένα γρήγορο κι εύκολο ρομάντζο. Οι συναντήσεις τους δεν είναι ούτε εύκολες, ούτε γρήγορες.

Τη στιγμή που ο Γουιλ είναι έτοιμος να δραπετεύσει από μία ακόμη σχέση, η Σάρλοτ τού αποκαλύπτει ότι έχει τους δικούς της λόγους να πιστεύει πως τίποτα δεν κρατάει για πάντα.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Γουινόνα Ράιντερ, Άντονι Λα Πάλια, Βέρα Φαρμίγκα, Τζέιμς Σπέιντερ.

*Ant1, Δευτέρα 25/12, στις 01:00

«… Για Πάντα» (2020) σκηνοθεσία Γιάννης Παπαδάκος

Δραματική Ελληνική Ταινία – O Πέτρος είναι ένας 35αρης επιτυχημένος σεφ και συλλέκτης βινυλίων που ψάχνει τον εαυτό του σε εφήμερες σχέσεις και νυχτερινές εξορμήσεις.

Η Ζωή είναι μία ρομαντική κοπέλα που σχεδιάζει και ράβει παιδικά κοστούμια και ενδιαφέρεται για μια σταθερή σχέση.

Οι δύο κόσμοι τους θα τεθούν υπό αμφισβήτηση όταν θα συναντηθούν τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο στο κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο ένας δυνατός έρωτας θα γεννηθεί και θα επηρεάσει τη ζωή τους. Για πάντα!

Παίζουν: Γιάννης Τσιμιτσέλης, Κατερίνα Γερονικολού, Όλγα Δαμάνη, Ευγενία Σαμαρά, Γιώργος Αρμένης, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Υρώ Λούπη, Θανάσης Παπαθανασίου, Βασιλική Ανδρίτσου

*Alpha, Δευτέρα 25/12, στις 01:00

«The Second» (2018) σκηνοθεσία Μάιρι Κάμερον

Μυστηρίου Τρόμου – Η Άλις είναι μια επιτυχημένη συγγραφέας που έχει αποκτήσει φήμη και περιουσία με το πρώτο της μυθιστόρημα. Ζει μια πολυτελή ζωή και περιβάλλεται από ανθρώπους που τη θαυμάζουν. Ωστόσο, η ζωή της οδηγείται στο χάος όταν η καλύτερη φίλη και μούσα της, η Λίλα, αποκαλύπτει το σκοτεινό μυστικό πίσω από την προέλευση του μυθιστορήματός της.

Αποδεικνύεται ότι η Άλις είχε κλέψει την ιδέα για το μυθιστόρημά της από τη Λίλα, η οποία δούλευε την ίδια ιστορία για χρόνια.

Η Άλις τρομοκρατείται από την αποκάλυψη και γεμίζει ενοχές και ντροπή. Θέλει απεγνωσμένα να επανορθώσει με τη Λίλα, αλλά η Λίλα είναι αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση.

Αρχίζει να χειραγωγεί την Άλις και τη ζωή της, χρησιμοποιώντας τη γνώση του μυστικού της προς όφελός της.

Παίζουν: Ρέιτσελ Μπλέικ, Σούζι Πότερ, Βινς Κολοσίμο, Μπρίτζετ Ουέμπ, Μάρτιν Σακς, Σούζαν Πράιορ

*Skai, Δευτέρα 25/12, στις 01:30

«Χριστούγεννα στην Καλιφόρνια» (2020) σκηνοθεσία Σον Πολ Πισινίνο

Κομεντί Ρομαντική – Ο Τζο, κακομαθημένος γιος μιας πάμπλουτης οικογένειας αναλαμβάνει απρόθυμα να πείσει την Κάλι, την ιδιοκτήτρια μιας φάρμας στην Καλιφόρνια να την πουλήσει, ώστε να ξεχρεώσει τις οικονομικές της οφειλές στην τράπεζα και έτσι η οικογένειά του να αποκτησει την πολυπόθητη έκταση.

Ο Τζο φτάνει στο κτήμα μαζί με τον οδηγό και γραμματέα του Λι, με πρόθεση να πείσει την Κάλι να του πουλήσει το κτήμα, αλλά από μια παρεξήγηση, η Κάλι πιστεύει ότι είναι ο Μάνι, ένας αγρότης που περιμένει για να βοηθήσει εκείνη και τη μητέρα της.

Ο Τζο εκμεταλλεύεται την ευκαιρία αυτή ώστε να προσεγγίσει την Κάλι και να πετύχει το στόχο του.

Παίζουν: Λόρεν Σουίκαρντ, Τζος Σουίκαρντ, Αλί Αφσάρ, Ντέιβιντ Ντελ Ρίο, Άλεξ Ντοντ, Γκάνναρ Άντερσον

*Star, Δευτέρα 25/12, στις 01:45

«Ένα Στέμμα Για Τα Χριστούγεννα» (2015) σκηνοθεσία Άλεξ Ζαμ 

Δραματική Κομεντί – Μόλις έχει χάσει τη δουλειά της ως καμαριέρα η Άλι (Ντάνικα ΜακΚέλαρ), σε ένα ξενοδοχείο πολυτελείας στη Νέα Υόρκη και ψάχνει απεγνωσμένα για δουλειά. Ό υπηρέτης ενός σημαντικού πελάτη της προτείνει να εργαστεί ως γκουβερνάντα για την κόρη του εργοδότη του.

Αποφασίζει να δεχτεί την δουλειά της ισχυρής οικογένειας που ζει στην Ευρώπη και ψάχνει νταντά για την νεαρή κόρη τους.

Όταν φτάνει στον προορισμό της η Άλι ανακαλύπτει ότι η οικογένεια μένει σε πραγματικό κάστρο και είναι βασιλική οικογένεια. Η δουλειά της είναι να φροντίζει την πριγκίπισσα Θεοδώρα (Έλι Μποτέριλ) που ζει με τον πατέρα της και βασιλιά του Γουίνσαϊρ, Μαξιμίλιαν (Ρούπερτ Πένρι Τζόουνς).

Η Άλι μαθαίνει από τον βασιλιά ότι η πριγκίπισσα έχει την τάση να τρομοκρατεί όσους προσπαθούν να της επιβληθούν, μια συνήθεια που έχει επιδεινωθεί μετά τον θάνατο της μητέρας της.

Θα καταφέρει η Άλι να κερδίσει την καρδιά του μικρού κοριτσιού και να την φέρει κοντά της; Ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι με βασιλιάδες και πριγκίπισσες παίρνει σάρκα και οστά και το παραμύθι έχει μόλις ξεκινήσει…

Παίζουν: Ντάνικα ΜακΚέλαρ, Ρούπερτ Πένρι-Τζόουνς, Έλι Μποτέριλ, Κόλιν ΜακΦάρλα

*Mega, Δευτέρα 25/12, στις 02:20