13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ταινίες για όλα τα γούστα στο τηλεοπτικό σινεμά του Σαββάτου.

«Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική κωμωδία – Ο Αντώνης Τσιλιβίκης, ένας απερίγραπτα τσιγκούνης εργολάβος οικοδομών, παραμελεί το σπίτι του και τη γυναίκα του Ελένη και την υποχρεώνει να πει ψέματα στον πλούσιο θείο της στην Αμερική, Πήτερ, προκειμένου να εξακολουθήσει να στέλνει μια μηνιαία οικονομική βοήθεια. Όμως εντελώς ξαφνικά ο θείος ειδοποιεί ότι έρχεται στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, ο Αντώνης μεταμφιέζεται σε έναν συνταξιούχο ονόματι Μπεϊζάνη, που δήθεν νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι…

Παίζουν: Βέγγος Θανάσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Λινάρδου Νίκη, Μούτσιος Γιώργος, Νικολαϊδης Δημήτρης, Σαμπάχ Σούλη, Βογιατζής Γιάννης, Τζίφος Γιώργος, Πλατής Νικήτας, Καρρά Ματίνα, Κωνσταντάρα Μίτση, Σούλη Βιολέτα, Μωραϊτης Γιάννης.

*Ant1, Σάββατο 13/01 στις 21:00

«Μια Χαρούμενη Οικογένεια» (2017) σκηνοθεσία Χόλγκερ Τάπε

Κινούμενα Σχέδια – Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι. Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο.

Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.

Με τις φωνές των: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Στεφανία Φιλιάδη, Νικόλας Κατσάτσος, Κωνσταντίνος Κακανάς, Γιάννης Υφαντής, Χίλντα Ηλιοπούλου, Ιφιγένεια Στάικου, Γιώργος Σκουφής, Άννα Σταματίου, Δημήτρης Παπαδάτος

*Star, Σάββατο 13/01 στις 21:00

«Ζητείται Ψεύτης» (1961) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο πολιτευτής Θεόφιλος Φερέκης προσλαμβάνει για γραμματέα του τον Θεόδωρο Πάρλα, τον επιλεγόμενο και ψευτο-Θόδωρο, που του ικανοποιεί την ανάγκη να κουλαντρίζει τους ψηφοφόρους και να τους υπόσχεται «λαγούς με πετραχήλια».

Οι ψευτιές του Θεόδωρου δεν αργούν να γίνουν μπελάς για τον Φερέκη, ιδίως όταν μπλέκεται και η γυναίκα του, η οποία προσπαθεί με δικά της ψέματα να συγκαλύψει το δεσμό της με τον καλύτερο φίλο του άντρα της.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Παντελής Ζερβός, Άννα Κυριακού, Θανάσης Βέγγος, Μάρθα Καραγιάννη.

*Alpha, Σάββατο 13/01 στις 21:00

«Ο Παπατρέχας» (1966) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ο Πολύδωρος, θυρωρός μιας πολυκατοικίας της πρωτεύουσας, τρέχει και δε φτάνει, προκειμένου να εξυπηρετήσει όλους τους ένοικους της πολυκατοικίας, για να εξοικονομήσει χρήματα να παντρέψει τις έξι αδερφές του και την γεροντοκόρη θεία του.

Με έξι αδελφές σε ηλικία γάμου και μια ολόκληρη πολυκατοικία να εξαρτάται από αυτόν, για τα καθημερινά θελήματα και τις εξυπηρετήσεις, ο θυρωρός Πολύδωρος βρίσκεται υπό διαρκή πίεση, τρέχοντας να προλάβει τα πάντα.

Ακολουθεί ανελέητο κυνήγι γαμπρών και γάμων, με σκοπό να πάρει και αυτός σειρά και να παντρευτεί την καλή του, προτού τον περιλάβουν οι εννέα κρητικοί αδερφοί της.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Αλέκα Στρατηγού, Κούλα Αγαγιώτου, Νίκος Φέρμας, Αθηνά Τζιμούλη, Νίκος Κούρκουλο, Άση Μιχαηλίδου.

*Mega, Σάββατο 13/01 στις 21:40

«Sex and the City 2» (2010) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Αισθηματική κομεντί – Δύο χρόνια μετά το πρώτο SEX AND THE CITY, οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του.

Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους. Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές από όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους. 

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους.

*Open, Σάββατο 13/01 στις 22:00

«Ευτυχία» (2019) σε σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής 

Βιογραφία Δραματική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα σε διαδοχικά φλάσμπακ κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την πρωταγωνίστρια. Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες.

Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού.

Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Παίζουν:: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου.

*Alpha, Σάββατο 13/01 στις 22:45

«Η Αρπαγή 2» (2012) σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Δράσης Περιπέτεια – Όταν ο πρώην πράκτορας της CIA, Μπράιαν Μιλς ανακαλύπτει πως η πρώην σύζυγός του, Λενόρ, ετοιμάζεται να ζητήσει διαζύγιο από τον δεύτερο σύζυγό της, αποφασίζει να εκμεταλλευθεί την ευκαιρία και την καλεί μαζί με την κόρη τους, Κιμ, σε ένα ειδυλλιακό Σαββατοκύριακο στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μπράιαν ελπίζει πως θα καταφέρει να κερδίσει ξανά την αγάπη της Λενόρ και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για αυτό. Στο παρελθόν όμως, ο Μπράιαν είχε αναγκαστεί να σκοτώσει για να σώσει την αγαπημένη του κόρη.

Τώρα, αυτός αλλά και η οικογένειά του, θα έρθουν αντιμέτωποι  με τον τρομαχτικό εφιάλτη και θα πρέπει να πληρώσουν. Ο Μπράιαν και η Λενόρ απάγονται αλλά η Κιμ καταφέρνει να αποδράσει….

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν, Λίλαντ Ορσέ, Λουκ Γκράιμς.

*Star, Σάββατο 13/01 στις 22:50

«Κόκκινο Σπουργίτι» (2018) σκηνοθεσία Φράνσις Λόρενς

Δραματική Δράσης – Η Nτομινίκα Εγκόροβα έχει πολλές ιδιότητες. Είναι μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Είναι πρίμα μπαλαρίνα με τέτοια ένταση, που έχει ωθήσει το μυαλό και το σώμα της στα όρια.

Είναι αριστοτεχνική στη μάχη της αποπλάνησης και της παραπλάνησης. Όταν της τυχαίνει ένας τραυματισμός που την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της, η Nτομινίκα και η μητέρα της αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον.

Αυτός είναι και ο λόγος που πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία.

Η Nτομινίκα, πλέον, θα πρέπει να συμφιλιώσει τον παλιό εαυτό της, με τη δύναμη που κατέχει τώρα, την ίδια ώρα που η ζωή της και όλοι αυτοί που αγαπά βρίσκονται σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένου κι ενός πράκτορα της CIA που προσπαθεί να την πείσει πως είναι ο μόνος τον οποίο μπορεί να εμπιστευτεί.

Παίζουν: Τζένιφερ Λόρενς, Τζόελ Έντγκερτον, Ματίας Σένερτς, Τζέρεμι Άιρονς, Μαίρη Λουίζ Πάρκερ, Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

*Skai, Σάββατο 13/01 στις 00:30

«Οι Σπεσιαλίστες» (1994) σκηνοθεσία Λουίς Λιόσα

Δραματική  Δράσης – Η Μέι Μάνρο επαναφέρει στην ενεργό δράση τον Ρέι Κουίκ, πρώην πράκτορα της CIA και ειδικό στα εκρηκτικά, καθώς προτίθεται να εκδικηθεί για τη δολοφονία των γονιών της από τον μεγαλοκακοποιό Τζο Λίον και τον γιο του, Τόμας.

Εντωμεταξύ, ο Νεντ Τρεντ, πρώην συνάδελφος του Ρέι, που εργάζεται τώρα για λογαριασμό του Λίον, είναι αποφασισμένος να κλείσει μια και καλή τους παλιούς, ανοιχτούς λογαριασμούς, που έχει με τον Ρέι.

Καθώς ο Ρέι αποδεκατίζει τους άνδρες του Λίον, μπλέκει παράλληλα σ’ ένα φλογερό ειδύλλιο με τη Μέι

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Συλβέστερ Σταλόνε, Έρικ Ρόμπερτς, Τζέιμς Γουντ, Μάιτε Βιλάν, Ροντ Στάιγκερ

*Star, Σάββατο 13/01 στις 00:45

«Διχασμένος» (2016) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Μυστηρίου Τρόμου – Ο Κέβιν είναι ένας νεαρός, που πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Όταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια.

Αν και ο Κέβιν έχει εξωτερικεύσει τις 23 διαφορετικές προσωπικότητες στην έμπιστη ψυχίατρο του, δρ. Φλέτσερ, υπάρχει ακόμα μία, η 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, το «τέρας», που είναι έτοιμη να ξεπροβάλλει και να κυριαρχήσει πάνω σε όλες τις άλλες…

Παίζουν: Τζέιμς Μακ Αβόι, Άνια Τέιλορ Τζόι, Χέιλι Λου Ρίτσαρντσον, Μπραντ Γουΐλιαμ Χένκε.

*Ant1, Σάββατο 13/01 στις 01:00

«Μετά το Γάμο» (2019) σκηνοθεσία Μπαρτ Φρέντλιχ

Δραματική – Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί.

Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Oυίλιαμς, Μπίλι Κράνταπ, Έιμπι Κουίν, Γουίλ Τσέις

*Open, Σάββατο 13/01 στις 01:00

«Ο Θρύλος ενός Ιππότη» (2001) σκηνοθεσία Μπράιαν Χέλγκελαντ

Δράσης Περιπέτεια Ρομαντική – Τρεις νεαροί ιπποκόμοι βρίσκουν τον άρχοντα που υπηρετούν νεκρό, λίγο πριν τους προκαθορισμένους αγώνες μονομαχίας.

Ο ένας από αυτούς, αποφασίζει να πάρει τη θέση του και να συμμετάσχει εκείνος στο μεγαλύτερο τουρνουά μονομαχιών της Αγγλίας, διεκδικώντας εκτός από το τρόπαιο και την καρδιά της νεαρής αρχόντισσας.

Παίζουν: Χιθ Λέτζερ, Πολ Μπέτανι, Σάνεν Σόσαμον, Λόρα Φρέιζερ, Ντέιβιντ Σνάιντερ

*Mega, Σάββατο 13/01 στις 01:30

«Pretty woman» (1990) σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Αισθηματική κομεντί – Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει.

Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί.

Ή τουλάχιστον, έτσι νομίζει…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Έκτορ Ελιζόντο, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ, Λόρα Σαν Τζιάκομο, Έιμι Γιασμπεκ, Έιμι Γιασμπεκ, Τζούντιθ Μπόλντουιν, Τζέισον Ράνταλ, Χανκ Αζάρια, λάρι Χονκιν

*Alpha, Σάββατο 13/01 στις 01:30