8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Vicky Cristina Barcelona» (2008) σκηνοθεσία Γούντι Αλεν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Δύο φίλες σε καλοκαιρινές διακοπές στην Ισπανία ερωτεύονται τον ίδιο ζωγράφο, χωρίς να γνωρίζουν ότι η πρώην σύζυγός του, με την οποία έχει μια θυελλώδη σχέση, πρόκειται να ξαναμπεί στο προσκήνιο.

Ρεμπέκα Χολ, Σκάρλετ Τζοχάνσον, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουζ, Πατρίσια Κλάρκσον, Κέβιν Ντεν, Κρις Μεσίνα, Χούλιο Περιλάν, Κρίστοφερ Έβαν Βελς

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 24/01 στις 21:00

«Πολύ σκληρός για να πεθάνει σήμερα» (2013) σκηνοθεσία Τζον Μουρ

Δράσης – Ο Τζακ, ο αποξενωμένος γιος του Τζον Μακ Κλέιν βρίσκεται σε μπελάδες με την αστυνομία στη Ρωσία και ο ΜακΛέιν ταξιδεύει ως τη Μόσχα για να τον βοηθήσει.

Εκεί ανακαλύπτει πως ο Τζακ στην πραγματικότητα δουλεύει ως μυστικός πράκτορας της CIA και συγκεκριμένα στην προσωπική ασφάλεια ενός σημαντικού πληροφοριοδότη για την αμερικανική κυβέρνηση, του Κομάροφ, προσπαθώντας να αποτρέψει μια καταστροφική συνωμοσία, που θα μπορούσε να προκαλέσει τον μεγαλύτερο πυρηνικό εφιάλτη της ανθρωπότητας.

Θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές τους, πατέρας και γιος έρχονται αντιμέτωποι με τη σκληρή Ρώσικη μαφία και προσπαθούν να ξεπεράσουν απροσδόκητα εμπόδια, προκειμένου να καταφέρουν να προστατέψουν τον Κομάροφ και να αποτρέψουν ένα καταστροφικό έγκλημα..

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Σεμπάστιαν Κοχ, Μαίρη Ελίζαμπεθ Γουίνστεντ, Τζάι Κόρτνεϊ, Γιούλια Σνιγκίρ

*Star, Τετάρτη 24/01 στις 21:00

«Σέρλοκ Χολμς» (2009) σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Περιπέτεια – Ο θρυλικός και δαιμόνιος Σέρλοκ Χολμς, έχει μόλις καταφέρει να κατατροπώσει τον σκοτεινό «μάγο» και κατά συρροή δολοφόνο Λόρδο Μπλάκγουντ και να τον στείλει εκεί από όπου δεν υπάρχει επιστροφή. Δε θα προλάβει όμως να απολαύσει τη νίκη του αλλά ούτε και… τον φόβο που εμπνέει πια σε κάθε επίδοξο εγκληματία, αφού  ο Λόρδος Μπλάκγουντ επιστρέφει μυστηριωδώς στη ζωή και οργανώνει άμεσα τη σπείρα του.

Ο Σέρλοκ Χολμς αναγκάζεται να ανασκουμπωθεί και να ριχτεί στη μάχη για άλλη μια φορά. Στο πλευρό του πάντα ο πιστός του φίλος και βοηθός, Dr. Watson, που έχει κάθε λόγο να δει τον Λόρδο Μπλάκγουντ να καταστρέφεται. Αυτό που δεν έχουν υπολογίσει, όμως, είναι ο μυστηριώδης ρόλος της απόλυτα σαγηνευτικής, αλλά και απρόβλεπτης Ιρίν Άντλερ

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Μαρκ Στρονγκ.

*Open, Τετάρτη 24/01 στις 21:15

«Δεν Υπάρχει Κακό» (2020) σκηνοθεσία Μοχάμαντ Ρασούλοφ

Δραματική – Οι ιστορίες τεσσάρων ανθρώπων, οι οποίες ενώνονται σε μια κοινή θεματική για την θανατική ποινή στο Ιράν και από τις δύο πλευρές, τόσο των εκτελεστών όσο και των οικογενειών των θυμάτων, ένα θέμα το οποίο θεωρείται ταμπού που δυναμιτίζει τη συλλογική συνείδηση.

Τέσσερις ιστορίες με κοινό παρονομαστή…
Τέσσερις άντρες, τέσσερις ιστορίες χωρισμένες με σαφή κεφάλαια, συνθέτουν την εικόνα της άκαμπτης πολιτικής πραγματικότητας του σύγχρονου Ιράν και κάνουν ένα καυστικό σχόλιο για το σύστημα. Τέσσερεις καθηλωτικές βινιέτες, γυρισμένες κρυφά από το καθεστώς Αχμαντινετζάντ, επιχειρούν να ζυγίσουν τον ανθρώπινο αντίκτυπο της διαρκούς απειλής των πολιτικών διώξεων και της θανατικής ποινής στο σύγχρονο Ιράν.

Ο Χεσμάτ, ένας υποδειγματικός πατέρας και σύζυγος, ξυπνά πολύ πρωί κάθε ημέρα. Πού πηγαίνει όμως;

Ο Πουγιά δεν μπορεί να φανταστεί να σκοτώνει κάποιον, αλλά του έχουν επιβάλλει να το πράξει.

Ο Τζαβάντ δεν γνωρίζει το ότι να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του δεν θα αποτελεί τη μοναδική έκπληξη στα γενέθλια της.

Ο Μπαχράν είναι φυσικός, αλλά ανίκανος να εξασκήσει την επιστήμη του. Έτσι, αποφασίζει να εξηγήσει στην ανιψιά του που τον επισκέφτηκε τους λόγους που ζει ως απόκληρος.

Παίζουν: Μπάραν Ρασούλοφ, Μαχτάμπ Σερβάτι, Ζίλα Σχάχι

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 24/01 στις 23:00

«Τα Αστέρια δεν Πεθαίνουν στο Λίβερπουλ» (2017) σε σκηνοθεσία Πολ Μακ Γκίγκαν

Δραματική Ρομαντική – Το δυνατό ειδύλλιο ανάμεσα στη θρυλική femme fatale και τον νεαρό εραστή της μετατρέπεται σύντομα σε μια βαθιά σχέση, με τον Τέρνερ να γίνεται το μοναδικό άτομο στο οποίο εκείνη βρίσκει παρηγοριά και δύναμη κατά τις τραγικές τελευταίες στιγμές της.

Παίζουν: Ανέτ Μπένινγκ, Τζέιμι Μπελ, Τζούλι Ουόλτερς, Κένεθ Κράνχαμ, Βανέσα Ρεντγκρέιβ, Στίβεν Γκράχαμ

*Open, Τετάρτη 24/01 στις 00:00

«Ευτυχία» (2019) σε σκηνοθεσία Άγγελος Φραντζής 

Βιογραφία Δραματική – Η ταινία αφηγείται τη ζωή της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου, στιχουργού με πολυτάραχη ζωή και έντονη προσωπικότητα σε διαδοχικά φλάσμπακ κατά τη διάρκεια τιμητικής εκδήλωσης για την πρωταγωνίστρια. Ένα κορίτσι, μικροπαντρεμένο, ταξιδεύει από το Αϊδίνι στην Ελλάδα με τη μητέρα και τις δύο της κόρες.

Στο πλοίο του ξενιτεμού παίρνει απόφαση να μην αφήσει τη ζωή να την προσπεράσει, αλλά να τη ζήσει, όπως θέλει. Και τη ζει! Γράφει ακατάπαυστα σε ό,τι πιάνει το μελάνι, από χαρτοπετσέτες και κουτιά από τσιγάρα μέχρι υπόλοιπα λογαριασμών. Καπνίζει, ερωτεύεται με πάθος, χαρτοπαίζει με θράσος σε πολυτελή σαλόνια, αλλά και σε παράνομα υπόγεια. Μία δασκάλα που γίνεται ηθοποιός στα μπουλούκια και στο θέατρο, μία ποιήτρια που γίνεται η μεγαλύτερη Ελληνίδα στιχουργός του λαϊκού τραγουδιού.

Συνεργάζεται με όλες τις διάσημες μουσικές προσωπικότητες της χώρας, από τον Βασίλη Τσιτσάνη και τον Απόστολο Καλδάρα, ως τον Μανώλη Χιώτη, τον Αντώνη Ρεπάνη και τον Μάνο Χατζιδάκι, υψώνοντας θαρραλέα ανάστημα, σε έναν σκληρό και τυπικά ανδροκρατούμενο κόσμο.

Παίζουν:: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Κάτια Γκουλιώνη, Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, Θάνος Τοκάκης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Παύλος Ορκόπουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Λίλα Μπακλέση, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Ευγενία Σαμαρά, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Λουδάρος, Κρατερός Κατσούλης, Ματθίλδη Μαγγίρα, Χρύσα Ρώπα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χάρης Μαυρουδής, Λεωνίδας Κακούρης, Κατερίνα Διδασκάλου.

*Alpha, Τετάρτη 24/01 στις 00:15

«Γρήγορη και θανάσιμη» (1995) σε σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Δράσης Μυστηρίου Ρομαντική – Άγρια Δύση και οι άντρες μοιάζουν να κυριαρχούν.

Το τοπικό τουρνουά στην μικρή πόλη Redemption για τον καλύτερο πιστολέρο ετοιμάζεται να ξεκινήσει, και όλοι ανυπομονούν να αποδείξουν ότι είναι οι καλύτεροι. Εκεί φτάνει και η Έλεν, μια μυστηριώδη γυναίκα η οποία δηλώνει συμμετοχή στον αγώνα, αποτελώντας τη μοναδική θηλυκή παρουσία και προκαλώντας το γέλιο των αρσενικών.

Όμως, αποδεικνύεται εξαιρετική με τα όπλα, και αποφασισμένη να πάρει εκδίκηση από τον άνθρωπο που της κατέστρεψε τη ζωή.

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τζιν Χάκμαν, Ράσελ Κρόου, Λανς Χένρικσεν

*Mega, Τετάρτη 24/01 στις 01:20

«Keanu» (2016) σκηνοθεσία Πίτερ Ατένσιο

Κωμωδία – Η ζωή του νεαρού Ρελ αλλάζει για πάντα όταν βρίσκει ένα χαριτωμένο γατάκι  στην πόρτα του και το ονομάζει Keanu.

Δυστυχώς, ένα Σαββατοκύριακο αργότερα, ο Keanu απάγεται από άγνωστα άτομα.

Τώρα ο Ρελ και ο ξάδελφος του, Κλάρενς, έχουν μια αποστολή: να βρουν τον Keanu πάση θυσία!

Ο Ρελ και ο Κλάρενς ανακαλύπτουν πως ο Keanu βρίσκεται στη φροντίδα ενός αδίστακτου γκάνγκστερ, του Τσένταρ. Για το χατήρι του χαριτωμένου γάτου, ο Ρελ και ο Κλάρενς βρίσκονται μπλεγμένοι στον επικίνδυνο και άγνωστο, για εκείνους, βίαιο κόσμο των συμμοριών.

Είναι αποφασισμένοι όμως να κάνουν τα πάντα για  να σώσουν τον Keanu αλλά πως θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους και να μείνουν ζωντανοί;

Παίζουν: Τζόρνταν Πιλ, Κίγκαν Μάικλ Κι, Τίφανι Χάντις, Μέθοντ Μαν, Τζέισον Μίτσελ

*Star, Τετάρτη 24/01 στις 02:00