7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ξανά Ανάλυσέ Το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία –  Ο αρχιμαφιόζος Πολ Βίτι παριστάνει τον κατατονικό για να βγει από τη φυλακή υπό την επίβλεψη του ψυχίατρου Μπεν Σόμπελ, ο οποίος αναγκάζεται να τον φιλοξενήσει σπίτι του. Ο Βίτι σχεδιάζει ένα μεγάλο κόλπο δουλεύοντας ως βιτρίνα σε τηλεοπτική σειρά με μαφιόζικη θεματολογία.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου.

*Open, Τρίτη 06/02 στις 21:15

«Ανάσα Ελευθερίας» (2018) σκηνοθεσία Ισόλντ Ιγκατότιρ

Δραματική – Μία ανύπαντρη μητέρα που αγωνίζεται σκληρά για να τα βγάλει πέρα, βρίσκει δουλειά ως ελεγκτής διαβατηρίων σε αεροδρόμιο της Ισλανδίας. Κατά τη διάρκεια κάποιας βάρδιας, μια επίσης ανύπαντρη μητέρα από την Γουινέα-Μπισάου επιχειρεί να ταξιδέψει παράνομα προς τον Καναδά.

Οι ζωές των δύο γυναικών διασταυρώνονται απρόσμενα και παρά τις πολιτισμικές διαφορές και τις αντιξοότητες, ο ευαίσθητος δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσά τους θα αποτελέσει τη μόνη τους ελπίδα απέναντι σε ένα απρόσωπο και άδικο σύστημα.

Παίζουν: Κρίστον Μπόρα Χαραλντσντότιρ, Μπαμπετίντα Σάντζο, Πάτρικ Νόκβι Πέτουρσον

*ΕΡΤ3, Τρίτη 06/02 στις 23:00

«Συνήγορος Υπεράσπισης» (2016) σκηνοθεσία Κόρτνεϊ Χαντ

Αστυνομική, Μυστηρίου – Ο Ρίτσαρντ Ράμσεϊ είναι ένας πετυχημένος δικηγόρος. Εργάζεται πάνω σε μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση υπεράσπισης ενός 17χρονου που κατηγορείται ότι δολοφόνησε τον πολύ πλούσιο πατέρα του. Ο Ράμσεϊ που δεν είναι τόσο πεισμένος για την ενοχή του θα καταφύγει στη βοήθεια μιας νεαρής δικηγόρου, η οποία είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει τι πραγματικά συνέβη εκείνο το βράδυ.

Παίζουν: Κίανου Ριβς, Γκούγκου Μπάθα-Ρο, Ρενέ Ζελβέγκερ, Τζέιμς Μπελούσι, Γκάμπρειλ Μπασο, Τζιμ Κλοκ, Κρίστοφερ Μπέρι, Νικόλ Μπαρέ, Λάρα Γκράις, Σον Μπριντζερς, Τόμας Φράνσις Μέρφι, Τζάκι Τατλ, Τζέισον Κερκπάτρικ

*Star, Τρίτη 06/02 στις 23:45

«Στα όρια του αύριο» (2014) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λίμαν

Περιπέτεια – Σε ένα κοντινό μέλλον μία εξωγήινη φυλή έχει καταλάβει τη Γη και είναι αδύνατον να νικηθεί από οποιαδήποτε ανθρώπινη στρατιωτική δύναμη. Ο Γουίλιαμ Κέιτζ είναι αξιωματικός του στρατού, χωρίς όμως να έχει πολεμήσει, μέχρι τη μέρα που θα συμμετάσχει σε κάτι που μοιάζει με αποστολή αυτοκτονίας.

Αφού σκοτώνεται μέσα σε δευτερόλεπτα, ο Κέιτζ βρίσκει τον εαυτό του σε μια ανεξήγητη δίνη στο χρόνο, που τον αναγκάζει να ζήσει την ίδια βίαιη μάχη, πολεμώντας και πεθαίνοντας ξανά και ξανά. Αλλά σε κάθε μάχη, ο Κέιτζ είναι ικανός να προσεγγίσει τους εχθρούς του με ιδιαίτερη δεξιότητα, αφού βελτιώνει την απόδοσή του χάρη στις συμβουλές της πολεμίστριας Ειδικών Δυνάμεων, Ρίτα Βρατάσκι.

Καθώς ο Κέιτζ και η Ρίτα αναλαμβάνουν να πολεμήσουν τους εξωγήινους, η κάθε επανάληψη τους φέρνει ένα βήμα πιο μπροστά στην εξέλιξη της μάχης.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπίλ Πάξτον, Τζέρεμι Πίβεν, Νόα Τέιλορ.

*Open, Τρίτη 06/02 στις 00:00

«Ο Φύλακας» (2006) σκηνοθεσία Άντριου Ντέιβις

Δραματική Δράσης Περιπέτεια – Ο βετεράνος ναυαγοσώστης Μπεν Ράνταλ (Κέβιν Κόσνερ) καλείται να συμμετάσχει ως εκπαιδευτής στο νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της πιο αξιόλογης, αλλά και πιο απαιτητικής ομάδας διάσωσης των Η.Π.Α, «Ναυαγοσώστες της Ακτοφυλακής».
Έχοντας πρόσφατα θρηνήσει την απώλεια του πληρώματός του σε μια δύσκολη αποστολή, ο Μπεν βρίσκει τώρα την ευκαιρία να ξεχαστεί μέσα από τις πιο αντισυμβατικές και πρωτότυπες μεθόδους στο μάθημά του, που όμως έχουν ενθουσιάσει τους άπειρους αλλά φιλόδοξους μαθητές του.

Ο Τζέικ Φίσερ (Άστον Κούτσερ), ένας ατίθασος και αλαζόνας πρωταθλητής της κολύμβησης, θα αμφισβητήσει ακι θα έρθει σε “σύγκρουση” με τον Μπεν. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, ο Ράνταλ θα πλάσει τον χαρακτήρα του Τζέικ, συνδυάζοντας το αυθεντικό του ταλέντο με την αφοσίωση που χρειάζεται ένας σωστός ναυαγοσώστης.
Η σχέση δασκάλου – μαθητή θα περάσει από… πολλά κύματα, όταν όμως ο Τζέικ θα βρεθεί στην παρθενική του διάσωση στην Αλάσκα θα συνειδητοποιήσει ότι τα μαθήματα ναυαγοσωστικής του δασκάλου του ήταν στην πραγματικότητα μαθήματα ζωής

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άστον Κούτσερ, Νηλ ΜακΝτόναφ, Μελίσα Σεϊτζμίλερ, Κλάνσυ Μπράουν.

*Alpha, Τρίτη 06/02 στις 00:15

«Τα Δάκρυα του Ήλιου» (2003) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Περιπέτεια – ‘Οταν η δημοκρατική κυβέρνηση της Νιγηρίας ανατρέπεται από έναν αδίστακτο δικτάτορα, ο αμερικανός υπολοχαγός Γουότερς αναλαμβάνει την αποστολή να βγάλει από την χώρα την γιατρό Λίνα Κέντρικς, μέλος των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα», που φροντίζει τα θύματα του εμφυλίου πολέμου στις εγκαταστάσεις μιας ιεραποστολής σε ένα απομακρυσμένο χωριό, κοντά στη ζούγκλα.

Εκείνη, όμως, αρνείται να φύγει, αν δεν σωθούν μαζί της και οι κάτοικοι του χωριού, που διαφορετικά είναι καταδικασμένοι. Ο βετεράνος Γουότερς και η επίλεκτη ομάδα του πρέπει τώρα να διαλέξουν ανάμεσα στο καθήκον και την ανθρωπιά τους: ή θα αδιαφορήσουν και θα υπακούσουν στις διαταγές τους ή θα βρουν το κουράγιο να υπακούσουν στη συνείδησή τους.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μόνικα Μπελούτσι, Φιονούλα Φλάναγκαν, Τομ Σκέριτ,Ί μον Γουόκερ, Νικ Τσίνλαντ.

*Mega, Τρίτη 06/02 στις 01:20

«Έρωτας στη Σιβηρία» (2018) σκηνοθεσία Μάθιου Ρος

Αισθηματική περιπέτεια – Ο Λούκας, ένας Αμερικανός έμπορος διαμαντιών, ταξιδεύει μέχρι τη Ρωσία για να πουλήσει δώδεκα σπάνια μπλε διαμάντια, αμφιλεγόμενης προέλευσης. Καθώς η συμφωνία, που είχε κλείσει, αρχίζει να καταρρέει, ταξιδεύει στη Σιβηρία για να αναζητήσει τον Ρώσο συνεργάτη του, που έχει εξαφανιστεί. Εκεί, γνωρίζει την Κάτια, μια Ρωσίδα ιδιοκτήτρια καφέ, την οποία και ερωτεύεται παράφορα. Το ερωτευμένο ζευγάρι θα βρεθεί σε μία θανατηφόρα ανταλλαγή πυρών μεταξύ του αγοραστή και της ομοσπονδιακής υπηρεσίας πληροφοριών και θα έρθει αντιμέτωπο με ακραίες καταστάσεις.…

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Μόλι Ρίνγκγουολντ, Άνα Ουλάρου, Άλεξ Παουνόβιτς, Πάσα Ντ. Λιχνίκοφ, Άσλει Τζωρτζ, Βερόνικα Φέρες, Ντάρεν Ρος, Ραφαέλ Πεταρντι, Μίκαϊλ Μποντγκανοβ

*Star, Τρίτη 06/02 στις 01:45